×
سیاسی
شناسه خبر : 104265
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/06/09 ساعت 16:26
ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها

نورنیوز بررسی می‌کند؛

ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها

محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب با هدف افزایش فشارهای سیاسی به ایران اقدام به جعل خبر در مورد فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین کردند اما با این خبرسازی عملا توانمندی علمی و فنی قابل ملاحظه ایران در تولید پهپادهای پیشرفته را در معرض نگاه جهانیان قرار دادند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حدود دو ماه قبل و همزمان با از سرگیری مذاکرات رفع تحریم‌ها در دوحه قطر، برای نخستین‌بار ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه از سوی محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی طرح شد، موضوعی که همچنان با فراز و نشیب‌هایی ادامه دارد.

تمرکز بر این موضوع با دو هدف اصلی شامل حساس کردن افکار عمومی نسبت به توانمندی‌های نظامی جمهوری اسلامی و مرتبط نمودن آن با جنگ اوکراین دنبال می‌شود.

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید روز ۲۰ تیرماه اعلام کرد: «ایران در نظر دارد پهپادهای خود را به منظور استفاده در جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار دهد.»

او پا را از این فراتر نهاد و مدعی شد: «روسیه قصد دارد صدها پهپاد از ایران خریداری کند و ایران در حال آماده شدن برای آموزش استفاده از این هواپیماهای بدون سرنشین به نیروهای روسیه است.»

پس از آن «لوید آستین»، وزیر دفاع ایالات متحده نیز برای باور پذیرتر کردن موضوع تلاش کرد با استفاده از شیوه مبهم‌نمایی، حساسیت افکار عمومی را نسبت به این خبر افزایش دهد.

وزیر دفاع آمریکا در این خصوص گفت: «این واقعاً ایده بدی است و اگر من به جای آنها بودم، این فکر را کنار می‌گذاشتم.»

هرچند وزیر امور خارجه ایران به این خبر واکنش نشان داد و فروش پهپاد به روسیه برای استفاده از آن در جنگ اوکراین را تکذیب کرد، اما رسانه‌های غربی با نادیده گرفتن اظهارات امیرعبداللهیان روند دروغ‌پراکنی را ادامه دادند.

روز ۲۵ تیرماه، شبکه CNN برای تثبیت بیشتر مدعای مقامات آمریکایی با توسل به تکنیک رسانه‌ای «تکرار» مدعی شد که بر مبنای تصاویر ماهواره‌ای که در اختیار این شبکه قرار گرفته، هیأت روسی دست‌کم دو مرتبه در ماه ژوئن از پایگاهی در کاشان که پهپادهایی با قابلیت حمل موشک‌های هدایت‌پذیر با نام‌های شاهد ۱۹۱ و شاهد ۱۲۹ در آن نگهداری می‌شود، بازدید کرده است.

اگرچه محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب با هدف افزایش فشارهای سیاسی بر ایران اقدام به خبرسازی در مورد فروش پهپادهای ایرانی به روسیه کردند، اما به‌دلیل انتشار گسترده و پرحجم اخبار مرتبط با این موضوع، عملاً توانمندی علمی و فنی قابل ملاحظه ایران در تولید پهپادهای پیشرفته به عنوان عاملی قدرت‌ساز برای کشورمان در معرض نگاه جهانیان قرار گرفت که به‌هیچ وجه مورد انتظار رسانه‌های غربی نبود.

 برای تعدیل روند ایجاد شده اما؛ روزنامه آمریکایی واشنگتن پست روز دوشنبه ۲۹ آگوست با تناقض‌گویی در زمینه وجود نقص در پهپادهای ایرانی نوشت: «روس‌ها در استفاده از پهپادهای ایرانی دچار مشکلات فنی شده و با شکست‌های متعددی مواجه شده‌اند.»

این خبر در حالی از سوی واشینگتن پست منتشر شد که همین روزنامه به صورت هم‌زمان از بارگیری پهپادهای خریداری شده از سوی ایران به مقصد روسیه خبر داد و اعلام کرد: «ایران اولین محموله از پهپادهای رزمی خود را به روسیه فرستاد و روسیه قرار است از آنها در جنگ علیه اوکراین استفاده کند.»

این گزارش برای اقناع بیشتر مخاطب از قول چند مقام امنیتی در آمریکا نوشت: «محموله پهپادها روز ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) توسط هواپیماهای باری، از ایران به روسیه منتقل شده‌ است.»

