×
سیاسی
شناسه خبر : 102884
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/05/31 ساعت 15:52
ضعف ساختاری دولت بایدن اصلی‌ترین مانع توافق

نورنیوز بررسی کرد؛

ضعف ساختاری دولت بایدن اصلی‌ترین مانع توافق

در حالی که سناتورهای افراطی جمهوری‌خواه با سخنرانی‌های تند و گزنده به‌دنبال اثبات عقب‌نشینی کاخ سفید در برابر ایران و تقویت موضع خود در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره هستند، صهیونیست‌ها نیز با ارسال پیام‌های مستقیم و غیر مستقیم به آمریکا برای تاثیرگذاری بر اراده سیاسی این کشور در موضوع مذاکرات در تلاش هستند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: نشریه پولیتیکو به نقل از لورا روزن گزارش‌گر خود که به منابع دیپلماتیک مطلع از روند مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین نزدیک است نوشت: «ایالات متحده تصمیم خود را در مورد پیشنهاد ایران گرفته اما در حال رایرنی با اروپا و اسرائیل قبل از ارسال پاسخ است.»

پایگاه خبری آکسیوس نیز عصر شنبه به وقت محلی به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکایی ادعا کرد: «دولت بایدن در روزهای اخیر به تل‌آویو اطمینان داده که در مذاکرات امتیازات جدیدی به ایران نداده است.»

این پایگاه خبری به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: «توافق ممکن است نسبت به دو هفته پیش نزدیک‌‌تر باشد، اما هنوز درباره نتیجه مذاکرات ابهام بوده و شکاف‌ها و خلاءهایی وجود دارد.»

مقامات رژیم صهیونیستی از جمله نخست‌وزیر موقت آن طی روزهای گذشته تلاش کرده‌اند با آشکارسازی نگاه منفی خود نسبت به توافق احتمالی، فشارها را بر دولت بایدن برای خارج شدن از مذاکرات افزایش دهند.

دولت بایدن اکنون برای اتخاذ تصمیم و ارایه پاسخ نهایی خود با دو چالش جدی شامل نگرانی از تاثیر توافق احتمالی بر انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر و فشار لابی صهیونیستی روبروست.

در حالی که سناتورهای افراطی جمهوری‌خواه با سخنرانی‌های تند و گزنده به‌دنبال اثبات عقب‌نشینی کاخ سفید در برابر ایران و تقویت موضع خود در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره هستند، صهیونیست‌ها نیز با ارسال پیام‌های مستقیم و غیر مستقیم به آمریکا برای تاثیرگذاری بر اراده سیاسی  این کشور در موضوع مذاکرات در تلاش هستند.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر پنجشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره ارسال پیام «یائیر لاپید» نخست‌وزیر موقت رژیم صهیونیستی به کاخ سفید در مورد ضرورت خارج شدن آمریکا از مذاکرات وین گفت: «شکی نیست که ما با شرکای اسرائیلی خود در مورد برجام اختلافات تاکتیکی داریم. اما در مورد هدف کلی برجام، با یکدیگر همسو و هم‌نظر هستیم.»

اطمینان‌دهی آمریکا به صهیونیست‌ها گویا نتوانسته آنها را از مخالفت پنهان و آشکار با تداوم مذاکرات و دست‌یابی طرفین به توافق احتمالی منصرف کند.

شبکه الجزیره با انعکاس دیدگاه «بنی‌گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره احتمال توافق طرف‌های حاضر در مذاکرات وین به نقل از او نوشت: «توافقی که با ایران روی آن کار می‌کنند، بد است و اسرائیل ناچار است از خود حفاظت کند.»

در حالی که نزدیک به یک هفته از ارائه پاسخ مکتوب ایران به ایده‌های پیشنهادی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی سپری شده دولت آمریکا با وجود گفتگو با شرکای اروپایی خود هنوز نظرات نهایی‌اش را به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی اعلام نکرده است.

پیش‌تر و در مقاطع مختلف مذاکرات رفع تحریم‌ها با وجود رویکرد فعال و مبتکرانه ایران برای پیش‌برد گفتگوها، طرف آمریکایی بارها ایران را به تلاش برای طولانی کردن روند مذاکرات و وقت‌کشی متهم می‌کرد.

اینک و در شرایطی که به گفته شبکه خبری بلومبرگ به نقل از یک دیپلمات اروپایی آشنا به مذاکرات وین، پاسخ‌های ارائه شده از سوی ایران «سازنده» است، دولت آمریکا قادر به اتخاذ تصمیم سیاسی قاطع نیست.

در دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از روی کار آمدن دموکرات‌ها، اصلی‌ترین دلیل طولانی شدن مذاکرات و وقفه‌های متعدد در آن، ضعف ساختاری و اراده متزلزل دولت بایدن بوده است.

به نظر می‌رسد اثرات مخرب این نقیصه همچنان بر فضای مذاکرات رفع تحریم‌ها سایه افکنده و کاخ سفید همچنان از مدیریت فضای سیاسی داخلی و خارجی برای اتخاذ تصمیم نهایی قاصر است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
وزارت‌خارجه: پاسخ آمریکا عصر امروز دریافت شد
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 23:18
وزارت‌خارجه: پاسخ آمریکا عصر امروز دریافت شد
سخنگوی وزارت امور خارجه از دریافت پاسخ دولت آمریکا به ‌نظرات ایران برای حل و فصل موضوعات باقی‌مانده در مذاکرات خبر داد و گفت: ایران پس از تکمیل بررسی‌ها، نظرات خود را در این رابطه به هماهنگ‌کننده اعلام خواهد کرد.
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 17:51
نورنیوز بررسی می‌کند؛
درخواست اطلاعات از ایران برای اثبات ادعای رژیم صهیونیستی!
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌هاست که با خارج شدن از جایگاه حقوقی خود که لازمه حفظ آن بی‌طرفی و رفتار غیر سیاسی است حتی از رعایت ظواهر امر نیز اجتناب‌ دارد و کاملاً بازیگری در جبهه معاندین ایران را پذیرفته است.
دلیل فضاسازی آمریکایی‌ها برای القاء عقب‌نشینی ایران در مذاکرات
چهارشنبه 1401/06/02 ساعت 10:14
نورنیوز بررسی می‌کند؛
دلیل فضاسازی آمریکایی‌ها برای القاء عقب‌نشینی ایران در مذاکرات
دولت ایالات متحده نباید از یاد ببرد که طرف خارج شده از برجام واشینگتن است و نه ایران، لذا اگر قرار باشد پذیرش تعهدات برجامی، عقب‌نشینی تلقی شود این دولت آمریکاست که در صورت بازگشت به برجام از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده است.
ضعف ساختاری دولت بایدن اصلی‌ترین مانع توافق
سه‌شنبه 1401/06/01 ساعت 20:37
ضعف ساختاری دولت بایدن اصلی‌ترین مانع توافق
در حالی که سناتورهای افراطی جمهوری‌خواه با سخنرانی‌های تند و گزنده به‌دنبال اثبات عقب‌نشینی کاخ سفید در برابر ایران و تقویت موضع خود در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره هستند، صهیونیست‌ها نیز با ارسال پیام‌های مستقیم و غیر مستقیم به آمریکا برای تاثیرگذاری بر اراده سیاسی این کشور در موضوع مذاکرات در تلاش هستند.
مخالفت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با احیای برجام
دوشنبه 1401/05/31 ساعت 19:21
در گفتگوی لاپید و مکرون مطرح شد؛
مخالفت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با احیای برجام
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تماسی تلفنی با رئیس جمهور فرانسه مدعی شد که با بازگشت به توافق هسته‌ای ایران مخالف است و نسبت به این توافق پایبند نخواهد بود.
نظرات

آخرین اخبار
اتاق ایران در حال پیگیری برای دسترسی فعالان اقتصادی به اینترنت بین‌الملل
مخالفت قلعه‌نویی با برگزاری ادامه بازی‌های لیگ برتر صحت ندارد
سخنگوی دولت: همبستگی ملی ما جهان را به شگفت آورده است
حرکت دسته مردمی «پرچمداران ایران» هم‌زمان با روز جمهوری اسلامی+ اعلام زمان
ترامپ: خودتان تنگه هرمز را باز کنید!
آغاز موج بازگشت مسافران؛ ثبت 336 میلیون تردد در جاده‌های کشور
انهدام 2 فروند پهپاد لوکاس توسط سامانه نوین پدافند سپاه در هرمزگان
تاکید سناتور آمریکایی بر ضرورت پایان یافتن فوری جنگ با ایران
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ضروری است جامعه جهانی واکنشی قاطع نسبت به جنگ نشان دهد
فراخوان عمومی حضور داوطلبان مردمی در جبهه‌های پشتیبانی و دفاع مردمی
ترکیب تیم ملی فوتبال ایران مقابل کاستاریکا اعلام شد
بلومبرگ: قیمت نفت تا 6 هفته دیگر 200 دلار می‌شود
تأمین آرد و نان در تهران و استان‌های مسافرپذیر بدون مشکل
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سرلشکر اسحاقی
واکنش قالیباف به انصراف رژیم صهیونیستی از مشارکت در عملیات زمینی با آمریکا
گزارش اولیه خسارات جنگ در 24 استان؛ بیش از هزار واحد به‌طور کامل تخریب شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ آزادراه تهران–شمال به سمت شمال مسدود شد
واکنش میدری به تعرض آمریکا و رژیم صهیونیستی به یک شرکت دارویی
تجاوز نظامی به ایران؛ هشدار کارشناسان سازمان ملل درباره آسیب‌های سنگین زیست‌محیطی
لبنان به کدام سو می‌رود؛ ثبات در سایه بازدارندگی یا تشدید تقابل؟
گزارش یونسکو از خسارت جنگ به آثار تاریخی ایران
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد
اعلام بسته جامع حمایتی وزارت اقتصادبرای ایرانیان مقیم امارات
ابتکار لازم برای تولید و افزایش سرمایه بانک‌ها پیش‌بینی شده است
پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنفی خسارت دیده از جنگ در پایتخت
وزارت اطلاعات: 54 عامل دشمن در 4 استان دستگیر شدند
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند