×
سیاسی
شناسه خبر : 102764
تاریخ انتشار : شنبه 1401/05/29 ساعت 14:20
وزیر کشور: لایحه انتخابات جامع باید منطبق با سیاست‎های کلی انتخابات باشد

وزیر کشور: لایحه انتخابات جامع باید منطبق با سیاست‎های کلی انتخابات باشد

وزیر کشور گفت: این لایحه، انتخابات ریاست جمهوری، شوراها و مجلس را در بر می‎گیرد. انتخابات خبرگان با توجه به قانون اساسی به عهده خود خبرگان گذاشته است و ممکن است در این لایحه پر رنگ نباشد.

نورنیوز - گروه سیاست: احمد وحیدی، وزیر کشور در نشست خبری امروز شنبه (۲۹ مرداد) در مورد بازارچه‌های مرزی و ساماندهی کولبران گفت: بازارچه‌های مرزی جزو موضوعات قابل‌توجه دولت است، چراکه باعث تعاملات اقتصادی با کشورهای همجوار می شود، لذا اهمیت زیادی دارد و در دولت تلاش کردیم بازارچه‌های مرزی فعال شود.

او افزود: برخی از این بازارچه‌ها به خواست کشورهای مقابل فعالیتش متوقف شده که برای رفع آن تلاش می کنیم.

وزیر کشور در مورد ساماندهی کولبران گفت: آیین نامه مفصلی با کمک وزارتخانه ذی‌ربط طرح شده که نیاز به مجوزهایی داشت که ان‌شاءالله این موضوع هم حل خواهد شد و به دنبال این هستیم تا کولبران به اندازه مشخصی بتوانند کالا حمل و نقل کنند.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی در رابطه با لایحه جامع انتخابات گفت: دولت قبل برای موضوع انتخابات لایحه‌ای داشته و مجلس نیز طرحی برای آن ارائه کرده است. لایحه دولت نیاز به نقاط تکمیلی دارد و مبنای ما در این رسیدگی، سیاست‌های کلی انتخابات است که این لایحه باید بر آن منطبق باشد. این مسائل چندین سال است بر زمین مانده‌اند بنابراین یکی از مسائل جدی ما تهیه این لایحه است.

او با تأکید بر اینکه این لایحه جامع هر سه نوع انتخابات را در برمی‌گیرد، بیان کرد: تلاش ما بر این است که هر سه انتخابات یعنی ریاست‌جمهوری، مجلس و خبرگان در این لایحه تعریف شود.

وحیدی اضافه کرد: البته ممکن است از آنجا که انتخابات مجلس خبرگان بر اساس قانون اساسی بر عهده خود مجلس خبرگان است در این لایحه کمرنگ باشد اما به طور کلی در این لایحه هر سه انتخابات را پوشش می‌دهیم لذا با پیچیدگی خاصی مواجه هستیم تا بتوانیم سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه انتخابات را اعمال کنیم.

وزیر کشور گفت: امید است بتوانیم به سرعت لایحه جامع انتخابات را آماده کنیم؛ البته این لایحه نهایتاً به کمیسیون‌های دولت خواهد رفت تا پس از تصویب در هیئت دولت به مجلس ارسال شود. این موضوع یکی از اقدامات مداوم ما در معاونت سیاسی وزارت کشور است.

او در مورد درگیری‌های مرزی با طالبان گفت: تا حالا پنج تا شش مورد تیراندازی از سوی مرزبانان طالبان داشتیم که این مسأله هم به دلیل توجیه نبودن مرزبانان طالبان است و هربار هم با تماس با کابل حل شده و شکل جدی پیدا نکرده است. در مرزها نیز در تلاش هستیم حساسیت مضاعف درست نشود و امیدواریم که موضوع مدیریت و کنترل شود.

وحیدی با اشاره به اینکه مسائل مذکور حقوقی هستند و مسیر مشخصی دارند، افزود: روش رسیدگی به ابهامات مرزی مشخص است، اگر لازم باشد مقامات سیاسی در سطوح بالاتر گفتگو می‌کنند و این نکات به مقامات طالبانی مکرراً یادآوری شده است.

وزیر کشور ادامه داد: تلاش ما بر این است که حساسیت زیادی در مرزها ایجاد نشود و بارها این موضوع به مرزبانان یادآوری شده است. امیدواریم که این موارد پس از این تکرار نشوند اما نیروهای مرزی ما برای مدیریت و کنترل شرایط در مرزها حضور دارند.

او در پاسخ به سوالی درباره مشخص کردن خطوط مرزی، گفت: ستاد کل نیروهای مسلح موظف شده است طرح انسداد کامل مرزی را تهیه کند. بعضی ابهامات که از طرف سایرین ممکن است، در مرز کشور وجود داشته باشد، پیگیری می‌شود.

وحیدی عنوان کرد: ممکن است گاهی خط مرزی با دیوار فاصله داشته باشد و همه جا لازم نیست فنس مرزی روی نقطه مرز باشد. بعضی تصور می‌کنند که دیوار کشیده شده به عنوان مرز محسوب می‌شود، این اشتباهات غیر قابل قبول است. اما با این وجود اگر لازم باشد در برنامه انسداد مرزی بار دیگر این موضوع مد نظر قرار خواهد گرفت.

او در مورد مشخص شدن مرزبندی با فتنه‌گران گفت: این موضوع جدی است تا گروه‌های سیاسی که می‌خواهند قانونی عمل کنند، باید در چارچوب قانون عمل کنند. برخی این ارزش ها را ولو اندک رعایت نمی‌کنند و طبیعی است که گروه‌های سیاسی که می‌خواهند در چارچوب قانون عمل کنند، باید در اینگونه حوادث مرزبندی مشخصی داشته باشند که غالباً هم همینطور است.

وزیر کشور در مورد تجمعات صنفی گفت: تجمعات صنفی باید با اخذ مجوز باشد و اینکه با خواسته‌های طبیعی صنوف مواجه هستیم مشکلی نیست اما مشکل عمده، موج سواری بر اعتراضات صنوف است که عده‌ای سعی دارند جهت و خواسته اعتراضات صنوف را تغییر دهند. این تجمعات گاهی موجب کندی عبور و مرور می‌شود و منطقی است این تجمعات پس از اخذ مجوز انجام شود تا مردم دیگر درگیر این مشکلات نباشند.

او با بیان اینکه هنوز روی این مساله به طور جدی ورود نکرده‌ایم، گفت: باید ببینیم با چه شرایطی این امر شدنی است چون هم مکان باید پاسخگوی این نیاز باشد و در شهرهای بزرگ مانند تهران باید بیش از یک مکان در نظر گرفته شود.

وحیدی در مورد اقدامات تروریستی در محرم گفت: در این ایام اقداماتی صورت گرفت که با تسلط نیروهای امنیتی جلوی آن گرفته شد. البته برای بار اول نیست و این اقدامات هم به کمک ضدانقلاب انجام می شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
زنجان، پیشگام طرح نهضت ملی مسکن
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 9 مرداد 1405+ وضعیت استانها
گسترش همکاری، محور رایزنی ولیعهد عربستان و الجولانی
تردد روان در محورهای شمالی کشور
دلایل افزایش تلفات نظامیان آمریکا
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 9 مرداد +پخش زنده
پیش‌بینی بورس هفته دوم مرداد 1405؛ بازار سرمایه همچنان صعودی می‌ماند؟
مسیر مریوان تا سلیمانیه برای زائران اربعین رایگان است
بازهم نسل زِد و آلفا؛ بازهم غافلگیری
تردد زائران از مرز مهران به اوج رسید
اعطای مجوز تولید موشک‌های پاتریوت به اوکراین در هاله ابهام
تلویزیون امروز چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟ معرفی کامل فیلم‌های جمعه
انفجار در اقلیم کردستان عراق؛ بمباران مقر گروه‌های تجزیه‌طلب
پاسخ قاطع نیروهای مسلح به جنایت امریکادر قشم؛ آشیانه جنگنده های دشمن در کویت هدف قرارگرفت
هجوم هزاران مهاجر از مرز مراکش؛ اسپانیا وضعیت اضطراری اعلام کرد
شورای صلح: حماس با خلع سلاح موافقت کرد
حمله دموکرات‌ها به هگست؛ترامپ آماده جنگ با ایران نبود
اسرائیل به دنبال تشدید اختلافات داخلی لبنان
آخرین آمار از تلفات آمریکا در جنگ با ایران منتشر شد
تشییع باشکوه شهدای حشدالشعبی؛ پیام نجف به منطقه چه بود؟
انفجارهای مهیب در جنوب لبنان؛ عملیات اسرائیل با 700 تن مواد منفجره
هشدار عراقچی نسبت به عملیات های پرچم دروغین اسرائیل در منطقه
ترامپ: هیأت صلح غزه به توافقی تاریخی دست یافت
انفجار مهیب در باب‌المندب
خدمات درمانی ارتش تا پایان بازگشت زائران در مرزها ادامه دارد
قالیباف: آمریکایی‌ها تاوان خواهند داد
اوضاع بنزین در روسیه وخیم شد
عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد
ناسزاگویی ترامپ به مشاورانش در پی ناامیدی از جنگ علیه ایران
سنای آمریکا به طرح توقف جنگ علیه ایران رأی منفی داد
وزیر خزانه داری مامور شد؛ فراهم کردن مقدمات سفر شی جین‌پینگ به آمریکا
سیل شدید در گلستان موجب خسارت به کشاورزی و راه آهن شد
روایت سرلشکر عبداللهی از پایان دوران بزن و دررو در منطقه
قتل هولناک زن جوان در مشهد؛ قاتل پس از آتش زدن جسد به پلیس مراجعه کرد
بقائی: حمله به قشم تداعی‌کننده اقدامات داعش است
خلاصه و نتیجه بازی پرسپولیس و آلانیا
آیا واشنگتن در تله راهبردی ایران گرفتار شده است؟
دادستانی تهران علیه حامیان محکومان شبه کودتای دی ماه 1404 اعلام جرم کرد
آیا تهران از بحران آب عبور کرده است؟
تنش روسیه و اوکراین در دریای خزر؟ واکنش مسکو به حمله پهپادی
رصد کامل پایانه‌های مسافربری اربعین؛ برخورد با گران‌فروشی بلیت در مرزها
آمریکا یک فرد و 5 شرکت مرتبط با ماهان ایر را تحریم کرد
عذرخواهی وزیر خارجه اوکراین از ایران؛ روایت یک منبع آگاه در تهران
عمار حکیم: عراق پل ارتباطی میان کشورهاست نه میدان تسویه‌حساب‌ها
نتانیاهو در فاکس‌نیوز شهردار نیویورک را هدف حمله لفظی قرار داد
چرخش دوباره استقلال به سمت بصره
آژانس بین‌المللی انرژی: فروش خودروهای برقی در جهان 35 درصد رشد داشته است
کودک‌آزاری در خاش؛ ورود فوری پلیس، دادستانی و بهزیستی به پرونده
یوفا، فیفا را تحریم کرد