×
فرهنگی
شناسه خبر : 104193
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/06/08 ساعت 12:05
صدور رأی پرونده متروپل آبادان/ متهم اصلی 75 درصد مقصر بوده است

سخنگوی قوه قضائیه اغلام کرد؛

صدور رأی پرونده متروپل آبادان/ متهم اصلی 75 درصد مقصر بوده است

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به اینکه پرونده متروپل ناظر بر اتهامات 21 نفر است، گفت: متهم اصلی پرونده متروپل متوفی به میزان 75 درصد مقصر بوده که دیه از اموال ایشان پرداخت خواهد شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: «مسعود ستایشی»، سخنگوی قوه قضائیه در مقدمه نشست خبری هفتگی خود ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت شهید باهنر و شهید رجایی گفت: هفته دولت را بر خدمتگزاران این عرصه و همه کسانی که در حوزه دولت تلاش گر هستند تبریک‌می‌گویم. در روز هشتم شهریور بیاد می‌آوریم اقداماتی که مجرمان کوردل نسبت به مردم و مقامات انجام دادند و این روز را به همین‌مناسبت روز مبارزه با تروریسم خواندند.

او در ادامه گفت: هدف دشمن برای از میان برداشتن این عزیزان در حقیقت از میان برداشتن آرمان‌ها و اقدامات ضد بشری علیه کل مردم‌‌ایران بود. در این سال‌ها حقوق مجامع حقوق بشری در برابر اقدامات تروریسم خشن و با پشت گرمی به دولت های غربی همچنان باقی و پابرجاست.  هفته دولت فرصتی است برای عرض تبریک و ابراز خدا قوت به دولت‌مردان‌، امروز آهنگ خدمت به مردن را دولتمردان در کشور طنین انداز کردند.مردم انتظارات به حقی دارند که دولت با صبرو حوصله در صدد شنیدن و توجه به این انتظارات و اقدامات موثر در راستای رفع آنها است.

ستایشی در رابطه با حادثه متروپل و آخرین وضعیت این پرونده گفت: از روز وقوع تا کنون حدود ۳ ماه و ۸ روز می‌گذرد، در همین جایگاه وعده کردیم که فرآیند رسیدگی نسبت به این‌پرونده با سرعت دقت و صحت صورت‌گیرد. پرونده مورد بحث که ناظر بر اتهامات ۲۱ از جمله شهردار اسبق و سابق و فعلی آبادان ، سرپرست شهرداری آبادان و نماینده سازمان‌مهندسی است‌.

او افزود: اتهام آقایان تقصیر در وقوع شبه عمدی ۴۳ نفر است که ۳۷ نفر از آنان مرد و ۷ نفر زن است و همچین ایراد صدمه بدنی شبه عمد نسبت به مصدومیت ۱۳ نفر‌. جملگی این موارد ناشی از عدم رعایت نظامات دولتی است. فرآیند تحقیق و بررسی در دادسرا صورت‌گرفته است و کیفر خواست صادر شده و پرونده به دادگاه کیفری دو ارسال شده است و رای شرعی و قانونی صادر شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص این رأی ادامه داد: به‌میزان تقصیر هرکدام از متهمین به پرداخت دیه کامل زن مسلمان در حق اولیای دم و دیه کامل مرد مسلمان در حق اولیای دم و پرداخت دیه مصدومین این حادثه محکوم شدند‌.

ستایشی با بیان اینکه فرایند رسیدگی به این‌موضوع متضمن اقامه دعوی و هزینه دادرسی است، گفت: همچنین هر یک از متهمین به سه سال حبس تعزیری درجه ۵ با احتساب ایام بازداشت محکوم شدند و به انتشار محکومیت قطعی متهمین، ۲سال انفصال از خدمات دولتی و۲ سال منع اشتغال به حرفه مهندسی ساختمان و لغو پروانه اشتغال محکوم شدند و همچنین از عضویت در سازمان‌ نظام مهندسی محروم شدند.

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: از تاریخ ابلاغ که از امروز تا ۲۹ روز قابلیت تجدید نظر دارد و پس از قطعیت به مرحله اجرا می‌رود‌. متهم اصلی آقای متوفی حسین عبدالباقی است که به میزان ۷۵ درصد مقصر بوده و دیه اولیای دم از اموال ایشان پرداخت می‌شود‌.

 زورگیر اتوبان نیایش در روزهای آینده با حکم محاربه مجازات می‌شود

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص فیلم زورگیری در اتوبان نیایش و در پاسخ به این سوال که چرا رویه قضایی برای کاهش این‌جرم‌ها اصلاح‌نمی شود؟ گفت: در مورد جرایم خشن و من‌جمله سرقت به عنف و آزار و اذیت و توسل به سلاح سرد و‌گرم، خط قرمز ما این دسته افراد هستند که امنیت روانی‌مردم را مختل می‌کنند و منجر می‌شوند مردم معذب و نگران شوند. نظر قوه قضائیه  این است در صورت کشف جرم با کسانی که مرتکب این‌جرائم شدند با قاطعیت تمام برخورد کنند.

او در ادامه با بیان این‌جمله که درخصوص این افراد گذشت نخواهیم‌ کرد و در مورد وضعیت این فرد زورگیر اتوبان نیایش گفت: این فرد که "حبیب‌الهی" نام دارد، بلادرنگ تحقیقات در خصوص او صورت‌گرفت و بررسی‌ها مقدماتی به عمل آمد و قرار جلب دادرسی صادر شد و منتهی به صدور کیفرخواست شد و به دادگاه انقلاب اسلامی ارسال شد و به تبع پرونده با سرعت دقت صحت مورد رسیدگی است‌.

ستایشی در رابطه با کیفر خواست این فرد بیان کرد: اولین محور محاربه با کشیدن سلاح سرد برای بردن اموال مردم و ایجاد ناامنی در بزرگراه نیایش در ملا عام و جلو دیدگان عده‌ای زیاد شهروندان است این فرد ضربه‌ای را با قمه پرتاب کرده و این‌یکی از مواردی است که در کیفر خواست ارائه شده است. 

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با ۱۰۰ فقره سرقتی که این فرد اقرار کرده، گفت: این فرد سرقت‌های متعددی داشته است. 

او افزود: اتهامات دیگری هم نسبت به سرقت تلفن همراه داشته که تقاضای اشد مجازات شده است و در روزهای آتی مجازات خواهد شد‌.

آخرین وضعیت دو تبعه سوئدی

ستایشی در خصوص آخرین وضعیت پرونده دو تبعه سوئدی عنوان‌ کرد: این دو نفر با آن سوئدی جاسوس خلط مبحث نشود چرا که این دو فرد مربوط به مواد مخدر هستند.

او ادامه داد: این دو نفر به نام‌های "سیمون کاسبر بران" در ۷ بهمن ۹۸ در فرودگاه امام، مقدار ۹۷۰۰ گرم قرص غیر مجاز حاوی مواد مخدر از آنها کشف شد، که در نهایت به ۵ سال حبس و جزای نقدی به میزان ۱۰ میلیارد ریال محکوم شدند. همچنین "استفان کویین فرد" دیگری بود که در گیت خروجی فرودگاه و بازرسی‌ها مقداری شیره تریاک از او کشف می‌شود. این فرد هم به ۸ سال حبس و شلاق و جزای نقدی محکوم شده است.


 


صداوسیما
نظرات

آخرین اخبار
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون چهارشنبه 12 فروردین+جدول پخش
ربیعی: خسارت زیادی به فدراسیون وزنه‌برداری وارد شده است
ایران خواستار محکومیت حمله تروریستی به سازمان منابع طبیعی
هاآرتص: ترامپ خاورمیانه را به آتش می‌کشد و از جهان انتظار دارد آتش را خاموش کند
نیکزاد‌: تنگه هرمز هرگز باز نمی‌شود
انجام بیش از 3 هزار مأموریت اورژانس تهران در جنگ رمضان
تاکنون 1262 نفر از هموطنان از دبی به کشور بازگشته‌اند
مدیرعامل شل: اروپا به زودی با کمبود سوخت مواجه می شود
صعود قیمت جهانی طلا نسبت به دو هفته گذشته
پیام فرماندهی کل انتظامی کشور بمناسبت 12 فروردین
رصد دقیق وضعیت کودکان واگذار شده به خانواده‌ها در ایام جنگ
رفراندوم زیر چتر جنگ!
افزایش قیمت‌ها و ضرورت تمرکز بر حمایت از اقشار آسیب‌پذیر
عملیات مشترک یمن با ایران و حزب‌الله علیه اهداف دشمن صهیونیستی
گروه بندی کامل جام جهانی بعد از صعود آخرین تیم ها
بقائی: نیروهای مسلح ما برای هر سناریویی آماده‌اند
تداوم آرامش در بازار کالاهای اساسی
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
پیام رئیس قوه قضاییه به‌ مناسبت 12 فروردین
3 صهیونیست در حمله موشکی ایران به اراضی اشغالی زخمی شدند
وضعیت آب و هوا امروز 12 فروردین 1405+ وضعیت استانها
ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
سیزده‌ای به رنگ غیرت؛ از سبزه تا سرخِ لاله‌ها، پیمان دوباره با ایران
23 عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکا انجام شد
فعالیت 30 درصدی شعب بانک‌ها از 15 فروردین ماه
صعود عراق به جام جهانی بعد از 40 سال
تجاوز به ایران، حمله به اقتصاد جهان
اف‑35 نیروی هوایی آمریکا سقوط کرد
شهادت 11 فعال صنعت دارو و تجهیزات پزشکی
تکرار تجربه 12 فروردین در میدان جدید جنگ
برگزاری دور پایانی مرحله پلی‌آف انتخابی جام‌جهانی 2026
آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی فعال شد
تساوی دیدار مصر در برابر اسپانیا قهرمان اروپا
سناتور آمریکایی: جنگ در ایران افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در آمریکا را به دنبال داشت
«چک‌لیستِ» صلیب سرخ برای آمادگیِ مراقبان در شرایط بحران
جهانی‌سازی جنگ؛ خطای محاسباتی بزرگ آمریکا
خودداری لهستان از ارسال سامانه‌های دفاع موشکی پاتریوت به خاورمیانه
حملات همزمان یمنی‌ها و حزب الله به فلسطین اشغالی
فعال شدن آژیرهای خطر در فلسطین اشغالی
فیلیپین به‌دنبال مذاکره با ایران برای عبور از تنگه هرمز است
ربوده شدن روزنامه‌نگار آمریکایی در عراق تأیید شد
تداوم ناپایداری‌های جوی تا 14 فروردین
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به نقاطی در تهران و کرج
ادعای ترامپ: ما به زودی ایران را ترک می‌کنیم
روبیو: پایان جنگ ایران نزدیک است
شوک های پی در پی در اقتصاد آمریکا
لوموند: سخنان ترامپ دیگر بازارهای مالی را آرام نمی‌کند
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت