×
فرهنگی
شناسه خبر : 106389
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/13 ساعت 14:48
صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه آغاز شد

صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه آغاز شد

وزیر کشور از صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه خبر داد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «احمد وحیدی»، امروز در حاشیه افتتاح و بهره‌برداری از درگاه خدمات یکپارچه سازمان ثبت احوال کشور و رونمایی از کارت شناسایی موقت فاقدین شناسنامه، با اشاره به اینکه ثبت احوال یک سازمان ریشه‌دار و قدیمی است، اظهار کرد: طبیعی است که با گذر زمان این سازمان نیاز به تحولات و به‌روزرسانی خود دارد تا بتواند به عنوان یک سازمان پیشرو شرایط خود را حفظ کند.

او تصریح کرد: خوشحالم که شرایطی در این سازمان ایجاد شده که شاهد حرکت‌ها و ایده‌های نو هستیم و در طی فعالیت این سازمان در دولت سیزدهم، دستاوردهای خوبی وجود دارد.

وزیر کشور با اشاره به راه‌اندازی پایگاه سببی و نسبی و ارائه آن به دستگاه‌های متقاضی تصریح کرد: این اقدام مهمی است که قبلاً نبوده است و اینکه در این دوره و پس از چند ماه این مسأله به نتیجه برسد و پاسخگو باشد، قابل تقدیر است.

وحیدی با بیان اینکه بنا بر اعلام رئیس سازمان ثبت احوال کشور ۶۰ الی ۷۰ درصد از اطلاعات از پایگاه سببی و نسبی بارگذاری شده است گفت: ان‌شاءالله در آینده نیز با وارد کردن بخش‌های بعدی این اطلاعات این پایگاه کامل‌تر خواهد شد.

او با اشاره به اینکه با راه‌اندازی پایگاه سببی و نسبی، مشکلات و چالش‌هایی که در گذشته درخصوص سرشماری وجود داشته است برطرف خواهد شد گفت: در سال ۹۰، سرشماری انجام گرفت که در ادامه نیز این سرشماری در سال ۹۵ انجام گرفت و در واقع اطلاعات ما هر ۵ سال به ۵ سال به‌روزرسانی شده است و قطعاً با راه‌اندازی این پایگاه استحکام بیشتری را در باب سرشماری کشوری خواهیم داشت.

وزیر کشور گفت: با اقدام اخیر سازمان ثبت احوال علاوه بر اطلاعات دقیق و به‌روز شده از آمار سرشماری هزینه سرشماری نیز کاهش پیدا خواهد کرد که این یک کار ارزشمند محسوب می‌شود.

وحیدی ادامه داد: اقدام دیگری که از سوی سازمان ثبت احوال عملیاتی شده است به تولید و ارائه نرخ باروری در سال جاری بر می‌گردد که این کار برای نخستین بار مبتنی بر داده‌های ثبتی موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور انجام شده است و این در حالی است که دولت نیز توجه ویژه‌ای را به موضوع جمعیتی و سیاست‌های تشویقی در این زمینه دارد.

او در ادامه با اشاره به رونمایی از کارت شناسایی موقت فاقدین شناسنامه گفت: موضوعاتی که طی چند ماه اخیر با آن مواجه بودیم گلایه‌هایی از سوی برخی هموطنان بوده که عنوان کردند در طی این سال‌ها فاقد شناسنامه و کارت شناسایی هستند و این در حالی است که آنها مدعی هستند که ایرانی هستند اما به دلیل نداشتن شناسنامه و کارت ملی از دریافت تسهیلات دولتی بی‌بهره بوده‌اند که در همین زمینه صدور کارت شناسایی موقت تا رسیدگی به پرونده این افراد کار قابل تقدیری است.

وزیر کشور با اشاره به آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان ثبت احوال مبنی بر وجود ۸ هزار پرونده درخصوص افراد بی‌شناسنامه گفت: این مشکل نیز پس از چند ده سال با ورود سازمان ثبت احوال حل و فصل خواهد شد تا این عزیزان نیز نگرانی در باب ارائه دریافت خدمات نداشته باشند و پس از بررسی دقیق از سوی سازمان ثبت احوال برای آنها شناسنامه صادر خواهد شد.

وحیدی همچنین با اشاره به صدور کارت هوشمند ملی ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: این کار نیز از سوی سازمان ثبت احوال کلید خورده است و در حال اجراست.

او در خصوص صدور کارت هوشمند ملی ادامه داد: بنا بر اعلام رئیس سازمان ثبت احوال از دی ماه سال ۱۴۰۰ با بهره‌گیری از توان داخلی برای تعداد ۱۰ میلیون نفر متقاضی در صف دریافت کارت ملی هوشمند بودند که با تلاش انجام شده از اواخر دی ماه سال گذشته تا به امروز حدود ۵ میلیون کارت صادر و تحویل متقاضیان شده و ان‌شاءالله بنا بر اعلام سازمان ثبت احوال، طی دو سه ماه آینده مابقی این کارت‌ها، (۵ میلیون کارت) صادر و در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه سازمان ثبت احوال باید بتواند در آینده نزدیک شرایط احراز هویت حقوقی موقعیت مکانی را در این سازمان ایجاد کند گفت: در حال حاضر احراز هویت شخصی در این سازمان انجام می‌شود که علاوه بر این باید به احراز هویت حقوقی نیز توجه داشته باشد و جزو کارهای لازم است که این سازمان باید انجام بدهد.

وحیدی ابراز امیدواری کرد که در یک بازه زمانی کوتاه سازمان تمام الکترونیکی ثبت احوال به یک سازمان هوشمند در کشور تبدیل شود و بتواند به عنوان سازمان پیشرو حرکت کند.


رونمایی از «کارت شناسایی موقت»


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزئیات از پیگیری پرونده قاتلان محیط‌بانان شهید
روسیه: بیش از هزار نظامی اوکراینی در 24 ساعت از دست رفتند
قیمت ارزی واردات ذرت، روغن و گوشت تعیین شد
شش ساعت تا دستگیری قاتلان زن 60 ساله اراکی
دروغ یزرگ سنتکام درباره تنگه هرمز
نوراینفو | کولر خودرو چقدر بنزین می بلعد؟
پایان صدرنشینی تاریخی آکسفورد و کمبریج در رتبه‌بندی جدید
منطقه آزاد تهران به مسیر توسعه صادرات تبدیل می‌شود
دیدار سناتور ژاپنی با خانواده شهیده 12 ساله ایرانی
جنبلاط راه خروج را به آمریکا و عربستان نشان داد
هزینه سفر در تعطیلات؛ عوارض تهران–شمال به 720 هزار تومان رسید
انصارالله کار را در مأرب تمام می‌کند؟/ کوئینسی: حروج عربستان آسان نیست
تابلوی پنهان مونه با ارزش 30 میلیون یورو به حراج می‌رود
هشدار صنعا درباره پاسخ به اقدامات عربستان
برنامه رقابت ورزشکاران ایران در روز نخست بازی‌های آسیایی 2026 +ساعت بازی ها
ارشد و دکتری در سال تحصیلی جدید کاملاً حضوری می‌شوند
سیمئونه: نباید به رئال مادرید فرصت نفس کشیدن بدهیم
عراق به آمریکا: انحصار سلاح در کشور زمان می‌برد
تاتنهام 2-3 استون ویلا/ طلسمی که در لندن شکست
دستگیری سارقان محصولات باغی و زراعی در شرق گیلان
امیر نوری تحت درمان است؛ تکذیب شایعات درباره وضعیت او
پیشروی ارتش سودان در شمال کردفان
واکنش روسیه به قطعنامه کنفرانس عمومی آژانس درباره اوکراین
زخمی شدن دو نظامی اسرائیلی در جنوب لبنان
«کارت عربستان» در دستان نتانیاهو برای انتخابات کنست
افتخارآفرینی مهسا برزگری در مسابقات جهانی پومسه
آغاز موج جدید رزمایش «جانفدایان ایران» در استان‌ها
آغاز محدودیت‌های تردد در جاده‌های شمال
معاون نخست‌وزیر چین راهی آمریکا شد؛ رایزنی اقتصادی پیش از دیدار ترامپ و شی
پوست‌اندازیِ «شاد» با «کلاسا»
پرچم ایران در ناگویا به اهتزاز درآمد+فیلم
تصویر پیمان قاسم‌خانی در «بن‌سای» منتشر شد
آخرین تحولات جنگ یمن و عربستان سعودی؛ حمله به ریاض، جنگ را به قلب عربستان کشاند
انفجار مرگبار در پایگاه ارتش سوریه؛ 11 کشته
فوتبالیست پیشکسوت مازندرانی در تورنمنت آمل جان باخت
بورس کالا میزبان معامله طلا و نقره شد
قیام هزاران آمریکایی علیه طرح ترامپ برای مرکز کندی
سفیر ایران در ارمنستان: حضور نظامی و امنیتی آمریکا در جوار مرزهایمان را تحمل نمی‌کنیم
تیم امید ایران مقابل چین؛ پخش زنده از فوتبال برتر
موج تکذیب‌ها در 24 ساعت گذشته؛ چه خبرهایی رد شدند؟
نامه دوصفحه‌ای IFBB درباره تعلیق فدراسیون بدنسازی ایران منتشر شد + عکس
سرقت از منازل در گرمسار؛ طلاهای 10 میلیارد تومانی کشف شد
جزئیات تازه‌ از حمله به مدرسه «شجره طیبه» میناب در گزارش تحقیقی بلومبرگ
ویژکی‌های ایران جدید از دیدگاه نویسنده پاکستانی
انفجارهای پیاپی در فرودگاه ریاض؛ پروازها متوقف شد
جنگ علیه ایران، وقتی جهان تاوان می‌دهد
فروش سوالات امتحان نهایی به قیمت 1.3 میلیارد تومان؛ سه نفر بازداشت شدند
شرایط واردات خودروهای کارکرده تغییر کرد؛ فقط مدل‌های 2021 تا 2023
چرا آمریکا کانون‌های داعش در عراق را فعال کرد؟
هشدار معاون فرهنگی وزارت علوم درباره شیوع ویروس نفرت