×
سیاسی
شناسه خبر : 102925
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/06/01 ساعت 13:02
رفتار سیاسی آژانس و فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها

نورنیوز بررسی کرد؛

رفتار سیاسی آژانس و فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها

تداوم اتخاذ رویکردهای سیاسی از سوی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شرایطی که مقامات و رسانه‌های غربی به حصول توافق خوش‌بین هستند، نشان می‌دهد که رافائل گروسی همچنان به همراه رژیم صهیونیستی اصلی‌ترین مانع برای به نتیجه رسیدن مذاکرات رفع تحریم‌ها است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: در حالی که انتقادها نسبت به وقت‌کشی دولت آمریکا در خصوص ارائه نظرات نهایی این کشور به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی افزایش یافته است، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چون همیشه با اتخاذ رویکرد فرافکنی بار دیگر ایران را مقصر معرفی کرد و گفت: «اگر ایران جواب صریحی داده بود این روند ادامه پیدا نمی‌کرد!»

او همچنین خاطرنشان کرد: «در حال حاضر نسبت به دو هفته پیش، نظرات تهران و واشینگتن نزدیک‌تر شده است.»

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفته بود: «انتظار داشتیم پاسخ دولت بایدن را هفته قبل دریافت کنیم.»

روزنامه وال استریت ژورنال پس از اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و تاکید او بر نزدیک شدن دیدگاه‌های ایران و آمریکا در مذاکرات رفع تحریم‌ها نوشت: «لحن خوش‌بینانه وزارت خارجه آمریکا (برای اولین بار در طول مذاکرات) نشان از نزدیک بودن احیای برجام دارد. اگر آمریکا قصد دبه کردن داشت، نیازی به ارائه چنین پاسخ‌ها و ادبیاتی نداشت. در واقع حالا عدم موافقت آمریکا با طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا و پاسخ ایران با هزینه سنگین سیاسی برای آنها همراه خواهد بود.»

اظهار خوش‌بینی مقامات و رسانه‌های غربی در مورد احتمال شکل‌گیری توافق در حالی است که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که رفتارهای سیاسی و غیر فنی او در قبال پرونده فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره یکی از چالش‌های جدی بر سر حل و فصل اختلافات موجود بوده، بار دیگر مخالف‌خوانی‌های قبلی را آغاز کرده است.

گروسی اخیرا در گفتگو با «سی‌ان‌ان» اعلام کرده: «به ما پاسخ‌ها و دسترسی به افراد و اماکن را بدهید تا بتوانیم چیزهای زیادی که شفاف‌سازی در خصوص آنها لازم است را شفاف‌سازی کنیم!»

اظهارات گروسی در حالی مطرح می‌شود که ایران پیشتر اطلاعات و دسترسی‌های لازم را به آژانس داده اما مدیرکل این سازمان بین‌المللی بدون توجه به حسن نیت ایران و با مبنا قراردادن گزارش‌های غیر مستندی که از سوی رژیم صهیونیستی در اختیار آژانس قرار گرفته همچنان بر طبل مخالفت می‌کوبد.

تداوم اتخاذ این رویکرد از سوی گروسی نشان می‌دهد که او همچنان به همراه رژیم صهیونیستی اصلی‌ترین مانع برای به نتیجه رسیدن مذاکرات رفع تحریم‌ها هستند.

البته رفتارهای سوال برانگیز مدیرکل آژانس مسبوق به سابقه است، چه آنکه او در اقدامی که انتقادات بسیاری را متوجه خود کرد، پیش از برگزاری نشست شورای حکام در خردادماه سال جاری ضمن سفر به سرزمین های اشغالی و گفتگو با مقامات رژیم صهیونیستی پایه‌گذار قطعنامه شورای حکام آژانس بر ضد ایران شد.

 اتخاذ مواضع غیر سازنده مدیرکل آژانس تایید می‌کند که اصرار جمهوری اسلامی ایران در خصوص ضرورت حل و فصل مسائل پادمانی باقی‌مانده پیش از هرگونه توافقی دارای دلایل متقن و ناظر بر جلوگیری از تداوم رفتارهای سیاسی مدیرکل آژانس است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
جمعه 1401/06/04 ساعت 12:53
نور ویدئو؛
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌هاست که با خارج شدن از جایگاه حقوقی خود که لازمه حفظ آن بی‌طرفی و رفتار غیر سیاسی است حتی از رعایت ظواهر امر نیز اجتناب‌ دارد و کاملاً بازیگری در جبهه معاندین ایران را پذیرفته است.
وزارت‌خارجه: پاسخ آمریکا عصر امروز دریافت شد
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 23:18
وزارت‌خارجه: پاسخ آمریکا عصر امروز دریافت شد
سخنگوی وزارت امور خارجه از دریافت پاسخ دولت آمریکا به ‌نظرات ایران برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات خبر داد و گفت: ایران پس از تکمیل بررسی‌ها، نظرات خود را در این رابطه به هماهنگ‌کننده اعلام خواهد کرد.
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 17:51
نورنیوز بررسی می‌کند؛
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌هاست که با خارج شدن از جایگاه حقوقی خود که لازمه حفظ آن بی‌طرفی و رفتار غیر سیاسی است حتی از رعایت ظواهر امر نیز اجتناب‌ دارد و کاملاً بازیگری در جبهه معاندین ایران را پذیرفته است.
دلیل فضاسازی آمریکایی‌ها برای القاء عقب‌نشینی ایران در مذاکرات
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 10:14
نورنیوز بررسی می‌کند؛
دلیل فضاسازی آمریکایی‌ها برای القاء عقب‌نشینی ایران در مذاکرات
دولت ایالات متحده نباید از یاد ببرد که طرف خارج شده از برجام واشینگتن است و نه ایران، لذا اگر قرار باشد پذیرش تعهدات برجامی، عقب‌نشینی تلقی شود این دولت آمریکاست که در صورت بازگشت به برجام از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده است.
ضعف ساختاری دولت بایدن اصلی‌ترین مانع توافق
سه‌شنبه 1401/06/01 ساعت 20:37
ضعف ساختاری دولت بایدن اصلی‌ترین مانع توافق
در حالی که سناتورهای افراطی جمهوری‌خواه با سخنرانی‌های تند و گزنده به‌دنبال اثبات عقب‌نشینی کاخ سفید در برابر ایران و تقویت موضع خود در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره هستند، صهیونیست‌ها نیز با ارسال پیام‌های مستقیم و غیر مستقیم به آمریکا برای تاثیرگذاری بر اراده سیاسی این کشور در موضوع مذاکرات در تلاش هستند.
نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین