×
اقتصادی
شناسه خبر : 105370
تاریخ انتشار : شنبه 1401/06/12 ساعت 20:00
هوشمندسازی؛ گزینه‌ای برای ریل‌گذاری سیستم پرداخت حقوق

نورنیوز بررسی می‌کند؛

هوشمندسازی؛ گزینه‌ای برای ریل‌گذاری سیستم پرداخت حقوق

تجربه حذف ارز ترجیحی شجاعت در انتخاب و اجرای راه حلی که تأثیر مثبت بر اقتصاد کشور و معیشت مردم را در پی داشت نتیجه ارزشمندی است که باید در سایر عرصه‌هایی که به اقتصاد خانوار مربوط می‌شود نیز تسری یابد.

نورنیوز ـ گروه اقتصادی: یکی از موضوعات مهم کشور در دهه اخیر، مسئله احساس بی‌‏عدالتی در پرداخت‏ حقوق کارکنان بوده که با انتشار فهرست حقوق‌‏های نجومی گاه به اوج خود می‌رسد.

از سوی دیگر حتی اگر از موضوع حقوق نجومی کارکنان عبور کنیم همواره سیستم پرداخت حقوق کارکنان دولت و بخش‌های خصوصی در پرداخت صحیح بر اساس مفاد قانون پرداخت هماهنگ مورد شک و تردید کارکنان بوده است.

در همین راستا همه‌ساله دولت در پرداخت حقوق کارکنان و بازنشستگان با اعمال ترمیم‌هایی در قالب همسان‌سازی حقوق سعی در رفع دغدغه ذی‌نفعان داشت اما همچنان پرداخت حقوق به عنوان یکی از موضوعات مهم کشور تلقی می‌شود.

اخیراً معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: اجرای همسان‌سازی کارمندان نیازمند تخصیص اعتبار لازم بوده که با توجه به قرار داشتن در میانه سال، بر اساس میزان درآمد دولت و ملاحظاتی که برای عموم مردم باید داشته باشیم، اجرایی خواهد شد.

باید توجه داشت که هزینه‌های دولت به معنای افزایش بودجه عمومی کشور است که در صورت پیش‌بینی نکردن منابعی برای آن، موجب خلق پول و افزایش تورم می‌شود.
سوال اینجاست چگونه باید به روشی در پرداخت حقوق دست یافت که دیگر نیازی به همسان‌سازی آن نباشد؟

با توجه به محدودیت‌های منابع بودجه‌ای دولت و نیاز به بازتعریف مولفه‌های موثر و جدید در تعیین حقوق کارکنان مانند دانش به جای مدرک، تجربه به جای سابقه یا سایر متغیرها در پرداخت حقوق، به نظر می‌رسد که کشور نیازمند هوشمندسازی به جای همسان‌سازی است.

هرچند در حال حاضر تغییر در این رویه موجود در کوتاه مدت دشوار بوده و ممکن است باعث فشار به اقشار مختلف جامعه شود و نمی‌توان آن را با روشی اصولی در کوتاه‌مدت جایگزین کرد، اما می‌توان از تجربه‌های مشابه و موفق دولت مانند «حذف ارز ترجیحی» یا طرح «مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان» که بسیاری از اقتصاددانان و حتی مجریان آن بر دشواری اجرای آن اذعان داشتند، لیکن آن را تنها راه حل موجود می‌دانستند استفاده کرد و به هوشمندسازی حقوق به جای همسان‌سازی آن همت گماشت.

تجربه حذف ارز ترجیحی شجاعت در انتخاب و اجرای راه حلی که تأثیر مثبت بر اقتصاد کشور و معیشت مردم را در پی داشت نتیجه ارزشمندی است که باید در سایر عرصه‌هایی که به اقتصاد خانوار مربوط می‌شود نیز تسری یابد.

به‌کار گیری دانش نخبگان علوم سازمانی و استخدامی می‌تواند راهکاری برای دستیابی به مدلی جدید در طراحی سیستم‌‏های پرداخت باشد که عناصر جدیدی را مانند ایجاد انگیزه، رشد بلندمدت، ارتقای فردی، رضایت‏ کارکنان و افزایش بهره‌‏وری در راستای تحقق اهداف و راهبرد‌های سازمان در آینده‌ جایگزین ساختار سنتی نماید.

نظام جدید پرداخت حقوق‌ مانند حذف ارز ترجیحی از اقتصاد کشور نیاز به جراحی در ساختار سنتی آن در حوزه تشکیلاتی و سازمان‌ها دارد که تجربه، شجاعت و دانش آن برای ریل‌گذاری در مسیر جدید در بدنه دولت به خوبی وجود دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
لایحه افزایش حقوق‌ها فردا در مجلس بررسی می‌شود
شنبه 1401/07/16 ساعت 17:33
لایحه افزایش حقوق‌ها فردا در مجلس بررسی می‌شود
معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس، گفت: لایحه دو فوریتی «متناسب‌سازی ‎حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری» فردا یکشنبه در ‎مجلس، اعلام وصول می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.
لایحه متناسب‌سازی حقوق کارکنان و بازنشستگان با قید دوفوریت تقدیم مجلس شد
سه‌شنبه 1401/07/12 ساعت 17:40
لایحه متناسب‌سازی حقوق کارکنان و بازنشستگان با قید دوفوریت تقدیم مجلس شد
سخنگوی دولت از ارسال لایحه متناسب‌سازی حقوق کارکنان و همچنین بازنشستگان کشوری و لشکری با قید دو فوریت، به مجلس خبر داد.
ضرورت استفاده نظام بانکی از سامانه احراز هویت و اعتبارسنجی ملی
یکشنبه 1401/06/13 ساعت 13:04
نورنیوز بررسی می‌کند؛
ضرورت استفاده نظام بانکی از سامانه احراز هویت و اعتبارسنجی ملی
اعمال استانداردهای دوگانه در پرداخت تسهیلات و همچنین مانع‌تراشی در مسیر بهره‌مند شدن متقاضیان تسهیلات خرد اساساً ارتباطی به حفظ منافع بانک نداشته و عملاً خارج از مدار رعایت حقوق شهروندان است.
خبر خوش مجلس درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان در 1401
دوشنبه 1400/12/09 ساعت 14:02
خبر خوش مجلس درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان در 1401
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در لایحه بودجه 323 هزار میلیارد تومان به منظور همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری پیش بینی شده است.
نظرات

