×
اقتصادی
شناسه خبر : 102713
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/05/27 ساعت 19:27
تأثیر نتیجه مذاکرات رفع تحریم‌ها بر اقتصاد کشور

نورنیوز بررسی می‌کند؛

تأثیر نتیجه مذاکرات رفع تحریم‌ها بر اقتصاد کشور

با وجود وقوع برخی نوسانات در بازارهای مختلف طی روزهای گذشته، عدم ورود شوک به فضای اقتصادی کشور نشان می‌دهد که گره نزدن اقتصاد به مذاکرات و مدیریت هوشمندانه افکار عمومی در متعادل‌سازی تأثیر مذاکرات بر اقتصاد کشور موثر بوده است.

نورنیوز - گروه اقتصاد: طی ده روز گذشته و هم‌زمان با انتشار اخبار و اظهارنظرهایی که عمدتاً از پیشرفت نسبی در مذاکرات رفع تحریم‌ها خبر می‌دهد بازارهای مختلف شامل ارز، خودرو، طلا و بازار سرمایه نیز دست‌خوش برخی نوسانات شده است.

تأثیر اقتصادی اخبار منتشر شده از مذاکرات رفع تحریم‌ها به‌ویژه اعلام ارسال پاسخ ایران به ایده‌های طرح شده از سوی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی، عمدتاَ معطوف بر کاهش نرخ برابری ارزهای مختلف، طلا و خودرو و همچنین افزایش ارزش سهام‌های ریالی در برابر سهام‌های دلاری بوده است.

گرچه هنوز چشم‌انداز کاملا روشنی از فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها در دسترس نیست اما تغییر وضعیت از مرحله توقف در مذاکرات به سمت پیشرفت نسبی، این پیام مثبت را به فعالان بازارهای مختلف منعکس کرده که احتمال دارد حباب‌هایی که عمدتاً ریشه در واقعیت‌های اقتصادی ندارد از بین برود.

بازگشت قیمت دلار به زیر کانال ۳۰ هزار تومان هم یکی دیگر از نشانه‌هایی است که اخبار مذاکرات رفع تحریم‌ها طی روزهای گذشته به بازار منتقل کرده است.

کاهش قیمت دلار علاوه بر متأثر کردن بازار خرید و فروش ارز، صف فروشندگان به‌ویژه آن گروه که قدرت خطرپذیری پایینی دارند را کاملاً متراکم نموده است.

روند نزولی بازار ارز همچنین تأثیر مستقیمی بر بازارهایی که اتکاء زیادی به واردات دارند به‌دنبال داشته و تا حدودی موجب تخلیه حباب در این بازارها نیز شده است.

از سوی؛ روند معاملات در بازار سرمایه طی روزهای گذشته بیشتر متأثر از کاهش نرخ برابری ارز و تقویت پول ملی بوده است.

نتیجه این روند، قرمز شدن سهام‌هایی چون پالایشی‌ها، فلزی‌ها و پتروشیمی‌ها که عایدات ارزی دارند را به‌دنبال داشته و سهام خودروسازها و بانک‌ها نیز روند افزایشی داشته است.

در آخرین روز کاری بورس در  این هفته معاملات خرد در بازار سرمایه نسبت به روز گذشته روند صعودی را تجربه کرد.

از روز دوشنبه هفته گذشته یعنی طی چهار روز متوالی معاملات خرد از سطح سه هزار میلیارد تومان فراتر بوده که خارج از تغییرات دیگر بورس، موضوعی حائز اهمیت است.

با وجود وقوع برخی نوسانات در بازارهای مختلف، عدم ورود شوک به فضای اقتصادی کشور موضوعی بسیار مهم و قابل توجه است.

این رخداد که تفاوت معناداری با نوسانات شدید بازار در ادوار گذشته و در شرایط مشابه دارد ناشی از دو اقدام مهم در دولت سیزدهم است.

از یک‌سو؛ دولت با گره نزدن اقتصاد و معیشت کشور به مذاکرات و تکانه‌های مربوط به تحولات خارجی شرایطی را به‌وجود آورده که وقوع تغییر و تحولات عمده در روابط خارجی نیز موجب وارد شدن شوک به اقتصاد کشور نمی‌شود.

علاوه بر این اتخاذ سیاست متعادل در حوزه مدیریت افکار عمومی پیرامون مذاکرات رفع تحریم‌ها، موجب شده که بر خلاف روند گذشته، حساسیت جامعه نسبت به مذاکرات رفع تحریم‌ها متناسب با اهمیت واقعی آن باشد و سایه آن بر همه ارکان اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور گسترده نشود.

هنوز نمی‌توان در مورد نتایج مذاکرات و شکل‌گیری توافق و یا به نتیجه نرسیدن آن قضاوتی کرد اما می‌توان با تحلیل وضعیت بازار طی ده روز گذشته بر این گزاره تأکید کرد که نتایج مذاکرات موجب شکل‌گیری شوک در اقتصاد کشور نخواهد شد و به احتمال قریب به یقین تنها می‌تواند نوسانات قابل مدیریت را در فضای اقتصادی کشور ایجاد کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
بلومبرگ: پس از احیای برجام، نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها به بازار می‌رسد
دوشنبه 1401/05/31 ساعت 13:51
بلومبرگ: پس از احیای برجام، نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها به بازار می‌رسد
رسانه آمریکایی با اشاره به محتمل‌تر شدن دستیابی به توافق گزارش داد که در صورت تحقق این امر و رفع تحریم‌های آمریکا، احتمال می‌رود نفت ایران سریع‌تر از پیش‌بینی‌ها وارد بازارهای جهانی شده و افت فروش نفت روسیه در اروپا را جبران کند.
بهره‌گیری از اطلاعات غیر مستند؛ آخرین حربه برای شرطی‌سازی جامعه نسبت به مذاکرات
شنبه 1401/05/29 ساعت 21:18
نورنیوز بررسی می‌کند؛
بهره‌گیری از اطلاعات غیر مستند؛ آخرین حربه برای شرطی‌سازی جامعه نسبت به مذاکرات
سیاست‌های اطلاع‌رسانی در جریان مذاکرات برجام و همچنین سال‌های پس از امضاء آن با رنگ و بویی سیاسی و با حجم بسیار گسترده دنبال می‌شد که با رویکرد دولت سیزدهم برای شرطی نکردن اقتصاد و معیشت مردم نسبت به نتیجه مذاکرات در تضاد است.
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
سه‌شنبه 1401/05/25 ساعت 18:46
اختصاصی نورنیوز؛
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران که با هوشمندی و دوراندیشی مجلس انقلابی تصویب شد ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای پیگیری کامل سیاست مقاومت فعال در اختیار کشور قرار داد که امروز ثمرات آن بیش از گذشته هویدا شده است.
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟
یکشنبه 1401/05/23 ساعت 19:03
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟
بر اساس راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایدار بودن انتفاع اقتصادی ایران از توافق، محور گفتگوهای هیئت مذاکره‌کننده در وین بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
رایزنی سفیر ایران در ترکیه با رئیس فدراسیون جهانی فوتبال
آتش، دود و خسارت در مرکز صنایع نظامی رافائل
ادامه موج 89 عملیات وعده صادق 4/هدف قرار گرفتن نفتکش صهیونیستی/دود و آتش در رافائل
نامه آیت‌الله اعرافی به وزیر علوم در محکومیت حملات به زیرساخت‌های علمی
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به کشتیرانی خرمشهر و فرودگاه کاشان
آملی لاریجانی: اقتدار ایران امروز بیش از همیشه خودنمایی می‌کند
روسیه آماده میانجی‌گری میان آمریکا و ایران است
احتمال شکل‌گیری لیگ «تنگه هرمز» در فصل آینده
تلاش مصر برای پایان جنگ در خاورمیانه
نابودی 16 پهپاد ام‌کیو 9 در جنگ با ایران
جبران خسارت به حوزه‌ فرهنگ و هنرمندان در دستور کار است
متخصصان سلامت روان در طرح مشاوره تلفنی همکاری کنند
اهتزاز بزرگترین پرچم ایران در اجتماع مردم در روز جمهوری اسلامی
تهدیدات ترامپ فاقد اعتبار و صرفاً فضاسازی رسانه‌ای است
حمله موشکی باعث توقف تولید آلومینیوم در امارات شد
انفجار در شهرک محل سکونت نتانیاهو/گسترده ترین حمله موشکی ایران
تأکید معاون راهبردی رئیس‌جمهور بر مقاومت مردم و پایداری ساختار کشور
دست رد فرانسه به سینه ترامپ/ کار ناتو دخالت در تنگه هرمز نیست
هشدار سپاه فارس درباره خطر بمب‌های عمل‌نکرده در ارتفاعات شیراز
رسانه سعودی: ترامپ به ایران می‌بازد
نسبتاً سریع از جنگ با ایران کنار خواهیم کشید
تخلیه 7 بیمارستان و آسیب به 41 آمبولانس در جنگ رمضان
انسداد چالوس و ترافیک سنگین در محورهای شمالی
موضع ایران درباره شرایط پایان جنگ تغییر نکرده است
جنگ علیه ایران جنگ ما نیست و وارد آن نمی‌شویم
بازارهای جهانی زیر فشار تنش‌ها؛ جهش کم‌سابقه در قیمت انرژی و کالاهای اساسی
نورویدئو | پیامدهای واقعی جنگ زمینی علیه ایران
اطلاعیه سپاه ثارالله کرمان در پی شهادت چهار پاسدار وطن‌ در جبهه جنوب کشور
بزرگترین اختلال نفتی تاریخ در راه است
پیام اینفانتینو درباره حضور ایران در جام جهانی 2026
حمله سنگین موشکی ایران به اراضی اشغالی/ هدف قرار گرفتن بالگرد اسرائیلی از سوی مقاومت
پیکر شهید سیدعبدالرحیم موسوی در قم تشییع می‌شود
نگرانی تل‌آویو از پایان جنگ با ایران
بازگشت تیم ملی فوتبال به ایران
جزئیات آیـیـن تشییـع و تدفـیـن پیـکـر شهید تنگسیری در آبادان
اوج بازگشت مسافران از فردا؛ تهران و البرز پرترددترین استان‌ها
با شهادت دریابان تنگسیری، خللی در اقتدار ایران ایجاد نمی شود
کشف محموله بزرگ مخابراتی جاسوسی/ بازداشت 8 عضو گروهک‌های تجزیه‌طلب
قانون اعدام اسرای فلسطینی عقب‌گردی خطرناک به سوی بربریت است
شهادت 24 کادر درمان در جنگ رمضان
هشدار دوباره سپاه نسبت به هرگونه اقدام تروریستی علیه ایران
مسافران جاده ای بخوانند
ضربات سنگین ایران به تل‌آویو، مقامات صهیونیستی را به محل حادثه کشاند
یک فروند پهپاد «لوکاس»در غرب کشور منهدم شد
نورنما| فلز زدن جنگنده برای فرار از موشک پدافندی ایران
پزشکیان: 12 فروردین، روز تثبیت اراده تاریخی ملت ایران است
کنترل تنگه هرمز در اختیار کامل نیروی دریایی سپاه است
واکنش شکیب شجره و الهام پاوه‌نژاد به حملات اخیر امریکا و اسرائیل
حیات سیاسی نتانیاهو به خون‌های جنگ علیه ایران گره خورده است
توصیه فرمانده نیروی زمینی ارتش به خانواده نظامیان آمریکایی