×
سیاسی
شناسه خبر : 102373
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/05/18 ساعت 14:20
چرا سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات وین همچنان منفعل هستند؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا سه کشور اروپایی حاضر در مذاکرات وین همچنان منفعل هستند؟

در حالی که همه طرف‌های گفتگوکننده در وین مواضع خود را در مورد گفتگوهای اخیر به روشنی اعلام کرده‌اند، اما سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان که نمایندگان آنها در مذاکرات حاضر نبودند تاکنون هیچ واکنشی در این خصوص نداشته‌اند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: روز گذشته دوشنبه ۱۷ مردادماه و پس از پایان مذاکرات میان هیئت‌های حاضر در وین اعلام شد که «انریکه مورا» معاون هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی ایده‌هایی را به طرف‌های مذاکره‌کننده در وین ارائه کرده و لازم است این ایده‌ها در پایتخت‌ها مورد بررسی دقیق‌تر قرار بگیرد.

بر این اساس اعلام شد که هیئت‌های مذاکره‌کننده وین را ترک کرده و به پایتخت‌ها باز می‌گردند تا پس از جمع‌بندی نظرات پیرامون ایده‌های طرح شده رایزنی‌ها را ادامه دهند.

شب گذشته و بلافاصله پس از پایان یافتن گفتگوها، «جوزف بورل» هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپایی در تماس با وزیر امور خارجه کشورمان ضمن مثبت ارزیابی کردن دور اخیر مذاکرات در وین، خاطرنشان کرد که در گفتگوها پیشرفت نسبی حاصل شده است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این گفتگو با تاکید بر اراده و جدیت ایران برای دستیابی به توافق قوی و قابل اتکاء اظهار داشت: توافق نهایی باید تأمین‌کننده حقوق و منافع ملت ایران بوده و رفع پایدار موثر تحریم‌ها را تضمین نماید.

او با اظهار امیدواری در مورد اجتناب سایر طرف‌ها به‌ویژه آمریکا از اتخاذ مواضع غیرسازنده گفت: انتظار می‌رود همه طرف‌ها برای دستیابی به متن نهایی توافق از خود اراده و جدیت نشان دهند.

 ایالات متحده آمریکا نیز با فاصله کوتاهی پس از اتمام گفتگوهای وین در اظهارنظری از قول یک سخنگوی وزارت خارجه این کشور اعلام کرد: آمریکا آماده توافق سریع بر اساس متن پیشنهادی اتحادیه اروپا است.

در حالی که نماینده روسیه نیز با اتخاذ موضعی روشن ضمن مثبت ارزیابی کردن گفتگوها نسبت به دستیابی طرفین مذاکرات به توافق نهایی ابراز امیدواری کرد اما سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان که نمایندگان آنها در مذاکرات حاضر نبودند تاکنون هیچ واکنشی نیز در این خصوص نداشته‌اند.

به صورت طبیعی تنها زمانی امکان دستیابی به متن نهایی توافق وجود دارد که همه طرف‌های حاضر در مذاکرات از جمله سه کشور اروپایی ذکر شده آن را تایید کنند اما مشخص نیست که چرا این کشورها که در میانه مذاکرات اقدام به صدور بیانیه‌ای یک‌طرفه کردند که آشکارا حمایت از زیاده‌خواهی‌های آمریکا بود، اکنون مسیر سکوت را برگزیده‌اند؟

اگرچه با توجه به سوابق رفتارهای قبلی انگلیس، فرانسه و آلمان در مذاکرات برجام و پس از آن، می‌توان گمانه‌هایی را در تحلیل چرایی سکوت سه کشور  اروپایی مطرح کرد اما به طور قطع طی روزهای آینده و با ارائه جمع‌بندی نظرات کشورهای حاضر در مذاکرات پیرامون ایده‌های مطرح شده از سوی انریکه مورا،  نمایه دقیق‌تری در این خصوص به‌دست خواهد آمد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
سه‌شنبه 1401/05/25 ساعت 18:46
اختصاصی نورنیوز؛
نشست ویژه اعضاء کمیسیون امنیت ملی مجلس در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی
قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران که با هوشمندی و دوراندیشی مجلس انقلابی تصویب شد ظرفیت‌های بسیار خوبی را برای پیگیری کامل سیاست مقاومت فعال در اختیار کشور قرار داد که امروز ثمرات آن بیش از گذشته هویدا شده است.
گزارش علی باقری در جلسه فوق‌العاده شورای عالی امنیت ملی
دوشنبه 1401/05/24 ساعت 17:38
اختصاصی نورنیوز؛
گزارش علی باقری در جلسه فوق‌العاده شورای عالی امنیت ملی
بر اساس راهبردهای تعیین شده، پایان دادن به ادعاهای سیاسی مرتبط با مسایل پادمانی و ایجاد ضمانت‌های لازم برای اطمینان‌یابی از پایداری انتفاع اقتصادی ایران از توافق، محور گفتگوهای هیئت مذاکره کننده در وین بوده است.
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 23:36
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
اتحادیه اروپایی به‌عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات نمی‌تواند پیشنهادات خود را به عنوان «متن نهایی» معرفی کند، چرا که اتخاذ تصمیم‌ در این خصوص تنها در اختیار طرف‌های مذاکره‌کننده است.
ایده‌های جدید مطرح شده در مذاکرات وین در پایتخت‌ها بررسی می‌شود
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 20:09
اختصاصی نورنیوز؛
ایده‌های جدید مطرح شده در مذاکرات وین در پایتخت‌ها بررسی می‌شود
گرچه هنوز امکان قضاوت قطعی در مورد نتایج حاصل از گفتگوها وجود ندارد اما مذاکرات انجام شده طی 5 روز گذشته را با توجه به توقفی که در گفتگوها ایجاد شده بود، می‌توان حرکت به سمت جلو اما با روندی کند ارزیابی کرد.
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
شنبه 1401/05/15 ساعت 21:54
نورنیوز بررسی می‌کند؛
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
موضوعات پادمانی امری جدا از برجام یا خواسته‌ای اضافی از سوی ایران نیست چرا که در سال 2015 نیز در متن برجام تعهدی سیاسی برای مختومه کردن ادعاها علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از سوی آژانس ارائه شد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جزئیات قتل قهرمان کشتی در نزاع خانوادگی در بیمارستان
فتح قله 3.8 میلیون واحدی در بورس تهران
یوسف صیادی در بیمارستان بستری شد
موج بعدی بارش‌ها ازراه می‌رسد/افزایش شمارجانباختگان به7نفر/ رشد 260 درصدی بارش‌ درهرمزگان
پادکست | تاثیرات افزایش نرخ سود بین بانکی
پیام تبریک دکتر پزشکیان به مناسبت روز ملی قطر
چاه‌های 200متری منابع زیرزمینی پایتخت را از بین می‌برد
روایت نابغه ایرانی گوگل از انقلاب سرعت پردازش داده‌ها
کشف 41 هزار تُن برنج و نهاده دامی قاچاق و احتکاری در تهران
آغاز نوبت‌دهی اینترنتی بیمارستان‌های دولتی از اول دی‌ ماه
اعلام رسمی علت مرگ کارگردان معروف هالیوود و همسرش
7 میلیون موتورسیکلت، گره اصلی ترافیک تهران
صلاح باز هم عربستانی‌ها را ناامید کرد
پهلو گرفتن کشتی 66 هزار تُنی گندم در بندر شهید رجایی
پیش‌نویس لایحه «به رسمیت شناختن زبان اشاره ایرانی» تدوین شد
نقشه علمی جهان اسلام به کدام سو می‌رود؟
رئیس سازمان بورس: تا پایان سال 20 عرضه اولیه انجام می‌شود
پرشدگی 33 درصدی سدها
پیست اسکی توچال بازگشایی شد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(142) «جهرم»
ادامه واریز حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از امروز +جزییات
انهدام مخفیگاههای داعشی در غرب عراق
در کوچه بن بست نباید نشست
ترور شخصیت معروف در حمص توسط عناصر جولانی
جنوب یمن؛ بوی توطئه و خیانت
افزایش 50 درصدی مرگ موتورسیکلت‌سواران در تصادفات پایتخت
آینده حزب‌الله و مقاومت در فضای تصاعد بحران
اعتراف هولناک مرد 70 ساله به قتل همسرش در مشهد
پزشکیان: سالی چندهزار کشته در جاده‌ها، قابل قبول نیست
یک آمریکایی ایرانی‌تبار دستیار وزیر خارجه شد
فدراسیون فوتبال مصر انتصاب کی‌روش را تکذیب کرد!
عارف: باید شرایط برای جذب سرمایه‌ها ایجاد شود
جهان نظاره گر خاموش «غرق» غزه
مدنی‌زاده: دولت اقتصاد را رها نکرده است
توافق ایران و عراق برای افتتاح گذرگاه جدید میان دو کشور
فراخوان مشمولان اعزامی پایه خدمتی دی ماه سال 1404
اشرف بروجردی، رئیس اسبق کتابخانه ملی ایران درگذشت
از هر 100 متقاضی وام ازدواج 73 نفر دست خالی می‌مانند
بحرانی به ‎نام اطلاع‌رسانی مسئولان دوربینی در بحران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 29 آذر 1404+ جدول
12 روز زیر آتش؛ روایت کمالوندی از حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران
کاهش 33 درصدی بارش‌ها در کشور
امروز آخرین مهلت ثبت نام فروش جدید ایران خودرو/ رکورد ثبت نام شکست + زمان قرعه کشی
آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران دریافت نکرده است
کیفیت هوای تهران در وضعیت قابل قبول
آیا طلا به نشانگر زلزله پولی در جهان تبدیل شده است؟
انتقاد عراقچی از رویکرد غیرمسولانۀ 3 کشور اروپایی
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم
واکنش رژیم جولانی به بمباران ده‌ها نقطه در سوریه توسط آمریکا
ترامپ: حمله به اهداف داعش در سوریه موفقیت‌آمیز بود
X
آگهی تبلیغاتی