×
سیاسی
شناسه خبر : 102824
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/30 ساعت 12:53
امیر حاتمی: ورود ایران به تحولات منطقه نقطه مقابل نظام سلطه است

امیر حاتمی: ورود ایران به تحولات منطقه نقطه مقابل نظام سلطه است

امیر سرتیپ حاتمی در گردهمایی فرماندهان و مدیران ارشد ستاد ارتش اظهار کرد: ورود جمهوری اسلامی ایران به عرصه تحولات منطقه و تأثیرگذاری در آن، نقطه مقابل اهداف شیطانی استکبار و نظام سلطه است به گونه‌ای که برنامه‌ها و سناریوهای آمریکا را به هم ریخته است.

نورنیوز - گروه سیاست: امیر سرتیپ حاتمی در گردهمایی فرماندهان و مدیران ارشد ستاد ارتش که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ارتش برگزار شد، طی سخنانی اظهار کرد: ورود جمهوری اسلامی ایران به عرصه تحولات منطقه و تأثیرگذاری در آن، نقطه مقابل اهداف شیطانی استکبار و نظام سلطه است به گونه‌ای که برنامه‌ها و سناریوهای آمریکا را به هم ریخته است.

مشاور فرماندهی کل نیروهای مسلح در امور ارتش افزود: بی‌تردید منطقه غرب آسیا، از مهم‌ترین مناطقی است که تمرکز و توجه بسیاری از بازیگران بین‌المللی را به خود معطوف کرده و موقعیت ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک، ذخایر عظیم انرژی، از مهمترین عواملی است که باعث اهمیت مضاعف این منطقه شده و هرکدام از بازیگران و سازمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، برای توسعۀ نفوذ و حضور در خاورمیانه به رقابت می‌پردازند.

امیر حاتمی بیان کرد: این بازیگران درصدد دستیابی به منافع و اهداف خاص خود در منطقه هستند و آمریکایی‌ها به عنوان مهمترین بازیگر فرامنطقه‌ای دخیل در معادلات سیاسی، امنیتی و اقتصادی این منطقه همیشه با دخالت در امور داخلی کشورها، سعی در پیاده‌سازی سناریوهای استعماری و منفعت خواهانه خود برای غارت ثروت ملی کشورها دارند.

مشاور فرمانده معظم کل قوا، موقعیت ژئوپلیتیک، ژئواستراتژیک، ذخایر انرژی، دسترسی و تسلط بر خلیج فارس، دریای عمان و موقعیت گذرگاهی ایران را از مهم‌ترین عوامل اهمیت مضاعف جایگاه کشور دراین منطقه دانست و خاطرنشان کرد: امروز کشور عزیزمان ایران به عنوان یکی از مهمترین کشورهای تأثیرگذار، در ایجاد نظم منطقه‌ای و شکل دهی به ساختارهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی این منطقه نقش آفرین است.

امیر حاتمی افزود: در طول تاریخ، موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیکی ایران اقتضائات خاص خود را داشته، به گونه‌ای که در منازعات بین‌المللی جنگ اول و دوم جهانی علی رغم اعلام بی‌طرفی کشورمان به دلیل ضعف و ناتوانی دولت‌های حاکم دست نشانده، کشورمان اشغال شد و در این بین به دلیل عدم توان دفاع از خود، بیش از کشورهای درگیر، متحمل خسارت، ویرانی و ضایعات مادی و معنوی شد.

او عنوان کرد: امروزبه برکت پایمردی و ایستادگی ملت و هدایت‌ها و نقش‌آفرینی‌های امامین انقلاب و آمادگی نیروهای مسلح، جمهوری اسلامی ایران به یک قدرت مهم منطقه‌ای و نقش آفرین موثر در جهان تبدیل شده و ورود جمهوری اسلامی ایران به عرصه تحولات منطقه و تأثیرگذاری در آن، نقطه مقابل اهداف استکبارو نظام سلطه بوده که برنامه‌ها و سناریوهای آمریکا را به هم ریخته و شاهد شکل‌گیری محور مقاومت و به ویژه پیوستگی آن از کرانه‌های دریای عمان و خلیج فارس تا سواحل مدیترانه و کنشگری آن در شبه جزیره عربستان و دهانه باب المندب و البته بسیاری از مناطق خارج از حوزه غرب آسیا هستیم.

