×
سیاسی
شناسه خبر : 103014
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/06/03 ساعت 18:05
پاسخ ایران معقول بود، پاسخ آمریکا چگونه است؟!

نورنیوز بررسی کرد؛

پاسخ ایران معقول بود، پاسخ آمریکا چگونه است؟!

هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی که نظرات ایران را معقول اعلام کرد در مورد ماهیت پاسخ ارائه شده از سوی آمریکا اظهارنظری نکرده و مشخص نیست که از نگاه او پاسخ‌های آمریکا هم مانند دیدگاه‌های ایران معقول است یا خیر؟

نورنیوز ـ گروه سیاسی: پس از ارائه ایده‌های هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی، مقامات و رسانه‌های غربی اعلام کردند که متن نهایی به ایران تحویل شده و طرفین مذاکرات فقط می‌توانند با بله یا خیر به آن پاسخ دهند.

همان موقع اعلام شد که از نظر ایران هنوز هیچ سندی به عنوان متن نهایی وجود ندارد و تهران ایده‌های ارائه شده از سوی هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی را بر اساس خطوط قرمز خود که به روشنی اعلام کرده، بررسی و نظرات خود را به تفصیل اعلام خواهد کرد.

دیدگاه‌های ایران به تعبیر هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی با وقت‌شناسی و در چارچوبی «معقول و سازنده» اعلام شد. 

ایالات متحده با تاخیر زمانی قابل توجه که مورد انتقاد بورل نیز قرار گرفت، پس از گذشت ده روز نظرات خود را به اتحادیه اروپایی اعلام کرده است.

واشینگتن نیز در پاسخ خود به بله یا خیر اکتفا نکرده و نظراتش را به تفصیل مطرح کرده است.

هنوز اما هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی که نظرات ایران را معقول اعلام کرد در مورد ماهیت پاسخ ارائه شده از سوی آمریکا اظهارنظری نکرده و مشخص نیست که از نگاه او پاسخ‌های آمریکا هم مانند دیدگاه‌های ایران معقول است یا خیر؟

از دیروز چهارشنبه و پس از آنکه سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان از دریافت پاسخ دولت آمریکا به ‌نظرات ایران برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات رفع تحریم‌ها از طریق هماهنگ‌کننده اروپایی خبر داد، اظهار نظرهای متعددی از سوی فعالان رسانه‌ای داخلی و خارجی و همچنین برخی رسانه‌هایی که همواره جهت‌گیری‌های مغرضانه‌ای نسبت به مذاکرات داشته‌اند مطرح شده که یا کذب بوده و یا غیردقیق و مبتنی بر گمانه‌زنی است.

بر اساس اعلام مقامات ذیربط، بررسی متن ارائه شده از سوی هماهنگ کننده اتحادیه اروپایی که حاوی پاسخ‌های آمریکاست در تهران آغاز شده و تا زمانی که لازم باشد این روند ادامه خواهد یافت.

پس از جمع‌بندی نظرات کارشناسی، گزارش نهایی به سطوح تصمیم گیرنده ارائه خواهد شد.

موضوع قابل توجه در این بخش این است که بررسی‌ها در ایران، فارغ از تعیین ضرب‌الاجل‌ها و حدود و ثغورهایی که بارها در طول مذاکرات اعلام شد و البته تاثیری بر روش کارشناسی و محتوای نظرات ایران نداشت، این بار هم مبنای غیر قابل تغییر ایران برای بررسی پاسخ‌های ارائه شده صرفا سازگاری آن با خطوط قرمز اعلام شده و تآمین منافع مردم ایران ایران است.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده؛ توافقی را قوی، پایدار و قابل اتکاء می‌داند که ضمن تامین حقوق قانونی کشورمان در حوزه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای و پایان دادن به ادعاهای بی‌اساس پادمانی، فراهم کننده منافع اقتصادی قابل اطمینان و تضمین شده برای کشور باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مذاکرات رفع تحریم‌ها؛ بیم و امیدهایی که حاصل بی تصمیمی آمریکاست
چهارشنبه 1401/06/16 ساعت 14:32
نور ویدئو؛
مذاکرات رفع تحریم‌ها؛ بیم و امیدهایی که حاصل بی تصمیمی آمریکاست
در خصوص ضرورت حل‌وفصل موضوعات باقی‌مانده پادمانی و اخذ تضامین شفاف،آنچه بسیار مهم است تطابق توافقات و ترتیب و توالی فرآیندهای مرتبط با آن با ضرورت‌های ذکر شده در قانون مجلس شورای اسلامی است که رعایت آن اجتناب‌ناپذیر است.
تعریف واشینگتن از «پاسخ سازنده» چیست؟
جمعه 1401/06/11 ساعت 15:39
نورنیوز بررسی کرد؛
تعریف واشینگتن از «پاسخ سازنده» چیست؟
با توجه به سابقه بدعهدی آمریکا و بی‌عملی اروپا و همچنین رفتار سیاسی آژانس که حتی در میانه مذاکرات هم حاضر به دست کشیدن از آن نیست، توافقی که تضمین قوی نداشته باشد و به ادعاهای پادمانی با رویکرد سیاسی پایان ندهد قطعا پایدار و قابل اتکاء نخواهد بود.
فرافکنی آمریکا با واژه سازی در مورد پاسخ جدید ایران
جمعه 1401/06/11 ساعت 13:33
پس از دریافت پاسخ ایران رخ داد؛
فرافکنی آمریکا با واژه سازی در مورد پاسخ جدید ایران
ساعاتی پس از ارائه پاسخ ایران به اتحادیه اروپا، واشنگتن که عموماًً تلاش دارد توپ را در موضوع مذاکرات وین در زمین ایران بیاندازد، مدعی شد که پاسخ ایران سازنده نبوده است.
پاسخ ایران‌ برای جمع‌بندی مذاکرات به هماهنگ‌کننده ارسال شد
جمعه 1401/06/11 ساعت 13:24
پاسخ ایران‌ برای جمع‌بندی مذاکرات به هماهنگ‌کننده ارسال شد
سخنگوی وزارت امور خارجه از ارسال نظرات جمهوری اسلامی ایران در مورد پاسخ آمریکا درباره متن پیش‌نویس توافق احتمالی رفع تحریم‌ها به هماهنگ کننده خبر داد.
اطلاعات کذب، دستمایه حمله به سیاست‌های مذاکراتی کشور
دوشنبه 1401/06/07 ساعت 22:17
نورنیوز بررسی می‌کند؛
اطلاعات کذب، دستمایه حمله به سیاست‌های مذاکراتی کشور
طرح موضوعات کاملاً کذب و غیر مستند در مورد یکی از پرونده‌های مهم امنیت ملی در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی نشان می‌دهد که ظاهراً متولیان این روزنامه برای اثبات نظرات خود حتی حاضرند الزامات اولیه در کار روزنامه‌نگاری یعنی صحت‌سنجی منبع خبر را هم زیر پا بگذارند.
لاپید: اسرائیل با تمام قدرت توافق هسته‌ای ایران مقابله خواهد کرد
یکشنبه 1401/06/06 ساعت 21:03
ادامه سنگ‌اندازی رژیم‌صهیونیستی در مسیر مذاکرات؛
لاپید: اسرائیل با تمام قدرت توافق هسته‌ای ایران مقابله خواهد کرد
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل با تمام قدرت خود با توافق هسته‌ای میان کشورهای بزرگ و ایران مقابله خواهد کرد.
امیرعبداللهیان: روی موضوعات باقیمانده پادمانی بسیار جدی هستیم
پنج‌شنبه 1401/06/03 ساعت 21:29
امیرعبداللهیان: روی موضوعات باقیمانده پادمانی بسیار جدی هستیم
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که در حال بررسی و آنالیز دقیق آخرین متن روی میز و پاسخ طرف آمریکایی هستیم، تصریح کرد: روی موضوعات باقیمانده پادمانی بسیار جدی هستیم.
نظرات

آخرین اخبار
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
بازار بورس چه زمانی بازگشایی می‌شود؟
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد