×
سیاسی
شناسه خبر : 104120
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/06 ساعت 17:36
سیر تحولات داخلی آمریکا نشانه‌ای از زوال دموکراسی

نورنیوز بررسی کرد؛

سیر تحولات داخلی آمریکا نشانه‌ای از زوال دموکراسی

این تحولات موجب شده تا چنانچه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد؛ مردم آمریکا با نگاهی بدبینانه به آینده سیاسی کشورشان نگریسته و بیشتر آنها نسبت به آینده دموکراسی در کشورشان بدبین باشند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آمریکا دو ماه دیگر شاهد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای برای انتخاب نمایندگان و سناتورهای کنگره است.

نگاهی بر فضای سیاسی این کشور بیانگر تحولاتی است که توجه به آنها حقایق و ماهیت جاری بر آن را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

نخست؛ حدود دو هفته پیش بازرسان پلیس فدرال پس از ورود به عمارت ترامپ و تفتیش چند ساعته، هزاران سند محرمانه‌ای را که او هنگام ترک کاخ سفید خارج کرده بود توقیف کردند.

بر اساس گزارش‌های منتشره، این اسناد جنبه امنیتی داشته و انتشار و دست‌یابی غیر به آنها می‌تواند امنیت ملی آمریکا را به مخاطره بیاندازد.

جامعه اطلاعاتی آمریکا هم اکنون در حال ارزیابی خطر بالقوه افشای اسناد کشف شده در ویلای «مار-ئه-لاگو» متعلق به ترامپ در ایالت فلوریدا است.

اقدام ترامپ در نگهداری اسناد محرمانه امنیتی در کنار آنچه در 6 ژانویه و هدایت یورش به کنگره صورت داده بود، حکایت از زوال دموکراسی و عدم پایبندی دولت‌مردان آمریکا به اصول، ارزش‌ها و چارچوب‌های دموکراتیک و امنیت ملی دارد.

به بیان بهتر؛ ترامپ را می‌توان نماد دورانی جدید از ساختار حاکم بر آمریکا دانست که در آن فردگرایی و رسیدن به قدرت با نادیدن گرفتن اصول دموکراسی و امنیت ملی به یک اصل و شاکله رفتاری تبدیل شده است. 

دوم؛ جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در حضور طرفداران حزب دموکرات در مریلند با بیان اینکه فلسفه مورد حمایت حامیان دونالد ترامپ شبیه فاشیسم است، تصریح کرد: موضوع فقط ترامپ نیست؛ بلکه کل فلسفه‌ای است که زیربنای آن است. از نظر من این نیمه فاشیسم است.

سخنان بایدن علیه ترامپ و جمهوری‌خواهان و فاشیست خواندن آنها در وهله نخست ماهیتی انتخاباتی دارد که نشان از وضعیت نامناسب بایدن و دموکرات‌ها دارد.

روند نظرسنجی‌ها و شرایط داخلی آمریکا حکایت از ناتوانی دولت در رفع بحران‌های اقتصادی دارد چنانچه رئیس بانک مرکزی بر افزایش تورم و چالش‌های اقتصادی برای ماه‌های آینده اذعان کرده است، روندی که می‌تواند زمینه‌ساز شکست و ناکامی دموکرات‌ها در انتخابات آتی شود.

نکته مهم در شیوه انتخاباتی بایدن و دموکرات‌ها آن است که آنها با جوسازی سنگین علیه ترامپ برآنند تا با فریب افکار عمومی، موضوع مخالفت‌ها را از بحران‌های موجود اقتصادی و ناتوانی دولت به دعوای سیاسی مخالفان و موافقان ترامپ تغییر دهند.

گرچه مولفه‌های انتخاباتی، ظاهر مواضع بایدن را تشکیل می‌دهد اما نسبت دادن فاشیست به فردی که یک دوره رئیس جمهور آمریکا بوده و حزب جمهوری‌خواهی که یکی از ارکان سیاسی این کشور است را می‌توان نوعی زوال و فروپاشی در ساختار انحصارگرا و تبعیض‌آمیز حاکم بر آمریکا دانست که سراشیبی دموکراسی ادعایی آمریکا را آشکارتر می‌سازد.

از سویی؛ ترامپ با یورش به کنگره و انتقال اسناد محرمانه به اقامتگاه خویش به نمادی از انحصارگرایی و رفتارهای مغایر با دموکراسی و امنیت ملی تبدیل شده و از آن سو بایدن و دموکرت‌ها نیز با رویکرد غیر اخلاقی به انتخابات پیشِ رو و تقلا برای حذف رقیب بُعد دیگری از زوال دموکراسی آمریکایی را به نمایش گذاشته‌اند.

این تحولات موجب شده تا چنانچه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد؛ مردم آمریکا با نگاهی بدبینانه به آینده سیاسی کشورشان نگریسته و بیشتر آنها نسبت به آینده دموکراسی در کشورشان بدبین باشند.

در همین خصوص؛ نتیجه نظرسنجی مشترک «یو اس ای تودی» و موسسه «ایپسوس» نشان می‌دهد که «برنی سندرز» از جو بایدن و دونالد ترامپ پیشی گرفته و با کسب 46 درصد آرا رتبه اول نامزدهای محبوب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را از آن خود کرده است.

رویکرد منفی مردم به رئیس جمهور پیشین و کنونی آمریکا به عنوان نامزدهای احتمالی انتخابات 2024 نه صرفا برگرفته از وضعیت اقتصادی و یا ضعف‌های آمریکا در سیاست خارجی بلکه برگرفته از بی‌اعتمادی به ساختار حاکم بر ایالات متحده است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است