×
سیاسی
شناسه خبر : 102544
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/23 ساعت 11:56
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟

نورنیوز بررسی می‌کند؛

ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟

بر اساس راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایدار بودن انتفاع اقتصادی ایران از توافق، محور گفتگوهای هیئت مذاکره‌کننده در وین بوده است.

نورنیوز - گروه سیاسی: پس از آنکه دور اخیر مذاکرات رفع تحریم‌ها دوشنبه هفته گذشته پس از ۵ روز به پایان رسید، اظهارات مختلفی از سوی رسانه‌ها و مقامات سیاسی کشورهای حاضر در مذاکرات وین طرح شد که در پاره‌ای موارد نیز از وجود تناقض‌هایی در نوع نگاه طرفین گفتگوها به آخرین ایده‌های ارائه شده از سوی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی حکایت داشت.

برآیند اظهارات ضلع غربی میز مذاکرات وین این بود که با پایان یافتن گفتگوها، متن نهایی آماده شده و طرفین مذاکرات باید با بیان کلمه بله یا خیر نظر خود را در مورد متن نهایی! اعلام کنند.

ایران اما صراحتاً اعلام کرد که هیچ متن یا پیشنهادی را به عنوان متن نهایی به رسمیت نمی‌شناسد و ضمن دریافت ایده‌های انریکه مورا، معاون هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی، موارد ارائه شده را در تهران مورد بررسی دقیق‌تر قرار خواهد داد و نظرات خود را در این رابطه اعلام می‌کند.

علاوه بر این در حالی که پس از بازگشت هیئت‌ها به پایتخت‌ها برای بررسی ایده‌های مورا، برخی رسانه‌های غربی تلاش کردند که بازی نخ‌نما و قدیمی ضرب‌الاجل را مجددا احیاء کنند، ایران اعلام کرد که بر اساس رویه ثابت خود، ایده‌های دریافت شده را در جلسات کارشناسی به هر میزان که لازم باشد به دقت بررسی کرده و جمع‌بندی نهایی را برای اخذ تصمیم به مراجع عالی ارائه می‌کند.

در این میان برخی رسانه‌های غربی هم‌زمان با طرح این ادعای که به پیش‌نویس حاوی ایده‌های هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی دست یافته‌اند، مدعی شدند که امتیازات قابل توجهی در دور اخیر مذاکرات به ایران داده شده است.

این رسانه‌ها در ادامه به موضوع ضرورت همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای شفاف‌سازی در خصوص سوالات طرح شده پیرامون فعالیت‌های گذشته ایران در حوزه هسته‌ای اشاره کردند!

اگرچه به‌دلیل اینکه ایران برخلاف آمریکا هیچگاه به‌دنبال زیاده‌خواهی نبوده که موضوع امتیازگیری برایش مفهوم داشته باشد اما بسیار روشن است که استفاده از این ادبیات برای تحت فشار قرار دادن ایران برای پذیرش بدون قید و شرط ایده‌های هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی مطرح می‌شود.

در عین حال رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا نیز بلافاصله پس از انتشار این اخبار برای متهم نشدن به امتیازدهی به ایران ضمن بیان حرف‌های تکراری در خصوص ضرورت ارائه پاسخ‌های معتبر از سوی ایران به آژانس، ارائه امتیازات به ایران را تکذیب کرد و گفت: ما در مذاکرات وین بر روی رفع تحریم‌های تهران توافقی نکرده‌ایم و در حقیقت تا درباره همه چیز توافق نکنیم، درباره هیچ چیز توافق نشده است.

موضوعی که طرف‌های غربی به‌ویژه آمریکا تعمدا قصد دارند نسبت به آن خود را به تغافل بزنند این است که با توجه به سابقه رفتارهای سیاسی آژانس، طرفی که باید نسبت به آینده نگران باشد ایران است و نه آژانس!

ایران پس از امضای برجام به اذعان گزارش‌های متعدد آژانس با صداقت و شفافیت کامل به تعهدات خود عمل کرد اما با خروج غیر قانونی آمریکا از برجام با هدایت واشینگتن و صحنه گردانی رژیم صهیونیستی پرونده‌هایی که بر اساس توافق سال ۲۰۱۵ کاملاً بسته شده بود، بر اساس رویکرد سیاسی و غیر فنی آژانس دوباره در دستور کار قرار گرفت و به عاملی برای فشار به کشورمان تبدیل شد.

بر این اساس مذاکره‌کنندگان کشورمان در چارچوب راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایدار بودن انتفاع اقتصادی ایران از توافق را محور اصلی گفتگوهای خود در وین قرار دادند و موضوع ضرورت فاصله گرفتن آژانس از رفتارهای سیاسی را با جدیت پیگیری نمودند.

طرح گزاره‌هایی چون ضرورت تلاش ایران برای رفع نگرانی‌های آژانس در حقیقت اتخاذ رویکرد فرار به جلو برای عدم پاسخگویی به نگرانی منطقی ایران است که با توجه به سوابق گذشته نمی‌تواند بدون اطمینان از عدم تکرار استفاده سیاسی قدرت‌های غربی از آژانس برای طرح موضوعات پادمانی بی اساس، وارد هرگونه توافق احتمالی شود.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟
یکشنبه 1401/05/23 ساعت 19:03
ایران یا غرب؛ کدام طرف باید نگران سیاسی کاری و بدعهدی باشد؟
بر اساس راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسائل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایدار بودن انتفاع اقتصادی ایران از توافق، محور گفتگوهای هیئت مذاکره‌کننده در وین بوده است.
گمانه‌زنی‌ها درباره نتیجه بررسی‌های کارشناسی پیرامون ایده‌های اتحادیه اروپایی بی‌اساس است
جمعه 1401/05/21 ساعت 16:59
اختصاصی نورنیوز؛
گمانه‌زنی‌ها درباره نتیجه بررسی‌های کارشناسی پیرامون ایده‌های اتحادیه اروپایی بی‌اساس است
با وجود انتشار برخی خبرهای جعلی از سوی رسانه‌های خارجی و همچنین گمانه‌زنی‌های بی‌پایه که در داخل توسط افراد و رسانه‌های غیر مسئول مطرح می‌شود، هنوز روند کارشناسی ادامه داشته و هیچ تصمیم سلبی یا ایجابی درباره ایده‌های طرح شده از سوی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی اتخاذ نشده است.
آغاز بررسی ایده‌های هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در تهران
چهارشنبه 1401/05/19 ساعت 22:53
اختصاصی نورنیوز؛
آغاز بررسی ایده‌های هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در تهران
بلافاصله پس از بازگشت هیئت ایرانی از وین، فرآیند بررسی ایده‌های طرح شده از سوی هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در سطح کارشناسی آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دینار عراق امروز جمعه 23 مرداد 1405؛ 100 دینار چند تومان شد؟
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور چالوس و آزادراه تهران-شمال
مستند برنده ونیز، نماینده سوئیس در اسکار 2027؛ روایتی از زندگی در غزه
پنجره نقل‌وانتقالات استقلال 4 شهریور باز می‌شود؟
افتخارآفرینی نخبگان ایرانی در المپیاد جهانی کامپیوتر 2026
خواب‌آلودگی راننده پژو 405 حادثه مرگباری رقم زد
چرا قاهره از توافق سه جانبه ریاض، استانبول و اسلام آباد جا ماند؟
رایزنی ایران و افغانستان برای تسهیل صادرات و توسعه تجارت دوجانبه
قیمت لیر ترکیه امروز جمعه 23 مرداد چقدر شد؟
جشن روز استقلال پاکستان در تهران با حضور سفیر پاکستان برگزار شد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 23 مرداد 1405 / سکه 189 میلیون تومان شد
سریال «دختر امپراتور» از امشب روی آنتن می‌رود
جزئیات ضربه اطلاعات سپاه به تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان
مذاکرات لبنان و اسرائیل در آستانه بن‌بست؛ بیروت خواستار توقف حملات شد
افزایش قیمت بنزین فعلاً منتفی شد
مهسا بهشتی ستاره وزنه‌برداری جوانان آسیا شد؛ 6 مدال طلا برای دختر ایرانی
نحوه پرداخت اینترنتی حق‌بیمه رانندگان در سامانه تأمین اجتماعی اعلام شد+ لینک
پهلوان آواز ایران با حضور چهره‌های موسیقی بدرقه شد؛ روایت هنرمندان از ایرج خواجه‌امیری
ورود 363 هزار خودرو به گیلان؛ ترافیک سنگین در آزادراه رشت - قزوین
قاتل 3 جوان لرستانی در کوهدشت دستگیر شد + جزئیات جنایت
جنگ ایران به روایت رسانه‌های اسرائیلی؛ توان موشکی ایران پابرجاست
جزئیات برنامه احیای تالاب انزلی؛ پایش زیست‌بوم و تقویت محیط‌بانی
رکورد تاریخی اسقاط خودرو در ایران شکست ؛ 20 میلیون وسیله نقلیه فرسوده در جاده‌ها
رشد 205 درصدی تردد واگن‌های قطار در مرز رازی
آمریکا در تله زمان؛ ایران چرا نباید به توافق نجات‌بخش ترامپ تن دهد؟
هشدار درباره ایمنی هتل‌ها؛ از 217 هتل فقط 4 هتل تأییدیه آتش‌نشانی دارند
ریاست فیفا چرخشی خواهد شد؟ فشار سه کنفدراسیون بزرگ بر اینفانتینو
تنگه هرمز زیر فشار تنش ایران و آمریکا؛ تردد کشتی‌ها کاهش یافت
رکورد 16 ساله اعدام در آمریکا شکسته شد؛ اجرای همزمان حکم مرگ در 3 ایالت
فراخوان پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه علامه طباطبائی + مهلت ثبت‌نام
فشار تازه دموکرات‌ها بر ترامپ و هگست؛ اعتراض به نحوه ثبت تلفات جنگ ایران
تصادف مرگبار BMW در بزرگراه همت /2 دختر و یک پسر جوان جان باختند + فیلم تصادف
آخرین اخبار استقلال امروز جمعه 23 مرداد
زمان قطعی برق کهگیلویه و بویر احمد امروز جمعه 23 مردادماه اعلام شد+ جدول
جزئیات جدید احراز سکونت مشمولان کالابرگ اعلام شد / زمان شارژ کالابرگ مرداد
8 میلیارد تومان برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی؛ طرح «یوزبان» در خراسان جنوبی
ائتلاف دفاعی دریایی عربستان با مشارکت 39 کشور؛ پاکستان معاون ریاض شد
وام 450 میلیونی دندانپزشکی برای هنرمندان؛ جزئیات تسهیلات صندوق اعتباری هنر
تورم پای ترامپ دوباره جنجالی شد؛ پزشکان خواستار شفاف‌سازی شد
بحران در ناو آبراهام لینکلن؛ دموکرات‌ها خواستار برکناری وزیر دفاع آمریکا شدند
راز باشگاه اتم؛ چه کسی پشت درهای بسته ایستاده است؟
شهادت رئیس پلیس غزه در حمله هوایی اسرائیل ؛ حماس: آتش‌بس در خطر است
پاسخ قاطع ایران به اتهامات آمریکا در شورای امنیت درباره یمن
وعده وزیر خزانه‌داری آمریکا برای تشدید فشارهای اقتصادی بر ایران
بحران در ناو آبراهام لینکلن: خودکشی ملوانان و فشار روانی شدید
حادثه رانندگی در محورهای هرمزگان؛ اعزام 7 آمبولانس و اتوبوس اورژانس
پیش‌بینی وضعیت جوی هرمزگان: از تندباد تا مواج شدن دریای عمان
علت بالا رفتن کلسترول برخی افراد با رژیم کم‌کربوهیدرات مشخص شد
پیش‌بینی بازار خودرو در هفته چهارم مرداد 1405؛ قیمت‌ها تا پایان پاییز چقدر افزایش دارند؟
قیمت دلار آمریکا امروز جمعه 23 مرداد چقدر شد؟