نورنیوز - گروه بینالملل: تراس که امروز (سهشنبه) رسماً سمت «بوریس جانسون» را بر عهده میگیرد، با انبوهی از مسائل مواجه است، از جمله بدتر شدن بحران هزینههای زندگی تا رکود قریبالوقوع.
نظرسنجی یوگاو در روز دوشنبه از ۲۴۸۸ بزرگسال نشان میدهد که ۱۴ درصد از مردم انتظار دارند تراس به نسبت جانسون عملکرد بهتری داشته باشد، در حالی که ۲۷ از مردم معتقدند که او بدتر خواهد بود.
تراس که در گذشته گفته بود از کاهش مالیات به جای «خیرات» حمایت میکند، روز یکشنبه قول داد که در اولین هفته کاری خود برای مقابله با افزایش صورتحسابهای انرژی و برای افزایش عرضه انرژی، اقدامات فوری انجام دهد.
براساس نظرسنجی یوگاو، نیمی از شرکتکنندگان میگویند از اینکه لیز تراس رهبر بعدی بریتانیا خواهد بود، ناامید شدهاند؛ به طوری که از هر پنج بریتانیایی تنها یک فرد به دولت تراس برای کاهش مشکل مبرم هزینههای زندگی اعتماد دارد.
تنها چهار درصد از پاسخدهندگان با بیان اینکه از دیدن تراس در خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت «بسیار خرسند» هستند، از این تحولات استقبال کردند و ۱۸ درصد دیگر از بریتانیاییها گفتند که از چنین نتیجهای «نسبتاً راضی» هستند.
بر اساس نظرسنجی جدید دیگری از یوگاو، به نظر میرسد که اکثر مردم در بریتانیا (۶۷ درصد) به ویژه در مورد توانایی تراس برای مقابله با افزایش هزینههای زندگی شک دارند؛ موضوعی که در صدر توجهات انگلیسیها قرار دارد. تقریباً ۴۰ درصد از پاسخدهندگان گفتند که به پتانسیل نخستوزیر آینده برای مقابله با این موضوع اصلا «اعتماد ندارند».
تراس با شکست «ریشی سوناک»، وزیر خزانهداری پیشین انگلیس به نخستوزیری رسید. او توانست رأی ۸۱ هزار و ۳۲۶ محافظهکار را به دست آورد و رقیب او رأی ۶۰ هزار و ۳۹۹ عضو حزب محافظهکار را گرفت. با این حال نظرسنجی یوگاو نشان میدهد که حمایت از تراس در میان رأیدهندگان محافظهکار جامع نیست.
تنها چهار تن از هر ۱۰ رایدهنده محافظهکار میگویند که از پیروزی او راضی هستند و حدود یکسوم از آنها به توانایی او برای مقابله با بحران هزینه زندگی اعتماد دارند. بیش از نیمی از آنها (۵۴ درصد) به مهارتهای او در این زمینه اعتمادی ندارند و حدود یکسوم از اینکه او بخواهد رهبری دولت را به دست بگیرد، ناامید هستند.
حدود ۴۰ درصد از انگلیسیها بر این باورند که تراس «تقریباً عین همان» نخستوزیر مستعفی (بوریس جانسون) است. کمی بیش از یک چهارم (۲۷ درصد) فکر میکنند که او میتواند حتی بدتر باشد و تنها ۱۴ درصد تمایل دارند اعتبار بیشتری به او بدهند.
تراس سومین زنی است که پس از «مارگارت تاچر» در دوران جنگ سرد و «ترزا می»، نخست وزیر بریتانیا میشود. او امروز پس از دیدار با الیزابت دوم در قلعه بالمورال اسکاتلند رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد. پیش از آن هم جانسون عازم آنجا میشود تا رسماً استعفای خود را تقدیم ملکه انگلیس کند.
پیش از پیروزی لیز تراس، «نیکولا استورجن» وزیر اول اسکاتلند گفت که ممکن است تراس نه تنها برای اسکاتلند بلکه برای کل بریتانیا به یک «فاجعه» تبدیل شود.
اظهارات استورجن در واکنش به گزارش ساندی تایمز مطرح شد که نشان میداد تیم لیز تراس در نظر دارد تا حداقل رأی لازم برای برگزاری دومین رفراندوم استقلال اسکاتلند را افزایش دهد. استورجن یکشنبه پیش از آنکه مشخص شود تراس در رقابت حزبی به پیروزی دست یافته، به اسکای نیوز گفت که صحبت درباره جلوگیری از برگزاری یک رفراندوم یا «دستکاری قوانین به نفع یک طرف» نشانه «ضعف اساسی» است.
براساس گزارش ساندی تایمز، تراس به دنبال تصویب قانون جدیدی است که یک همهپرسی دیگر استقلال را تا زمانی که نظرسنجیها نشان دهند که ۶۰ درصد از جمعیت اسکاتلند حداقل برای یک سال از همهپرسی جدید حمایت میکنند، ممنوع میکند. براساس نظرسنجی تازه ساندی تایمز، سطح فعلی حمایت از همهپرسی به میزان قابل توجهی کمتر از آستانه بالقوه است.
استورجن که مایل است تا ماه اکتبر دومین رفراندوم استقلال از بریتانیا را برگزار کند، گفت: چون شما از باختن در یک رقابت دموکراتیک میترسید، این بهانه نمیشود یا آن را قابل قبول نمیکند که بخواهید قوانین دموکراسی را بازنویسی کنید.
در جریان رفراندوم سال ۲۰۱۴، اسکاتلندیها ۵۵ درصد به ۴۴ درصد به ماندن و ادامه اتحاد با بریتانیا رأی دادند. اما بعد از بریگزیت، استورجن دوباره خواستار برگزاری رفراندوم برای جدا کردن اسکاتلند از بریتانیا شد. در رأی بریگزیت، اسکاتلندیها به ادامه عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا رأی داده بودند.
رویترز