آخرین اخبار
برخی خدمات ابری آمازون در خلیج فارس همچنان مختل است
تمدید واردات کالاهای اساسی از مرزها تا پایان شهریور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز جمعه 11 اردیبهشت1405+ جدول
گزارش معاریو از «جنگ اعصاب» میان ترامپ و نتانیاهو
طباطبایی: ایران داعیه‌دار صلح است اما در برابر زور پاسخ قاطع می‌دهد
آیا ستاره مراکشی ها در جام جهانی پا به توپ می‌شود؟
گزارش الجزیره از خسارت چندین میلیارد دلاری تجهیزات آمریکا در جنگ ایران
تعرفه حقوق ورودی خودرو در انتظار تصویب دولت
وزارت ارتباطات: «اینترنت پرو» طرح ما نبود
قیمت جهانی طلا در مسیر کاهش هفتگی
هشت پلیس در انفجار خانه ای در نیویورک زخمی شدتد
تداوم شرایط سالم هوا در پایتخت
عارف: کارگران در خط مقدم دفاع از معیشت مردم ایستاده‌اند
رئیس انجمن قطعه‌سازان: بخش عمده قیمت خودرو در بازار کاذب است
کلسترول بالا فقط مشکل افراد چاق نیست
نقش بنادر شمالی در تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی
شوک هرمز، صادرات آمریکا را بلعید
هاآرتص: جبهه لبنان سخت‌ترین میدان نبرد برای ارتش اسرائیل
اینستاگرام با حساب‌های بازنشرکننده محتوا مقابله می‌کند
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 11 اردیبهشت+ وضعیت استانها
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور
پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی هشدار داد
ابلاغ پیام تشکر رهبر انقلاب از شورای مفتیان فدراسیون روسیه
انتقال پنج نفر به بیمارستان پس از چاقوکشی در دبیرستان آمریکایی
سفر ترامپ به چین و تصمیم گیری درباره جنگ با ایران
معاون وزیر آموزش و پرورش از جبران افت تحصیلی ابتداییها در بستر مجازی خبر داد
ایران و روسیه درباره همکاری‌های هسته‌ای رایزنی کردند
فرمانده پیشین ناتو: جایگزینی رادار‌ها و موشک‌های آمریکا دشوار و زمان بر است
فرار سرمایه از دوبی به سنگاپور در پی تنش‌های منطقه‌ای
هشدار پکن به واشنگتن درباره مسئله تایوان
این غذاها خطر سرطان روده را کاهش می‌دهند
اختلاف در واشنگتن بر سر قانونی بودن جنگ با ایران
آمریکا ناوگان کمک‌رسانی به غزه را محکوم کرد
واکنش رئیس فدراسیون فوتبال فلسطین به پیشنهاد دست دادن با مقام اسرائیلی + فیلم
ادعای مقام آمریکایی: ترامپ به‌زودی تصمیم مهمی درباره ایران اتخاذ می‌کند
جهان هر ماه 750 میلیون بشکه نفت را در هرمز از دست می‌دهد
نوراینفو | نکاتی برای بالا بردن امنیت گوشی هوشمند
ایروانی: ادعاهای مطرح‌شده علیه ایران بی‌اساس است
9 نشانه سرطان روده بزرگ که نباید نادیده بگیرید
چرا ابتلا به سرطان روده بزرگ در جهان افزایش پیدا کرده است؟
آیا بستن چشم‌ها باعث تقویت شنوایی می‌شود؟
اتحادیه اروپا از میزان واقعی ذخایر سوخت بی‌اطلاع است
اکونومیست: نفت ممکن است به 200 دلار برسد
برتری ناتینگهام مقابل استون‌ویلا در جدال تمام‌انگلیسی لیگ اروپا
درخواست اسپانیا از اتحادیه اروپا برای تعلیق توافق شراکت با اسرائیل
درخواست سازمان ملل برای واکنش فوری اروپا به توقیف ناوگان الصمود
واکنش تند ایتالیا به اقدام اسرائیل علیه کشتی‌های بشردوستانه
احضار کاردار رژیم صهیونیستی توسط اسپانیا
لیلاز: سعی کردیم جلوی جنگ را بگیریم و نشد/محاصره دریایی قابل مدیریت است
دیدار و گفت و گو وزیران خارجه عمان و فرانسه درباره آخرین تحولات منطقه