×
سیاسی
شناسه خبر : 102611
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/05/25 ساعت 10:10
مذاکرات رفع تحریم‌ها چگونه به ایستگاه پایانی می‌رسد؟

نورنیوز بررسی کرد؛

مذاکرات رفع تحریم‌ها چگونه به ایستگاه پایانی می‌رسد؟

تا زمان اظهارنظر رسمی از سوی طرف‌های حاضر در مذاکرات هیچ‌یک از اخبار و تحلیل‌های منتشر شده نمی‌تواند بازتاب‌دهنده واقعیت‌های جاری در خصوص فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها باشد.

نورنیوز - گروه سیاسی: در جلسه فوق‌العاده شورای عالی امنیت ملی که روز گذشته دوشنبه ۲۴ مردادماه برگزار شد، علی باقری کنی مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در گفتگوهای رفع تحریم‌ها گزارش مبسوطی از روند بررسی ایده‌های هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی به اعضای جلسه ارائه کرد.

هرچند در اخبار اعلام شده از جلسه دیروز شورای عالی امنیت ملی اشاره‌ای به جزئیات گفتگوها و محتوای جمع‌بندی نظرات نشده، لیکن حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیروز اعلام کرد که نظرات ایران حداکثر تا روز دوشنبه( دیروز) به هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی ارائه می‌شود.

جوزف بورل هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در مذاکرات رفع تحریم‌ها نیمه شب دوشنبه اعلام کرد که پاسخ مکتوب ایران را در مورد متن پیش‌نویس برجام دریافت کرده است.

از طرف دیگر ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه گفت: ما پاسخ خود را به پیشنهاد اروپا به صورت شفاف ارائه خواهیم داد و به محض اعلام تعهد ایران به توافق بازخواهیم گشت او افزود آنچه در پرونده هسته‌ای ایران قابل مذاکره است تکمیل شده و ما موضع خود را که به اروپایی‌ها تحویل داده‌ایم فاش نمی‌کنیم.

در طول هفته جاری مجموعه اخباری که از منابع داخلی و خارجی در قالب گزارش‌های رسمی یا تحلیل‌های سیاسی و رسانه‌ای منتشر شده حاکی از پیشرفت نسبی در مذاکرات است اگرچه تا زمان مشخص شدن دیدگاه‌های ایران که به طور قطع با ایده‌های هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی تطبیق صددرصد ندارد نمی‌توان در مورد فرجام گفتگوها اظهارنظر قطعی کرد لیکن خارج شدن مذاکرات از رکود قبلی حتما باید به‌عنوان رویکردی سازنده مورد توجه قرار بگیرد.

 گزارش‌های رسیده به نور‌نیوز حاکی است که در ایده‌های طرح شده از سوی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی همچنان به برخی دغدغه‌های ایران که ذیل سه محور اصلی در مذاکرات دنبال شده‌، پاسخ شفافی داده نشده و نظرات اعلام شده به اتحادیه اروپایی از سوی ایران نیز ناظر بر ضرورت تامین مطالبات قانونی کشورمان است.

وزیر امور خارجه کشورمان در این خصوص در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد؛ اگر نظرات ما در مورد این سه موضوع که منطقی نیز هست محقق شود، آمادگی داریم وارد مرحله توافق شویم.

اظهارات جوزف بورل هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی نیز پس از دریافت نظرات ایران تاییدکننده وجود اختلاف نظر میان ایده‌های ارائه شده و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران است او در این باره اظهار داشت: خوشبختانه پاسخ ایران را هم بررسی کردیم ولی نمی‌توانم به جزییات آن اشاره کنم.

بورل افزود: آمریکا هم به صورت خصوصی نظرش را اعلام کرده، ما همچنان تلاش خواهیم کرد که نظرات را به هم نزدیک کنیم.

هرچند طی روزهای اخیر و به‌ویژه پس از ارسال نظرات ایران به اتحادیه اروپایی گمانه‌زنی‌ها و اظهارات متعددی در مورد ماهیت پاسخ ایران و دیدگاه‌های ایالات متحده در این خصوص طرح شده اما تا زمان اظهارنظر رسمی از سوی طرف‌های حاضر در مذاکرات هیچ‌یک از اخبار وتحلیل‌های منتشر شده نمی‌تواند بازتاب‌دهنده واقعیت‌های جاری در خصوص فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها باشد.

آنچه در مورد موضع ایران می‌توان با قطعیت از آن سخن گفت روز گذشته در اظهارات صریح حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه بر آن تاکید شد: نمی‌توانیم از خط قرمز خود عبور کنیم و نمی‌توانیم توافقی را امضا کنیم که بعد از مدتی مثلا ۴۰ روز پس از توافق روی زمین هیچ اتفاقی رخ ندهد. ما به دنبال توافقی هستیم که مردم اثر آن را در زندگی خود ببینند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مذاکرات رفع تحریم‌ها چگونه به ایستگاه پایانی می‌رسد؟
سه‌شنبه 1401/05/25 ساعت 22:13
مذاکرات رفع تحریم‌ها چگونه به ایستگاه پایانی می‌رسد؟
تا زمان اظهارنظر رسمی از سوی طرف‌های حاضر در مذاکرات هیچ‌یک از اخبار و تحلیل‌های منتشر شده نمی‌تواند بازتاب‌دهنده واقعیت‌های جاری در خصوص فرجام مذاکرات رفع تحریم‌ها باشد.
مذاکرات وین در بن بست است یا انگلیس
جمعه 1400/11/08 ساعت 17:38
مذاکرات وین در بن بست است یا انگلیس
مذاکرات وین؛ رمزگشایی از بازی مخرب فرانسه
چهارشنبه 1400/10/01 ساعت 10:54
مذاکرات وین؛ رمزگشایی از بازی مخرب فرانسه
اگرچه آمریکا در راهبرد کلان خود بدنبال تداوم فشار همه‌جانبه به ایران است اما نشانه‌های نه چندان محکمی وجود دارد که دولت بایدن در این مرحله از مذاکرات بدلیل نیاز شدید به داشتن دستاورد در حوزه سیاست خارجی با رویکرد تخریبی فرانسه و به تبع آن اتحادیه اروپا موافق نیست.
آغاز دور بعدی مذاکرات وین و چند پیام مهم
سه‌شنبه 1400/09/16 ساعت 18:38
نورنیوز بررسی کرد؛
آغاز دور بعدی مذاکرات وین و چند پیام مهم
امروز با اعلام زمان آغاز دور بعدی مذاکرات در پنج‌شنبه جاری، عملیات روانی و فضاسازی رسانه‌های غربی و صهیونیستی برای منفعل‌سازی تیم مذاکره‌کننده ایران در این مرحله به ایستگاه پایانی رسید اما این جدال سخت تا روشن شدن نتیجه نهایی ادامه می‌یابد.
نظرات

آخرین اخبار
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم
قالیباف: مذاکره در سایه جنگ به تنش ها دامن می زند
مدیوم شات | جشنواره فیلم فجر، راوی امید و رؤیای ملی
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 9 بهمن
جزئیات اقدامات حمایتی دولت برای جبران خسارت مشاغل دیجیتال
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