×
اقتصادی
شناسه خبر : 102713
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/05/27 ساعت 19:27
تأثیر نتیجه مذاکرات رفع تحریم‌ها بر اقتصاد کشور

نورنیوز بررسی می‌کند؛

تأثیر نتیجه مذاکرات رفع تحریم‌ها بر اقتصاد کشور

با وجود وقوع برخی نوسانات در بازارهای مختلف طی روزهای گذشته، عدم ورود شوک به فضای اقتصادی کشور نشان می‌دهد که گره نزدن اقتصاد به مذاکرات و مدیریت هوشمندانه افکار عمومی در متعادل‌سازی تأثیر مذاکرات بر اقتصاد کشور موثر بوده است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: طی ده روز گذشته و هم‌زمان با انتشار اخبار و اظهارنظرهایی که عمدتاً از پیشرفت نسبی در مذاکرات رفع تحریم‌ها خبر می‌دهد بازارهای مختلف شامل ارز، خودرو، طلا و بازار سرمایه نیز دست‌خوش برخی نوسانات شده است.

تأثیر اقتصادی اخبار منتشر شده از مذاکرات رفع تحریم‌ها به‌ویژه اعلام ارسال پاسخ ایران به ایده‌های طرح شده از سوی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی، عمدتاَ معطوف بر کاهش نرخ برابری ارزهای مختلف، طلا و خودرو و همچنین افزایش ارزش سهام‌های ریالی در برابر سهام‌های دلاری بوده است.

گرچه هنوز چشم‌انداز کاملا روشنی از فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها در دسترس نیست اما تغییر وضعیت از مرحله توقف در مذاکرات به سمت پیشرفت نسبی، این پیام مثبت را به فعالان بازارهای مختلف منعکس کرده که احتمال دارد حباب‌هایی که عمدتاً ریشه در واقعیت‌های اقتصادی ندارد از بین برود.

بازگشت قیمت دلار به زیر کانال ۳۰ هزار تومان هم یکی دیگر از نشانه‌هایی است که اخبار مذاکرات رفع تحریم‌ها طی روزهای گذشته به بازار منتقل کرده است.

کاهش قیمت دلار علاوه بر متأثر کردن بازار خرید و فروش ارز، صف فروشندگان به‌ویژه آن گروه که قدرت خطرپذیری پایینی دارند را کاملاً متراکم نموده است.

روند نزولی بازار ارز همچنین تأثیر مستقیمی بر بازارهایی که اتکاء زیادی به واردات دارند به‌دنبال داشته و تا حدودی موجب تخلیه حباب در این بازارها نیز شده است.

از سوی؛ روند معاملات در بازار سرمایه طی روزهای گذشته بیشتر متأثر از کاهش نرخ برابری ارز و تقویت پول ملی بوده است.

نتیجه این روند، قرمز شدن سهام‌هایی چون پالایشی‌ها، فلزی‌ها و پتروشیمی‌ها که عایدات ارزی دارند را به‌دنبال داشته و سهام خودروسازها و بانک‌ها نیز روند افزایشی داشته است.

در آخرین روز کاری بورس در  این هفته معاملات خرد در بازار سرمایه نسبت به روز گذشته روند صعودی را تجربه کرد.

از روز دوشنبه هفته گذشته یعنی طی چهار روز متوالی معاملات خرد از سطح سه هزار میلیارد تومان فراتر بوده که خارج از تغییرات دیگر بورس، موضوعی حائز اهمیت است.

با وجود وقوع برخی نوسانات در بازارهای مختلف، عدم ورود شوک به فضای اقتصادی کشور موضوعی بسیار مهم و قابل توجه است.

این رخداد که تفاوت معناداری با نوسانات شدید بازار در ادوار گذشته و در شرایط مشابه دارد ناشی از دو اقدام مهم در دولت سیزدهم است.

از یک‌سو؛ دولت با گره نزدن اقتصاد و معیشت کشور به مذاکرات و تکانه‌های مربوط به تحولات خارجی شرایطی را به‌وجود آورده که وقوع تغییر و تحولات عمده در روابط خارجی نیز موجب وارد شدن شوک به اقتصاد کشور نمی‌شود.

علاوه بر این اتخاذ سیاست متعادل در حوزه مدیریت افکار عمومی پیرامون مذاکرات رفع تحریم‌ها، موجب شده که بر خلاف روند گذشته، حساسیت جامعه نسبت به مذاکرات رفع تحریم‌ها متناسب با اهمیت واقعی آن باشد و سایه آن بر همه ارکان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور گسترده نشود.

هنوز نمی‌توان در مورد نتایج مذاکرات و شکل‌گیری توافق و یا به نتیجه نرسیدن آن قضاوتی کرد اما می‌توان با تحلیل وضعیت بازار طی ده روز گذشته بر این گزاره تأکید کرد که نتایج مذاکرات موجب شکل‌گیری شوک در اقتصاد کشور نخواهد شد و به احتمال قریب به یقین تنها می‌تواند نوسانات قابل مدیریت را در فضای اقتصادی کشور ایجاد کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بلومبرگ: پس از احیای برجام، نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها به بازار می‌رسد
دوشنبه 1401/05/31 ساعت 13:51
بلومبرگ: پس از احیای برجام، نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها به بازار می‌رسد
رسانه آمریکایی با اشاره به محتمل‌تر شدن دستیابی به توافق گزارش داد که در صورت تحقق این امر و رفع تحریم‌های آمریکا، احتمال می‌رود نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها وارد بازارهای جهانی شده و افت فروش نفت روسیه در اروپا را جبران کند.
بهره‌گیری از اطلاعات غیر مستند؛ آخرین حربه برای شرطی‌سازی جامعه نسبت به مذاکرات
شنبه 1401/05/29 ساعت 21:18
نورنیوز بررسی می‌کند؛
بهره‌گیری از اطلاعات غیر مستند؛ آخرین حربه برای شرطی‌سازی جامعه نسبت به مذاکرات
سیاست‌های اطلاع‌رسانی در جریان مذاکرات برجام و همچنین سال‌های پس از امضاء آن با رنگ و بویی سیاسی و با حجم بسیار گسترده دنبال می‌شد که با رویکرد دولت سیزدهم برای شرطی نکردن اقتصاد و معیشت مردم نسبت به نتیجه مذاکرات در تضاد است.
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
سه‌شنبه 1401/05/25 ساعت 18:46
اختصاصی نورنیوز؛
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران که با هوشمندی و دوراندیشی مجلس انقلابی تصویب شد ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای پیگیری کامل سیاست مقاومت فعال در اختیار کشور قرار داد که امروز ثمرات آن بیش از گذشته هویدا شده است.
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟
یکشنبه 1401/05/23 ساعت 19:03
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟
بر اساس راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایدار بودن انتفاع اقتصادی ایران از توافق، محور گفتگوهای هیئت مذاکره‌کننده در وین بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