×
اقتصادی
شناسه خبر : 106473
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/06/15 ساعت 09:54
اسلامی: سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور به 20 درصد می‌رسد

اسلامی: سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور به 20 درصد می‌رسد

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: قصد داریم خدمات مختلفی را در حوزه فناوری هسته‌ای ارائه کنیم که توسعه نیروگاه‌های اتمی و تولید برق هسته‌ای یکی از این موارد است که در نظر داریم سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به 20 درصد برسانیم.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «محمد اسلامی»، رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در جمع خبرنگاران گفت: اکنون شاهد تقابل در زمینه پیشرفت‌های حوزه فناوری‌های نوین و پیشرفته میان قدرت‌های جهان هستیم و باید دانست که دنیای آینده به‌صورت بسیار پرشتاب به سمت پیشرفت‌های حوزه فناوری حرکت می‌کند.

او افزود: متأسفانه شاهد ذهنیت درستی از این حوزه نیستیم و این‌گونه پنداشته می‌شود که صنعت هسته‌ای و مراکز وابسته آن مراکزی امنیتی و با حفاظت شدید هستند و دشمن نیز به دنبال تقویت این ذهنیت است و سعی می‌کند با القا ترس، ناامیدی و مزاحمت به‌عنوان ابزارهای کاربردی خود؛ مانع حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه ممنوعه قدرت جهانی شوند.

معاون رئیس‌جمهور گفت: حتی این رویکرد در آژانس نیز مشاهده می‌شود. در این سال‌ها با القای ترس و سلب اعتمادبه‌نفس به دنبال تضعیف روحیه بودند؛ بنابراین در نظر داریم تا القای امید و باور جمعی را در کشور نهادینه کنیم.

به دنبال سیاست درهای باز هستیم

 

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: ما خواستار ایجاد فضایی باز هستیم و سیاست درهای باز را دنبال خواهیم کرد و خوشبختانه مقدمات اجرای این سیاست فراهم‌شده است؛ در این مسیر باید توجه داشت که تحقیقات باید نتیجه‌گرا بوده و دارای برنامه مدون و با سازوکار مشخص باشیم و به‌صورت تحول‌گرا و تحول‌آفرین امور را پیش ببریم.

او تأکید کرد: سیاست درهای باز و نوآوری‌های جدید را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده و اهداف کمّی تعیین کرده‌ایم که باید به سمت تحقق آنها گام برداریم.

اسلامی اظهار کرد: برای نیل به اهداف موردنظر در یک سال گذشته اسناد راهبردی مختلفی را تهیه و تدوین کردیم و به موارد مهمی توجه شد و قصد داریم خدمات مختلفی را در حوزه فناوری هسته‌ای ارائه کنیم که توسعه نیروگاه‌های اتمی و تولید برق هسته‌ای یکی از این موارد است که در نظر داریم سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰ درصد برسانیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان استفاده از توان و پتانسیل فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با صنعت هسته‌ای است، زیرا معتقدیم نباید جریان علم را حبس کرد بنابراین در افق ۲۰ ساله در نظر داریم تا بستر جذب نیروهای متخصص را فراهم سازیم.

معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: این رویداد، نقطه عطفی برای گسترش فناوری‌های نوین محسوب می‌شود و این فرصت را باید به فال نیک گرفت و در این عرصه متعهد می‌شویم تا نسبت به تبادل فناوری‌ها و استفاده از دانش بومی اقدام کنیم.

لزوم توجه به اقتصاد هسته‌ای

اسلامی گفت: باید فاصله میان ایده و تولید و تبدیل آن به محصول را کوتاه کنیم.

او ادامه داد: موضوع مهم در این زمینه؛ اقتصاد هسته‌ای و کسب منابع مالی است و باید توجه داشت برای تأمین منابع مالی نمی‌توان منتظر ماند، زیرا استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند بسترساز جذب درآمد شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد: نخستین نیروگاه اتمی کشور معادل ۵۲ میلیارد کیلووات برق تولید کرده و موجب صرفه‌جویی ۸۵ میلیون بشکه نفت شده و به عبارت بهتر در این مدت توانسته دو برابر سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای ساخت این نیروگاه؛ درآمد کسب کند؛ با توجه به این نتیجه ساخت نیروگاه‌های اتمی را در دستور کار قرار داده‌ایم و تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

اسلامی تأکید کرد: با توجه به توان و پتانسیل بسیار خوب در این زمینه، قصد داریم تا کشور را به قطب طراح و سازنده نیروگاه اتمی تبدیل کنیم.