مشخص نیست که این روزنامه برای خبرسازی در این خصوص چگونه به تناقض میان معیوب بودن پهپادها و بارگیری آنها به مقصد روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین توجه نکرده است؟!

مشخص است که رسانه‌های غربی در ابتدا توجهی به ابعاد تبلیغاتی این خبر که بر قدرت پهپادی ایران صحه می‌گذارد، نداشته و برای تغییر در تاکتیک خود به تناقض‌گویی روی آورده‌اند.

بر این اساس رسانه‌های غربی در حالی که اعلام کردند؛ «روس‌ها در استفاده از پهپادهای ایرانی دچار مشکلات فنی شده و با شکست‌های متعددی مواجه شده‌اند» از انتقال فن‌آوری و ارسال سخت‌افزارهای پهپادی ایران به روسیه خبر دادند.

آنها با ضد و نقیض‌گویی در خصوص توان پهبادی ایران مدعی شده‌اند: «مقام‌های روس در نخستین بررسی‌های خود متوجه چند اشکال در این پهپادها شده‌ و راضی نیستند.»

نکته آنکه امروز چهارشنبه ۹ مردادماه نیز رسانه‌های غربی بار دیگر از قول «یولیا کلایمنکو»، رهبر حزب هولوس در پارلمان اوکراین اعلام کردند که قرار است روسیه در آینده نزدیک علاوه بر پهپادهایی که به تازگی از جمهوری اسلامی خریده، ۱۰۰ پهپاد دیگر که بر اساس خبر واشینگتن پست دارای نقص است و روس‌ها از آن راضی نیستند از ایران خریداری کند!

ادعای تسلیح روسیه به پهپادهای پیشرفته ایرانی که واشینگتن‌پست همزمان آن را با خبر نارضایتی روس‌ها از نقص فنی همین پهپادها مطرح کرده ضمن آنکه نشانگر سردرگمی رسانه‌های غربی در فضاسازی علیه کشورمان است رفتاری کاملاً غیر حرفه‌ای محسوب می‌شود که در گام نخست موجب بی‌اعتباری خود آنها خواهد شد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها
شنبه 1401/06/12 ساعت 13:59
نور ویدئو؛
ماجرای پهپادهای ایرانی و تناقص‌گویی مکرر آمریکایی‌ها
محافل سیاسی و رسانه‌ای غرب با هدف افزایش فشارهای سیاسی به ایران اقدام به جعل خبر در مورد فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین کردند اما با این خبرسازی عملا توانمندی علمی و فنی قابل ملاحظه ایران در تولید پهپادهای پیشرفته را در معرض نگاه جهانیان قرار دادند.
آمریکا شبکه پهپادی برای مقابله با فعالیت‌های ایران راه‌اندازی می‌کند
پنج‌شنبه 1401/06/10 ساعت 13:14
وال استریت ژورنال:
آمریکا شبکه پهپادی برای مقابله با فعالیت‌های ایران راه‌اندازی می‌کند
پنتاگون امیدوار است چنین طرحی را به عنوان یک الگو در دیگر نقاط جهان نیز اجرا کند.
نخستین روز رزمایش پهپادی ارتش + تصاویر
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 14:11
نخستین روز رزمایش پهپادی ارتش + تصاویر
در نخستین روز از رزمایش مشترک پهپادی 1401 ارتش، مناطق مرزی، محدوده رزمایش و آب‌های بین‌المللی مورد شناسایی و پایش قرار گرفت.
آمریکا اقدام به استقرار پهپادهای پیشرفته در کره جنوبی کرد
دوشنبه 1399/01/18 ساعت 19:06
آمریکا اقدام به استقرار پهپادهای پیشرفته در کره جنوبی کرد
آمریکا پهپادهایی را در کره جنوبی مستقر کرده است که می‌تواند اهدافی در مرز کره شمالی هدف قرار دهد.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
مکالمه تلفن ثابت رایگان شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها غیرحضوری شد
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت
6 کشته در حمله هوایی پاکستان به جنوب افغانستان
لیست 14 نفره تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل اعلام شد
مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل: بدون رفع تحریم‌ها توافق با ایران ممکن نیست
قیمت جهانی نفت صعود کرد؛ بازگشت برنت و WTI به مدار رشد
جریمه 363 هزار راننده و موتورسوار متخلف در تهران
آتش‌سوزی در مراکز نفتی روسیه پس از حملات اوکراین
مسئولان در صف اول شهادت یا فساد؟
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
مسی بازهم تاریخ ساز شد
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی