×
سیاسی
شناسه خبر : 103014
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/06/03 ساعت 18:05
پاسخ ایران معقول بود، پاسخ آمریکا چگونه است؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

پاسخ ایران معقول بود، پاسخ آمریکا چگونه است؟!

هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی که نظرات ایران را معقول اعلام کرد در مورد ماهیت پاسخ ارائه شده از سوی آمریکا اظهارنظری نکرده و مشخص نیست که از نگاه او پاسخ‌های آمریکا هم مانند دیدگاه‌های ایران معقول است یا خیر؟

نورنیوز ـ گروه سیاسی: پس از ارائه ایده‌های هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی، مقامات و رسانه‌های غربی اعلام کردند که متن نهایی به ایران تحویل شده و طرفین مذاکرات فقط می‌توانند با بله یا خیر به آن پاسخ دهند.

همان موقع اعلام شد که از نظر ایران هنوز هیچ سندی به عنوان متن نهایی وجود ندارد و تهران ایده‌های ارائه شده از سوی هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی را بر اساس خطوط قرمز خود که به روشنی اعلام کرده، بررسی و نظرات خود را به تفصیل اعلام خواهد کرد.

دیدگاه‌های ایران به تعبیر هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی با وقت‌شناسی و در چارچوبی «معقول و سازنده» اعلام شد. 

ایالات متحده با تاخیر زمانی قابل توجه که مورد انتقاد بورل نیز قرار گرفت، پس از گذشت ده روز نظرات خود را به اتحادیه اروپایی اعلام کرده است.

واشینگتن نیز در پاسخ خود به بله یا خیر اکتفا نکرده و نظراتش را به تفصیل مطرح کرده است.

هنوز اما هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی که نظرات ایران را معقول اعلام کرد در مورد ماهیت پاسخ ارائه شده از سوی آمریکا اظهارنظری نکرده و مشخص نیست که از نگاه او پاسخ‌های آمریکا هم مانند دیدگاه‌های ایران معقول است یا خیر؟

از دیروز چهارشنبه و پس از آنکه سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از دریافت پاسخ دولت آمریکا به ‌نظرات ایران برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات رفع تحریم‌ها از طریق هماهنگ‌کننده اروپایی خبر داد، اظهار نظرهای متعددی از سوی فعالان رسانه‌ای داخلی و خارجی و همچنین برخی رسانه‌هایی که همواره جهت‌گیری‌های مغرضانه‌ای نسبت به مذاکرات داشته‌اند مطرح شده که یا کذب بوده و یا غیردقیق و مبتنی بر گمانه‌زنی است.

بر اساس اعلام مقامات ذیربط، بررسی متن ارائه شده از سوی هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی که حاوی پاسخ‌های آمریکاست در تهران آغاز شده و تا زمانی که لازم باشد این روند ادامه خواهد یافت.

پس از جمع‌بندی نظرات کارشناسی، گزارش نهایی به سطوح تصمیم گیرنده ارائه خواهد شد.

موضوع قابل توجه در این بخش این است که بررسی‌ها در ایران، فارغ از تعیین ضرب‌الاجل‌ها و حدود و ثغورهایی که بارها در طول مذاکرات اعلام شد و البته تاثیری بر روش کارشناسی و محتوای نظرات ایران نداشت، این بار هم مبنای غیر قابل تغییر ایران برای بررسی پاسخ‌های ارائه شده صرفا سازگاری آن با خطوط قرمز اعلام شده و تآمین منافع مردم ایران ایران است.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده؛ توافقی را قوی، پایدار و قابل اتکاء می‌داند که ضمن تامین حقوق قانونی کشورمان در حوزه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و پایان دادن به ادعاهای بی‌اساس پادمانی، فراهم کننده منافع اقتصادی قابل اطمینان و تضمین شده برای کشور باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مذاکرات رفع تحریم‌ها؛ بیم و امیدهایی که حاصل بی تصمیمی آمریکاست
چهارشنبه 1401/06/16 ساعت 14:32
نور ویدئو؛
مذاکرات رفع تحریم‌ها؛ بیم و امیدهایی که حاصل بی تصمیمی آمریکاست
در خصوص ضرورت حل‌وفصل موضوعات باقی‌مانده پادمانی و اخذ تضامین شفاف،آنچه بسیار مهم است تطابق توافقات و ترتیب و توالی فرآیندهای مرتبط با آن با ضرورت‌های ذکر شده در قانون مجلس شورای اسلامی است که رعایت آن اجتناب‌ناپذیر است.
تعریف واشینگتن از «پاسخ سازنده» چیست؟
جمعه 1401/06/11 ساعت 15:39
نورنیوز بررسی کرد؛
تعریف واشینگتن از «پاسخ سازنده» چیست؟
با توجه به سابقه بدعهدی آمریکا و بی‌عملی اروپا و همچنین رفتار سیاسی آژانس که حتی در میانه مذاکرات هم حاضر به دست کشیدن از آن نیست، توافقی که تضمین قوی نداشته باشد و به ادعاهای پادمانی با رویکرد سیاسی پایان ندهد قطعا پایدار و قابل اتکاء نخواهد بود.
فرافکنی آمریکا با واژه سازی در مورد پاسخ جدید ایران
جمعه 1401/06/11 ساعت 13:33
پس از دریافت پاسخ ایران رخ داد؛
فرافکنی آمریکا با واژه سازی در مورد پاسخ جدید ایران
ساعاتی پس از ارائه پاسخ ایران به اتحادیه اروپا، واشنگتن که عموماًً تلاش دارد توپ را در موضوع مذاکرات وین در زمین ایران بیاندازد، مدعی شد که پاسخ ایران سازنده نبوده است.
پاسخ ایران‌ برای جمع‌بندی مذاکرات به هماهنگ‌کننده ارسال شد
جمعه 1401/06/11 ساعت 13:24
پاسخ ایران‌ برای جمع‌بندی مذاکرات به هماهنگ‌کننده ارسال شد
سخنگوی وزارت امور خارجه از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد.
اطلاعات کذب، دستمایه حمله به سیاست‌های مذاکراتی کشور
دوشنبه 1401/06/07 ساعت 22:17
نورنیوز بررسی می‌کند؛
اطلاعات کذب، دستمایه حمله به سیاست‌های مذاکراتی کشور
طرح موضوعات کاملاً کذب و غیر مستند در مورد یکی از پرونده‌های مهم امنیت ملی در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که ظاهراً متولیان این روزنامه برای اثبات نظرات خود حتی حاضرند الزامات اولیه در کار روزنامه‌نگاری یعنی صحت‌سنجی منبع خبر را هم زیر پا بگذارند.
لاپید: اسرائیل با تمام قدرت توافق هسته‌ای ایران مقابله خواهد کرد
یکشنبه 1401/06/06 ساعت 21:03
ادامه سنگ‌اندازی رژیم‌صهیونیستی در مسیر مذاکرات؛
لاپید: اسرائیل با تمام قدرت توافق هسته‌ای ایران مقابله خواهد کرد
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل با تمام قدرت خود با توافق هسته‌ای میان کشورهای بزرگ و ایران مقابله خواهد کرد.
امیرعبداللهیان: روی موضوعات باقیمانده پادمانی بسیار جدی هستیم
پنج‌شنبه 1401/06/03 ساعت 21:29
امیرعبداللهیان: روی موضوعات باقیمانده پادمانی بسیار جدی هستیم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که در حال بررسی و آنالیز دقیق آخرین متن روی میز و پاسخ طرف آمریکایی هستیم، تصریح کرد: روی موضوعات باقیمانده پادمانی بسیار جدی هستیم.
نظرات

آخرین اخبار
زمان برگزاری جلسه تعیین دستمزد 1405 اعلام شد
قیمت طلای جهانی امروز 1 اسفند 1404
وقتی قدرت به ابزار معامله تنزل می‌یابد
پرسپولیس – خیبر؛ آخرین فرصت اوسمار برای بازگشت به کورس قهرمانی
شهباز شریف: تنها راه صلح پایدار در غزه تشکیل کشور مستقل است
تشخیص هوش مصنوعی در پزشکی چقدر واقعی است؟
کسری تجاری آمریکا به 901 میلیارد دلار رسید
احتمال همکاری نفتی میان ایران و آمریکا
صدور ویزای کشتی‌گیران ایرانی برای حضور در مسابقات رنکینگ آلبانی
آغاز به کار نمایشگاه قرآن از امروز
جدول اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
مذاکرات هسته‌ای؛ محور رایزنی معاون وزیرخارجه ایران با سفرای چین و روسیه
نظر رئیس پیشین پلیس راهور در خصوص گواهینامه موتورسیکلت بانوان؛ قابل اجراست
میوه و تره بار هم مشمول اقلام کالابرگ شد
تهران و قاهره به‌سوی برقراری روابط گسترده؛ احتمال تبادل سفیر بین دو کشور
آبِ طلایی؛ پروژه‌ای برای بودجه‌های بی‌پایان؟
مخلوط این شوینده‌ها خطر مرگ را به‌دنبال دارد
روبیو به اراضی اشغال سفر می‌کند
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان در مرز پاوه
نگاهی به برنامه‌های افطار تلویزیون
روایت گروسی از آنچه در مذاکرات میان ایران و آمریکا اتفاق افتاد
آنچلوتی خطاب به برزیلی‌ها: 4 سال دیگر می‌مانم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون جمعه 1 اسفند+ جدول پخش
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد
اعلام برنامه زمان‌بندی بازی‌های دوستانه حریف ایران در جام جهانی
پاسخ ایران در واکنش به تهدیدات آمریکا: در صورت تجاوز قاطعانه پاسخ خواهیم
در زمان روزه‌داری می‌توان خون اهدا کرد؟
وقوع حادثه درمحور شاهین‌شهر/ یک 405 واژگون شد
دیدار ولیعهد عربستان با سناتور آمریکایی پیرامون تحولات منطقه
افزایش 40 درصدی حضور دانش آموزان در المپیادها
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 1 اسفند ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمالی؛ چالوس یک‌طرفه می‌شود
پایتخت‌نشینان در بهمن ماه چند روز هوای قابل قبول تنفس کردند؟
واردات روغن افزایش یافت
در صورت عدم توافق با ایران اتفاقات بسیار بدی برای آنها خواهد افتاد
ساپینتو ماندنی شد
دانمارک مدعی شد: یک کشتی با پرچم ایران را توقیف کردیم
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!