×
سیاسی
شناسه خبر : 102284
تاریخ انتشار : شنبه 1401/05/15 ساعت 17:01
پیام‌های حمله گروه‌های افراطی به سفارت جمهوری آذربایجان در لندن

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام‌های حمله گروه‌های افراطی به سفارت جمهوری آذربایجان در لندن

حمله به سفارت آذربایجان در لندن با هر نیتی انجام شده باشد بر خلاف قوانین پذیرفته شده بین‌المللی درباره مصونیت اماکن دیپلماتیک بوده و توجیه‌پذیر نیست.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گروهی که گفته می‌شود از اعضای یک گروه وابسته به «یاسر الحبیب» روحانی افراطی کویتی‌الاصل مقیم لندن هستند، روز پنج‌شنبه ۱۳ مردادماه در اعتراض به «محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت جمهوری آذربایجان برای عزاداری محرم» به سفارت این کشور در لندن حمله کرده و پرچم آن را از سر در سفارت پایین کشیدند.

یاسر الحبیب که سال گذشته با اجرای پروژه سینمایی جنجالی به نام «THE LADY OF HEAVEN» معادل عربی «سیدة الجنة» و معادل فارسی «بانویی از بهشت» مشهور شد از شاگردان و منتسبین به «سید صادق شیرازی» است که دارای تفکرات افراطی و ضد تقریبی است.

نویسنده و تهیه‌کننده فیلم به ظاهر مذهبی و تاریخی بانویی از بهشت که اکران اولیه آن اعتراضات گسترده‌ای از سوی مسلمانان شیعه و اهل سنت به‌دنبال داشت، شخص یاسر الحبیب است که افراد وابسته به او در حمله به سفارت آذربایجان نقش داشته‌اند.

پلیس انگلیس اعلام کرده که ۸ نفر از مهاجمان به سفارت آذربایجان در لندن را بازداشت کرده است.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز روز جمعه با احضار کاردار سفارت بریتانیا در باکو، مراتب اعتراض و نگرانی خود را در خصوص حمله به سفارت اعلام کرد.

به‌طور قطع اقدام این گروه در حمله به سفارت آذربایجان در لندن با هر نیتی انجام شده باشد بر خلاف قوانین پذیرفته شده بین‌المللی درباره مصونیت اماکن دیپلماتیک بوده و توجیه‌پذیر نیست.

این‌گونه اقدامات که به بهانه دفاع از ارزش‌های اعتقادی صورت می‌پذیرد دارای زمینه‌هایی است که توجه به آنها می‌تواند از شکل‌گیری رفتارها و اقدامات افراطی با سوء استفاده از دین و مذهب جلوگیری کند.

کشور آذربایجان که بیشتر قریب به‌اتفاق جمعیت آن شیعه مذهب هستند، دارای مردمانی دین‌دار و محب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام است که به دلیل ریشه های دینی عمیق با وجود سال‌ها فشار و ممنوعیت‌های اعمال شده از سوی حکومت کمونیستی شوروی سابق، همچنان اعتقادات مذهبی خود را حفظ کرده‌اند.

مذهب شیعه یکی از ارکان اصلی انسجام ملی در آذربایجان است و طرفداران آن هیچ نسبت و ارتباطی با تفکرات افراطی گروه‌هایی چون وابستگان به طیف سید صادق شیرازی که به «جریان تشیع انگلیسی» معروف شده‌اند، ندارند.

تجربیات سال‌های اخیر در شکل‌گیری گروه‌های تکفیری که با دست زدن به اقدامات تروریستی منشاء جنایت‌های منزجر کننده‌ای زیر نام دین اسلام شدند، نشان می‌دهد که تحقیر و نادیده گرفتن احساسات پاک مذهبی و دینی مومنان واقعی، موجب رشد و برجسته شدن تفکرات افراطی که هیچ‌گونه نسبتی با دین اسلام ندارند، خواهد شد.

خشونت، بداخلاقی و نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها همواره مورد مذمت دین اسلام و مذهب تشیع بوده و زندگی بر مدار گفتگو، مدارا و اخلاق‌مداری در ردیف دستورات محوری پیامبر عظیم‌الشان خاتم صلی‌الله علیه وآله و ائمه معصومین علیهم‌السلام است.

 دشمنان اسلام در چارچوب راهبردی هدفمند، همواره از راه‌های گوناگون به‌ویژه به‌کارگیری مزدوران نیابتی به دنبال تفرقه‌اندازی بین مذاهب اسلامی و ارائه تصویری افراطی از دین خاتم در انظار جهانیان هستند.

لازم است کشورهای دارای جمعیت مسلمان برای خنثی‌سازی سیاست‌هایی که به نام دین در صدد لطمه زدن به آن هستند، رویه مدارا و احترام به اعتقادات و مناسک دینی مومنان واقعی و افزایش اعتماد متقابل را برای جلوگیری از سوء استفاده بدخواهان ارجح دانسته و اجازه ندهند احساسات پاک متدینین بستر سوء استفاده عناصر افراطی مشکوک شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
درخت‌ها چطور با هم صحبت می‌کنند؟
ربات‌های میکرونی هوشمند، جراحان آینده در درون بدن انسان
ابزار هوش مصنوعی برای محافظت از زیرساخت‌های حیاتی در حملات سایبری
کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟
سفر 40 دقیقه‌ای به‌جای 6 ساعت با تونل جدید جهانی
افزایش 15 درصدی ظرفیت باتری سدیم‌یونی با یک تغییر شیمیایی هوشمندانه
ماجرای عجیب مردی که با خوردن یک همبرگر ساده مُرد!
5 تکنیک کاربردی برای مقابله با استرس در زندگی روزمره
حماس بدون اکسیژن هم زنده می ماند
تانک‌های آبرامز استرالیا در راه اوکراین
اعتراف ترامپ به نارضایتی‌های اقتصادی مردم آمریکا
حماس: طرح ساخت شهرک‌ جدید در شرق قدس، در چارچوب پروژه الحاق است
حضور مقامات اروپایی در گفت‌وگوهای نمایندگان آمریکا و اوکراین
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دیدار نفت و گاز گچساران - پیکان به تعویق افتاد
رکورد تقاضای ثبت نام در ایران خودرو شکست!/فردا آخرین مهلت ثبت نام
هشدار درباره یخ‌زدگی کنتورهای آب
هشدار بغداد و رم درباره تبعات هرگونه تنش جدید علیه ایران
سفیر آمریکا: درباره غزه و ایران اختلافی با اسرائیل نداریم
کاهش بیش از 50 درصدی ابتلا به آنفلوانزا در کرمانشاه
نخست‌وزیر مصر: اسرائیل باید فوری و بدون قیدوشرط از خاک لبنان خارج شود
فرد توهین‌کننده به رئیس‌جمهور شهید احضار شد
حمله توپخانه‌ای به مدرسه محل اسکان آوارگان فلسطینی
کدام مدارس شنبه 29 آذرماه تعطیل هستند؟/نام استانهایی که کار ادارات با تاخیر آغاز می شود
بیانیه سفارت آمریکا در لبنان درباره نشست کمیته ناظر بر آتش‌بس
عکس های منتخب ایران، جمعه 28 آذر 1404
مدودف: اجلاس اتحادیه اروپا «نشست دزدها» است
ربیعی: 37 درصد جوانان در سن کار، نه شاغلند و نه محصل
رشد بیت‌کوین و اتریوم در معاملات امروز
حماس: نشست میامی باید به اجرای کامل آتش بس منجر شود
تکرار ادعاهای بی‌اساس آمریکا علیه ونزوئلا
اوکراین: به نفت‌کش روسیه در آب‌های مدیترانه حمله کردیم
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ موج بعدی بارش‌ها از راه می‌رسد/افزایش شمار جانباختگان به 7 نفر
واکنش چین به فروش تسلیحات آمریکا به تایوان
بهانه جدید تل‌آویو برای اعزام نیرو به کرانه باختری
طالبان: هرگونه تجاوز به افغانستان با پاسخ قاطع روبه‌رو می‌شود
عضو دفتر پزشکیان: نقد گذشته لازم است اما به شرط ادب
دستگیری مرد متجاوز به 35 زن در لباس تعمیرکار
تحریم‌های جدید لندن در پرونده خشونت‌های سوریه
جان‌ باختن کودک 6 ساله در سیلاب روستای مهرگی سیریک
الحکیم: عراق نه میدان جنگ دیگران خواهد بود و نه خط تماس به نیابت از دیگران
روایت‌هایی از دیدار سیاسیون با رئیس‌جمهوری
آغاز پرداخت حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی+جزییات
بیانیه تند باشگاه پرسپولیس/ آنچه در تبریز رخ داد، عبور از مرز انسانیت و عقده‌گشایی بود
تجمع میلیونی در صنعا در حمایت از قرآن کریم و فلسطین
پیروزی چهارگله پرسپولیس در بازی تدارکاتی مقابل عقاب
روسیه بشار اسد را به سوریه تحویل نمی‌دهد
«بهار شیراز» اول زمستان به تلویزیون می‌آید
بازدهی هفتگی؛ چرخش سرمایه ها به کدام سمت؟
یورش اشغالگران به نمازگزاران در مسجد الاقصی
X
آگهی تبلیغاتی