×
سیاسی
شناسه خبر : 104157
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/06/07 ساعت 16:55
جمهوری اسلامی ایران، اقدامات تروریستی را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند

سیدمصطفی قاسمیان

جمهوری اسلامی ایران، اقدامات تروریستی را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند

جمهوری اسلامی ایران به گروه‌های تروریستی و کشورهای حامی آنان این پیام جدی را ارسال می‌کند که در بحث امنیت ملی و مسئله پیگیری و تادیب عاملان و آمران اقدامات تروریستی در ایران هرگز از پا نخواهد نشست و آنها را در دام عدالت گرفتار خواهد کرد.

نورنیوز ـ  گروه سیاسی: سیدمصطفی قاسمیان، کارشناس مطالعات تروریسم - ایران به عنوان یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات تروریستی در دنیا شناخته می شود، ثبت بیش از ۱۷۰۰۰ شهید ترور در عرض کمتر از ۴۰ سال گواه و شاهد این ادعا است.

پس از سرنگونی حکومت پهلوی، گروه‌های تروریستی متعددی در ایران با سرعت و شدت غیرقابل باوری ظهور کردند! تعداد این گروه ها به بیش از ۳۰ گروهک می رسد که عمدتاً توسط قدرت‌های غربی و برخی کشورهای منطقه به منظور جلوگیری از پیشرفت انقلاب نوظهور ایران و شکست اهداف آن پشتیبانی و حمایت می‌شدند.

ترور رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس دیوان عالی، وزرا، نمایندگان مجلس، علمای دینی و تعداد بیشماری از مردم کوچه و بازار در سال‌های نخست پیروزی انقلاب، حجم و شدت این حملات تروریستی را نشان میدهد که در دنیا بی نظیر است و اغلب این وقایع در حالی اتفاق افتادند که ساختار امنیتی در حکومت نوپا هنوز به درستی شکل نگرفته بود.

تمامی کشورهای پیشرفته و بزرگ دنیا در موضوع حفظ امنیت ملی و مبارزه با تروریسم هیچ خط قرمزی ندارند و این موضوع از مهمترین و اصلی ترین دغدغه های آنها می باشد؛ لشکرکشی ایالات متحده به عراق و افغانستان به بهانه حملات ۱۱ سپتامبر بدیهی ترین شاهد مثال این واقعیت است.

با نگاهی به کارنامه دستگاه های امنیتی کشور در سال‌های گذشته در مقوله مبارزه با تروریسم می توان نتیجه گرفت که جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده است که در مقوله احقاق حقوق قربانیان تروریسم در ایران و دادن پاسخ قاطع به تروریست‌ها و رهبرانشان بسیار جدی، پیگیر و غیرقابل مماشات است با این تفاوت که اصول انسانی، اخلاقی و اسلامی در برخورد با آنها بر خلاف ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی را رعایت می کند.

روند مبارزه با تروریسم در جمهوری اسلامی به این صورت است که در ابتدا برای رهبران و عاملان حملات تروریستی از طریق اینترپل اعلان قرمز ثبت می شود. اما متأسفانه در سال‌های گذشته شاهد این واقعیت هستیم که به دلیل حمایت غرب از گروه‌های تروریستی تقریباً هیچ یک از اعلان های قرمز و درخواست‌های استرداد از طریق اینترپل نتیجه بخش نبوده و رهبران گروه‌های تروریستی آزادانه در کشورهای غربی به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

در مرحله دوم پیگیری حقوقی از طریق دستگاه های قضایی در کشورهایی است که محل استقرار اعضای گروه‌های تروریستی است، اما این موضوع نیز به دلیل ضعف در ارائه اسناد حقوقی متقن و همچنین اهداف سیاسی و رفتار دوگانه غرب در برابر مقوله تروریسم تقریباً بی‌نتیجه مانده است.

در مرحله سوم، پس از ناکامی در پیگیری‌های حقوقی و عدم همکاری کشورهای غربی، گرفتار کردن و به تله انداختن اهداف در تور اطلاعاتی در خارج از کشور در دستور کار است بدون اینکه هیچ آسیبی به غیرنظامیان و افراد بیگناه وارد آید، بر خلاف عملیات‌های پهپادی آمریکا در افغانستان علیه القاعده که بیشترین کشتار غیرنظامیان در مبارزه با تروریسم در جهان را به ثبت رسانده است.

در واقع در سال‌های اخیر شاهد آن هستیم که بیشتر رهبران و عاملان عملیات‌های تروریستی از این طریق و با اقدامی قاطع و حساب شده به دام عدالت افتاده و باعث متلاشی شدن کامل آن گروه و یا کاهش چشمگیر حملات تروریستی در کشور گردیده است.

در زیر به گزیده‌ای از این دست اقدامات موفق دستگاه‌های امنیتی کشور اشاره می‌شود:

۴ اسفند ۱۳۸۸ – دستگیری «عبدالمالک ریگی»، رهبر گروه تروریستی جندالله در پرواز دبی-بیشکک بر فراز آسمان ایران

۲۴ آذر ۱۳۹۴ – کشته شدن «محمدرضا کلاهی صمدی»، با نام مستعار «علی معتمد» عامل واقعه تروریستی ۷ تیر۱۳۶۰

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ – کشته شدن «جلیل قنبرزهی»، رهبر گروه تروریستی انصارالفرقان

۱۸ آبان ۱۳۹۶ – کشته شدن «احمد نیسی» رهبر گروه تروریستی حرکه النضال

۱۱ تیر ۱۳۹۶ ، ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ و ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱- گلوله باران و موشک باران دفاتر احزاب تروریستی کرد در اقلیم کردستان عراق

۲۹ خرداد ۱۳۹۶ و ۹ مهر ۱۳۹۷ – حمله موشکی به مقر فرماندهی داعش در دیرالزور و شرق فرات در واکنش به حمله تروریستی این گروه به مجلس شورای اسلامی و رژه نیروهای مسلح در اهواز

۱۸ دی ۱۳۹۸ – موشک باران پایگاه نظامی عین الاسد آمریکا در عراق در پاسخ به ترور سردار سلیمانی

۱۱ مرداد ۱۳۹۹ – دستگیری جمشید شارمهد، رهبر گروه تروریستی تندر
۲۲ آبان ۱۳۹۹ – دستگیری فرج الله چعب، رهبر گروه تروریستی حرکه النضال

۳۱ تیر ۱۴۰۱ – هک گسترده سامانه های خدمات آنلاین کشور آلبانی در واکنش به حملات سایبری منافقین

اینها تنها بخش کوچکی از اقدامات جمهوری اسلامی ایران علیه رهبران و برخی از عاملان حوادث تروریستی در کشور است، هرچند جمهوری اسلامی مسئولیت هلاکت برخی از رهبران این گروه‌ها در خارج از کشور را به عهده نگرفته و تحقیقات دستگاه‌های قضایی و امنیتی آن کشورها هم نتوانستند اسنادی دال بر دست داشتن جمهوری اسلامی در این موارد ارائه دهد، اما به هلاکت رسیدن این افراد که در بعضی از موارد سال‌ها از رخداد حادثه تروریستی صورت گرفته به دست آنها نیز گذشته است،  توسط هر گروهی هم صورت پذیرفته باشد یک پیام آشکار در پی دارد.

اول اینکه جمهوری اسلامی ایران به گروه‌های تروریستی و کشورهای حامی آنان این پیام جدی را ارسال می کند که در بحث امنیت ملی و مسئله پیگیری و تادیب عاملان و آمران اقدامات تروریستی در ایران هرگز از پا نخواهد نشست و آنها را در دام عدالت گرفتار خواهد کرد حتی اگر سال‌ها از زمان وقوع آن حادثه تروریستی گذشته باشد. از این رو رهبران گروهک‌ها در هراس همیشگی به سر خواهند برد و از هزینه‌ای که در قبال اقدامات تروریستی خود خواهند پرداخت کاملاً آگاه می‌شوند.

دوم اینکه به خانواده شهدای ترور و قربانیان تروریسم در ایران این دلگرمی و آسودگی خاطر را خواهد داد که افرادی که تا مرفق دستشان به خون مردم ایران آغشته است از چنگال عدالت رهایی نخواهند یافت و جمهوری اسلامی ایران آنها را نه می‌بخشد و نه فراموش می‌کند.

 


نورنیوز
اخبار مرتبط
طرح اتهام حمله سایبری ایران به آلبانی بی‌اساس است
سه‌شنبه 1401/06/22 ساعت 23:04
مرکز ملی فضای مجازی در واکنش به اتهاماتی بی اساس حملات سایبری به آلبانی؛
طرح اتهام حمله سایبری ایران به آلبانی بی‌اساس است
در پی طرح اتهامات بی اساس و انتساب دروغین حملات سایبری از سوی کشور آلبانی، مرکز ملی فضای مجازی اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران، جزء بزرگ‌ترین قربانیان حملات سایبری به شبکه توزیع سوخت، سامانه‌های بنادر، راه‌آهن و شهری و حملات سایبری مخاطره‌آمیز علیه تأسیسات هسته‌ای خود بوده است.
حمایت از منافقین امنیت شما را به مخاطره می‌اندازد
دوشنبه 1401/06/21 ساعت 17:56
نامه سرگشاده خانواده شهدای ترور کشور؛
حمایت از منافقین امنیت شما را به مخاطره می‌اندازد
خانواده شهدای ترور کشور طی نامه سرگشاده‌ای خطاب به مردم آلبانی به حمایت دولت آلبانی از گروهک تروریستی منافقین واکنش نشان داد.
مردانی که نماد مسئول مردمی و ساده‌زیست شدند
سه‌شنبه 1401/06/08 ساعت 11:03
مردانی که نماد مسئول مردمی و ساده‌زیست شدند
امام خمینی(ره) رجایی را فردی دانسته که از زمان دستفروشی تا ریاست‌جمهوری تغییری در او ایجاد نشده است.
ترور خانواده شهید فخری‌زاده این‌بار در فضای مجازی!
دوشنبه 1399/09/10 ساعت 16:59
ترور خانواده شهید فخری‌زاده این‌بار در فضای مجازی!
رسانه‌های ضدانقلاب پس از ترور شهید فخری‌زاده حالا به سراغ ترور خانواده وی در فضای مجازی رفتند.
ترور در دماوند از نگاهی دیگر؛ صهیونیست‌ها و سیاست «پیروزی کافی»!
شنبه 1399/09/08 ساعت 13:51
نورنیوز بررسی کرد؛
ترور در دماوند از نگاهی دیگر؛ صهیونیست‌ها و سیاست «پیروزی کافی»!
رژیم صهیونیستی بعد از ناکامی در جنگ 33 روزه علیه حزب‌الله لبنان و دو جنگ علیه مردم غزه، واژه جدیدی را با عنوان «پیروزی کافی» در دکترین نظامی خود خلق کرد که معنای آن تلاش برای دستیابی به حدی از پیروزی برای ایجاد موازنه است.
نامه سرگشاده خانواده شهدای ترور به سفیر استرالیا در ایران
چهارشنبه 1399/04/25 ساعت 12:25
نامه سرگشاده خانواده شهدای ترور به سفیر استرالیا در ایران
به دنبال فعالیت یک گروه تروریست جدایی طلب ایرانی در استرالیا، خانواده شهدای ترور با ارسال نامه‌ای به سفیر استرالیا در تهران مراتب اعتراض خود را اعلام کردند.
بیانیه حمایت خانواده شهدای ترور کشور از اقدام اخیر قوه قضائیه
سه‌شنبه 1399/04/10 ساعت 15:05
بیانیه حمایت خانواده شهدای ترور کشور از اقدام اخیر قوه قضائیه
خانواده شهدای ترور با صدور بیانیه‌ای از اقدام اخیر قوه قضائیه و دادستانی تهران در صدور دستور جلب برای تعدادی از افرادی که در ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان وی دست داشتند حمایت کردند.
ترور حاج قاسم و طرح معامله قرن دو جنایت آمریکاست
یکشنبه 1398/11/27 ساعت 17:41
«سید حسن نصرالله»:
ترور حاج قاسم و طرح معامله قرن دو جنایت آمریکاست
آمریکا مسئول همه جنگ‌ها در منطقه است و مردم باید در همه حوزه‌ها و در همه اشکال مقاومت، به مقابله برخیزند، چون راهی جز مقاومت مقابل این طاغوت نیست.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