امیر حاتمی با اشاره به  فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) مبنی بر اینکه ، " امروز جهان در آستانه یک نظم جدید بین‌المللی است  که این نظم، بعد از دوران نظم دو قطبی جهان و نظریه نظم جهان تک قطبی در حال شکل‌گیری است" تصریح کرد: این روزها مهمترین مسائل بین‌المللی حول و حوش سه موضوع، منازعه روسیه و اوکراین با حمایت تمام عیار آمریکا و غرب، بحث اختلافات چین و تایوان با دخالت مستقیم آمریکا و از همه مهمتر اختلافات آمریکا با جمهوری اسلامی ایران در مسائل منطقه‌ای، نشانه‌هایی از نظم جدید جهانی است.

وزیر دفاع سابق کشورمان با تبیین نمادهایی از اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی طی سالیان اخیر، خاطرنشان کرد: مرور تحولات سیاسی، امنیتی بعد از ۱۱ سپتامبر نشان داد که آمریکایی‌ها، مجموعه‌ای از سیاست‌های جدیدی را در قالب نظم تک قطبی جهانی برای منطقه ترسیم کرده اند که در نهایت علی‌رغم صدها میلیارد دلار هزینه، با شکست‌های پی در پی در افغانستان و عراق، جنگ ۳۳ روزه، جنگ ۲۲ روزه و شکست خفت بار در کشورهایی چون سوریه، عراق و یمن و... از همه مهمتر در محروم ساختن ایران از حق قانونی خود در بهره برداری از انرژی هسته‌ای در طی سال‌های اخیر مواجه شدند.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش تصریح کرد: روند تحولات کنونی در حالی است که رژیم جعلی صهیونیستی نقطه محوری و کانونی راهبردهای غرب و نظام سلطه برای منطقه غرب آسیا را تشکیل داده و بازیگر اصلی آمریکا در منطقه است و سعی دارد سناریو های شوم آمریکا نظیر تلاش جهت عادی سازی روابط با کشورهای منطقه‌ای و حاشیه خلیج فارس، برنامه‌ریزی برای فشار ترکیبی به ایران در چند جبهه، عملیات‌ اطلاعاتی با هدف خرابکاری و تلاش در جهت اجرایی کردن طرح سازش ابراهیم برای ماندگاری رژیم صهیونیستی و ... را در سطح منطقه اجرایی کند.

امیر سرتیپ حاتمی افزود: اما آنچه برای این رژیم جعلی در ترتیبات امنیتی منطقه پیش‌بینی کرده بودند امروزبه دلیل ماهیت نامشروع و سست این رژیم پوشالی و از همه مهمتر مقاومت، ایثار و بیداری ملت‌های  منطقه و استحکام و گسترش بی‌نظیر محورمقاومت با نقش آفرینی بی بدیل شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش بخصوص سردار شهید سرلشکر حاج حسین همدانی از پس اجرای این نقش‌های شوم برنیامدند و آمریکا هم در دوران افول خود، ظرفیت‌های لازم در حمایت از این رژیم کودک کش را نداشته و این رژیم به مرور در حال اضمحلال و نابودی است.

مشاور فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه بر اساس این نظم جدید جهانی، شاهدیم که قدرت‌های نوظهور فرامنطقه‌ای هم منافعی را برای خود در منطقه غرب آسیا تعریف کرده‌ و بر اساس نظریه " نظم جدید بین المللی " در مقابل نظم تک قطبی آمریکا صف آرایی کرده‌اند، گفت، علاوه بر نقش‌آفرینی‌های جمهوری اسلامی ایران، امروز چین، روسیه و هند و... و. از این دست قدرت‌ها هستند که علاقه‌مند به نقش آفرینی‌های جدید بوده و به طور مشخص برای منطقه برنامه‌هایی دارند، به‌طوری که در حال حاضر در اسناد راهبردی آمریکا، چین و روسیه رسما به عنوان اولویت‌های تهدید آمریکا قرار گرفته‌اند و این روزها با سفرنمایشی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان و طراحی سناریوی جدید برای شعله‌ور کردن تنش‌ها در شرق آسیا، درصدد وخیم‌تر و بحرانی‌تر کردن مناسبات چین و تایوان هستند.

امیر حاتمی گفت: توسعه ناتو به سمت مرزهای کشور روسیه با طرح پیوستن اوکراین به ناتو، موجب شد تا روسیه در سطحی متفاوت، وارد منازعات ژئوپلیتیکی و رقابت آشکار و منازعه با آمریکا شده و آنچه تحت عنوان منازعه روسیه و اوکراین جریان دارد، نمونه بارز تقابل میان دو قدرت برای حفظ یا تغییر مرزهای قدرت‌افکنی است و پیروزی یا شکست طرفین درگیردر جنگ اوکراین و تبعات بین‌المللی آن هم یک بخش مهم از پازل تغییر نظم جهانی خواهد بود.

وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درتحلیل نظم بین المللی مورد نظر آمریکا، تصریح کرد: این واقعیت وجود دارد که ایالات متحده آمریکا هیچ گاه نتوانست نظم بین‌المللی مطلوب خود را مستقر کند و ازجمله دلایل این ناکامی شکل‌گیری حرکت‌هایی مانند انقلاب شکوهمند اسلامی و متعاقباً محور مقاومت و شکست مفتضحانه آنها در سرنگونی دو دولت مردمی سوریه و عراق و مقاومت اعجاب برانگیز مردم بی‌دفاع و مظلوم منطقه و به‌ویژه مردم بی‌دفاع یمن بوده است.

امیر حاتمی بیان کرد: تحولات و درگیری‌های اخیر در کشورهای منطقه و جهان به‌ویژه افغانستان، عراق، سوریه، آذربایجان، ارمنستان، یمن، اوکراین و روسیه و... و. نشانگر تغییرات سریع در مناسبات امنیتی، سیاسی و نظامی منطقه و از سوی دیگر تأثیرات حائز اهمیت سرعت تحولات و تغییرات فناورانه در روش‌های جنگ و عملیات نظامی است که برای ارتش جمهوری اسلامی ایران با رویکرد حفظ و ارتقای منافع و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران درس‌آموز است.

مشاور فرمانده معظم کل قوا در مور ارتش خاطر نشان کرد: الحمدالله در ارتش سرافراز جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های اخیر با مدیریت و فرماندهی ارزنده برادر عزیزم امیر سرلشکر موسوی و فرماندهان نیروهای چهارگانه و تلاش‌های در خور تقدیر همه فرماندهان و رزمندگان غیور و پیرو ولایت و تمامی ارکان سازمان، اقدامات ارزنده و مبارکی برای افزایش آمادگی رزمی، نوسازی و نوشوندگی صورت گرفته است که این روند با قوت ادامه دارد.

امیر حاتمی افزود: همانگونه که فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای (مدظله العالی) فرمودند، جمهوری اسلامی ایران در مقاطع مختلف نشان داده است که هرگز به‌دنبال تنش و درگیری نظامی در منطقه نبوده، اما به دشمنان و متجاوزان نشان داده که در هر زمان و در هر مکان که لازم باشد با عوامل و عناصر برهم زننده امنیت مقابله می‌کند و برای افزایش توانمندی‌های دفاعی و قدرت بازدارندگی  هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد