×
سیاسی
شناسه خبر : 102565
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/23 ساعت 20:14
مردم اروپا قربانی اصلی تنش‌آفرینی‌های آمریکا

نورنیوز بررسی کرد؛

مردم اروپا قربانی اصلی تنش‌آفرینی‌های آمریکا

شعله‌ور شدن تنش‌ها در شرق آسیا و تحریم‌های چین علیه تایوان یک یادآوری واضح برای اروپا بود که چقدر به این جزیره و تراشه‌های رایانه‌ای کوچک آن نیازمند است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: حوادث اخیر جهان را می‌توان از منظری دیگر برای ارزیابی توان بالقوه و بالفعل برخی از کشورها بررسی کرد، به‌خصوص که ابعاد مختلف تغییر موازنه قدرت در عرصه‌ بین‌المللی هر روز از زوایای گوناگون در رسانه‌ها منتشر می‌شود تا به جهانیان یادآوری نماید که علاوه بر جغرافیا، توان‌های بالقوه کشورها نیز می‌تواند اثرات ژئوپولتیکی و مولفه‌های قدرت و اقتدار آنها را تقویت یا کاهش دهد. 

اختلافات منتهی به جنگ اوکراین که منجر به زورآزمایی روسیه و ناتو شده است، ضعف‌ها و قوت‌های هر دو طرف را آشکار ساخت تا میزان تاب‌آوری طرفین در شرایط جدیدی که بر آنها مستولی می‌شود مورد ارزیابی قرار گیرد.

قاره سبز با پیوند زدن خود به تصمیم آمریکا برای اصرار بر پیوستن اوکراین به ناتو و تحریک روسیه که منجر به محدودیت‌هایی در عرضه انرژی به جهان شد، در میانه تابستان سراسیمه به دنبال جایگزین گاز تا رسیدن فصل سرما شده است.

این نگرانی و ضعف اروپا البته می‌تواند فرصت‌ها و تهدیدهایی را هم برای قاره سبز و هم برای دیگر کشورهای صادرکننده ایجاد کند.

روسیه نیز در این چالش توانست به نگاه‌های واقع‌بینانه‌تری در معطوف کردن روابط خارجی خود به شرق، ارزیابی جدید از قدرت نظامی خود و ناتو و میزان تاثیرگذاری خود در عرصه بین‌المللی برسد.

اما چالش جاه‌طلبانه دیگر آمریکا در رابطه با دشمن‌انگاری چین با مرور بر سند امنیت ملی آمریکا که در آن از چین و روسیه به عنوان تهدیدات اصلی نام برده شده، در کنار سفر «نانسی پلوسی» به تایوان موجب شد تا کسب و کارهای اروپایی از قطع ناگهانی عرضه تراشه‌های الکترونیک که توسط بزرگترین شرکت نیمه هادی جهان در تایوان تولید می‌شوند نگرانی فزاینده‌ای را بازتجربه کنند.

شعله‌ور شدن تنش‌ها در شرق آسیا و تحریم‌های چین علیه تایوان یک یادآوری واضح برای اروپا بود که چقدر به این جزیره و تراشه‌های رایانه‌ای کوچک آن نیازمند است، چه، در واکنش به سفر پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه، چین با انجام رزمایشی بخشی از تجارت با تایوان را ممنوع کرد و با کنترل ترافیک هوایی و دریایی عملا آن را محاصره نمود.

شرکت تولید نیمه رسانا تایوان (TSMC) بیش از نیمی از بازارهای نیمه هادی را در اختیار دارد که اپل و کوالکام نیز در میان آنها قرار دارند.

اروپا طی سالیان متمادی وابستگی خود را به تراشه‌های تایوانی افزایش داده و این به دلیل فرهنگ اشتغال انعطاف‌پذیر در تایوان از یک‌سو و ماهیت منحصر به فرد تراشه‌های این جزیره از سوی دیگر است که نه تنها برای وسائل الکترونیک مثل گوشی هوشمند و لپ تاپ بلکه تراشه‌های 5 نانومتری و کوچکتر را نیز تولید می‌کند که کلیدی‌ترین عنصر رانندگی خودکار به شمار می‌روند.

با وجود همه اینها؛ اینک اما تنش‌آفرینی آمریکا، بروکسل و پکن را در این زمینه رو در روی هم قرار داده است.

چین نیز چون بر این امر واقف است که تایوان و تولیدات منحصر به فرد آن مدیون ورود تجهیزات هلندی است، لذا تا آنجا که ممکن است تمایلی برای بر هم زدن ماهیت حقوقی شرکت‌های تایوانی ندارد، اما به هرحال قطع کامل تراشه‌های تایوانی بدون شک قانون‌گذاران اروپایی را تشویق می‌کند تا در وابستگی خود به سیاست‌های تنش‌آفرین آمریکایی تجدیدنظر جدی‌تری کنند و سرنوشت مردمان خود را با داشته‌ها و امکانات موجود و واقعی در جهان امروز تبیین کنند نه بلند پروازی‌های آمریکا.


نورنیوز
اخبار مرتبط
مردم اروپا قربانی اصلی تنش‌آفرینی‌های آمریکا
دوشنبه 1401/05/24 ساعت 19:47
مردم اروپا قربانی اصلی تنش‌آفرینی‌های آمریکا
شعله‌ور شدن تنش‌ها در شرق آسیا و تحریم‌های چین علیه تایوان یک یادآوری واضح برای اروپا بود که چقدر به این جزیره و تراشه‌های رایانه‌ای کوچک آن نیازمند است.
استاندارد‌های دوگانه غرب؛ این بار زنان اوکراین!
دوشنبه 1401/05/24 ساعت 15:31
نورنیوز بررسی کرد؛
استاندارد‌های دوگانه غرب؛ این بار زنان اوکراین!
رسانه‌های غرب تلاش می‌کنند با تهیه‌ گزارش‌هایی از وضعیت زنان و کودکان در بحبوحه جنگ اوکراین، موضع روسیه در افکار عمومی را تضعیف کنند با این حال مروری بر جنایات آمریکا و سایر کشورهای غربی علیه کودکان و زنان سایر کشورها نشان می‌دهد این رسانه‌ها اساسا دغدغه کودکان و زنان را ندارند.
تبعات امنیتی پیگیری راهبرد مهار چین و روسیه از سوی آمریکا
پنج‌شنبه 1401/05/20 ساعت 09:50
نورنیوز بررسی می‌کند؛
تبعات امنیتی پیگیری راهبرد مهار چین و روسیه از سوی آمریکا
آمریکا در چارچوب سیاست مهار چین و روسیه، راهبرد به چالش کشاندن امنیت ملی پکن و مسکو و درگیرسازی آنها در بحران‌های امنیتی را در دستور کار خود قرار داده است.
نظرات

آخرین اخبار
گزارش عراقچی از رایزنی های اخیرش با مقامات پاکستان و عمان
پاسخ قالیباف به لفاظی‌های بسنت: نمایش مضحکت، «روز پیروزی» نبود؛ «روز دلقک» بود!
نیروی دموکراتیک سوریه منحل شد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و قطر
سخنگوی دولت: سهمیه بنزین 1500 و 3000 تومانی تغییر نمی‌کند
قالیباف: آمریکا در جنگ نظامی و سیاسی از ایران شکست خورد
رئیس‌جمهور کوبا: تحریم‌های آمریکا نسل‌کشی است
قطعی برق کرمانشاه فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد/ جدول خاموشی
قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا چهارشنبه 4 شهریور + جدول
قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا چهارشنبه 4 شهریور + لینک
خروج یک هواپیما از باند فرودگاه مشهد؛ حادثه هیچ مصدومی نداشته است
هشدار بقائی به تبعات سکوت کشورها در برابر قلدری آمریکا
واشنگتن‌پست: ایران قادر است تحریم‌های آمریکا را دور بزند
البوسعیدی از گفت‌وگوی سازنده با عراقچی خبر داد
واکنش دمشق به بازدید یسرائیل کاتس از جنوب سوریه
جزئیات بیانیه مشترک ایران و عمان؛ کریدور دریانوردی موقت در تنگه هرمز
در جلسه 7 ساعته رئیس‌جمهور با رهبر معظم انقلاب چه گذشت؟
عکس های منتخب ایران؛ سه شنبه ،3شهریور 1405
طلا و سکه ارزان شد+ قیمت جدید
نتایج اولیه آزمون ارشد اعلام شد
گوترش: بن‌بست آمریکا در جنگ علیه ایران محدودیت‌ ابرقدرت‌ها را آشکار کرد
رکورد جدید در حراج شمش طلا؛ 116 کیلوگرم طلا در مرکز مبادله معامله شد
تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بحث اعتماد به آمریکا نیست، بحث انتخاب ابزار است
هشدار فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا درباره نقشه دشمن برای تهاجم از محور شمال‌غرب
ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری آغاز شد
برنامه قطعی برق تهران فردا چهارشنبه 4 شهریور اعلام شد
ترامپ متوهم مدعی مین‌زدایی تنگه هرمز شد
نیروی دریایی سوئد خواستار مصادره ملک شهروند روس شد
سفر محرمانه رئیس سیا به مسکو؛ مذاکرات پشت پرده آمریکا و روسیه
شناسایی معاملات مشکوک به پولشویی 130 هزار میلیارد تومانی در بازار ارز و طلا
ما بر ایستادگی در کنار جمهوری اسلامی ایران و وحدت میادین تأکید داریم
آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور؛ ترافیک سنگین در محور چالوس و هراز
پزشکیان: امضای توافقنامه نه از روی وادادگی، بلکه از روی منطق بود
ماجرای 300 کتاب کهنه‌ای که رهبر شهید انقلاب آنها را صحافی کردند
واکنش کرملین به ایده حاکمیت خارجی بر دونباس
پزشکیان رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی را منصوب کرد
چرا مس رفسنجان 3 فصل محروم شد؟
پیش بینی قیمت دلار فردا چهارشنبه 4 شهریور
قیمت سکه پارسیان امروز 3 شهریور 1405؛ هر گرم به 22 میلیون تومان رسید
خبر خوش برای صنعت خوراک دام؛ برداشت 3.9 میلیون تن جو در سال جاری
شهادت رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان
آخرین قیمت طلا و سکه امروز 3 شهریور 1405؛ طلا در مرز 22 میلیون تومان
آغاز ثبت‌نام طرح آشیان در 12 شهر+ لینک ثبت نام
برنامه کنسرت‌های شهریور 1404؛ از تالار وحدت تا شهرهای مختلف ایران
ساعت کاری ادارات تا 15 شهریور اعلام شد+جزییات
یک منبع مطلع: مواضع و شروط ایران درباره تنگه هرمز به طور شفاف به واسطه پاکستانی اعلام شد
پایان ماموریت ناو لینکلن در خاورمیانه؛ پهلوگیری در تایلند پس از 250 روز
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 3 شهریور چقدر کاهش یافت؟
سیاست‌های مالی ترامپ و بمب ساعتی بدهی آمریکا
قیمت دلار امروز سه‌شنبه 3 شهریور 1405؛دلار 203 هزار تومان شد