×
سیاسی
شناسه خبر : 102843
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/30 ساعت 17:07

نورنیوز بررسی کرد؛

بحران اقتصادی جهانی و استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی

رسانه‌های غربی در حالی اقدامات بانک‌های مرکزی غربی را نشانه کارآمدی آنها برای مهار تورم قلمداد می‌کنند که در سایر کشورها همین اقدامات را نشانی از بحران اقتصادی و ضعف در کارآمدی نظام‌های اقتصادی دولت‌های دیگر معرفی می‌کنند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا طی ماه‌های اخیر با تشدید بحران اقتصادی مواجه شده‌اند، چنانچه نرخ تورم در برخی از آنها بالاترین رقم طی چند دهه اخیر را تجربه کرده است.

شروع اعتصاب هزاران کارمند حوزه راه‌آهن و حمل و نقل ریلی انگلیس در روز جمعه گذشته یکی از مهمترین اعتراضات صنفی بود که فلج شدن مجموعه خدمات بخش راه‌آهن در سراسر انگلیس را به‌دنبال داشت.

پس از آنکه آمارهای رسمی انگلیس نشان داد که نرخ تورم در این کشور طی روز چهارشنبه به بالاترین میزان ۴۰ سال اخیر در جولای و بالاتر از پیش‌بینی تحلیلگران رسیده، بسیاری از کارشناسان اقتصادی با اشاره به احتمال فراگیرتر شدن هر چه بیشتر اعتصابات درباره آنچه که تاثیرات «موج اقدام برای همبستگی» بر بخش‌های مختلف در انگلیس خواندند، هشدار دادند.

با اوج‌گیری تورم افسار گسیخته در انگلیس، آمارهای دولتی نشان می‌دهد که تعداد افراد شاغل ۶۵ سال و بالاتر، با ۱۷۳ هزار نفر افزایش به ۱.۴۷ میلیون در ۳ ماه منتهی به ژوئن رسیده است.

این آمار نشان می‌دهد که در انگلیس حتی سالمندان در سنین بازنشستگی هم مجبورند برای امرار معاش کار کنند.

وزارت دارایی آلمان نیز اعلام کرد: چشم‌انداز توسعه اقتصادی این کشور اکنون به شکل محسوسی تیره است.

کمبود انرژی و نابسامانی‌های اقتصادی، دولت آلمان را بر آن داشته تا سیستم جیره‌بندی را حتی برای آب و گاز پیاده‌سازی کند.

از سوی دیگر؛ پس از اینکه یکی از اعضای هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا به افزایش چشمگیر نرخ بهره طی ماه آینده اشاره کرد، سبد سهام اروپا در معاملاتی پرتلاطم سقوط کرد.

این اطلاعات بیانگر آن است که کشورهای حوزه بالتیک با اعمال تحریم علیه کشورهای دیگر، بیشترین ضربه را متوجه خود کرده‌اند.

جالب اینکه؛ اتحادیه اروپا به دنبال جستجو برای منابع جدید انرژی، در عقب‌گردی محسوس مجبور شده به استفاده از زغال سنگ روی بیاورد.

در این میان نسخه‌نویسی رسانه‌های غربی برای کاهش بحران اقتصادی نیز جای تامل دارد. این رسانه‌ها در حالی اقدامات بانک‌های مرکزی غربی را مؤلفه‌ای مهم در رفع و مقابله با تورم و عین تدبیر و کارآمدی آنها قلمداد می‌کنند که در سایر کشورها همین اقدامات را نشانی از بحران اقتصادی و ضعف در کارآمدی نظام‌های اقتصادی دولت‌های دیگر عنوان کرده و سعی در تحریک مردم علیه دولت‌ها دارند.

بی‌بی‌سی که همواره کنترل نقدینگی به‌وسیله سود بالای بانکی را در دیگر کشورها نشان اقتصاد ورشکسته می‌داند در گزارش خود عنوان می‌کند که: «این وظیفه بانک‌های مرکزی است که نرخ تورم را کنترل کنند... به همین دلیل است که بانک‌های مرکزی در اروپا و آمریکای شمالی، در چند ماه اخیر نرخ بهره را به میزان قابل توجهی بالا برده‌اند!»

نکته دیگر، نوع برخورد این رسانه با کارگران و کارکنان در بخش‌های خدمات است، چه، بی‌بی‌سی در حالی به صورت غیر مستقیم، مطالبه‌گری خیابانی با چاشنی خشونت را برای افزایش دستمزدها در ایران راهکاری مناسب برای احقاق حقوق کارگران معرفی می‌کند، برای جوامع غربی نسخه‌ای کاملا عکس تجویز می‌نماید.

این رسانه افزایش حقوق‌ها در انگلیس را امری غیر منطقی دانسته و عنوان می‌کند: «بانک مرکزی انگلیس برای مهار نقدینگی از کارگران و کارمندان خواسته که از تقاضای افزایش حقوق خودداری کنند تا جلوی ایجاد دور تورمی را بگیرند!!»

در نگاهی دیگر از زاویه‌ای که وجود بحران اقتصادی را توجیه کند، ملاحظه می‌شود که این رسانه چگونه تلاش می‌کند تا در پرداختن به ریشه‌ها و علل چنین وضعیتی، آن را امری جهانی معرفی کند.

تغییر جدی در گزینش و انتشار اخبار جهت‌دار اقتصادی از تلاش این رسانه برای مدیریت نرم اعتراضات صنفی در انگلیس خبر می‌دهد.

بی‌بی‌سی اخیرا ضمن بازنشر گسترده اخبار مرتبط با افزایش قیمت جهانی مواد غذایی، حامل‌های انرژی، فلزات و مواد معدنی، رویه ثابتی را برای عادی جلوه دادن بحران اقتصادی در انگلیس به‌عنوان بخشی از یک رخداد جهانی اجتناب‌ناپذیر در پیش گرفته است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی