×
اقتصادی
شناسه خبر : 106473
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/06/15 ساعت 09:54
اسلامی: سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور به 20 درصد می‌رسد

اسلامی: سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور به 20 درصد می‌رسد

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: قصد داریم خدمات مختلفی را در حوزه فناوری هسته‌ای ارائه کنیم که توسعه نیروگاه‌های اتمی و تولید برق هسته‌ای یکی از این موارد است که در نظر داریم سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به 20 درصد برسانیم.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «محمد اسلامی»، رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در جمع خبرنگاران گفت: اکنون شاهد تقابل در زمینه پیشرفت‌های حوزه فناوری‌های نوین و پیشرفته میان قدرت‌های جهان هستیم و باید دانست که دنیای آینده به‌صورت بسیار پرشتاب به سمت پیشرفت‌های حوزه فناوری حرکت می‌کند.

او افزود: متأسفانه شاهد ذهنیت درستی از این حوزه نیستیم و این‌گونه پنداشته می‌شود که صنعت هسته‌ای و مراکز وابسته آن مراکزی امنیتی و با حفاظت شدید هستند و دشمن نیز به دنبال تقویت این ذهنیت است و سعی می‌کند با القا ترس، ناامیدی و مزاحمت به‌عنوان ابزارهای کاربردی خود؛ مانع حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه ممنوعه قدرت جهانی شوند.

معاون رئیس‌جمهور گفت: حتی این رویکرد در آژانس نیز مشاهده می‌شود. در این سال‌ها با القای ترس و سلب اعتمادبه‌نفس به دنبال تضعیف روحیه بودند؛ بنابراین در نظر داریم تا القای امید و باور جمعی را در کشور نهادینه کنیم.

به دنبال سیاست درهای باز هستیم

 

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: ما خواستار ایجاد فضایی باز هستیم و سیاست درهای باز را دنبال خواهیم کرد و خوشبختانه مقدمات اجرای این سیاست فراهم‌شده است؛ در این مسیر باید توجه داشت که تحقیقات باید نتیجه‌گرا بوده و دارای برنامه مدون و با سازوکار مشخص باشیم و به‌صورت تحول‌گرا و تحول‌آفرین امور را پیش ببریم.

او تأکید کرد: سیاست درهای باز و نوآوری‌های جدید را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده و اهداف کمّی تعیین کرده‌ایم که باید به سمت تحقق آنها گام برداریم.

اسلامی اظهار کرد: برای نیل به اهداف موردنظر در یک سال گذشته اسناد راهبردی مختلفی را تهیه و تدوین کردیم و به موارد مهمی توجه شد و قصد داریم خدمات مختلفی را در حوزه فناوری هسته‌ای ارائه کنیم که توسعه نیروگاه‌های اتمی و تولید برق هسته‌ای یکی از این موارد است که در نظر داریم سهم برق هسته‌ای در سبد انرژی کشور را به ۲۰ درصد برسانیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان استفاده از توان و پتانسیل فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با صنعت هسته‌ای است، زیرا معتقدیم نباید جریان علم را حبس کرد بنابراین در افق ۲۰ ساله در نظر داریم تا بستر جذب نیروهای متخصص را فراهم سازیم.

معاون رئیس‌جمهور تصریح کرد: این رویداد، نقطه عطفی برای گسترش فناوری‌های نوین محسوب می‌شود و این فرصت را باید به فال نیک گرفت و در این عرصه متعهد می‌شویم تا نسبت به تبادل فناوری‌ها و استفاده از دانش بومی اقدام کنیم.

لزوم توجه به اقتصاد هسته‌ای

اسلامی گفت: باید فاصله میان ایده و تولید و تبدیل آن به محصول را کوتاه کنیم.

او ادامه داد: موضوع مهم در این زمینه؛ اقتصاد هسته‌ای و کسب منابع مالی است و باید توجه داشت برای تأمین منابع مالی نمی‌توان منتظر ماند، زیرا استفاده از فناوری‌های نوین می‌تواند بسترساز جذب درآمد شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی توضیح داد: نخستین نیروگاه اتمی کشور معادل ۵۲ میلیارد کیلووات برق تولید کرده و موجب صرفه‌جویی ۸۵ میلیون بشکه نفت شده و به عبارت بهتر در این مدت توانسته دو برابر سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای ساخت این نیروگاه؛ درآمد کسب کند؛ با توجه به این نتیجه ساخت نیروگاه‌های اتمی را در دستور کار قرار داده‌ایم و تولید ۱۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای را هدف‌گذاری کرده‌ایم.

