×
اقتصادی
شناسه خبر : 103107
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/06/06 ساعت 11:58
انتظار مردم لهستان در صف‌های طولانی برای خرید زغال سنگ

بحران انرژی در اروپا ادامه دارد؛

انتظار مردم لهستان در صف‌های طولانی برای خرید زغال سنگ

وضعیت این روزهای لهستان اینگونه است که افراد در صف‌های طولانی چند شب را برای خرید سوخت زمستانی در خودروهای شخصی منتظر می‌مانند.

نورنیوز - گروه اقتصاد: رویترز در گزارشی، وضعیت این روزهای لهستان را اینگونه توصیف می‌کند که افراد در صف های طولانی چند شب را برای خرید سوخت زمستانی در خودروهای شخصی منتظر می‌مانند.

این خبرگزاری در گزارش خود به سراغ یک فرد مستمری بگیر رفته که از منطقه شویدنگک با پیمودن مسیر ۳۰ کیلومتری خود را به معدن زغال بوگدانکا در شرق لهستان رسانده به امید اینکه چند تن زغال برای خود و خانواده‌اش تهیه کند. 

این شخص که سه شب را با خوابیدن در خودروی شخصی منتظر خرید سوخت مانده، در توصیف وضعیت رفاهی برای اشخاص منتظر در صف گفت: سرویس‌های بهداشتی امروز نصب شد، اما آب ندارند. 

این مرد ۵۷ ساله شرایط سخت خوابیدن مردم در خودروهایشان را فراتر از تصور تشریح و بیان کرد: دوران کمونیست‌ها را به خاطر می‌آورم، اما به ذهنم خطور نمی‌کرد که می‌توان به دورانی بدتر بازگردیم.

به نوشته رویترز، او یکی از ۳.۸ میلیون نفری است که در لهستان برای گرمایش منزل خود به زغال سنگ وابسته است و اکنون با کمبودها و افزایش قیمت‌ها مواجه شده، پس از اینکه لهستان و اتحادیه اروپا به علت تهاجم روسیه به اوکراین، زغال سنگ روسیه را تحریم کردند.

لهستان خرید زغال از روسیه را به سرعت در ماه آوریل به اجرا گذاشت در حالیکه بقیه اعضای بلوک اتحادیه اروپا به تدریج از ماه اوت ممنوعیت را اعمال کردند.

این کشور سالانه بیش از ۵۰ میلیون تن از معادن خود تولید زغال سنگ دارد. اما زغال سنگ وارداتی که بیشتر آن از روسیه است کالای اصلی خانگی به شمار می‌رود زیرا قیمت‌های رقابتی و این واقعیت که زغال روسیه به صورت کلوخه‌ای عرضه می‌شود، برای مصارف خانگی مناسب‌تر است. 

افزایش تقاضا در لهستان معدن بوگدانکا و سایر معادن تحت کنترل دولت را وادار کرده که سهمیه بندی انجام دهند یا سوخت را از طریق پلتفرم‌های آنلاین به خریداران حقیقی در مقادیر محدود عرضه کنند. 

مانند تمام معادن زغال سنگ لهستان، بوگدانکا به طور معمول بیشتر تولیدی خود را به نیروگاه‌ها می‌فروشد. این معدن سال گذشته، کمتر از ۱ درصد از تولید خود را به اشخاص فروخت.

لوکاش هورباکز رییس اتاق بازرگانی زغال سنگ لهستان علت اصلی کمبود را به اجرا گذاشتن خیلی زود ممنوعیت خرید زغال سنگ روسیه می‌داند.

در سال های اخیر، لهستان سرسخت ترین منتقد سیاست آب و هوای اتحادیه اروپا و مدافع سرسخت زغال سنگ بوده است که ۸۰ درصد برق آن را تولید می‌کند. اما با افزایش هزینه های استخراج در سطوح عمیق‌تر، تولید زغال سنگ به طور پیوسته کاهش یافته است.

مصرف این ماده معدنی به طور عمده ثابت بوده و باعث افزایش تدریجی واردات شده است. در سال ۲۰۲۱، لهستان ۱۲ میلیون تن زغال سنگ وارد کرد که ۸ میلیون تن آن از روسیه بود و مورد استفاده خانوارها و کارخانه‌های کوچک قرار گرفت.

در ماه ژوئیه لهستان دستور داد که دو شرکت دولتی چند میلیون تن سوخت را از دیگر منابع از جمله اندونزی، کلمبیا و آفریقا وارد کنند. 


رویترز
اخبار مرتبط
اصابت موشک در منطقه لوبلینسکی لهستان؛ 2 نفر کشته شدند
سه‌شنبه 1401/08/24 ساعت 23:17
اصابت موشک در منطقه لوبلینسکی لهستان؛ 2 نفر کشته شدند
2 موشک در روستای پرژوودوف در منطقه ویوودشیپ لوبلسکی شرق لهستان واقع در مرز اوکراین اصابت کرده است.
جشن سالگرد استقلال لهستان با شعار علیه اوکراین و اتحادیه اروپا همراه شد
شنبه 1401/08/21 ساعت 17:25
جشن سالگرد استقلال لهستان با شعار علیه اوکراین و اتحادیه اروپا همراه شد
هم‌زمان با سالگرد پایان جنگ جهانی اول و جشن سالگرد استقلال در لهستان، مردم علیه اوکراین و اتحادیه اروپا شعار دادند.
جانسون: قبوض انرژی در ماه‌های آینده انگلیسی‌ها را «نقره‌داغ» می‌کند
یکشنبه 1401/06/06 ساعت 12:28
جانسون: قبوض انرژی در ماه‌های آینده انگلیسی‌ها را «نقره‌داغ» می‌کند
نخست‌وزیر مستعفی انگلیس خطاب به مردم این کشور درباره نرخ بالای تورم و رشد سریع هزینه‌های زندگی و بهای انرژی در انگلیس، نوشت: ماه‌های آتی شرایط سخت و شاید بسیار دشوار خواهد بود.
رکوردزنی پنج برابری قیمت برق در اروپا و بازاریابی آمریکایی!
شنبه 1401/06/05 ساعت 13:19
نورنیوز بررسی می‌کند؛
رکوردزنی پنج برابری قیمت برق در اروپا و بازاریابی آمریکایی!
دولت‌های اروپایی به جای تدبیر برای حل این معضل، نه تنها همچنان با دنباله‌روی از جنگ‌طلبی‌های آمریکا توجهی به مشکلات پیش آمده ندارند، بلکه در موضع‌گیری‌های خود دل خوش به تأمین انرژی مورد نیاز از آمریکا هستند.
قیمت برق در اروپا رکورد شکست
شنبه 1401/06/05 ساعت 12:08
قیمت برق در اروپا رکورد شکست
قیمت برق در اروپا رکورد 600 یورو در هر مگاوات ساعت را ثبت کرد.
نظرات

آخرین اخبار
درس مهم ال‌نینو برای مقابله با تغییرات اقلیمی
هشدار 25 برنده برتر مدال فیلدز درباره ورود هوش مصنوعی به ریاضیات
گفت‌ وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره تحولات منطقه‌ای
گفت‌‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عراق درباره تجولات منطقه‌ای
پیکر شهید اسلام کاک‌درویشی با حضور گسترده مردم تشییع شد
وزیر خارجه اسلواکی: امنیت اروپا بدون روسیه غیرممکن است
واکنش فرماندار به تخریب بنای تاریخی سبزوار
تفاهم‌نامه 3 همتی بانک ملی و وزارت میراث فرهنگی امضا شد
بقایی: قدرت دیپلماسی به پشتوانه مردم و میدان است
حمله داعش به مرکز ارتش عراق در کرکوک
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه 22 شهریورماه نخستین روز ماه ربیع‌ااثانی است
جایزه بزرگ ونیز به «زن ناشناس» رسید
نورنما | تجمع اعتراضی 30 ربات انسان نما و چهارپا
رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی: جنگ علیه ایران غیرقانونی بود
تأکید رئیس‌جمهور بر ضرورت هوشیاری و حفظ وحدت در میان کشورهای اسلامی
آخرین وضعیت تردد ایرانی‌ها در مرزها پس از بسته‌شدن شلمچه، چزابه و بصره
هشدار دریایی در هرمزگان؛ دریا مواج می‌شود
آتش‌سوزی یک خانه در سرپل‌ذهاب
فرار از شکست در سن‌سیرو
تصادف زنجیره‌ای در یاسوج؛6 نفر جان باختند
صنعت نفت آبادان 1-2 چادرملو اردکان/ پایان شیرین برای یزدی‌ها
پیشروی یمنی‌ها؛ سناریوی کابوس‌وار برای عربستان
تصویربرداری «ده پهلوان» حسن فتحی آغاز شد
یمن از موضع بریکس درباره صلح استقبال کرد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه 22 شهریور 1405
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
گزارش تصویری| سفر رئیس‌جمهور به هند برای شرکت در اجلاس بریکس
تأکید صنعا بر تامین امنیت کشتیرانی
دیدار رئیس‌جمهور با ولیعهد ابوظبی در چه شرایطی برگزار شد؟
حملات هوایی عربستان به 7 استان یمن؛ 129 حمله در 48 ساعت
تحولاتی در مسیر یک تحول!
زلنسکی: اوکراین با کمبود موشک پاتریوت روبه‌روست
ترافیک 7 کیلومتری در خروجی مرزن‌آباد
جدول برنامه خاموشی فارس فردا 22 شهریور+ لینک برنامه خاموشی
73 کشتی در 2 روز از باب‌المندب عبور کردند
فراخوان جشن پیروزی انصارالله در تهران
تازه‌ترین رایزنی ایران و عمان درباره تحولات منطقه
تعیین تکلیف 4 پرونده کثیرالشاکی کلاهبرداری
رئیس‌جمهور ایرلند خطاب به ترامپ: عادی‌سازی جنگ و نسل‌کشی قابل‌قبول نیست
نورویدئو | هرمز ورق را برگرداند ؛ آمریکا در محاصره ابتکار ایران
رئیس کل دادگستری استان تهران: پیگیری حقوقی جنایات جنگی ادامه دارد
طرح صهیونیست‌ها برای مهار ترکیه
وزیر ارتباطات: محدودیت‌های IPv6 تعیین تکلیف شود
فارن افرز: ضرورت بازنگری سیاست‌های آمریکایی در قبال ایران
قطر خواهان پایان مصونیت رژیم صهیونیستی از مجازات شد
وعده 5 هزار دلاری ترامپ برای انتخابات
چکونه فرایبورگ در بوندسلیگا شاخ شد؟
ناتوانی چلسی و لیورپول در کسب پیروزی در هفته چهارم
جاده چالوس به سمت شمال بسته شد
ذخایر موشک‌های رهگیر؛ پاشنه آشیل صهیونیست‌ها