×
سیاسی
شناسه خبر : 102595
تاریخ انتشار : دوشنبه 1401/05/24 ساعت 15:31
استاندارد‌های دوگانه غرب؛ این بار زنان اوکراین!

نورنیوز بررسی کرد؛

استاندارد‌های دوگانه غرب؛ این بار زنان اوکراین!

رسانه‌های غرب تلاش می‌کنند با تهیه‌ گزارش‌هایی از وضعیت زنان و کودکان در بحبوحه جنگ اوکراین، موضع روسیه در افکار عمومی را تضعیف کنند با این حال مروری بر جنایات آمریکا و سایر کشورهای غربی علیه کودکان و زنان سایر کشورها نشان می‌دهد این رسانه‌ها اساسا دغدغه کودکان و زنان را ندارند.

نورنیوز ـ بین‌الملل: جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و رسانه‌های غربی اخیرا در گزارش‌هایی با محوریت وضعیت زنان باردار و نوزادان به دنیا آمده در دوران جنگ به تاثیر جنگ در سلامت آنان پرداخته‌اند.

اخیرا بی‌بی‌سی در گزارشی عنوان کرده است: «فشار جنگ بر زنان باردار در اوکراین، شاید بیشتر از دیگران باشد، به‌خصوص وقتی مجبور می‌شوند در زیرزمین‌ها و پناهگاه‌ها مخفی شوند.»

نگاهی به رفتارهای چند دهه جنگ‌افروزی غرب در صحنه جهانی، آسیب‌های وارد شده از سوی این کشورها به زنان و کودکان در این جنگ‌ها و البته سکوت رسانه‌های مذکور در قبال آنها جای تامل دارد.

نقص‌های مادرزادی، عوارض پوستی، بیماری‌های خودایمنی، اثرات روانی، نقص‌های عصبی و بیماری‌های گوارشی و... از جمله مشکلاتی است که «عامل نارنجی» و اورانیوم ضعیف‌شده آمریکا برای میلیون‌ها ویتنامی، عراقی و افغانستانی به وجود آورده است.

ارتش آمریکا با انفجار بمب‌های آلوده به فسفر تولد کودکان فلوجه عراق را به مخاطره انداخت و در نتیجه همین جنایت علیه مردم غیرنظامی بود که نارسایی قلبی و معلولیت مغزی و نقص عضو، نابینایی و مشکلات ژنتیکی کودکان عراقی با بالاترین آمار جهانی به ثبت رسیده است.

آمارها نشان می‌دهد که در فاصله سال ۱۹۹۴ از هر هزار نوزاد در بصره تنها سیزده نقص عضو و یا بیماری وجود داشت اما در سال ۲۰۰۳ از هزار نوزاد دویست و سی نفر از آنها به انواع بیماری‌ها مبتلا بودند.

روزنامه پاکستانی «نیشن» نوشت: نظامیان آمریکایی در چند سال اخیر به بهانه مبارزه با طالبان از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده‌اند و تولد نوزادان ناقص‌الخلقه در افغانستان ثمره استفاده آمریکا از سلاح‌های شیمیایی بوده است.

«جیمز الدر» سخنگوی یونیسف اعلام کرده است که از آغاز درگیری‌ها در یمن ۱۰هزار کودک در این کشور کشته و زخمی شده‌اند و مجموع ۱۱ میلیون کودک در یمن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

همچنین وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن از فوت سالانه هشت هزار زن باردار خبر داده و نماینده صندوق جمعیت سازمان ملل هم گفته است: یمن یکی از ۶۰ کشوری است که نیمی از زنان در پی وضع حمل جان خود را از دست می‌دهند.

در فلسطین نیز رژیم صهیونیستی با ممنوعیت ارسال تجهیزات پزشکی و نیز استفاده از سلاح‌های ممنوعه همچون فسفر سفید زمینه‌ساز مرگ و میر زنان باردار و نوزدان بی‌شماری شده است.

گلدستون مسئول تهیه گزارش حمله اسرائیل به غزه نیز از کشتار زنان و کودکان در غزه توسط رژیم صهیونیستی گزارش داده، اما هنوز اقدامی علیه عاملان آن صورت نگرفته است.

در این خصوص باید به پیامد تحریم‌ها نیز اشاره کرد. آمریکا اجازه واردات دارو برای کودکان پروانه‌ای به ایران را نداده و در دوران کرونا نیز همان سیاست‌های تحریمی در بخش دارویی و اقلام پزشکی ادامه یافت و بلکه تشدید شد.

معدود کشورهایی در جهان هستند که همچون جمهوری اسلامی ایران توان و ظرفیت مقابله با تحریم‌ها در حمایت از شهروندانشان را دارند و در بسیاری از کشورهای جهان این رفتارها و معیارهای دوگانه غرب به قربانی شدن انسان‌های بی‌شماری از جمله زنان و کودکان منجر شده و می‌شود.

تناقضات غرب در قبال زنان و کودکان و حتی آوارگان اوکراینی و مردم سایر کشورها به‌ویژه غرب آسیا را شاید بتوان در این جمله «جوزف بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یافت که گفت: ما اغلب به دلیل استاندارد‌های دوگانه مورد انتقاد قرار می‌گیریم، اما سیاست بین‌الملل عمدتاً حول به کارگیری استاندارد‌های دوگانه می‌چرخد، ما از استاندارد‌های یکسان برای همه بحران‌ها استفاده نمی‌کنیم!


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سایه اختلافات خاورمیانه بر میز دیپلماسی بریکس/سند نهایی بدون بیانیه مشترک منتشر شد
وزیر انرژی آمریکا: بازگشایی تنگه هرمز در گرو توافق با ایران است
پزشکیان: فردوسی با شاهنامه هویت ایرانی را جاودانه کرد
مشاور امنیت ملی سابق: آمریکا در «بن‌بست استراتژیک» مقابله با ایران گرفتار شده است
پرواز قیمت نفت در سایه بحران/ برنت و دابلیوتی‌آی رکورد زدند
تهران در محاصره تندباد
دستاورد ترامپ از سفر پر سر و صدا به چین چه بود؟
دعوت وزیر خارجه چین به مذاکره برای پایان دادن به بن‌بست ایران و آمریکا
پاسخ معنادار بانوی آهنین به ترامپ
جنبلاط: هیچ مبارزی زیر بمباران سلاحش را تحویل نمی‌دهد
غریب‌آبادی: سازمان «آلکو» بستری برای شنیده شدن صدای مستقل حقوقی آسیا و آفریقاست
ماراتن دکتری 1405 به ایستگاه مصاحبه رسید+ جزئیات آمار پذیرفته‌شدگان
ایران، محور تیرگی روابط ابوظبی و ریاض
اعلام قیمت‌های جدید واردات برنج و نهاده‌های روغنی + جدول
پیام تبریک آل‌صادق به دولت جدید عراق/ایران در کنار برادران عراقی می‌ماند
تغییر ساعت اداری از فردا برای نجات شبکه برق
توافق روسیه و اوکراین با تبادل 205 اسیر وارد فاز اجرایی شد
شکار «مرکاوا» با پهپادهای انتحاری، ضربات دقیق حزب‌الله در جنوب لبنان
زباله‌دان تاریخ؛ فرجامِ پیش‌بینی شده عراقچی برای سیاست‌های آمریکا
پاسخ قاطع اصغر فرهادی به موج‌سواری سیاسی در کن
وضعیت راه‌ها/ چالوس نیمه‌قفل، سایر محورها روان
اجرای عملیات انهدام مهمات عمل نکرده در قم
ترامپ: قصد دارم تحریم شرکت‌های نفتی چین را لغو کنم
مرگ خانم وکیل زیر چرخ‌های خودروی همسر
درخشش طلا بر سینه چمی‌پا و نقره‌های دیدنی احمدی و زیار
هشدار زرد بارندگی برای 12 استان کشور/خطر سیلاب ناگهانی در مناطق شمالی و غرب
جنایت جدید اشغالگران در بیمارستان‌های صور
امارات به دنبال تسریع پروژه خط لوله نفت برای دور زدن تنگه هرمز
پزشکیان: فردوسی، میان پهلوانان ملی و دینی ایران پیوندی ماندگار برقرار کرد
هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی با کد اضطراری در تل‌آویو فرود آمد
از تایوان تا هرمز؛ پیام‌های پنهان دیدار پکن
اظهارنظر جنجالی ترامپ پس از سفر به پکن
باد، باران و کاهش دما در راه تهران
کره‌جنوبی ناوشکن 4500 تنی خود را به مأموریت برون‌مرزی اعزام کرد
اعلام قیمت طلا و سکه در 25 اردیبهشت ماه 1405
آتش‌بس شکننده است اما به دیپلماسی فرصت می‌دهیم
اختلال اینترنت، گردش مالی کسب‌وکارهای مجازی را تحت تأثیر قرار داد
پیام مرجع شیعی بحرین درباره انقلاب اسلامی
پایان محرومیت روسیه و بلاروس برای حضور در رقابت های بین المللی کشتی
همراهی مردم، کلید پایدار ماندن تأمین انرژی و تولید صنعتی
روند استعفاها در دولت ترامپ به گشت مرزی رسید
پس از ترامپ؛ پوتین نیز عازم چین می‌شود
درخواست مردم اسرائیل: نتانیاهو در انتخابات آینده نامزد نشود
کانادا به‌دنبال تبدیل شدن به ابرقدرت انرژی پاک
سقوط بازار اوراق قرضه جهانی در پی نگرانی از تورم جنگی
پس از نتانیاهو، رئیس ستاد ارتش اسرائیل هم به امارات رفت
کره شمالی تحریم انگلیس علیه اردوگاه کودکان را محکوم کرد
پیام وزیر خارجه هند پس از دیدار با عراقچی در دهلی
اعزام تکواندوکاران ایران به مسابقات قهرمانی آسیا 2026
محدودیت‌های ترافیکی جاده چالوس از ساعت 14 امروز آغاز می‌شود