اسلامی تأکید کرد: با توجه به توان و پتانسیل بسیار خوب در این زمینه، قصد داریم تا کشور را به قطب طراح و سازنده نیروگاه اتمی تبدیل کنیم.

این رویداد نقطه آغاز همکاری با دانش‌بنیان هاست

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران با توجه به برنامه افق ۲۰ ساله‌ای که در قالب سند جامع تدوین کرده باید خود را با تحولی نوین همراه سازد و در این مسیر و برای پیشبرد و تحقق اهداف خود باید بتواند همه استعدادها و ظرفیت‌های ملی را به خدمت بگیرد.

اسلامی اضافه کرد: امروز نخستین رویداد را با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار کردیم که این رویداد در حوزه انرژی، لیزر و فوتونیک و توسعه کاربرد پرتوها بود.

او تأکید کرد: بنده اطمینان دارم این رویداد نقطه آغاز بود و حدود ۴۰ شرکت دانش‌بنیان در این مرکز حضور داشتند و تبادل فناوری با سازمان انرژی اتمی ایران صورت گرفت و با توجه به هدف بلندمدتی که برای خود تعریف کرده‌ایم، در آینده این تعداد را چند برابر خواهیم کرد.

اسلامی درباره ظرفیت‌های فناورانه ارائه شده در این نمایشگاه توضیح داد: ظرفیت‌های ارائه شده واقعاً امیدوارکننده بود، زیرا جوانان نخبه و مستعد باعث افتخار هستند و حیف است به این دانشمندان جوان توجه نشود، ما باید مسیر را برای تعالی این عده باز کنیم به همین منظور امسال در سند تحقیق و توسعه؛ هر آنچه به‌صورت فشار علم یا کشش تقاضا از لحاظ جریان تحقیقات نتیجه گرا وجود دارد را در اولویت قرار داده‌ایم.

او ادامه داد: برای تحقق این مهم در ۱۰ پژوهشکده فعال یا مراکز تحقیقاتی فعال سازمان، ده‌ها پروژه تعریف‌شده که سرریز این طرح‌ها هم برای سایر بخش‌ها و هم جذب دستاوردهای دانش‌بنیان‌ها در سازمان انرژی اتمی به‌صورت توأمان خواهد بود که گام بزرگی محسوب می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور درباره روند تجاری‌سازی این صنعت توضیح داد: یک زمانی همه احساس می‌کردند که لیزر فقط کاربرد خاصی دارد، اما اکنون لیزر در همه رشته‌ها و سرفصل‌ها کاربرد دارد و ایفای نقش می‌کند و ۲ ماه قبل مرکز تبادل فناوری لیزر را با حضور معاون محترم علمی و فناوری رئیس‌جمهور ایجاد کردیم و امروز لیزر در حال طی کردن مسیری است که درگذشته کسی تصور نمی‌کرد به این مرز برسد. همچنین این موضوع در زمینه توسعه کاربرد پرتوها که دامنه وسیعی را شامل می‌شود، صدق می‌کند، زیرا تاکنون کمتر به این موضوع پرداخته‌شده است درحالی‌که پرتوها در همه زمینه‌ها، رشته‌ها و همچنین صنایع مختلف می‌تواند ایفای نقش کند.

او در پاسخ به این پرسش که چند نیاز فناورانه را در سازمان انرژی اتمی می‌توان با استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها پاسخ داد؛ گفت: ۲۷ مسئله را همکاران ما ارائه کرده‌اند و شرکت‌ها نیز ایده‌ها و یا دستاوردهای خود را اکنون شرح داده‌اند و برای ما مهم است که در چرخه نوآوری بتوانیم فرایند تبدیل ایده به محصول را کوتاه کنیم تا قادر باشیم با شتاب بیشتری حرکت کنیم بنابراین در نظر داریم دوره انتظار را برای مراکز، دستگاه‌ها و سامانه‌ها کوتاه کنیم.

در این رویداد همچنین نمایشگاهی از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در این حوزه‌های فناوری‌های نوین نظیر انرژی، لیزر، فوتونیک و کاربرد پرتوها در محل صندوق نوآوری برپا شد و در جریان این تبادل فناوری نیز ۳۹ شرکت از جمله ۲۹ شرکت دانش‌بنیان، در بخش نمایشگاهی، توانمندی‌های همسوی خود با نیازهای فناورانه را ارائه کردند و در جلسات B۲B حاشیه رویداد به مذاکره با شرکت‌های تابعه سازمان انرژی اتمی پرداختند.


روابط عمومی سازمان انرژی اتمی
نظرات

آخرین اخبار
آیا رژیم وگان روند پیری را کند می‌کند؟
هشدار پلیس راه درباره خطر تصادف در ساعات 16 تا 20 و نیمه‌شب تا 6 صبح
جزئیات ناآرامی‌های عین‌العرب سوریه؛ بیشتر بازداشت‌شدگان خردسال بودند
کاهش شدید ذخایر موشکی آمریکا؛ استفاده از 1500 پاتریوت در درگیری با ایران
انتقال پیام نخست‌وزیر و فرمانده ارتش پاکستان به پزشکیان
ارتش یمن مراکز و انبارهای تسلیحاتی مزدوران سعودی را درهم کوبید
نیویورک تایمز: ایران به خلبان اف-15 آمریکا نیم ثانیه فرصت داد
نماینده روسیه در شورای امنیت: کرانه باختری به «نقطه بی‌بازگشت» نزدیک می‌شود
عراق اقدام کلمبیا در به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان را محکوم کرد
هشدار هواشناسی تهران؛ وزش باد شدید و احتمال طوفان در ارتفاعات
دروغ‌پراکنی ترامپ درباره تنگه هرمز؛ اداره اطلاعات انرژی خلاف آن را اعلام کرد
از تولید تا توزیع؛ چرایی عقب‌ماندگی تولید برق کشور نسبت به سال گذشته
ترامپ آزادی تفنگدار سابق آمریکایی زندانی در روسیه را تایید کرد
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ اجرای سیاست «زمین سوخته» توسط ارتش اسرائیل
ترامپ: سلاح و جنگنده به اروپا می‌فروشیم و آنها در ارسال به اوکراین آزادند
همکاری با هند برای تأمین دارو ادامه دارد
ابراز همدردی ایران با کلمبیا
آخرین اخبار زلزله کلمبیا؛ فرو ریختن بیمارستان و کلیسای تاریخی در پی لرزه‌های شدید
یمن یک کشتی سعودی را در باب المندب هدف قرار داد
هشدار سازمان ملل؛ کرانه باختری در آستانه فروپاشی کامل است
رقابت آسیایی برای اورانیوم قزاقستان
جنگ رمضان؛ آمریکا در کمتر از 20 روز به استیصال رسید
آغاز بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی مدارس تهران
ضرب و شتم مدیر برق عسلویه حین جمع‌آوری دستگاه‌های استخراج رمزارز
بقائی؛ نظام بین الملل در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
پزشکیان: بر تعمیق روابط با پاکستان در همه زمینه‌ها تأکید داریم
خدمت‌رسانی هلال احمر در اربعین 1405 به 5.8 میلیون زائر
روایت اشک‌های شمخانی از عنایت ائمه(س) به یک هنرمند ارمنی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 21 مرداد ماه اعلام شد+جدول
برنامه قطعی برق مازندران فردا 21 مرداد ماه + لینک
بمب نقل‌وانتقالات تراکتور؛ جانشین بیرانوند قرمز پوشید
وزارت رفاه: خبر «نقص اطلاعات فراجا» درباره قطع کالابرگ صحت ندارد
ارکستر سمفونیک تهران با «خسوف» به تالار وحدت می‌آید
فرمانده کل ارتش: امید است شاهد تحکیم هرچه بیشتر اقتدار دفاعی و بازدارندگی باشیم
زمانبندی قطعی برق قم فردا 21 مرداد + لینک
تغییر استراتژی کشتیرانی ترکیه؛ از مسیرهای دریایی به سمت حمل‌ونقل ریلی
وزیر کشور پاکستان با عراقچی دیدار کرد
عراقچی و طالبانی بر تقویت همکاری‌های اقتصادی و امنیتی تاکید کردند
قیمت نفت به 90 دلار رسید
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 21 مرداد /دلار سقوط آزاد می کند؟
پیام تبریک سرلشکر وحیدی به فرماندهان جدیدالانتصاب
برنامه کامل مسابقات کشتی قهرمانی جوانان جهان (براتیسلاوا 2026)
نقشه راه وزیر صمت برای توسعه صادرات؛ همسایگان، محور اصلی دیپلماسی اقتصادی
غرب آسیا، نه حیاط خلوت غرب است و نه میدان نفوذ هیچ قدرت دیگر
محسن رضایی: آمریکا جنگ را تمام کند و پول‌های مسدودی ایران را بپردازد
ذخایر سدهای تهران 200 میلیون مترمکعب کمتر از میانگین؛ خشکسالی پایتخت تداوم دارد
راز نفوذ محمد(ص) در دل تاریخ چه بود؟
نورویدئو | صلحی که بوی اشغال می دهد
«همتی» برای شرکت در اجلاس بریکس عازم هند شد
فرافکنی ترامپ؛ بایدن مقصر کمبود مهمات آمریکا