خاک سرخ، نیلگون خلیج‌فارس؛ جلوه‌های هرمز در رسانه‌های جهان
بارش برف در محورهای کشور؛ ممنوعیت تردد بدون زنجیر چرخ در جاده‌های کوهستانی
برف شدید عامل لغو بازی دوستانه آلومینیوم و تیم امید شد
دستیار ترامپ: نبوغ و زحمت آمریکایی‌ها صنعت نفت ونزوئلا را ایجاد کرد
کشف 600 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای آبی بوشهر
کارت سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی حذف نمی‌شود
ونزوئلا گردان‌های رزمی کارگری را برای مقابله با تهدیدهای آمریکا تشکیل داد
بن‌بست دیپلماسی ترامپ؛ درگیری مرزی تایلند و کامبوج ادامه دارد
فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهرها با دستور وزیر کشور از امروز آغاز شد
اعطای درجه سپهبدی شهید محمد باقری به خانواده ایشان
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
کنگره آمریکا تحریم‌های سوریه را به‌طور دائم لغو کرد
افتتاح واحد استحصال و فرآوری شمش طلا در خراسان جنوبی با حضور رئیس‌جمهور
حزب‌الله: صبر مقاومت لبریز شده و از سلاح دست نمی‌کشیم
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد
زلزله 4.2 ریشتری در هجدک ثبت شد؛ خسارت گزارش نشده است
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(140) «جونقان»
هوای تهران با شاخص کیفیت 59 در وضعیت قابل قبول
اسکان اضطراری 240 مسافر در محور بردسکن-سبزوار
آیا سیاست سد راه فوتبال می‌شود؟
جنگ اوکراین؛ آیا افق پایان قابل رؤیت است؟
قیمت گوشت قرمز امروز 27 آذر 1404 + جدول
تذکر مجلس به پزشکیان بابت عدم تحقق مصوبات پرستاری
تراکتور و پرسپولیس؛ جدال 6 ساله در جام حذفی
سرمای شدید در غزه جان 17 فلسطینی را گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 27 آذر 1404+ جدول
سرقت میلیاردی خانوادگی؛ پسر جوان در کیش به خوشگذرانی پرداخت
هشدار پلیس راهور: رانندگان در معابر خلوت پایتخت عجله نکنند
پاری‌سن‌ژرمن فاتح جام بین قاره‌ای شد
مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد 1405 فردا به پایان می‌رسد
موج دوم بارش‌های شدید در نیمه جنوبی کشور
پیام‌های سفر عراقچی به مسکو
نقش کریدورها در صلح
بازتعریف قدرت در نظم پسالیبرال
فروکاستن خویشتن
حمله دوباره آمریکا به یک قایق در آب‌های آزاد
تصویب فروش تسلیحات 11 میلیارد دلاری آمریکا به تایوان
وحدت را فراموش کن، نجات در گفت‌وگوست
قطعنامه محدودکننده حمله به ونزوئلا در کنگره شکست خورد
شارژ کالابرگ دهک‌های چهارم تا هفتم از شنبه آغاز می‌شود+ مبلغ کالابرگ
امتحانات نهایی دانش‌آموزان پایه دوازدهم از امروز آغاز شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 27 آذر 1404+ جدول پخش
وزیر خارجه روسیه: توافق ایران و آژانس دست‌یافتنی است
حذف کامل یارانه نقدی سه دهک پردرآمد/چه کسانی دیگر یارانه نقدی نمی‌گیرند؟
ترامپ دوباره مدعی «نابودی تهدید هسته‌ای ایران» و پایان 8 جنگ شد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 27 آذر
چین: با زورگویی در روابط بین‌الملل مخالفیم
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 27 آذر + وضعیت استان ها
سیاست جدید ترامپ علیه غول‌های فناوری
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت
X
آگهی تبلیغاتی