×
سیاسی
شناسه خبر : 102843
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/30 ساعت 17:07
بحران اقتصادی جهانی و استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی

نورنیوز بررسی کرد؛

بحران اقتصادی جهانی و استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی

رسانه‌های غربی در حالی اقدامات بانک‌های مرکزی غربی را نشانه کارآمدی آنها برای مهار تورم قلمداد می‌کنند که در سایر کشورها همین اقدامات را نشانی از بحران اقتصادی و ضعف در کارآمدی نظام‌های اقتصادی دولت‌های دیگر معرفی می‌کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا طی ماه‌های اخیر با تشدید بحران اقتصادی مواجه شده‌اند، چنانچه نرخ تورم در برخی از آنها بالاترین رقم طی چند دهه اخیر را تجربه کرده است.

شروع اعتصاب هزاران کارمند حوزه راه‌آهن و حمل و نقل ریلی انگلیس در روز جمعه گذشته یکی از مهمترین اعتراضات صنفی بود که فلج شدن مجموعه خدمات بخش راه‌آهن در سراسر انگلیس را به‌دنبال داشت.

پس از آنکه آمارهای رسمی انگلیس نشان داد که نرخ تورم در این کشور طی روز چهارشنبه به بالاترین میزان ۴۰ سال اخیر در جولای و بالاتر از پیش‌بینی تحلیلگران رسیده، بسیاری از کارشناسان اقتصادی با اشاره به احتمال فراگیرتر شدن هر چه بیشتر اعتصابات درباره آنچه که تاثیرات «موج اقدام برای همبستگی» بر بخش‌های مختلف در انگلیس خواندند، هشدار دادند.

با اوج‌گیری تورم افسار گسیخته در انگلیس، آمارهای دولتی نشان می‌دهد که تعداد افراد شاغل ۶۵ سال و بالاتر، با ۱۷۳ هزار نفر افزایش به ۱.۴۷ میلیون در ۳ ماه منتهی به ژوئن رسیده است.

این آمار نشان می‌دهد که در انگلیس حتی سالمندان در سنین بازنشستگی هم مجبورند برای امرار معاش کار کنند.

وزارت دارایی آلمان نیز اعلام کرد: چشم‌انداز توسعه اقتصادی این کشور اکنون به شکل محسوسی تیره است.

کمبود انرژی و نابسامانی‌های اقتصادی، دولت آلمان را بر آن داشته تا سیستم جیره‌بندی را حتی برای آب و گاز پیاده‌سازی کند.

از سوی دیگر؛ پس از اینکه یکی از اعضای هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا به افزایش چشمگیر نرخ بهره طی ماه آینده اشاره کرد، سبد سهام اروپا در معاملاتی پرتلاطم سقوط کرد.

این اطلاعات بیانگر آن است که کشورهای حوزه بالتیک با اعمال تحریم علیه کشورهای دیگر، بیشترین ضربه را متوجه خود کرده‌اند.

جالب اینکه؛ اتحادیه اروپا به دنبال جستجو برای منابع جدید انرژی، در عقب‌گردی محسوس مجبور شده به استفاده از زغال سنگ روی بیاورد.

در این میان نسخه‌نویسی رسانه‌های غربی برای کاهش بحران اقتصادی نیز جای تامل دارد. این رسانه‌ها در حالی اقدامات بانک‌های مرکزی غربی را مؤلفه‌ای مهم در رفع و مقابله با تورم و عین تدبیر و کارآمدی آنها قلمداد می‌کنند که در سایر کشورها همین اقدامات را نشانی از بحران اقتصادی و ضعف در کارآمدی نظام‌های اقتصادی دولت‌های دیگر عنوان کرده و سعی در تحریک مردم علیه دولت‌ها دارند.

بی‌بی‌سی که همواره کنترل نقدینگی به‌وسیله سود بالای بانکی را در دیگر کشورها نشان اقتصاد ورشکسته می‌داند در گزارش خود عنوان می‌کند که: «این وظیفه بانک‌های مرکزی است که نرخ تورم را کنترل کنند... به همین دلیل است که بانک‌های مرکزی در اروپا و آمریکای شمالی، در چند ماه اخیر نرخ بهره را به میزان قابل توجهی بالا برده‌اند!»

نکته دیگر، نوع برخورد این رسانه با کارگران و کارکنان در بخش‌های خدمات است، چه، بی‌بی‌سی در حالی به صورت غیر مستقیم، مطالبه‌گری خیابانی با چاشنی خشونت را برای افزایش دستمزدها در ایران راهکاری مناسب برای احقاق حقوق کارگران معرفی می‌کند، برای جوامع غربی نسخه‌ای کاملا عکس تجویز می‌نماید.

این رسانه افزایش حقوق‌ها در انگلیس را امری غیر منطقی دانسته و عنوان می‌کند: «بانک مرکزی انگلیس برای مهار نقدینگی از کارگران و کارمندان خواسته که از تقاضای افزایش حقوق خودداری کنند تا جلوی ایجاد دور تورمی را بگیرند!!»

در نگاهی دیگر از زاویه‌ای که وجود بحران اقتصادی را توجیه کند، ملاحظه می‌شود که این رسانه چگونه تلاش می‌کند تا در پرداختن به ریشه‌ها و علل چنین وضعیتی، آن را امری جهانی معرفی کند.

تغییر جدی در گزینش و انتشار اخبار جهت‌دار اقتصادی از تلاش این رسانه برای مدیریت نرم اعتراضات صنفی در انگلیس خبر می‌دهد.

بی‌بی‌سی اخیرا ضمن بازنشر گسترده اخبار مرتبط با افزایش قیمت جهانی مواد غذایی، حامل‌های انرژی، فلزات و مواد معدنی، رویه ثابتی را برای عادی جلوه دادن بحران اقتصادی در انگلیس به‌عنوان بخشی از یک رخداد جهانی اجتناب‌ناپذیر در پیش گرفته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
X
آگهی تبلیغاتی