نورنیوز - گروه سیاست: آیتالله سید ابراهیم رئیسی در ابتدای نشست خبری با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای دولت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: خدا را شاکرم که توفیق داد تا یک سال به عنوان خدمتگزار مردم عزیز باشیم و در این یک سال با وجود مشکلات و مسائلی که به آنها اشاره میکنم همواره عنایت حضرت حق را دیدیم و شکرگزار درگاه خداوند متعال هستیم و تشکر از مردم عزیز و صبور که بسیار با دولت همراهی کردند و همچنین مقام معظم رهبری که با رهنمودها دولت را کمک کردند. از همه دستگاه ها، رسانه ملی و افراد فعال در این عرصه که تلاش کردند فعالیتهای دولت را تبیین کنند و اگر گرههای ذهنی موجود را رفع کنند نیز متشکرم.
آیت الله رئیسی گفت: در یک سال اخیر تلاش کردیم و نخستین تغییر رویکردی که ما بر آن تأکید کردیم، توجه به خواست مردم و حضور در میان مردم بود و تاکید بنده و دولت این است که همواره با مردم باشیم که حضور در ۳۱ استان و و بیش از ۵۰ شهر و روستا در راستای همین نگاه انجام شده است. حضور در مجامع کارگری، کشاورزی، تعلیم و تربیت و سایر موارد در همین راستا بوده است و کسانی که ملامت میکردند ثمر این حضور در بین مردم چیست و نگران آن بودند، تجربه میان مردم بودن و لذت آن را نچشیدهاند.
انتظار مردم از دولت حل مسأله است/مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی متفاوت است
رئیس جمهور به تفاوت مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی اشاره کرد و گفت: فرق میکند که انسان پشت میز بنشیند و نشسته مدیریت کند یا اینکه در میدان حضور پیدا کند، با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن یک رویکرد و اصل به شمار میرود و شناخت مسأله و حل رفع آن و دنبال کردن مسائل مردم نیز در کنار هم قرار دارد. همواره به دولتمردان تأکید شده است که باید این نگاه را به مردم داشته باشد. اینکه مردم مشکل دارو داشتند و از نزدیک نبینیم که مشکل دارو دارند، یعنی چه و چه باید کرد.
او دیگر رویکرد این دولت در یک سال اخیر عدالتمحور عنوان کرد و گفت: بودجه ما بر اساس عدالت تنظیم و به آمایش سرزمینی هم توجه شده است و در جذب نیروی انسانی، پرداختها و به کارگیری افراد تأکید شده که باید پیوست عدالت داشته باشد. مسأله عدالت باید به تمامی اقدامات گرایش داشته باشد و با گوشزد کردن موارد مشخص به سمت رعایت عدالت برویم.
ساختارهای فسادزا در دولت باید اصلاح شود
رئیس جمهور ستیز با فساد سومین رویکرد برشمرد و افزود: باید با کسانی که با رشوه و سایر موارد نظام اداری ما را با فساد همراه میکنند، مقابله شود. حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم و البته وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از همه خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.
آیت الله رئیسی گفت: اصلاح ساختار فسادزا و افرادی که با روابط ناسالم و رشوه نظام اداری ما را آلوده کنند، برخورد کردیم و نظارت دورن سازمان و برون سازمانی فعال بوده است. همچنین مدعی فساد و مسئول مبارزه با فساد را همان مدیر دستگاه می دانیم زیرا آن مدیر در کنار وظیفه مدیریت مسئولیت مبارزه با فساد را دارد. با مساله فساد چه ساختارهای فسادزا و رانتی که جیب عدهای را پر میکند و بیعدالتی را رواج میدهد باید برخورد شود و معتقدیم باید این ساختارها اصلاح و شاهد تولید پرونده نباشیم.
او ادامه داد: تخلفاتی بود که نه حتی در حد فساد بلکه در حد تخلف از مدیرکل یا معاون وزیر گزارش شده است که سریعاً با آن برخورد شده است. یا موردی درباره اخذ رشوه در یک دستگاه گزارش شده که خود دولت آن را دنبال کرده و به دستگاه قضایی تحویل داده است. یعنی دولت، مدعی فساد و مسئول مبارزه با فساد در یک دستگاه را مدیر آن دستگاه می داند. نه اینکه خود را مسئول اجرای امور بداند و فکر کند که دستگاهی بخواهد این کار را از بیرون انجام بدهد.
رئیسی تأکید کرد: هیچ مدیریتی در کشور بدون نظارت و کنترل تعریف نمی شود. یعنی در کنار کار مدیریت خود وظیفه ضدیت با فساد را اولاً خود او دارد و سپس دستگاه های مربوطه که در بیرون آن سازمان و بیرون دولت برعهده دارند. لذا، مدعی فساد و برخورد با تخلفات باید خود دولتمردان باشند. در این مدت نیز با مواردی که وجود داشته برخورد شده و در این رابطه به مسئولان و مدیران بارها گفتهایم.
تأکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود
آیت الله رئیسی رویکرد دیگر را مسأله همگرایی و هم افزایی دستگاههای مختلف کشور دانست و گفت: مسأله همگرایی و همافزایی میان نهادهای مختلف هم در دولت مورد توجه است. همچنین ما تاکید داریم که دولت گرفتار حاشیه نشود. در برخی دولتهای قبلی شاهد این امر بودهایم، اما از ما تاکیدات همواره در دولت این بوده که حاشیهها ما را از متن، که خدمتگزاری به مردم است دور نکند.
او اضافه کرد: حتی در مواردی که نه فساد، بلکه تخلف صورت گرفته است هم به دنبال نظارت و کنترل و مقابله بودیم. از طرفی وظیفه ضدیت با فساد در هر سازمانی اول از خود همان سازمان و دولتمردان باید باشند و در این مورد آنچه که وجود داشته با آن برخورد شده است.
او با بیان اینکه حرکت جهادی برای پیشبرد امور کشور هم از تأکیدات دولت است، افزود: برخلاف وجود موانع ما باید آن موانع را رفع کنیم و بدانیم که به تعبیر رهبری انقلاب، هیچ مشکلی در کشور نیست که حلشدنی نباشد. پس ما با روحیه جهادی به دنبال حل مشکلات باشیم.
تلاش داریم مشکلات کشور را باتوجه به نگاه درون رفع کنیم/مثل برخی دولتها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم
آیت الله رئیسی گفت: تلاش کردیم مشکلات کشور را با توجه به نگاه درون را رفع کنیم زیرا نگاه به دست بیگانه مشکلی را حل نمیکند و این نوع نگاه فقط ما را معطل میکند، نگاه به درون و داشتههای ما مهم است. باید از ظرفیتهای داخل کشور استفاده شود، از این رو مساله تولید از محوری ترین نکات دولت است. بنابراین معتقدیم باید به درون و ظرفیتهای داخلی و اتکا به نیروهای کشور توجه داشته باشیم و مانند برخی دولتها منتظر تغییر نگاه بیگانگان نباشیم.