این رویداد نقطه آغاز همکاری با دانش‌بنیان هاست

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران با توجه به برنامه افق ۲۰ ساله‌ای که در قالب سند جامع تدوین کرده باید خود را با تحولی نوین همراه سازد و در این مسیر و برای پیشبرد و تحقق اهداف خود باید بتواند همه استعدادها و ظرفیت‌های ملی را به خدمت بگیرد.

اسلامی اضافه کرد: امروز نخستین رویداد را با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار کردیم که این رویداد در حوزه انرژی، لیزر و فوتونیک و توسعه کاربرد پرتوها بود.

او تأکید کرد: بنده اطمینان دارم این رویداد نقطه آغاز بود و حدود ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در این مرکز حضور داشتند و تبادل فناوری با سازمان انرژی اتمی ایران صورت گرفت و با توجه به هدف بلندمدتی که برای خود تعریف کرده‌ایم، در آینده این تعداد را چند برابر خواهیم کرد.

اسلامی درباره ظرفیت‌های فناورانه ارائه شده در این نمایشگاه توضیح داد: ظرفیت‌های ارائه شده واقعاً امیدوارکننده بود، زیرا جوانان نخبه و مستعد باعث افتخار هستند و حیف است به این دانشمندان جوان توجه نشود، ما باید مسیر را برای تعالی این عده باز کنیم به همین منظور امسال در سند تحقیق و توسعه؛ هر آنچه به‌صورت فشار علم یا کشش تقاضا از لحاظ جریان تحقیقات نتیجه گرا وجود دارد را در اولویت قرار داده‌ایم.

او ادامه داد: برای تحقق این مهم در ۱۰ پژوهشکده فعال یا مراکز تحقیقاتی فعال سازمان، ده‌ها پروژه تعریف‌شده که سرریز این طرح‌ها هم برای سایر بخش‌ها و هم جذب دستاوردهای دانش‌بنیان‌ها در سازمان انرژی اتمی به‌صورت توأمان خواهد بود که گام بزرگی محسوب می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور درباره روند تجاری‌سازی این صنعت توضیح داد: یک زمانی همه احساس می‌کردند که لیزر فقط کاربرد خاصی دارد، اما اکنون لیزر در همه رشته‌ها و سرفصل‌ها کاربرد دارد و ایفای نقش می‌کند و ۲ ماه قبل مرکز تبادل فناوری لیزر را با حضور معاون محترم علمی و فناوری رئیس‌جمهور ایجاد کردیم و امروز لیزر در حال طی کردن مسیری است که درگذشته کسی تصور نمی‌کرد به این مرز برسد. همچنین این موضوع در زمینه توسعه کاربرد پرتوها که دامنه وسیعی را شامل می‌شود، صدق می‌کند، زیرا تاکنون کمتر به این موضوع پرداخته‌شده است درحالی‌که پرتوها در همه زمینه‌ها، رشته‌ها و همچنین صنایع مختلف می‌تواند ایفای نقش کند.

او در پاسخ به این پرسش که چند نیاز فناورانه را در سازمان انرژی اتمی می‌توان با استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها پاسخ داد؛ گفت: ۲۷ مسئله را همکاران ما ارائه کرده‌اند و شرکت‌ها نیز ایده‌ها و یا دستاوردهای خود را اکنون شرح داده‌اند و برای ما مهم است که در چرخه نوآوری بتوانیم فرایند تبدیل ایده به محصول را کوتاه کنیم تا قادر باشیم با شتاب بیشتری حرکت کنیم بنابراین در نظر داریم دوره انتظار را برای مراکز، دستگاه‌ها و سامانه‌ها کوتاه کنیم.

در این رویداد همچنین نمایشگاهی از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در این حوزه‌های فناوری‌های نوین نظیر انرژی، لیزر، فوتونیک و کاربرد پرتوها در محل صندوق نوآوری برپا شد و در جریان این تبادل فناوری نیز ۳۹ شرکت از جمله ۲۹ شرکت دانش‌بنیان، در بخش نمایشگاهی، توانمندی‌های همسوی خود با نیازهای فناورانه را ارائه کردند و در جلسات B۲B حاشیه رویداد به مذاکره با شرکت‌های تابعه سازمان انرژی اتمی پرداختند.


روابط عمومی سازمان انرژی اتمی
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بارش‌های اخیر و پیشنهاد به وزارت نیرو
راه های شکست نخوردن دولت چیست؟
آمریکا، اروپا و روابط بین‌المللی: نگرش‌ها، روش‌ها و کنش‌ها
چند نکته درباره تحلیل اطلاعاتی سردار علایی
سوئیس هم دسترسی کودکان به شبکه‌های اجتماعی را محدود می‌کند
نقش یک رنگدانه جذاب طبیعی در درمان صرع و آسیب های مغزی
پشت پرده تمرکز نتانیاهو بر موشک‌های بالستیک ایران
رنگ‌های خوراکی مصنوعی؛ افزودنی‌های رنگارنگ با اثرات پنهان بر رفتار کودکان
ویتامین‌ها و مکمل‌های مؤثر بر سلامت روان
گوگل علیه «غارتگر نتایج جست‌وجو» شکایت کرد
مرد چینی فلج با تراشه مغزی روبات‌ها را کنترل کرد
یارانه آذرماه 1404 دهک‌های 4 تا 9 واریز شد
مذاکره با تل‌آویو، جاده‌ای یک‌طرفه به سوی امتیازدهی است
سوئیس به دنبال قانون ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان
42 تجاوز زمینی اسرائیل به خاک سوریه طی 21 روز اخیر
نبرد اطلاعاتی برای ایجاد نفاق میان روسیه و کره جنوبی
وزیرخارجه صربستان: روابط با ایران در سطح خوبی است
فعالیت بازار ارز فردا از ساعت 10 صبح
باشگاه میلیارد دلاری سینما شلوغ‌تر شد؛ «زوتوپیا 2» رکوردشکن جدید
انتقادسازمان ملل از اسرائیل ؛ آتش‌بسی در غزه در کار نیست
پلیس فلسطین مسئول امنیت در مرحله دوم آتش‌بس غزه می شود
صفارهرندی: پیوند مردم با نظام در بزنگاه‌ها مستحکم‌تر می‌شود
تخلیه 13 میلیون تن کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره)
سپردن 10 میلیون نسخه خطی فارسی به موسسه استنادی جهان اسلام
تحرکات تازه بالگردهای اسرائیل در جنوب سوریه
هشدار درباره افزایش خودسرانه کرایه‌های تاکسی
اسلامی: صنعت هسته‌ای بر ریل پیشرفت قرار دارد
مدارس کدام شهرهای استان مرکزی اول دی‌ماه تعطیل شد؟
بارسلونا روی نوار پیروزی؛ ویارئال 10 نفره در خانه تسلیم شد
باز شدن پای آذربایجان به غزه
هشدار آخر به گرانفروشان شیر و لبنیات
کشف دستگاه جاسوسی اسرائیل در مرز یارون
حمله به ایران تصمیم اشتباهی بود که امنیت آمریکا را تضعیف کرد
پرداخت عادلانه اولویت دولت در اصلاح نظام اداری است
چرا ایران تیتر انحرافی برای سفر نتانیاهو به آمریکا است؟
نورنما | بعضی یلداها هیچ‌وقت تموم نمی‌شن...
حسن مصطفی بار دیگر رئیس فدراسیون جهانی هندبال شد
کمترین پایه حقوق به 33 میلیون تومان می‌رسد؟
قطع گاز، بزرگ‌ترین نگرانی صنعت پتروشیمی
کره شمالی خواستار توقف برنامه هسته‌ای ژاپن شد
هشدار درباره سالمندی شتابان ایران
توقیف و بازرسی کشتی روسی در آب‌های سوئد
دریادار ایرانی: ناوگروه‌های 103 و 104 نیروی دریایی ارتش در مسیر آفریقای جنوبی هستند
ایران عضو ناظر کمیته فنی فناوری‌های کوانتومی شد
تنش در شورای شهر تهران
تگزاس و کالیفرنیا را پس بده تا درباره نفت مذاکره کنیم!
انتقاد عضو حزب‌الله از تأخیر در پذیرش استوارنامه سفیر ایران
احداث 19 شهرک در کرانه باختری در ادامه سیاست الحاق اراضی است
سلاح جدیدی که آمریکا به ارتش اسرائیل داد
سازمان ملل: داعش در افغانستان 2000 نیرو دارد
X
آگهی تبلیغاتی