×
فرهنگی
شناسه خبر : 106389
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/13 ساعت 14:48
صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه آغاز شد

صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه آغاز شد

وزیر کشور از صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه خبر داد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «احمد وحیدی»، امروز در حاشیه افتتاح و بهره‌برداری از درگاه خدمات یکپارچه سازمان ثبت احوال کشور و رونمایی از کارت شناسایی موقت فاقدین شناسنامه، با اشاره به اینکه ثبت احوال یک سازمان ریشه‌دار و قدیمی است، اظهار کرد: طبیعی است که با گذر زمان این سازمان نیاز به تحولات و به‌روزرسانی خود دارد تا بتواند به عنوان یک سازمان پیشرو شرایط خود را حفظ کند.

او تصریح کرد: خوشحالم که شرایطی در این سازمان ایجاد شده که شاهد حرکت‌ها و ایده‌های نو هستیم و در طی فعالیت این سازمان در دولت سیزدهم، دستاوردهای خوبی وجود دارد.

وزیر کشور با اشاره به راه‌اندازی پایگاه سببی و نسبی و ارائه آن به دستگاه‌های متقاضی تصریح کرد: این اقدام مهمی است که قبلاً نبوده است و اینکه در این دوره و پس از چند ماه این مسأله به نتیجه برسد و پاسخگو باشد، قابل تقدیر است.

وحیدی با بیان اینکه بنا بر اعلام رئیس سازمان ثبت احوال کشور ۶۰ الی ۷۰ درصد از اطلاعات از پایگاه سببی و نسبی بارگذاری شده است گفت: ان‌شاءالله در آینده نیز با وارد کردن بخش‌های بعدی این اطلاعات این پایگاه کامل‌تر خواهد شد.

او با اشاره به اینکه با راه‌اندازی پایگاه سببی و نسبی، مشکلات و چالش‌هایی که در گذشته درخصوص سرشماری وجود داشته است برطرف خواهد شد گفت: در سال ۹۰، سرشماری انجام گرفت که در ادامه نیز این سرشماری در سال ۹۵ انجام گرفت و در واقع اطلاعات ما هر ۵ سال به ۵ سال به‌روزرسانی شده است و قطعاً با راه‌اندازی این پایگاه استحکام بیشتری را در باب سرشماری کشوری خواهیم داشت.

وزیر کشور گفت: با اقدام اخیر سازمان ثبت احوال علاوه بر اطلاعات دقیق و به‌روز شده از آمار سرشماری هزینه سرشماری نیز کاهش پیدا خواهد کرد که این یک کار ارزشمند محسوب می‌شود.

وحیدی ادامه داد: اقدام دیگری که از سوی سازمان ثبت احوال عملیاتی شده است به تولید و ارائه نرخ باروری در سال جاری بر می‌گردد که این کار برای نخستین بار مبتنی بر داده‌های ثبتی موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور انجام شده است و این در حالی است که دولت نیز توجه ویژه‌ای را به موضوع جمعیتی و سیاست‌های تشویقی در این زمینه دارد.

او در ادامه با اشاره به رونمایی از کارت شناسایی موقت فاقدین شناسنامه گفت: موضوعاتی که طی چند ماه اخیر با آن مواجه بودیم گلایه‌هایی از سوی برخی هموطنان بوده که عنوان کردند در طی این سال‌ها فاقد شناسنامه و کارت شناسایی هستند و این در حالی است که آنها مدعی هستند که ایرانی هستند اما به دلیل نداشتن شناسنامه و کارت ملی از دریافت تسهیلات دولتی بی‌بهره بوده‌اند که در همین زمینه صدور کارت شناسایی موقت تا رسیدگی به پرونده این افراد کار قابل تقدیری است.

وزیر کشور با اشاره به آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان ثبت احوال مبنی بر وجود ۸ هزار پرونده درخصوص افراد بی‌شناسنامه گفت: این مشکل نیز پس از چند ده سال با ورود سازمان ثبت احوال حل و فصل خواهد شد تا این عزیزان نیز نگرانی در باب ارائه دریافت خدمات نداشته باشند و پس از بررسی دقیق از سوی سازمان ثبت احوال برای آنها شناسنامه صادر خواهد شد.

وحیدی همچنین با اشاره به صدور کارت هوشمند ملی ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: این کار نیز از سوی سازمان ثبت احوال کلید خورده است و در حال اجراست.

او در خصوص صدور کارت هوشمند ملی ادامه داد: بنا بر اعلام رئیس سازمان ثبت احوال از دی ماه سال ۱۴۰۰ با بهره‌گیری از توان داخلی برای تعداد ۱۰ میلیون نفر متقاضی در صف دریافت کارت ملی هوشمند بودند که با تلاش انجام شده از اواخر دی ماه سال گذشته تا به امروز حدود ۵ میلیون کارت صادر و تحویل متقاضیان شده و ان‌شاءالله بنا بر اعلام سازمان ثبت احوال، طی دو سه ماه آینده مابقی این کارت‌ها، (۵ میلیون کارت) صادر و در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه سازمان ثبت احوال باید بتواند در آینده نزدیک شرایط احراز هویت حقوقی موقعیت مکانی را در این سازمان ایجاد کند گفت: در حال حاضر احراز هویت شخصی در این سازمان انجام می‌شود که علاوه بر این باید به احراز هویت حقوقی نیز توجه داشته باشد و جزو کارهای لازم است که این سازمان باید انجام بدهد.

وحیدی ابراز امیدواری کرد که در یک بازه زمانی کوتاه سازمان تمام الکترونیکی ثبت احوال به یک سازمان هوشمند در کشور تبدیل شود و بتواند به عنوان سازمان پیشرو حرکت کند.


رونمایی از «کارت شناسایی موقت»


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
وقوع حادثه برای دو نفتکش خارجی سوخت عراق در آب‌های بین المللی
حمله پهپادی حزب الله لبنان به بزرگترین مجتمع صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/ انهدام پهپاد هرون TP
موج جدید داوطلبان بسیجی در ایست‌های بازرسی
روسیه: قطعنامه شورای امنیت علیه ایران جانبدارانه و یک‌طرفه بود
نفتکش آمریکایی در نزدیکی عراق هدف قرار گرفت
موج 40 عملیات وعده صادق4 علیه بیش از 50 هدف در سراسر اراضی اشغالی
تناقض گویی‌های ترامپ: در 11 روز گذشته ارتش ما ایران را عملا نابود کرد
آمار تعداد زنان و کودکان شهید در حملات آمریکایی-صهیونیستی
اختلال در شناسایی زمان شلیک موشک‌های ایران در اسرائیل
نماینده ایران در سازمان ملل: قطعنامه شورای امنیت تحریف واقعیت بود
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات گسترده حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
زاکانی: در 10 روز نخست جنگ 9000 نقطه از کشور مورد هدف دشمن قرار گرفت
بقائی: قتل عام فرشتگان کوچک ایرانی در میناب جنایتی نابخشودنی است
قرارگاه خاتم‌الانبیا: تنگه هرمز تحت مدیریت ماست
قلب تامین سوخت پنتاگون، هدف حمله پهپادی قرار گرفت
شورای امنیت به جای محکوم کردن جنایت آمریکا، علیه ایران قطعنامه صادر کرد
محدودیتی در تخلیه انواع کالا از بنادر نداریم
منبع آگاه: رویای تسلط بر خیابان‌ها توسط متجاوزان ناکام خواهد ماند
استاندار مازندران : اولویت اصلی، حفظ معیشت و امنیت مردم است
پورعلی گنجی: ما داغداریم
تاکید سرلشکر صفوی بر میزان اشراف اطلاعاتی ایران از دشمن + فیلم
چند نکته راهبردی در تحلیل جنگ رمضان
تخریب تعدادی از بناهای شاخص تاریخی سنندج
اتمام مهلت خرید خودروهای وارداتی
رضایی: امنیت در سواحل جنوبی کشور برقرار است
وزیر فرهنگ: ‏اجتماعات مردم در خیابان کمتر از موشک‌های ایرانی نیست
عیادت مبارز هنرهای رزمی ایران از مجروحان جنگی
موج جدید حملات موشکی سنگین ایران به پایگاه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی
پیش‌بینی بارش شدید برف و باران در 20 استان
سازمان جهانی بهداشت: 18 حمله به مراکز درمانی ایران تایید شد
عراقچی: نیروهای مسلح انتقام حمله به زیرساخت‌های ملی را می‌گیرند
آغاز عملیات جدید حزب‌الله در سرزمین‌های اشغالی
تصویر منتشرشده از محل خاکسپاری رهبر شهید کذب است
ناطق نوری: انزجار خود را از آمریکا و رژیم صهیونی اعلام می‌کنیم
بیش از 60 نماینده پارلمان انگلیس از طرح تحریم اسرائیل حمایت کردند
این جنگ تمام می‌شود و آنچه می‌ماند حسن‌ همجواری است
هشدار مقاومت عراق به جولانی درخصوص تجاوز به لبنان
فرانسه امکان لغو تحریم علیه روسیه را رد کرد
اعلام آخرین آمار مجروحان جنگ تاکنون
هشدار مقاومت عراق به سران عرب؛ چگونه می‌توانید ادعای بی‌طرفی کنید!
قالیباف: حضور مردم در خیابان دشمن را گیج و عصبانی کرده است
ادامه تجمع شبانه مردم در دفاع از ایران و انقلاب اسلامی
ترامپ: نفتکش‌ها می‌توانند از تنگه هرمز عبور کنند!
مسعود پزشکیان شرایط پایان جنگ را اعلام کرد
روسیه: آماده همکاری برای بازگرداندن صلح به خاورمیانه هستیم
میدل‌ایست مانیتور: جنگ ایران فرسایشی شده است
مکرون: حزب الله باید سلاح‌های خود تحویل دهد!
افشاگری عمان درخصوص علت جنگ علیه ایران