او تأکید کرد: باید از همه ظرفیتها در کشور استفاده شود و اگر فردی روحیه کار و تحول ندارد، جای خود را به افرادی بدهد که این روحیه را دارند.
آیت الله رئیسی گفت: مسئولیتپذیری، تصمیمگیری و معطل نکردن شرایط کشور توسط دولت از دیگر رویکرد ما است و معتقدیم که مسئولان باید با حرکت جهادی تصمیم بگیرند زیرا کشور نیازمند تصمیمهای قوی و باز کردن گرههاست و اگر مدیریت با شجاعت همراه نباشد مشکل ایجاد میکند. اگر تصمیمات متقن اتخاذ نشود کارها پیش نمیرود. اگر معلوم شود تصمیمی درست و متقن است، اما ملاحظاتی پیش آید که با عدالت نسازد و در عین حال جلوی اتخاذ تصمیمها در زمان خود را بگیرد، نتیجه این میشود که الان در برخی موارد میبینیم.
اگر در گذشته تصمیمگیریها مناسب بود امروز شاهد برخی مشکلات نبودیم
رئیسجمهور یادآور شد: اگر در برخی از مقاطع در زمان خودش تصمیم مناسب را میگرفتیم، شاید امروز وضعیت ما در حوزه اقتصادی با وضع فعلی متفاوت بود و اکنون دچار برخی از مشکلات نبودیم. البته در حوزه امنیت، تولید و دیگر مسایل به موقع اقدامات صورت گرفت.
رئیس دولت سیزدهم تأکید کرد: برخی از مسئولان دولت گذشته دلسوزانه به من میگفتند که با این مشکلات چه خواهید کرد، من با دوستان دولت گذشته جلسه داشتم و این را از سر دلسوزی میگفتند. به عنوان نمونه در موضوع واکسن میگفتند که به ما واکسن نمیدهند و برخی داروها کمیاب است یا اینکه با کسری بودجه چه خواهید کرد.
کسری بودجه امالمسائل کشور است
آیت الله رئیسی در ادامه به مسأله کسری بودجه در آن زمان و این که رهبری از آن به عنوان ام المسائل یاد کردند، اشاره کرد و گفت: این موضوع آثار تورمی زیادی هم داشت اما کسری بودجه بدون استقراض و خلق پول حل شد. در شهریور ۱۴۰۰ تورم قریب به ۶۰ درصد بود. دولت کاری کرد که تورم افزایش نیابد؛ یعنی خلق پول و استقراض نکند و پایه پولی را بالا نبرد. کار به جایی رسید که در اسفند ۱۴۰۰ و فروردین ۱۴۰۱ روند کاهشی یافت و به حدود ۳۵ درصد رسید.
رئیس جمهور ادامه داد: در حین انجام اصلاحات اقتصادی در اردیبهشت ۱۲ درصد تورم ایجاد شد و اصلاح اقتصادی این بود که پرداخت یارانه از اول زنجیره به آخر زنجیره یعنی مصرف کننده رسید که این تغییر بزرگی بود. بسیاری از جمله اقتصاددانهای بزرگ میگفتند که این کار مشکلاتی ایجاد میکند؛ البته بر اصلاح و حذف دو سه نرخی ارز تاکید داشتند؛ در تیر تورم به ۴.۴ درصد رسید و در مرداد این تغییر به ۲ درصد تورم کاهش یافته است.اما مهار تورم همواره مورد توجه دولت بوده است؛ اکنون تورم ۴۰ درصد و نیم است و در مقایسه با شهریور سال گذشته ۲۰درصد کمتر است.
اراده دولت بر کاهش و مهار تورم است
او افزود: اراده دولت بر کاهش و مهار تورم است و از ابتدا نیز بنای دولت این بود؛ نوسانی که در اصلاح اقتصادی ایجاد شد باید تا آخر سال به سمت تورم کاهشی برود.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه در حوزه کالاهای اساسی آن موقع که دولت آغاز کرد وضعیت خطر بود، گفت: اکنون مردم بیش از ۷ میلیون تن گندم به دولت فروختند. نسبت کالاهای اساسی هیچ نگرانی وجود ندارد و همه در وضعیت سبز هستند. آن موقع برخی کالاها قرمز بودند.
رئیس جمهور درباره حاملهای انرژی گفت: در سالی که دولت کار خود را شروع کرد، قطعی برق داشتیم اما امسال قطعی برق نداشتیم چراکه ۶ هزار مگاوات برق به شبکه اضافه شد. کاری که در ۲۵ سال گذشته سابقه نداشت. یک سری زیرساختها در زمان خودش باید انجام میشد که نشد، اما ما انجام دادیم. برخی استانها قطعی گاز داشتیم، اما با همان کشورهایی که فکر میکردیم نباید ارتباط برقرار کرد، ارتباط برقرار کردیم و قطعی گاز برطرف شد.
در دولت مدیریت آب را در دستور کار داریم
آیت الله رئیسی به اولین سفرش به خوزستان اشاره کرد و گفت: ابتدا که از فرودگاه رفتم، گفتند که مشکل اینجا آب است، من مستقیم به شرکت آب و فاصلاب رفتم؛ با آنها بررسی کردیم. آنها گفتند برنامه سه چهار ساله داریم، گفتم امکان ندارد و باید در سال برطرف شود که خوشبختانه در سال جاری و در روزهای آینده به انجام میرسد. دولت برای آب مناطق دیگر برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارد. ما در دولت مدیریت آب را در دستور کار داریم. آب باید درست مصرف شود. ما در صنعت میتوانیم از پساب استفاده کنیم، چرا باید از آب شرب استفاده کنیم؟ ما در سفرهای استانی مشخص کردیم که آب شرب نباید برای صنعت استفاده شود؛ تنشهای آبی در استانهای مختلف شناسایی شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است.
رئیس جمهور به حقوق و دستمزد که از مسائل مهم است اشاره کرد و گفت: دو سه بحث پیش از آغاز دولت مطرح بود که یکی از آنها پرداخت حقوق و دستمزد تیر و مرداد بود. تا امروز در پرداخت حقوق و یارانه تاخیر به وجود نیامده است. برای کسری بودجه، درآمد ایجاد کردیم. با فعال شدن فروش نفت و جلوگیری از فرارهای مالیاتی و دیگر موارد هزینه عمرانی، تسویه ۵۶ هزار میلیارد تومان بدهی دولت گذشته، ماهی ۱۳ هزار میلیارد فاکتورهای هزینه دولت گذشته پرداخت میکنیم که گاهی کمتر و بیشتر میشود.
۲۰۲ هزار ملیارد تومان در سال گذشته کار عمرانی انجام شده است
رئیسجمهور یکی از اقدامات انجام شده را کارهای عمرانی دانست و گفت: ما از طرح های عمرانی غفلت نکردیم. ۲۰۲ هزار میلیارد تومان در سال گذشته کار عمرانی انجام شده و طرح های نیمهتمام شناسایی، اولویتبندی و کارشان آغاز شده است. در حالی که در سالهای گذشته دولت از صندوق توسعه ۲۰ ردصد درآمد داشت، اما ما امسال نداریم. در گذشته نفت که فروخته میشد، ۲۰ درصد به صندوق واریز میشد، اما اکنون ۴۰ درصد واریز میشود.
در تعرفهگذاری برای پرستاران ۱۵ سال عقب بودیم
آیت الله رئیسی ادامه داد: در این مدت افزایش حقوق و دستمزد برای کارگران و معلمان داشتیم. در تعرفهگذاری برای پرستاران ۱۵ سال عقب بودیم؛ در رتبهبندی معلمان ۱۰، ۱۵ سال عقبماندگی داشتیم. تمامی نیاز کارکنان دولت و بسیاری از اقشار با این حقوق و دستمزد برطرف نمیشود، اما با امکانات دولت تلاش کردیم نسبت به متناسبسازی حقوق و دستمزد گام برداریم.
از شرایط و وضعیت زندگی مردم به صورت روزانه و ساعتی مطلع هستم
آیتالله رئیسی در پاسخ به این پرسش که مردم در راستای وعدههای دولت، چه زمانی طعم شیرین رویکرد جهادی دولت را خواهند چشید و مهترین کاستی دولت چیست، گفت: از شرایط و وضعیت زندگی مردم به صورت روزانه و ساعتی مطلع هستم. در این مدت زمانی نبوده که به فکر مردم و معیشت آنها نباشم، در این زمینه مبالغه نکردم و این کف وظیفه یک مسئول است.
رئیس جمهور مسأله معیشت مردم را از ابتدای دولت مورد توجه دانست و گفت: برای مهار تورم و کاهش آن و نظارت بر قیمت کالاها مورد تاکید دولت بوده است. اعداد و رقم تورم از شهریور ۱۴۰۰ تا اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با فروردین ۱۴۰۱ کاهشی است که اگر اصلاح اقتصادی نبود، تورم کاهش نمییافت.
آیتالله رئیسی افزود: با تخلیه تورم که در اثر اصلاح ارزی ایجاد شده بود، تصمیمات اقتصادی دولت منجر به کاهش تورم و بهبود وضعیت معیشتی شده است.
او گفت: برخی تصور کردند که رقم یارانه برای کسری بودجه دولت باقی خواهد ماند اما چیزی از آن باقی نمانده است.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه اقدام دولت در اصلاح نظام یارانهها فقر مطلق را در جامعه کاهش داد و بر آن تأثیر داشت، گفت: در خانوادههایی به ویژه در روستاها شخصاً به من گفتند که تنها با همین یارانهها زندگی میکنند.
بحث حقوق و دستمزدها مورد توجه دولت است
او ادامه داد: علاوه بر یارانهها و کاهش تورم بحث حقوق و دستمزدها هم مورد توجه دولت است.
آیت الله رئیسی گفت: به مردم اطمینان میدهم که روند امور تورم را کاهش میدهد و وضعیت معیشتی و تولید بهبود خواهد یافت.
او گفت: پنج میلیار دلار سرمایهگذاری اقتصادی خارجی داشتیم که دوبرابر قبل است. در حوزه سرمایه گذاری داخلی هم پیشرانها را فعال کردیم تا نقدینگی با سمت تولید حرکت کند که این سرمایه گذاری ۱۷ میلیارد دلار بوده است.
به بانک ها هم اعلام کردیم بانکها باید به سمت تولید حرکت کنند.
رئیس جمهور کشورمان افزود: در کنار افزایش بهره وری و سرمایه گذاری و جبرانهایی مانند یارانهها هم در دستور است.
گشت مدیران فعالتر از همیشه خواهد شد
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات گشت ارشاد مدیران و در کنار آن برقراری امنیت اجتماعی، گفت: من گشت ارشاد مدیران وعده دادم و به آن عمل کردم. گشت ارشاد مدیران زیر نظر بازرسی ریاست جمهوری تشکیل شد و در حال سرکشی در دستگاههای مختلف است. نتیجه بعضی از تخلفات به محض گزارش، برکناری خواهد بود که حتی شامل مدیر کل و معاون وزیر است.
آیتالله رئیسی اضافه کرد: در این مدت گزارشهایی بوده که توسط دولت پیگیری و تحویل دستگاه قضایی شده است.
رئیس دولت سیزدهم تأکید کرد: گشت مدیران فعالتر از همیشه خواهد شد و فقط برای یقه گرفتن نیست. بلکه برای آن است که مدیری توجه نکند و از بک کاستی غفلت کند، این ارشاد و بازرسی او را متوجه کند. یعنی وقتی گشت وارد دستگاهی میشود، حتما به این معنی نیست که فرد فاسدی وجود دارد و اجرای قانون، نبودن فساد و روابط سالم را پیگیری میکند.
هیچ کس حق ندارد کار سلیقهای و فراقانونی انجام دهد
رئیس جمهور با اشاره مسأله امنیت اجتماعی در جامعه، گفت: زنان و دختران ما عفت و پاکی را از یک فرهنگ، آموخته و یک یک تمدن قوی و قدیمی در ایران اسلامی دارند. عفیفه بودن زن مسلمانان ایرانی برای امروز و دیروز نیست؛ در تاریخ ایران اسلامی، زندگی زنان این سرزمین همواره همراه با عفاف و حجاب بوده است.
آیتالله رئیسی بیان کرد: امروز جامعه بر مدار قانون است. هیچ کس حق ندارد کار سلیقهای و فراقانونی انجام دهد. ملاک و معیار در جامعه قانون است. احترام به قانون برای همه ضروری است و قانونمداری و قانونمحوری همه مسائل را حل خواهد کرد.
تشکیل دولت هوشمند ضرورت و الزام قانون است
رئیس جمهور در پاسخ به سوال صداوسیما مبنی براینکه دولت برای پنجره ملی هوشمند چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: دولت الکترونیک باید تاکنون شکل میگرفت، اما ما درصدی عقبماندگی داریم. امروز صحبت از دولت هوشمند است که هم ضرورت و هم الزام قانون است. همه دستگاهها باید از این امر بهرهمند شوند.
او افزود: این کار یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. ۳۰ دستگاه تاکنون متصل شدهاند و دستگاههای دیگر تا آخر شهریورماه موظفند که متصل شوند که این کار در زمان خود صورت خواهد گرفت. ما موظفیم که بایدهای قانونی در این زمینه رعایت شود و تا پایان مهلت قانونی این امر انجام میشود.
حضور ایران در منطقه امنیت ساز است
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای و اینکه به نظر شما این عضویت کامل چه نقشی میتواند داشته باشد و و چگونه به توسعه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشور چین و سایر کشورها کمک کند گفت: حضور ما در شانگهای و همکاری ما با کشورهای عضو شانگهای بسیار مهم است و ما را با زیرساختهای آسیا و زیرساختهای اقتصادی مرتبط میکند و برای کشور ما بسیار اهمیت دارد که بتواند سهم خود را از تجارت و اقتصاد در منطقه داشته باشد.
او افزود: حضور ما در منطقه حضور امنیتساز است. به میزانی که حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه توانسته امنیت در منطقه ایجاد کند، نقش اقتصادی ما به آن میزان نیست و ما باید این میزان برای کار اقتصادی و تجاری که از زمینهها و بسترهایی که میتواند بسیار موثر باشد برای روابط جمهوری اسلامی ایران انجام دهیم.
ارتباط ایران و چین باید توسعه پیدا کند
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران همکاریهای بسیاری با چین داشته است و مصمم هستیم به ارتقای آن و ارتباط با چین و آن را متاثر از مسائل بینالمللی و دیگر مسائل نمیکنیم، به ویژه در حوزه تجاری و اقتصادی این روابط باید توسعه یابد.
رئیسی اظهار کرد: این یک ارتباطی کاملاً مستقل بین جمهوری اسلامی ایران و کشور جمهوری خلق چین است که این ارتباط در حوزههای مختلف به ویژه حوزههای تجاری و اقتصادی میان دو کشور برقرار است و باید توسعه پیدا کند و دو کشور مصمم هستند بر اینکه این ارتباط توسعه پیدا کند.
او تصریح کرد: نسبت به ارتباط با شانگهای ما در اجلاس گذشته که در دوشنبه برگزار شد به عضویت شانگهای درآمدیم لیکن این عضویت مقدماتی دارد که آن اسنادی است که قبل از عضویت ما در شانگهای به تصویب رسیده و این اسناد باید مورد توجه جمهوری اسلامی ایران قرار بگیرد و سندها به تأیید کشور ما برسد.
رئیس جمهوری یادآور شد: این اسناد بررسی شده است و در اجلاس جدید که در ازبکستان برگزار خواهد شد، در آنجا اعلام خواهد شد. اسنادی که مورد توجه بوده است را مرور کردهایم در مورد مواردی که باید مورد تأیید قرار بگیرد، اقدام شده است و این عضویت در آنجا به صورت رسمیتر از گذشته اعلام خواهد شد. البته قبلاً هم عضویت بوده لیکن عضویت موکول بوده به این اسنادی که باید مورد بررسی قرار میگرفته است.
رئیسی گفت: از نظر ما عضویت ما در شانگهای و اکو و همکاریهای بینالمللی به ویژه ارتباط با همسایگان بسیار اهمیت دارد. ما بنای تعادل در ارتباط با همه کشورها را داریم و این تعادل و توازن همواره در دستور کار ما در سیاست خارجی به ویژه نسبت به کشورهای همسایه و کشورهای دوست قرار دارد.
سلاح هستهای در دکترین جمهوری اسلامی ایران جایی ندارد/دانش و صنعت هستهای بومی شده و نمیتوان آن را از ایران گرفت
رئیس جمهور درباره برخی زیادهخواهی رژیم صهیونیستی درباره برنامه هستهای ایران و واکنش جمهوری اسلامی در این زمینه گفت: صنعت و توانایی هستهای حق جمهوری اسلامی و ملت ایران است و بارها هم اعلام کردیم سلاح هستهای در دکترین جمهوری اسلامی جایی ندارد. رهبر معظم انقلاب هم آن را حرام اعلام کردند. دولت و مسئولان هم از نظر شرعی و سیاست خارجی بارها اعلام کردند که سلاح هستهای جایی در سیاست ایران ندارد.
او ادامه داد: صنعت هستهای ایران در کشاورزی، نفت و گاز و پزشکی و بسیاری دیگر از صنایع مورد نیاز و استفاده است. رژیم صهیونیستی از ابتدا هم نمیخواست ایران به این دانش دست باید. اما امروز برخلاف اراده آنها و مستکبرین این دانش بومی شده و نمیتوان آن را از ایران گرفت.
او با اشاره به اینکه ترور دانشمندان هستهای برای توقف این دانش در کشور بود، گفت: ایران با این اقدامات و فتنهها متوقف نشد و هیچ اقدامی از سوی رژیم صهیونیستی ما را در گرفتن این حق متوقف نخواهد کرد.
رژیم صهیونیستی اگر تصمیمی علیه ایران بگیرد، مهلتی برای اقدام ندارد
آیتالله رئیسی در پاسخ به تهدیدات تلآویو، گفت: آیا رژیم صهیونیستی حریف نیروهای مقاومت، حریف سنگ آنها و موشکهای نقطهزن آنها شد؟ آیا با این تهدیدات سازگار است؟ میتواند امنیت خود را حفظ کند؟ امروز همه شاهدند که علیرغم حبس مردم غزه آنها از خود دفاع میکنند، آیا میتواند در برابر آنها مقاومت کند؟ چه برسد به سلحشوران ایران.
او تصریح کرد: اگر میتوانستند مقاومت کنند چرا شهید سلیمانی را ناجوانمردانه ترور کردند؟ مگر شهید سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم نبود، چرا از او ترسیدند؟ این وحشت آنها را همه میدانند.
او خطاب به مقامات صهیونیستی افزود: فاصله بین تصمیم و اقدام را ببینید و اگر تصمیم به اقدام علیه ایران بگیرند، شاید مهلتی برای اقدام نداشته باشند و فاصله بین این تصمیم و اقدام نشان میدهد که از این رژیم چیزی میماند یا خیر؟
رفع بیکاری یک ضرورت مهم کشور است
آیتالله رئیسی در پاسخ به سوالی درباره وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال گفت: رفع بیکاری یک ضرورت مهم کشور است. وعده من حاکی از نیاز جدی کشور بود و یک وعده انتخاباتی و برای جلب توجه نبود. اگر یک میلیون شغل در یک سال در کشور ایجاد نشود، شاهد افزایش بیکاری خواهیم بود.
رئیس جمهور با اشاره به تأمین چهار میلیون مسکن در پایان دوره چهار ساله دولت، اضافه کرد: نیاز به یک میلیون مسکن در سال نیاز اصلی کشور است. سالهای قبل که ۲۵۰ هزار یا ۳۰۰ هزار یا نهایتاً ۴۰۰ هزار مسکن در سال ایجاد شده است، در آن سالها ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار عقبماندگی وجود دارد. نگرانی امروز مردم در حوزه تامین مسکن به دلیل آن عقبماندگیها است. باید سالانه یک میلیون مسکن ایجاد میشد اما ایجاد نشد.
رئیس دولت سیزدهم با تأکید بر اینکه ساخت ۲۰۰ هزار مسکن روستایی و ۸۰۰ هزار مسکن روستایی، نیاز کشور قطعی است، اظهار کرد: علاوه براین، مصوبه قانونی مجلس شورای اسلامی در قانون مسکن است.
آیتالله رئیسی اضافه کرد: از ابتدای دولت، کار برای تامین مسکن شروع شد. من در ایام انتخابات گفتم که مسکن نیاز به چند چیز دارد؛ اول زمین است که مهمترین بخش است. در حاشیه شهرها زمینهای دولتی و رها شده داریم که میتوان از آنها در جهت تامین مسکن استفاده کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: دومین نیاز برای تامین مسکن مربوط به مصالح است؛ تمام مصالح مورد نیاز برای ساخت مسکن در داخل ساخته میشود و از این جهت هم مشکلی وجود ندارد و تسهیلات لازم در اختیار دولت است.
آیتالله رئیسی افزود: زمینهای مناسب برای ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار مسکن شناسایی شده است. لذا کار مسکنسازی در بخشهای مختلف کشور آغاز شده است. البته این کار هم در پرداخت تسهیلات و هم در بخشهای دیگر، تسریع شود.
در وعده ساخت مسکن تجدیدنظر نمیکنیم
رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: البته ما وقتی صحبت از ساخت مسکن میکنیم به این معنی نیس که همه توسط دولت ساخته شود؛ بخش خصوصی هم باید پس لز پرداخت تسهیلات به مار گرفته شوند. در جلسهای که زوجهای جوان نیز حضور داشتند گفتم که تعاونیهایی تشکیل دهند و زمین را از وزارت راه و شهرسازی بگیرند و مشغول به ساخت و ساز شوند.
آیتالله رئیسی گفت: ما در آنچه وعده کردیم، تجدید نظر نخواهیم کرد و ۴ میلیون مسکن در ۴ سال قابل اقدام است و ما مصمم هستیم.
رئیس جمهور اضافه کرد: اولین بازدید من پس از سفرهای استانی از وزارت راه و شهرسازی بود. دلیل آن هم اهمیت موضوع مسکن بود. ساخت مسکن همواره در دستور کار ما بوده است و ما آن را دنبال میکنیم که در این زمینه کمک بخش خصوصی و مردم میتواند راهگشا باشد.
رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: بر اساس آمار در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۱، ۹۷۰ هزار شغل ایجاد شده است. اما ما این تعداد را کافی نمیدانیم. اگر موانع برطرف شود، زمینه ایجاد کار بسیار زیاد است.
رئیس جمهور اضافه کرد: در همین راستا، کارخانههای تعطیل و نیمه تعطیل بازگشایی شد. بنابراین زیرساخت آن موجود است و نیازی نیست که ما کارخانه بسازیم؛ فقط لازم است موانع برطرف شود.
آیتالله رئیسی گفت: پس این کار هم در سال اول آغاز شده است و انشاءالله ما بتوانیم در سالهای بعد گزارش این اقدامات را به مردم بدهیم و در وعده و پیمان خود تجدید نظر نخواهیم کرد.
برای برداشتن تحریمها میز مذاکره را ترک نکردیم
او در پاسخ به سوالی در مورد اینکه شما در مورد فعالیت در حوزه خنثیسازی تحریمها و رفع تحریمها وعده دادید، با این نرخ تورم بالا در ایران باور دارید خنثی سازی تحریم ها موثر بوده است و آیا به دیپلماسی برای رفع تحریمها باور دارید، گفت: خنثی سازی تحریمها را دنبال می کنیم و قرارگاهی با مدیریت معاون اول رییس جمهور برای آن تشکیل دادیم. همچنین رفع تحریمها را با وزارت خارجه و از طریق مذاکرات دنبال می کنیم. در خنثی سازی تحریمها خیلی از تحریمهایی که ما را محدود می کرد، محقق نشد و محدودیتی را برای خود در این رابطه به رسمیت نمی شناسیم.
او افزود: سطح تعامل ما با کشورهای منطقه تا ۵ برابر افزایش یافته است و صادرات نفت ما امروز در وضعیتی است که احساس میکنیم باید آنچه در توان داریم را بگذاریم و چه صادرات نفتی و غیرنفتی را ادامه میدهیم.
رئیس جمهور همچنین در مورد پولهای بلکوه شده ایران گفت: نسبت به بلوکه کردن پولهای ایران که اقدامی ظالمانه و غیرقانونی است برخی پول ها را آزاد کردیم و برخی با اقدمات غیرقانونی آمریکا در محدودیت است. برای برداشتن تحریمها ما میز مذاکره را ترک نکردیم، مذاکره برای رفع تحریم هاست و آنهایی که به تعهد خود پشت پا زدند باید برگردند و تعهداتشان را عمل کنند. ما تاکیدمان در این مذاکرات رفع تحریمهاست.
مسائل پادمانی حتماً حل و فصل شود
او افزود: مذاکرات هم در همین چارچوب با محوریت رفع تحریمها انجام میشود. ما بر راستی آزمایی اطمینان بخش و تضمینهای اعتماد آفرین در مذاکرات تأکید کردیم. همچنین تأکید داریم که مسائل پادمانی حتما حل و فصل شود و این یک رکن در مذاکرات است و بدون آن سخن از توافق معنا ندارد. توافق باید همراه باشد با حل و فصل مسایل پادمانی و نکاتی که ایران به عنوان راهبرد دنبال میکند. ما از تحقق منافع ملت ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد.
عصرها و نسلها بگذرد حق مردم فلسطین و یمن ضایع شدنی نیست
رئیس جمهور در بخش دیگری و در پاسخ به سوال خبرنگار یمنی گفت: من هم به مردم یمن درود میفرستم و مقاومت و ایستادگی آن را میستایم که با فقر و تنگدستی از وطن و امنیت و ناموس خودشان دفاع میکنند و امروز که هفت سال مردم یمن ایستادگی میکنند، ما با هرگونه آتش بسی که شکستن محاصره یمن و صیانت از مردم یمن را به همراه داشته باشد موافق هستیم.
او ادامه داد: رژیم صهونیستی تصور می کند با اعلام عادی شدن روابط می تواند برای خود امنیت ایجاد کند، اما معتقدیم اینگونه نیست، ضمن اینکه این کار خیانت است به مردم فلسطین از طرف رییسان این کشورها. قتل عام فلسطینی ها را چطور توجیه می کنند، کسانی که این روابط را عادی سازی می کنند و آن را تشویق به این جنایتها می کنند، خودشان را در این جنایت شریک نکردند؟ ما فکر می کنیم و تاریخ نشان داده که ظلم پایدار نیست و به طور یقین مردم فلسطین و یمن به حقشان می رسند و حق از بین رفتنی نیست، مگر این همه سال قرار داد کمپ دیوید و شرمالشیخ و اسلو برقرار شد و طرح های سیاسی نوشتند توانستند ملت فلسطین را متوقف کنند. عصرها و نسل ها بگذرد حق مردم فلسطین و یمن ضایع شدنی نیست.
ادامه مذاکرات با عربستان در گرو این است که طرف مقابل تعهدات خودش را انجام بدهد
آیت الله رئیسی در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون العربیه قطر درباره گفتوگوهای منطقهای گفت: جمهوری اسلامی ایران ارتباط با همسایگان را دنبال می کند و در سال نخست دولت این سیاست همسایگی تثبیت شد و در گام دوم و بعدی این روابط از سطح دوجانبه به چند جانبه و منطقهای توسعه می یابد و ما توسعه ورابط را دنبال خواهیم کرد.
او ادامه داد: گفت و گوهای درون منطقهای و درباره مسایل منطقه بدون دخالت بیگانگان و خارجیان دنبال می شود و حضور بیگانیان را در منطقه امنیت ساز نمی دانیم بلکه مشکل ساز می دانیم.
رئیسجمهور در مورد ارتباط ایران و عربستان توضیح داد: آنچه که از قبل مطرح بوده با میزبانی کشور عراق ۵ دوره مذاکره با عربستان برگزار شده است و طرف عربستانی تعهداتی دارد که انجام این تعهدات راه را برای اقدامات بعدی باز خواهد کرد و ادامه مذاکرات با عربستان در گرو این است که طرف مقابل تعهدات خودش را انجام بدهد.
برنامهای برای ملاقات با رئیسجمهور آمریکا نداریم
آیتالله رئیسی پاسخ به سوالی در مورد امکان دیدار با رئیسجمهور آمریکا گفت: در نشست قبلی در پاسخ به سوالی مشابه گفتم خیر و یکبار دیگر خیر را تکرار می کنم. هیچ فایدهای برای ملاقات با بایدن نه برای ایران و نه برای ملت ایران وجود ندارد. برنامهای برای چنین ملاقاتی وجود ندارد و نخواهد داشت.
مسائل اقتصادی دولت را از توجه به مسایل فرهنگی باز نداشت
رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگاری در مورد کم توجهی به مسائل فرهنگی تصریح گرد: اگر به عملکرد گذشتگان نگاهی داشته باشید می بینید که توجه به مسایل فرهنگی و اصحاب هنر و فرهنگ دراین دوره قابل قیاس با دولت های گذشته نیست.
آیتالله رئیسی ادامه داد: اگر نگاهی به نشست های یکسال اخیر من با قشرهای مختلف فرهنگی داشته باشید به طور حتم قابل قیاس با روسای جمهور پیشین نیست. نشست با شاعران، استادان و فرهیختگان و بازدید از مراکز هنری و نشست های مختلف در سفرهای استانی و شنیدن سخنان مادی و معنوی آنها گواهی می دهد که دولت در این یکسال از بخش فرهنگی غافل نشده است.توجه به علم فناوری و مسایل اخلاقی و معنوی جامعه که جزو وظایف ماست اما مسایل اقتصادی ما را از سایر حوزه ها غافل نکرده است. بنابراین توجه این دولت به مسایل فرهنگی جدی بوده و مسایل اقتصادی ما را از توجه به مسایل فرهنگی بازنداشته است.
دولت خود را موظف میداند هرکاری که تورم را کاهش میدهد، انجام دهد
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اصلاحات اقتصادی و افزایش قیمت کالاها در سال آینده گفت: حرف من در بعضی از رسانهها به اشتباه منعکس شد. به این ترتیب که گویا ما گرانی کالاها را تقسیم کردیم و گرانی بخشی از آنها را به سال آینده موکول کردهایم؛ اما اینطور نیست.
آیتالله رئیسی ادامه داد: ما گفتیم اقتضای قانون بعضی از گران کردنهاست. مثلا اگر ما بخواهیم حقوق گمرکی را ۴ درصد در نظر بگیریم، بر همان کالاها اثر گذار خواهد بود. کسی که مواد اولیه یا کالای واسطهای وارد میکند، اگر به جای ۴ درصد، ۱ درصد حقوق گمرکی پرداخت کند، ما گفتیم ما از این منبع دولت میگذریم.
رئیس جمهور ادامه داد: دولت خود را موظف میداند هرکاری که تورم را کاهش میدهد، انجام دهد.
رئیس جمهور گفت: لایحه دو فوریتی را به مجلس دادیم که البته هموز تصویب نشده است. اما مثل حذف ارز ۴۲۰۰ تومان، الزام قانونی ما است. منتها اگر مجلس موافقت کند و این ۴ درصد را به ۱ درصد برساند، تاثیر تورمی کاهش پیدا خواهد کرد.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه به نظر میرسد نمایندگان مجلس با این لایحه دولت موافق هستند، تأکید کرد: اگر باز هم از این دست موارد در قانون بودجه وجود داشته باشد که تأثیر تورمی را کم کند، انجام خواهیم داد.
ایجاد این سرعت و دسترسی اینترنت بسیار مهم است/ تا پایان دولت سرعت اینترنت ۱۰ برابر می شود
رئیسجمهور در پاسخ به پرسشی درباره سرعت و کیفیت اینترنت با بیان اینکه وزیر ارتباطات مسئول شده، درباره پیشرفت کار در اینترنت ماهانه دو گزارش ارائه کند، گفت: از ابتدای دولت یک ونیم میلیون محیط خانه و کسبوکار به فیبر نوری دسترسی پیدا کردهاند که تا پایان سال پنج میلیون و تا پایان دولت ۲۰ میلیون محیط کاری و خانواده به فیبر نوری دسترسی پیدا میکنند که سرعت اینترنت را حداقل ۱۰ برابر میکند.
او با اشاره به اینکه امروز کسب و کار و مسائل فرهنگی و اجتماعی و زندگی مردم روی فضای سایبر است، گفت: ایجاد این سرعت و دسترسی بسیار مهم است اما نکته مهمتر این است که کارهایی باید در سنوات گذشته در حوزه زیرساختها انجام میشد که تأمین نشده است و اگر این زیرساخت ها کامل شده بود امروز شاهد این مشکلات نبودیم و خود آنها هم قبول دارند که این میزان زیرساختها باید انجام میشد که نشده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: باید عقبماندگی در این حوزه جبران کنیم. دولت این زیرساختها را با همکاری بخش خصوصی باید جبران و ایجاد کند. رشد این زیرساختها به صورت عدد و رقم به صورت روزانه پیگیری میشود تا مشخص شود که دولت پیگیر این موضوع است.
او تصریح کرد: دسترسی رایگان دهکهای پایین به اینترنت هم به دلیل امکان انجام آن، اجرایی شده و یه دهک پایین به اینترنت دسترسی رایگان یافتند و میخواهیم وعدهای که داده شده اجرایی شود و مردم هم شاهد آن باشند.
خودم و دفترم دنبال اجرای مصوبات سفرهای استانی هستیم
آیتالله رئیسی در پاسخ به سؤال ایرنا، با اشاره به تخصیص اعتبارات لازم برای سفرهای استانی رئیس جمهور و زمان آغاز دور دوم این سفرها، اظهار کرد: سفرهای استانی مصوباتی دارد و مصوبات ناظر به نیازهای ضروری استان است؛ نه همه نیازهای آن استان که در حال حاضر نیز پروژههای نیمهتمام در کشور بسیار زیاد است.
رئیس جمهور گفت: گاهی مطرح میشود که اتمام پروژههای نیمهتمام به نام کدام دولت خواهد بود؟ پاسخ این است که مهم نیست اتمام پروژهها به نام چه کسی خواهد بود. قط باید رنج مردم تمام شود.
رئیس دولت سیزدهم اظهار کرد: گاهی در مواردی پروژهها مربوط به ۱۰ تا ۱۵ سال قبل است. پروژه آب همدان مربوط به ۱۷ سال پیش است که تنها ۱۷ درصد آن تکمیل شده بود. ۶۰ درصد کار ظرف این مدت کوتاه انجام گرفت.
آیتالله رئیسی تأکید کرد: پس قرار ما این است مصوباتی که ناظر بر نیاز ضروری استانها است و بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ مصوبه در استانهای مختلف مطرح است که با مدیریت مسئول مربوطه و نظارت استاندار و معاون اجرایی رئیس جمهور اجرایی میشود. ما این مصوبات را در جمع رسانههای مطرح کردیم.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما مصمم هستیم که مصوبات سفر را دنبال کنیم و مصوبات ما در اولین سفر استانی خوزستان به نتیجه خواهد رسید و موارد دیگر هم در حال دنبال شدن است.
آیتالله رئیسی افزود: کاری که در شهر کرد انجام شد، ممکن بود ماهها طول بکشد اما کار جهادی باعث شد این کار یک هفتهای به سامان رسید و کار به همین شکل ادامه پیدا کرد.
رئیس دولت بیان کرد: ما از تخصیص اعتبار برای موصوبات و اقدام برای اجرایی کردن مصوبات نگرانی نداریم خودم و دفتر رئیس جمهور پیگیر مصوبات است که با تأخیر و عقبماندگی مواجه نشود.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تخصیص اعتبار برای سفرهایی که تا پایان سال ۱۴۰۰ انجام شد، صورت گرفته است و به برخی سفرهای ۱۴۰۱ تخصیص اعتبار شده است و برخی به مرور زمان، انجام میشود که بعد از ماههای ابتدایی سال، با بهتر شدن وضع بودجه اوضاع بهتر میشود.
اطلاع رسانی دقیق در مذاکرات میتواند به پیشرفت کار کمک کند
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در مورد شیوه اطلاعرسانی جزئیات مذاکرات و انتقادات به آن گفت: مذاکرات اگر با اطلاعرسانی به موقع همراه شود، خوب پیش خواهد رفت اما اگر به موقع نباشد، در روند مذاکرات اخلال ایجاد خواهد کرد.
آیتالله رئیسی گفت: تأکید دولت به مذاکره کنندگان این است که در هر مقطعی کار به نقطهای رسید که باید اطلاع رسانی شود، با همکاری که با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و وزرات خارجه این کار صورت گیرد.
او گفت: در زمان خود هم سخنگوی وزارت خارجه و هم معاون سیاسی وزیر و هم از طرق رسانههای دیگر مطالب منتقل میشود.
او با اشاره به اینکه درباره اطلاعرسانی درباره مذاکرات هم عقیده و هم تأکید دارم، گفت: هرگز طرفدار حبس اطلاعرسانی نیستیم و اطلاعرسانی به موقع میتواند افکار عمومی و رسانهها و نخبگان را در جریان قرار دهد. در یک مقطعی در جلسه غیرعلنی مجلس یا در نشستهای نخبگانی یا اعلام عمومی مذاکرات اطلاع رسانی شده است.
او تصریح کرد: باور داریم که اطلاع رسانی به موقع و تنویر افکار عمومی میتواند به پیشرفت کار کمک کند.
افزایش حقوق کارگران امسال مسبوق به سابقه نبوده است
آیتالله رئیسی در پاسخ به سوال انتقادی درباره برنامههای دولت در حوزه دریافتیها و حقوق کارگران گفت: باید به لیست افزایش حقوق کارگران در سنوات گذشته دقت کنیم و ببینیم که این افزایش حقوق آیا مسبوق به سابقه است؟ گام این دولت افزایش حقوق کارگران در سال اول بوده است که با سنوات گذشته قابل قیاس نیست.
رئیسجمهور با بیان اینکه نسبت به بازنشستگان تامین اجتماعی هم باید براساس قانون ۱۰ درصد عمل میکردیم که کردیم، گفت: در جایی که منع قانونی وجود نداشت، دولت هر آنچه در توان و امکان داشت، اجرا کرد و معتقدیم خرج بازنشستگان کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است.
او با اشاره به اینکه دولت ۳۵ هزار میلیارد برای حقوق و رتبهبندی معلمان در بودجه ۱۴۰۱ اختصاص داده است، گفت: درباره کارگران و بازنشستگان، معلمان و عموم کارکنان تمام تلاش دولت این است که موضوع متناسبسازی را پیگیری کند که حتی اگر این موضوع صددرصد هم نبود، بتواند بخشی از بار هزینهای این اقشار را بکاهد.
ایتالله رئیسی با اشاره به اینکه ۶ میلیون بیمه سلامت، امسال به صورت رایگان انجام شده که مسبوق به سابقه نبوده است، گفت: در حوزه تامین دارو هم سعی دولت بر این بوده است که مبلغ اضافی از مردم گرفته نشود.
او گفت: تمام تلاش دولت این است که تا میتوانیم بار هزینهای ۸۵ میلیون نفر به ویژه کارگران، کشاورزان و معلمان را کاهش دهیم و مورد توجه خاص دولت است.
آیتالله رئیسی درباره برنامه دولت به منظور معرفی وزیر کار هم گفت: انشالله وزیری معرفی خواهد شد که دغدغه ویژه کار، رفاه و تامین معیشت مردم را داشته باشد.
تعلیم و تربیت، مسأله محوری نظام است
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره سند بنیادین آموزش و پرورش گفت: مسئله تعلیم و تربیت در هر کشور و نظامی، مسئله محوری است. در نظام ما که اساس آن مسائل فرهنگی است، تعلیم و تربیت و انسانسازی و آیندهسازان کشور بسیار اهمیت دارد. هرگونه هزینه کردن برای تعلیم و تربیت و علم، هزینه نیست، بلکه سرمایهگذاری است.
آیتالله رئیسی ادامه داد: ارتقا علم و دانش حقیقتاً سرمایهگذاری است. لذا شان و منزلت مقام معلم باید حفظ شود. یک بخش از رتبهبندی معلمان مسئله مالی و پرداختها است. بخش اصلی رتبهبندی معلمان حفظ شان، منزلت و بالا رفتن کیفیت کار تعلیم و تربیت در کشور است.
رئیس جمهور اضافه کرد: این که ما در سال اول دولت توانستیم به این وعدهای که نسبت به رتبهبندی معلمان داده شده عمل کنیم، مقدمهای است برای این که جریان تعلیم و تربیت به سند بنیادین آموزش و پرورش اجرایی شود.
رئیس دولت سیزدهم تصریح کرد: سند بنیادین آموزش و پرورش، بیانیه گام دوم و آنچه که در سند تحول دولت سیزدهم درباره آموزش پرورش آمده است باید اجرایی شود که مسأله محوری است که همواره باید مورد تاکید و توجه قرار بگیرد.
آیتالله رئیسی اضافه کرد: فعال شدن دانشگاه فرهنگیان به عنوان جایگاه معلم مورد تاکید ماست. جذب فرهیختگان و انسانهایی که بتوانند مربی و استاد باشند و در جایگاه معلمی بتوانند کودکان و نوجوانان را پرورش بدهند و به کشور عرضه کنن ، نکته محوری ما است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: لذا جایگاه تعلیم و تربیت در دولت جایگاه بالایی است و توجه دولت نسبت به مسائل مادی، مقدمهای برای شکلگیری مسئله محوری یعنی عمل به سند بنیادین آموزش و پرورش و ارتقا تعلیم و تربیت در کشور است.
کارمشترک بین ایران و ترکیه برای رفع نگرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به حقآبه به ویژه آذری ها
رئیسجمهور درپایان نشست مطبوعاتی به آخرین پرسش نماینده رسانه تی.ار.تی انگلیسی زبان ترکیه درباره استراتژی،اقدامات و رویکرد و مواضع دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی آب با همسایگان به ویژه در کشور ترکیه گفت: دولت ترکیه دولت همسایه ماست و مردم ترکیه مردم مسلمان هستند و رابطه ما همسایگی و برادری است و همکاریهای دوجانبه و منطقهایی هم با ترکیه داریم.
آیت الله رئیسی ادامه داد: موضوع آب مسألهای که بود که باید پیگری می کردیم و در نشست تهران درباره آب از آقای اردوغان پیگیری کردیم که آذری ها نگران حقآبه در ارس هستند و رئیس جمهور ترکیه تأکید داشت که این نگرانی سریع رفع می شود. بر این اساس کارمشترک بین ایران و ترکیه برای رفع نگرانی جمهوری اسلامی ایران نسبت به حقآبه به ویژه آذریها دنبال میشود.
برنامه جامع برای همکاری ایران و روسیه وجود دارد
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرگزاری اسپوتنیک درمورد افزایش تعامل میان ایران و روسیه، گفت: ما همکاریمان با کشور روسیه یک همکاری راهبردی است و در حوزههای مختلف با روسیه همکاری داریم که روزبهروز توسعه یافته است. در نشستهای ما در مسکو یا آقای پوتین در تهران بر ادامه همکاری و رفع موانع تأکید شده است.
رئیسی افزود: نسبت به کریدور شمال و جنوب کار با جدیت دنبال میشود تا به نتیجه برسد. سرمایهگذاری در حوزه انرژی و نفت و گاز در حال انجام است که دارد دنبال میشود و برخی از موارد آن هم اجرایی شده است. این همکاری تداوم مییابد و برنامه جامع برای این همکاری وجود دارد که نسخههای ابتدایی آن ببین وزارت خارجه دو کشور تبادل شده تا به یک نتیجه مشخص برسد.
چهارمولفه رئیس جمهور درباره توافق
آیت الله رئیسی این نشست را با تأکید به مولفههای توافق پایان داد و گفت آنچه در توافق مدنظر است نخست، تضمینهای اطمینان آور، راستی آزمایی عینی و عملی نسبت به رفع تحریمها، سوم رفع تحریمها به صورت معنادار و پایدار و چهارم بسته شدن ادعاهای سیاسی در رابطه با پادمان است.
در نخستین نشست مطبوعاتی رئیس دولت سیزدهم در یک سالگی دولت ۲۵۰ خبرنگار،عکاس و تصویربردار داخلی و خارجی حضور داشتند.
بر اساس آمار در یکسال اخیر رئیسجمهور بهطور میانگین هر ۱۲ روز در یک گفتگو یا نشست خبری شرکت کرده است. البته نخستین نشست مطبوعاتی او به عنوان رئیس جمهور منتخب در ۳۱ خرداد ماه برگزار شده است.
همچنین رئیس جمهور در مدت یکسال تاکنون در ۶ گفتگوی زنده تلویزیونی با مردم حضور یافت که نخستین آن ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۰ و آخرین آن در تیرماه امسال بوده است.
ایرنا