×
سیاسی
شناسه خبر : 104157
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/06/07 ساعت 16:55
جمهوری اسلامی ایران، اقدامات تروریستی را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند

سیدمصطفی قاسمیان

جمهوری اسلامی ایران، اقدامات تروریستی را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند

جمهوری اسلامی ایران به گروه‌های تروریستی و کشورهای حامی آنان این پیام جدی را ارسال می‌کند که در بحث امنیت ملی و مسئله پیگیری و تادیب عاملان و آمران اقدامات تروریستی در ایران هرگز از پا نخواهد نشست و آنها را در دام عدالت گرفتار خواهد کرد.

نورنیوز ـ  گروه سیاسی: سیدمصطفی قاسمیان، کارشناس مطالعات تروریسم - ایران به عنوان یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات تروریستی در دنیا شناخته می شود، ثبت بیش از ۱۷۰۰۰ شهید ترور در عرض کمتر از ۴۰ سال گواه و شاهد این ادعا است.

پس از سرنگونی حکومت پهلوی، گروه‌های تروریستی متعددی در ایران با سرعت و شدت غیرقابل باوری ظهور کردند! تعداد این گروه ها به بیش از ۳۰ گروهک می رسد که عمدتاً توسط قدرت‌های غربی و برخی کشورهای منطقه به منظور جلوگیری از پیشرفت انقلاب نوظهور ایران و شکست اهداف آن پشتیبانی و حمایت می‌شدند.

ترور رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس دیوان عالی، وزرا، نمایندگان مجلس، علمای دینی و تعداد بیشماری از مردم کوچه و بازار در سال‌های نخست پیروزی انقلاب، حجم و شدت این حملات تروریستی را نشان میدهد که در دنیا بی نظیر است و اغلب این وقایع در حالی اتفاق افتادند که ساختار امنیتی در حکومت نوپا هنوز به درستی شکل نگرفته بود.

تمامی کشورهای پیشرفته و بزرگ دنیا در موضوع حفظ امنیت ملی و مبارزه با تروریسم هیچ خط قرمزی ندارند و این موضوع از مهمترین و اصلی ترین دغدغه های آنها می باشد؛ لشکرکشی ایالات متحده به عراق و افغانستان به بهانه حملات ۱۱ سپتامبر بدیهی ترین شاهد مثال این واقعیت است.

با نگاهی به کارنامه دستگاه های امنیتی کشور در سال‌های گذشته در مقوله مبارزه با تروریسم می توان نتیجه گرفت که جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده است که در مقوله احقاق حقوق قربانیان تروریسم در ایران و دادن پاسخ قاطع به تروریست‌ها و رهبرانشان بسیار جدی، پیگیر و غیرقابل مماشات است با این تفاوت که اصول انسانی، اخلاقی و اسلامی در برخورد با آنها بر خلاف ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی را رعایت می کند.

روند مبارزه با تروریسم در جمهوری اسلامی به این صورت است که در ابتدا برای رهبران و عاملان حملات تروریستی از طریق اینترپل اعلان قرمز ثبت می شود. اما متأسفانه در سال‌های گذشته شاهد این واقعیت هستیم که به دلیل حمایت غرب از گروه‌های تروریستی تقریباً هیچ یک از اعلان های قرمز و درخواست‌های استرداد از طریق اینترپل نتیجه بخش نبوده و رهبران گروه‌های تروریستی آزادانه در کشورهای غربی به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

در مرحله دوم پیگیری حقوقی از طریق دستگاه های قضایی در کشورهایی است که محل استقرار اعضای گروه‌های تروریستی است، اما این موضوع نیز به دلیل ضعف در ارائه اسناد حقوقی متقن و همچنین اهداف سیاسی و رفتار دوگانه غرب در برابر مقوله تروریسم تقریباً بی‌نتیجه مانده است.

در مرحله سوم، پس از ناکامی در پیگیری‌های حقوقی و عدم همکاری کشورهای غربی، گرفتار کردن و به تله انداختن اهداف در تور اطلاعاتی در خارج از کشور در دستور کار است بدون اینکه هیچ آسیبی به غیرنظامیان و افراد بیگناه وارد آید، بر خلاف عملیات‌های پهپادی آمریکا در افغانستان علیه القاعده که بیشترین کشتار غیرنظامیان در مبارزه با تروریسم در جهان را به ثبت رسانده است.

در واقع در سال‌های اخیر شاهد آن هستیم که بیشتر رهبران و عاملان عملیات‌های تروریستی از این طریق و با اقدامی قاطع و حساب شده به دام عدالت افتاده و باعث متلاشی شدن کامل آن گروه و یا کاهش چشمگیر حملات تروریستی در کشور گردیده است.

در زیر به گزیده‌ای از این دست اقدامات موفق دستگاه‌های امنیتی کشور اشاره می‌شود:

۴ اسفند ۱۳۸۸ – دستگیری «عبدالمالک ریگی»، رهبر گروه تروریستی جندالله در پرواز دبی-بیشکک بر فراز آسمان ایران

۲۴ آذر ۱۳۹۴ – کشته شدن «محمدرضا کلاهی صمدی»، با نام مستعار «علی معتمد» عامل واقعه تروریستی ۷ تیر۱۳۶۰

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ – کشته شدن «جلیل قنبرزهی»، رهبر گروه تروریستی انصارالفرقان

۱۸ آبان ۱۳۹۶ – کشته شدن «احمد نیسی» رهبر گروه تروریستی حرکه النضال

۱۱ تیر ۱۳۹۶ ، ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱- گلوله باران و موشک باران دفاتر احزاب تروریستی کرد در اقلیم کردستان عراق

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ و ۹ مهر ۱۳۹۷ – حمله موشکی به مقر فرماندهی داعش در دیرالزور و شرق فرات در واکنش به حمله تروریستی این گروه به مجلس شورای اسلامی و رژه نیروهای مسلح در اهواز

۱۸ دی ۱۳۹۸ – موشک باران پایگاه نظامی عین الاسد آمریکا در عراق در پاسخ به ترور سردار سلیمانی

۱۱ مرداد ۱۳۹۹ – دستگیری جمشید شارمهد، رهبر گروه تروریستی تندر
۲۲ آبان ۱۳۹۹ – دستگیری فرج الله چعب، رهبر گروه تروریستی حرکه النضال

۳۱ تیر ۱۴۰۱ – هک گسترده سامانه های خدمات آنلاین کشور آلبانی در واکنش به حملات سایبری منافقین

اینها تنها بخش کوچکی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه رهبران و برخی از عاملان حوادث تروریستی در کشور است، هرچند جمهوری اسلامی مسئولیت هلاکت برخی از رهبران این گروه‌ها در خارج از کشور را به عهده نگرفته و تحقیقات دستگاه‌های قضایی و امنیتی آن کشورها هم نتوانستند اسنادی دال بر دست داشتن جمهوری اسلامی در این موارد ارائه دهد، اما به هلاکت رسیدن این افراد که در بعضی از موارد سال‌ها از رخداد حادثه تروریستی صورت گرفته به دست آنها نیز گذشته است،  توسط هر گروهی هم صورت پذیرفته باشد یک پیام آشکار در پی دارد.

اول اینکه جمهوری اسلامی ایران به گروه‌های تروریستی و کشورهای حامی آنان این پیام جدی را ارسال می کند که در بحث امنیت ملی و مسئله پیگیری و تادیب عاملان و آمران اقدامات تروریستی در ایران هرگز از پا نخواهد نشست و آنها را در دام عدالت گرفتار خواهد کرد حتی اگر سال‌ها از زمان وقوع آن حادثه تروریستی گذشته باشد. از این رو رهبران گروهک‌ها در هراس همیشگی به سر خواهند برد و از هزینه‌ای که در قبال اقدامات تروریستی خود خواهند پرداخت کاملاً آگاه می‌شوند.

دوم اینکه به خانواده شهدای ترور و قربانیان تروریسم در ایران این دلگرمی و آسودگی خاطر را خواهد داد که افرادی که تا مرفق دستشان به خون مردم ایران آغشته است از چنگال عدالت رهایی نخواهند یافت و جمهوری اسلامی ایران آنها را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
طرح اتهام حمله سایبری ایران به آلبانی بی‌اساس است
سه‌شنبه 1401/06/22 ساعت 23:04
مرکز ملی فضای مجازی در واکنش به اتهاماتی بی اساس حملات سایبری به آلبانی؛
طرح اتهام حمله سایبری ایران به آلبانی بی‌اساس است
در پی طرح اتهامات بی اساس و انتساب دروغین حملات سایبری از سوی کشور آلبانی، مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران، جزء بزرگ‌ترین قربانیان حملات سایبری به شبکه توزیع سوخت، سامانه‌های بنادر، راه‌آهن و شهری و حملات سایبری مخاطره‌آمیز علیه تأسیسات هسته‌ای خود بوده است.
حمایت از منافقین امنیت شما را به مخاطره می‌اندازد
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 17:56
نامه سرگشاده خانواده شهدای ترور کشور؛
حمایت از منافقین امنیت شما را به مخاطره می‌اندازد
خانواده شهدای ترور کشور طی نامه سرگشاده‌ای خطاب به مردم آلبانی به حمایت دولت آلبانی از گروهک تروریستی منافقین واکنش نشان داد.
مردانی که نماد مسئول مردمی و ساده‌زیست شدند
سه‌شنبه 1401/06/08 ساعت 11:03
مردانی که نماد مسئول مردمی و ساده‌زیست شدند
امام خمینی(ره) رجایی را فردی دانسته که از زمان دستفروشی تا ریاست‌جمهوری تغییری در او ایجاد نشده است.
ترور خانواده شهید فخری‌زاده این‌بار در فضای مجازی!
دوشنبه 1399/09/10 ساعت 16:59
ترور خانواده شهید فخری‌زاده این‌بار در فضای مجازی!
رسانه‌های ضدانقلاب پس از ترور شهید فخری‌زاده حالا به سراغ ترور خانواده وی در فضای مجازی رفتند.
ترور در دماوند از نگاهی دیگر؛ صهیونیست‌ها و سیاست «پیروزی کافی»!
شنبه 1399/09/08 ساعت 13:51
نورنیوز بررسی کرد؛
ترور در دماوند از نگاهی دیگر؛ صهیونیست‌ها و سیاست «پیروزی کافی»!
رژیم صهیونیستی بعد از ناکامی در جنگ 33 روزه علیه حزب‌الله لبنان و دو جنگ علیه مردم غزه، واژه جدیدی را با عنوان «پیروزی کافی» در دکترین نظامی خود خلق کرد که معنای آن تلاش برای دستیابی به حدی از پیروزی برای ایجاد موازنه است.
نامه سرگشاده خانواده شهدای ترور به سفیر استرالیا در ایران
چهارشنبه 1399/04/25 ساعت 12:25
نامه سرگشاده خانواده شهدای ترور به سفیر استرالیا در ایران
به دنبال فعالیت یک گروه تروریست جدایی طلب ایرانی در استرالیا، خانواده شهدای ترور با ارسال نامه‌ای به سفیر استرالیا در تهران مراتب اعتراض خود را اعلام کردند.
بیانیه حمایت خانواده شهدای ترور کشور از اقدام اخیر قوه قضائیه
سه‌شنبه 1399/04/10 ساعت 15:05
بیانیه حمایت خانواده شهدای ترور کشور از اقدام اخیر قوه قضائیه
خانواده شهدای ترور با صدور بیانیه‌ای از اقدام اخیر قوه قضائیه و دادستانی تهران در صدور دستور جلب برای تعدادی از افرادی که در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان وی دست داشتند حمایت کردند.
ترور حاج قاسم و طرح معامله قرن دو جنایت آمریکاست
یکشنبه 1398/11/27 ساعت 17:41
«سید حسن نصرالله»:
ترور حاج قاسم و طرح معامله قرن دو جنایت آمریکاست
آمریکا مسئول همه جنگ‌ها در منطقه است و مردم باید در همه حوزه‌ها و در همه اشکال مقاومت، به مقابله برخیزند، چون راهی جز مقاومت مقابل این طاغوت نیست.
نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
آغاز بازی؛ ایران (0)- بلژیک (0)
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است