نورنیوز ـ گروه بینالملل: گروهی که گفته میشود از اعضای یک گروه وابسته به «یاسر الحبیب» روحانی افراطی کویتیالاصل مقیم لندن هستند، روز پنجشنبه ۱۳ مردادماه در اعتراض به «محدودیتهای اعمال شده توسط دولت جمهوری آذربایجان برای عزاداری محرم» به سفارت این کشور در لندن حمله کرده و پرچم آن را از سر در سفارت پایین کشیدند.
یاسر الحبیب که سال گذشته با اجرای پروژه سینمایی جنجالی به نام «THE LADY OF HEAVEN» معادل عربی «سیدة الجنة» و معادل فارسی «بانویی از بهشت» مشهور شد از شاگردان و منتسبین به «سید صادق شیرازی» است که دارای تفکرات افراطی و ضد تقریبی است.
نویسنده و تهیهکننده فیلم به ظاهر مذهبی و تاریخی بانویی از بهشت که اکران اولیه آن اعتراضات گستردهای از سوی مسلمانان شیعه و اهل سنت بهدنبال داشت، شخص یاسر الحبیب است که افراد وابسته به او در حمله به سفارت آذربایجان نقش داشتهاند.
پلیس انگلیس اعلام کرده که ۸ نفر از مهاجمان به سفارت آذربایجان در لندن را بازداشت کرده است.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز روز جمعه با احضار کاردار سفارت بریتانیا در باکو، مراتب اعتراض و نگرانی خود را در خصوص حمله به سفارت اعلام کرد.
بهطور قطع اقدام این گروه در حمله به سفارت آذربایجان در لندن با هر نیتی انجام شده باشد بر خلاف قوانین پذیرفته شده بینالمللی درباره مصونیت اماکن دیپلماتیک بوده و توجیهپذیر نیست.
اینگونه اقدامات که به بهانه دفاع از ارزشهای اعتقادی صورت میپذیرد دارای زمینههایی است که توجه به آنها میتواند از شکلگیری رفتارها و اقدامات افراطی با سوء استفاده از دین و مذهب جلوگیری کند.
کشور آذربایجان که بیشتر قریب بهاتفاق جمعیت آن شیعه مذهب هستند، دارای مردمانی دیندار و محب اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام است که به دلیل ریشه های دینی عمیق با وجود سالها فشار و ممنوعیتهای اعمال شده از سوی حکومت کمونیستی شوروی سابق، همچنان اعتقادات مذهبی خود را حفظ کردهاند.
مذهب شیعه یکی از ارکان اصلی انسجام ملی در آذربایجان است و طرفداران آن هیچ نسبت و ارتباطی با تفکرات افراطی گروههایی چون وابستگان به طیف سید صادق شیرازی که به «جریان تشیع انگلیسی» معروف شدهاند، ندارند.
تجربیات سالهای اخیر در شکلگیری گروههای تکفیری که با دست زدن به اقدامات تروریستی منشاء جنایتهای منزجر کنندهای زیر نام دین اسلام شدند، نشان میدهد که تحقیر و نادیده گرفتن احساسات پاک مذهبی و دینی مومنان واقعی، موجب رشد و برجسته شدن تفکرات افراطی که هیچگونه نسبتی با دین اسلام ندارند، خواهد شد.
خشونت، بداخلاقی و نادیده گرفتن حقوق انسانها همواره مورد مذمت دین اسلام و مذهب تشیع بوده و زندگی بر مدار گفتگو، مدارا و اخلاقمداری در ردیف دستورات محوری پیامبر عظیمالشان خاتم صلیالله علیه وآله و ائمه معصومین علیهمالسلام است.
دشمنان اسلام در چارچوب راهبردی هدفمند، همواره از راههای گوناگون بهویژه بهکارگیری مزدوران نیابتی به دنبال تفرقهاندازی بین مذاهب اسلامی و ارائه تصویری افراطی از دین خاتم در انظار جهانیان هستند.
لازم است کشورهای دارای جمعیت مسلمان برای خنثیسازی سیاستهایی که به نام دین در صدد لطمه زدن به آن هستند، رویه مدارا و احترام به اعتقادات و مناسک دینی مومنان واقعی و افزایش اعتماد متقابل را برای جلوگیری از سوء استفاده بدخواهان ارجح دانسته و اجازه ندهند احساسات پاک متدینین بستر سوء استفاده عناصر افراطی مشکوک شود.
نورنیوز