×
سیاسی
شناسه خبر : 104220
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی می‌کند؛

حفظ انسجام تنها راه برون رفت عراق از بحران

تحولات کنونی عراق نشان می‌دهد انسجام و وحدت و اطاعت از مرجعیت تنها راه برون رفت از بحران کنونی است و گفتگو و توافق بین جریان‌های سیاسی می‌تواند بحران کنونی را در عراق با انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر از طریق اجماع بین گروه‌ها حل کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آیت‌الله سید کاظم حائری از مراجع انقلابی و ضد آمریکایی دیروز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد به علت کهولت سن و بیماری از مسئولیت مرجعیت کناره‌گیری کرده و به تمامی مقلدینشان تاکید کردند که مرجع و رهبر اعلم امت اسلامی امام خامنه‌ای هستند.

پس از اعلام این خبر بلافاصله سید مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق با صدور بیانیه‌ای از تمامی فعالیت‌های سیاسی اعلام کناره‌گیری کرد، خبری که باعث شد وضع بحرانی عراق بحرانی‌تر شود.

شهید آیت‌الله سید محمد صادق صدر (پدر سید مقتدی) چندی قبل از شهادت از مقلدین خود خواسته بود که پس از او از حضرت آیت‌الله حائری تبعیت کنند و ایشان مرجع تقلیدشان باشد.

آیت‌الله حائری عملا از آن زمان مرجع تقلید جریان صدر بودند، به خصوص پس از سال 2003 و اشغال عراق توسط آمریکایی‌ها مواضع ضد اشغالگری ایشان بر همگان معروف و واضح بود و حتی جریان صدر بر این اساس و توسط جیش المهدی با آمریکایی‌ها مقابله می‌کرد.

نکته آنکه؛ تثبیت رهبری سیاسی مقتدی صدر بر جریان صدر نشأت گرفته از تایید ایشان در آن سال‌ها بود، اما طی این سال‌ها برخی اقدامات این جریان در حوزه سیاسی باعث شد تا این جریان بعضا با نظرات این مرجع دینی زاویه پیدا کند.
موارد مورد تاکید آیت‌الله حائری در بیانیه استعفای خود حاوی موضوعات مهمی است که ایشان خطاب به مقلدین خود گوشزد کرده‌اند:

- حفظ وحدت و انسجام و اینکه به استعمار و صهیونیسم و مزدورانشان فرصت ندهند آتش فتنه را شعله‌ور کنند و بدانند که دشمن مشترک آنان آمریکا، صهیونیسم و دنباله‌های آن دو هستند.
- بر همه علما و طلاب و نخبه‌های فرهنگی و نویسندگان است که مردم را آگاه کنند تا دوست را از دشمن بشناسند و منافع واقعی خود را درک کنند.
- بر فرزندان دو شهید صدر که رحمت خدا بر آن دو باد، لازم است که بدانند که دوستی آن دو شهید اگر با ایمان به روش آن دو در عمل صالح و با پیروی واقعی از اهداف آن دو همراه نباشد، کفایت نخواهد کرد و بدانند که مجرد ادعا یا نسبت خویشاوندی به آن دو شهید کفایت نمی‌کند و هر کس تلاش کند به نام آن دو شهید بین فرزندان امت و مذهب تفرقه بیاندازد یا به نام آن دو رهبری را بر عهده گیرد در حالی که فاقد درجه اجتهاد و دیگر شرایط قید شده در رهبری شرعی است، در واقع صدری نخواهد بود هر چند چنین ادعایی کند یا نسبتی داشته باشد.
- باید بعثی‌های جنایتکار و فاسد و مزدوران را از مناصب و مسئولیت‌ها در کشور دور کرد و اینکه به هیچ وجه قدرت در اختیار آنان قرار نگیرد زیرا آنها خیر شما را نمی‌خواهند و به هیچ چیز جز منافع حزبی و خدمت به اربابان استعمارگر و صهیونیست خود و دنباله‌های آنها نمی‌اندیشند.

نکات مهم این بیانیه نشان می‌دهد که مرجعیت از توطئه صهیونیستی-آمریکایی و برخی کشورهای منطقه برای فتنه‌انگیزی در عراق و جنگ داخلی و در نهایت تجزیه این کشور نگران هستند.

تحولات کنونی عراق نشان می‌دهد انسجام و وحدت و اطاعت از مرجعیت تنها راه برون رفت از بحران کنونی است و گفتگو و توافق بین جریان‌های سیاسی می‌تواند بحران کنونی را در عراق با انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر از طریق اجماع بین گروه‌ها حل کند.

سخنان این روزهای سیاستمداران عراق و حتی سخنان امروز صدر نشان می‌دهد که عراقی‌ها نیز علاقه‌ای به ادامه این بحران که تمامیت ارضی عراق و مردم این کشور را تهدید می‌کند ندارند و خودشان نیز می‌دانند ادامه این بحران جز تحقق اهداف منظومه آمریکایی صهیونیستی را در پی نخواهد داشت.

در این میان آتش‌افروزی و فتنه‌انگیزی رسانه‌های ضد مقاومت و وابسته به جریان غربی-صهیونیستی به روشنی نشان می‌دهد که پشت فتنه‌انگیزی‌های اخیر چه سناریوی شومی برای عدم خروج عراق از بحران وجود دارد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شروط ده‌گانه رهبر جریان صدر برای مراسم اربعین
یکشنبه 1401/06/20 ساعت 13:37
در پیامی توئیتری عنوان شد؛
شروط ده‌گانه رهبر جریان صدر برای مراسم اربعین
رهبر جریان صدر عراق طی پستی در توئیتر خطاب به «دوستداران اصلاح امور و کسانی که علیه ظلم و فساد انقلاب کردند»، خواستار حرکت به سمت کربلای معلی شد و ده شرط را برای این حرکت تعیین کرد.
حضور نمایندگان آیت‌الله سیستانی در مجلس ترحیم جان باختگان حوادث اخیر عراق
جمعه 1401/06/11 ساعت 20:29
حضور نمایندگان آیت‌الله سیستانی در مجلس ترحیم جان باختگان حوادث اخیر عراق
درپی درگیری‌های اخیر در عراق مجلس ترحیمی در نجف اشرف برگزار شد و نمایندگان آیت‌الله سیستانی در این مجلس حضور یافتند.
شورای امنیت طرف‌های درگیر در عراق را به خویشتن‌داری فراخواند
جمعه 1401/06/11 ساعت 13:56
شورای امنیت طرف‌های درگیر در عراق را به خویشتن‌داری فراخواند
شورای امنیت طرف‌های درگیر در عراق را به خویشتن‌داری و آغاز گفتگو بدون تأخیر جهت تقویت اصلاحات در این کشور فراخواند.
چارچوب هماهنگی: پارلمان و سایر نهادها به فعالیت خود بازگردند
سه‌شنبه 1401/06/08 ساعت 22:57
چارچوب هماهنگی: پارلمان و سایر نهادها به فعالیت خود بازگردند
چارچوب هماهنگی از پارلمان و سایر نهادهای قانونی خواست به انجام وظایف قانونی خود و وظایفی که در قبال شهروندان دارند، بازگردند.
بعد از من از آیت‌الله العظمی شیخ کاظم حائری اطاعت کنید+ فیلم
دوشنبه 1401/06/07 ساعت 21:49
آیت‌الله سید محمد صادق صدر پیش از شهادت:
بعد از من از آیت‌الله العظمی شیخ کاظم حائری اطاعت کنید+ فیلم
آیت‌الله سید محمد صادق صدر (پدرِ سید مقتدی صدر) قبل از شهادتش: بعد از من از آیت‌الله العظمی شیخ کاظم حائری اطاعت کنید. امروز آیت‌الله حائری با کناره گیری از مقام مرجعیت همگان را به تبعیت از آیت‌الله خامنه‌ای فراخواند.
اعلام آمادگی نیروهای جریان صدر عراق برای انتقام شهدا از آمریکا
جمعه 1398/10/13 ساعت 14:44
اعلام آمادگی نیروهای جریان صدر عراق برای انتقام شهدا از آمریکا
معاون جهادی جریان صدر اعلام کرد که مبارزان این جریان در اوج آمادگی منتظر صدور فرمان رهبر این جریان برای مقابله با اشغالگران آمریکایی، پرورش دهندگان داعش و تروریسم است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
X
آگهی تبلیغاتی