×
سیاسی
شناسه خبر : 104187
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/06/08 ساعت 10:15
باقری: حضور ایران در شانگهای و بریکس پلاس جایگاه چندجانبه‌گرایی بین‌المللی را ارتقاء داده است

در دیدار با معاون وزیر خارجه برزیل؛

باقری: حضور ایران در شانگهای و بریکس پلاس جایگاه چندجانبه‌گرایی بین‌المللی را ارتقاء داده است

معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: حضور در سازمان همکاری شانگهای و بریکس پلاس، ایران را شریک تصمیم‌سازی‌های کلان سیاسی، امنیتی و اقتصادی بین‌المللی می‌کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «علی باقری»، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و «کنت نوبرگا»، معاون خاورمیانه، اروپا و آفریقای وزیر امور خارجه برزیل در چهارچوب برگزاری یازدهمین دور مشورت‌های سیاسی دو کشور روز دوشنبه هفتم شهریورماه در تهران دیدار و درباره مهم‌ترین مسائل روابط دو جانبه و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه گفتگو کردند.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات اخیر بین‌المللی از جمله جنگ در اروپا، ضمن تأکید بر مخالفت ایران با جنگ، تصریح کرد: یکجانبه‌گرایی میدان ابتکار عمل را واگذار کرده و اکنون جهان چندجانبه گرا است که می‌تواند شرایط و الزامات نظم نوین جهانی را تعیین کند.

باقری با تأکید بر استحکام، پویایی و مانایی مولفه‌های سخت و نرم قدرت ایران تصریح کرد: حضور ایران در مجموعه سیاسی امنیتی سازمان همکاری شانگهای و نقش‌آفرینی ایران در سازوکار اقتصادی بریکس پلاس، هم ایران را شریک در تصمیم‌سازی‌های کلان بین‌المللی در عرصه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی کرده‌ است و هم جایگاه جبهه چندجانبه گرایی را در معادلات بین‌المللی به طور معناداری ارتقاء داده است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به این که از این پس روابط ایران با اضلاع چندجانبه گرایی جهانی مانند روسیه و چین و هند و برزیل، صرفاً به روابط دوجانبه میان تهران با مسکو، پکن، دهلی و برزیلیا محدود نمی‌شود، تصریح کرد: مناسبات ایران با برزیل در قالب مسئولیت، نقش و جایگاه این دو کشور در نظم نوین برآمده از چندجانبه گرایی تعریف می‌شود.

باقری با اشاره به این که یکجانبه گرایی تلاش دارد تا مناسبات جهانی را بر اساس منافع خود شکل دهد، بر این اساس آمریکا از  تحریم به‌عنوان ابزاری برای ترسیم اطلس اقتصاد، سیاست و امنیت بین‌الملل با لحاظ حداکثرسازی انتفاع خود و همپیمانانش و به صفر رساندن انتفاع کشورهای مستقل از مناسبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهانی استفاده می‌کند، اظهار کرد: جبهه چندجانبه گرایی باید با ایجاد و تقویت سازوکارهای مستقل مالی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، دوران گذار از نظم ظالمانه یکجانبه گرایی به نظم عادلانه چندجانبه گرایی را با درایت و هوشمندی مدیریت نماید.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه سیاسی، اقتصادی و تعاملات مردمی دو کشور بر عزم و اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همه‌جانبه روابط با برزیل به‌ عنوان یک شریک قابل اعتماد تأکید کرد.

معاون وزیر امور خارجه برزیل نیز در این دیدار با اذعان به توانمندی ها و ظرفیت‌های سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اظهار کرد: برزیل در پی افزایش همکاری‌ها و تعاملات بین‌المللی و ترویج چندجانبه گرایی است و یک‌جانبه‌گرایی از جمله اِعمال تحریم‌های اقتصادی را رد می‌نماید.

کنت نوبرگا هم‌چنین با ابراز امیدواری از توسعه روابط فی مابین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدراتیو برزیل بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید کرد.


ایرنا
اخبار مرتبط
معاون دبیرکل شانگهاى: دلار را کنار می‌گذاریم
سه‌شنبه 1402/02/05 ساعت 14:52
معاون دبیرکل شانگهاى: دلار را کنار می‌گذاریم
معاون دبیرکل سازمان همکاری شانگهای اعلام کرد که این سازمان در حال تدوین نقشه راه برای کنار گذاشتن کامل دلار در مبادلات تجاری بین اعضا و استفاده از ارزهای ملی است.
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد
سه‌شنبه 1401/08/24 ساعت 22:36
لایحه الحاق ایران به سازمان همکاری شانگهای در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات و جزئیات لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای در جلسه این کمیسیون خبر داد.
باقری: دولت، تضییع حقوق ایرانیان در هیچ نقطه‌ای از جهان را برنمی‌تابد
چهارشنبه 1401/07/13 ساعت 13:11
باقری: دولت، تضییع حقوق ایرانیان در هیچ نقطه‌ای از جهان را برنمی‌تابد
معاون سیاسی وزارت امور خارجه در دیدار با جمعی از ایرانیان مقیم مجارستان تأکید کرد: «دولت از همه ظرفیت‌ها برای استیفای حقوق ایشان استفاده کرده و همه ابزارهای حقوقی و سیاسی را برای تأمین حقوق ایشان به کار خواهد گرفت.»
بهادری‌جهرمی: لایحه «الحاق دولت به سازمان همکاری شانگهای» تقدیم مجلس شد
چهارشنبه 1401/06/23 ساعت 10:11
بهادری‌جهرمی: لایحه «الحاق دولت به سازمان همکاری شانگهای» تقدیم مجلس شد
سخنگوی دولت در صفحه شخصی خود نوشت: لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به سازمان همکاری شانگهای» پس از تصویب در دولت، جهت طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد.
ایران، بریکس و طرح ابتکار امنیت جهانی
دوشنبه 1401/04/06 ساعت 14:10
ایران، بریکس و طرح ابتکار امنیت جهانی
حضور و سخنرانی رئیس جمهوری اسلامی ایران در نشست کشورهای بریکس و محتوای بیانیه پایانی این اجلاس ضمن آنکه نمادی مهم از غیر واقعی بودن ادعاهای مربوط به منزوی بودن ایران است، نشان داد سیاست خارجی دولت در راستای افزایش قدرت چانه‌زنی، کاهش اثر تحریم‌ها و ایفای نقش فعال در نظام بین‌الملل است.
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
شنبه 1400/09/06 ساعت 18:38
ویدئو
اِکو حلقه تکمیلی شانگهای و دیپلماسی اقتصادی-منطقه‌ای
حضور در نشست سران اکو پس از نشست شانگهای نشانه‌ای از نقش‌آفرینی ارزنده ایران در معادلات منطقه و گامی مهم در تحقق دیپلماسی اقتصادی و منطقه‌ای برای بی‌اثر کردن تحریم‌هاست.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین وضعیت عبدالرضا هلالی پس از عمل جراحی اعلام شد
تأکید مهدی تاج بر ادامه همکاری با قلعه‌نویی تا جام ملت‌های آسیا
آلمان و فرانسه برای حل بحران لبنان برنامه مشترک تدوین کردند
چرا ترامپ هم به ایران حمله می‌کند و هم از جنگ فراگیر پرهیز دارد؟
قتل هولناک فاطمه سلطانی در اسلامشهر؛ پدر در دادگاه چه گفت؟
هیأت آمریکایی برای بررسی عقب‌نشینی اسرائیل وارد لبنان شد
مراسم تشییع رهبر شهید، اعتمادبه‌نفس مقامات ایران را تقویت کرد
دستور ویژه چین به پالایشگاه‌ها برای تولید بیشتر
رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان آمار نذورات محرم را اعلام کرد
اتوبوس‌های کرمان تا پایان تابستان رایگان شدند
آغاز بازی‌های تدارکاتی تیم ملی امید؛ اولین آزمون مقابل کایسری‌اسپور
صدای انفجارهای مهیب در شرق حمص؛ جزئیات در حال بررسی
باخت ترامپ و گرفتار شدن او در تله‌ خودساخته
تشبیه جنجالی اتحادیه اروپا به یک تیم شکست‌خورده
هاآرتص: تصمیم جدید حماس، کابینه اسرائیل را با چالش تازه روبه‌رو کرد
مجوز صادرات محدود مرغ صادر شد
زمان ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 1405 اعلام شد
موج گرمای شدید در کشور؛ دمای تهران 42 و قم تا 46 درجه می‌رسد
حبیبی‌نژاد به تراکتور پیوست
تصویب دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای گواهی سپرده ارزی
گزارش تصویری | جشنواره گاو بازی در اسپانیا
تدوین نقشه راه بازسازی و مدیریت منابع در نشست ستاد بازسازی
آغاز قطعی برق در برخی مناطق تهران بدون اطلاع قبلی+اطلاعیه توزیع برق
ای عشق دل افروز ،دل من به تو گرم است
حضور مداوم امیری در تمرینات پرسپولیس؛ بازار شایعات داغ شد
حمله به مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق
منبع آگاه به پرس تی‌وی: ایران برنامه‌های مدیریت تنگه هرمز را پیش خواهد برد
اعلام برنامه تابستانی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه+ جزئیات
دادگاه اسپانیا تحقیق درباره فرماندهان رژیم صهیونیستی را آغاز کرد
تقدیر عراقچی از پیام همدردی سلطنت عمان
جدایی عالیشاه و سرلک از پرسپولیس
نوراینفو | آیا ویپ از سیگار هم خطرناک‌تر است؟
تصمیم‌گیری برای تنگه هرمز فقط توسط ایران و عمان صورت می‌گیرد
حقیقت هشدار سردار علایی و واکنش شهید شمخانی چه بود؟
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
میزبانی تیم‌های ایرانی در کشور سومی
فروشنده ملک به کوشنر در آلبانی مظنون به جعل اسناد است
آلمان احتمال خرابکاری در آتش‌سوزی خط ریلی پرتردد را بررسی می‌کند
قطر و اردن خواستار پایان تنش‌های خطرناک در منطقه شدند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و هشتم
طرح «مهتاب» 118 مگاوات از بار غیرمجاز شبکه برق را کاهش داد
دستور الزیدی برای پیگیری کشته شدن یک عراقی به دست گارد ساحلی کویت
بازیکن ملوان شاگرد رحمتی در گل گهر شد
آیا مکانیسم ماشه آخرین برگ بازی غرب است؟
علیرضا جهانبخش به جمع امدادگران هلال احمر پیوست
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 20 تیر 1405
افزایش دوباره قیمت بنزین در آمریکا
مرگ مشکوک بازیکن آفریقای جنوبی بعد از بازگشت از جام جهانی
قدردانی آستان قدس رضوی از حضور باشکوه در آیین تشییع رهبر شهید
آیت‌الله مظاهری: یاوه‌گویی‌های رئیس‌جمهور آمریکا از استیصال دشمنان حکایت دارد