×
فرهنگی
شناسه خبر : 106389
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/13 ساعت 14:48
صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه آغاز شد

صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه آغاز شد

وزیر کشور از صدور «کارت شناسایی موقت» برای فاقدین شناسنامه خبر داد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «احمد وحیدی»، امروز در حاشیه افتتاح و بهره‌برداری از درگاه خدمات یکپارچه سازمان ثبت احوال کشور و رونمایی از کارت شناسایی موقت فاقدین شناسنامه، با اشاره به اینکه ثبت احوال یک سازمان ریشه‌دار و قدیمی است، اظهار کرد: طبیعی است که با گذر زمان این سازمان نیاز به تحولات و به‌روزرسانی خود دارد تا بتواند به عنوان یک سازمان پیشرو شرایط خود را حفظ کند.

او تصریح کرد: خوشحالم که شرایطی در این سازمان ایجاد شده که شاهد حرکت‌ها و ایده‌های نو هستیم و در طی فعالیت این سازمان در دولت سیزدهم، دستاوردهای خوبی وجود دارد.

وزیر کشور با اشاره به راه‌اندازی پایگاه سببی و نسبی و ارائه آن به دستگاه‌های متقاضی تصریح کرد: این اقدام مهمی است که قبلاً نبوده است و اینکه در این دوره و پس از چند ماه این مسأله به نتیجه برسد و پاسخگو باشد، قابل تقدیر است.

وحیدی با بیان اینکه بنا بر اعلام رئیس سازمان ثبت احوال کشور ۶۰ الی ۷۰ درصد از اطلاعات از پایگاه سببی و نسبی بارگذاری شده است گفت: ان‌شاءالله در آینده نیز با وارد کردن بخش‌های بعدی این اطلاعات این پایگاه کامل‌تر خواهد شد.

او با اشاره به اینکه با راه‌اندازی پایگاه سببی و نسبی، مشکلات و چالش‌هایی که در گذشته درخصوص سرشماری وجود داشته است برطرف خواهد شد گفت: در سال ۹۰، سرشماری انجام گرفت که در ادامه نیز این سرشماری در سال ۹۵ انجام گرفت و در واقع اطلاعات ما هر ۵ سال به ۵ سال به‌روزرسانی شده است و قطعاً با راه‌اندازی این پایگاه استحکام بیشتری را در باب سرشماری کشوری خواهیم داشت.

وزیر کشور گفت: با اقدام اخیر سازمان ثبت احوال علاوه بر اطلاعات دقیق و به‌روز شده از آمار سرشماری هزینه سرشماری نیز کاهش پیدا خواهد کرد که این یک کار ارزشمند محسوب می‌شود.

وحیدی ادامه داد: اقدام دیگری که از سوی سازمان ثبت احوال عملیاتی شده است به تولید و ارائه نرخ باروری در سال جاری بر می‌گردد که این کار برای نخستین بار مبتنی بر داده‌های ثبتی موجود در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور انجام شده است و این در حالی است که دولت نیز توجه ویژه‌ای را به موضوع جمعیتی و سیاست‌های تشویقی در این زمینه دارد.

او در ادامه با اشاره به رونمایی از کارت شناسایی موقت فاقدین شناسنامه گفت: موضوعاتی که طی چند ماه اخیر با آن مواجه بودیم گلایه‌هایی از سوی برخی هموطنان بوده که عنوان کردند در طی این سال‌ها فاقد شناسنامه و کارت شناسایی هستند و این در حالی است که آنها مدعی هستند که ایرانی هستند اما به دلیل نداشتن شناسنامه و کارت ملی از دریافت تسهیلات دولتی بی‌بهره بوده‌اند که در همین زمینه صدور کارت شناسایی موقت تا رسیدگی به پرونده این افراد کار قابل تقدیری است.

وزیر کشور با اشاره به آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان ثبت احوال مبنی بر وجود ۸ هزار پرونده درخصوص افراد بی‌شناسنامه گفت: این مشکل نیز پس از چند ده سال با ورود سازمان ثبت احوال حل و فصل خواهد شد تا این عزیزان نیز نگرانی در باب ارائه دریافت خدمات نداشته باشند و پس از بررسی دقیق از سوی سازمان ثبت احوال برای آنها شناسنامه صادر خواهد شد.

وحیدی همچنین با اشاره به صدور کارت هوشمند ملی ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و گفت: این کار نیز از سوی سازمان ثبت احوال کلید خورده است و در حال اجراست.

او در خصوص صدور کارت هوشمند ملی ادامه داد: بنا بر اعلام رئیس سازمان ثبت احوال از دی ماه سال ۱۴۰۰ با بهره‌گیری از توان داخلی برای تعداد ۱۰ میلیون نفر متقاضی در صف دریافت کارت ملی هوشمند بودند که با تلاش انجام شده از اواخر دی ماه سال گذشته تا به امروز حدود ۵ میلیون کارت صادر و تحویل متقاضیان شده و ان‌شاءالله بنا بر اعلام سازمان ثبت احوال، طی دو سه ماه آینده مابقی این کارت‌ها، (۵ میلیون کارت) صادر و در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

وزیر کشور با تأکید بر اینکه سازمان ثبت احوال باید بتواند در آینده نزدیک شرایط احراز هویت حقوقی موقعیت مکانی را در این سازمان ایجاد کند گفت: در حال حاضر احراز هویت شخصی در این سازمان انجام می‌شود که علاوه بر این باید به احراز هویت حقوقی نیز توجه داشته باشد و جزو کارهای لازم است که این سازمان باید انجام بدهد.

وحیدی ابراز امیدواری کرد که در یک بازه زمانی کوتاه سازمان تمام الکترونیکی ثبت احوال به یک سازمان هوشمند در کشور تبدیل شود و بتواند به عنوان سازمان پیشرو حرکت کند.


رونمایی از «کارت شناسایی موقت»


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است