×
سیاسی
شناسه خبر : 102284
تاریخ انتشار : شنبه 1401/05/15 ساعت 17:01
پیام‌های حمله گروه‌های افراطی به سفارت جمهوری آذربایجان در لندن

نورنیوز بررسی کرد؛

پیام‌های حمله گروه‌های افراطی به سفارت جمهوری آذربایجان در لندن

حمله به سفارت آذربایجان در لندن با هر نیتی انجام شده باشد بر خلاف قوانین پذیرفته شده بین‌المللی درباره مصونیت اماکن دیپلماتیک بوده و توجیه‌پذیر نیست.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: گروهی که گفته می‌شود از اعضای یک گروه وابسته به «یاسر الحبیب» روحانی افراطی کویتی‌الاصل مقیم لندن هستند، روز پنج‌شنبه ۱۳ مردادماه در اعتراض به «محدودیت‌های اعمال شده توسط دولت جمهوری آذربایجان برای عزاداری محرم» به سفارت این کشور در لندن حمله کرده و پرچم آن را از سر در سفارت پایین کشیدند.

یاسر الحبیب که سال گذشته با اجرای پروژه سینمایی جنجالی به نام «THE LADY OF HEAVEN» معادل عربی «سیدة الجنة» و معادل فارسی «بانویی از بهشت» مشهور شد از شاگردان و منتسبین به «سید صادق شیرازی» است که دارای تفکرات افراطی و ضد تقریبی است.

نویسنده و تهیه‌کننده فیلم به ظاهر مذهبی و تاریخی بانویی از بهشت که اکران اولیه آن اعتراضات گسترده‌ای از سوی مسلمانان شیعه و اهل سنت به‌دنبال داشت، شخص یاسر الحبیب است که افراد وابسته به او در حمله به سفارت آذربایجان نقش داشته‌اند.

پلیس انگلیس اعلام کرده که ۸ نفر از مهاجمان به سفارت آذربایجان در لندن را بازداشت کرده است.

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان نیز روز جمعه با احضار کاردار سفارت بریتانیا در باکو، مراتب اعتراض و نگرانی خود را در خصوص حمله به سفارت اعلام کرد.

به‌طور قطع اقدام این گروه در حمله به سفارت آذربایجان در لندن با هر نیتی انجام شده باشد بر خلاف قوانین پذیرفته شده بین‌المللی درباره مصونیت اماکن دیپلماتیک بوده و توجیه‌پذیر نیست.

این‌گونه اقدامات که به بهانه دفاع از ارزش‌های اعتقادی صورت می‌پذیرد دارای زمینه‌هایی است که توجه به آنها می‌تواند از شکل‌گیری رفتارها و اقدامات افراطی با سوء استفاده از دین و مذهب جلوگیری کند.

کشور آذربایجان که بیشتر قریب به‌اتفاق جمعیت آن شیعه مذهب هستند، دارای مردمانی دین‌دار و محب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام است که به دلیل ریشه های دینی عمیق با وجود سال‌ها فشار و ممنوعیت‌های اعمال شده از سوی حکومت کمونیستی شوروی سابق، همچنان اعتقادات مذهبی خود را حفظ کرده‌اند.

مذهب شیعه یکی از ارکان اصلی انسجام ملی در آذربایجان است و طرفداران آن هیچ نسبت و ارتباطی با تفکرات افراطی گروه‌هایی چون وابستگان به طیف سید صادق شیرازی که به «جریان تشیع انگلیسی» معروف شده‌اند، ندارند.

تجربیات سال‌های اخیر در شکل‌گیری گروه‌های تکفیری که با دست زدن به اقدامات تروریستی منشاء جنایت‌های منزجر کننده‌ای زیر نام دین اسلام شدند، نشان می‌دهد که تحقیر و نادیده گرفتن احساسات پاک مذهبی و دینی مومنان واقعی، موجب رشد و برجسته شدن تفکرات افراطی که هیچ‌گونه نسبتی با دین اسلام ندارند، خواهد شد.

خشونت، بداخلاقی و نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها همواره مورد مذمت دین اسلام و مذهب تشیع بوده و زندگی بر مدار گفتگو، مدارا و اخلاق‌مداری در ردیف دستورات محوری پیامبر عظیم‌الشان خاتم صلی‌الله علیه وآله و ائمه معصومین علیهم‌السلام است.

 دشمنان اسلام در چارچوب راهبردی هدفمند، همواره از راه‌های گوناگون به‌ویژه به‌کارگیری مزدوران نیابتی به دنبال تفرقه‌اندازی بین مذاهب اسلامی و ارائه تصویری افراطی از دین خاتم در انظار جهانیان هستند.

لازم است کشورهای دارای جمعیت مسلمان برای خنثی‌سازی سیاست‌هایی که به نام دین در صدد لطمه زدن به آن هستند، رویه مدارا و احترام به اعتقادات و مناسک دینی مومنان واقعی و افزایش اعتماد متقابل را برای جلوگیری از سوء استفاده بدخواهان ارجح دانسته و اجازه ندهند احساسات پاک متدینین بستر سوء استفاده عناصر افراطی مشکوک شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تأمین آرد و نان در تهران و استان‌های مسافرپذیر بدون مشکل
پیام فرمانده کل سپاه در پی شهادت سرلشکر اسحاقی
واکنش قالیباف به انصراف رژیم صهیونیستی از مشارکت در عملیات زمینی با آمریکا
گزارش اولیه خسارات جنگ در 24 استان؛ بیش از هزار واحد به‌طور کامل تخریب شد
ترافیک سنگین در جاده چالوس؛ آزادراه تهران–شمال به سمت شمال مسدود شد
واکنش میدری به تعرض آمریکا و رژیم صهیونیستی به یک شرکت دارویی
تجاوز نظامی به ایران؛ هشدار کارشناسان سازمان ملل درباره آسیب‌های سنگین زیست‌محیطی
لبنان به کدام سو می‌رود؛ ثبات در سایه بازدارندگی یا تشدید تقابل؟
گزارش یونسکو از خسارت جنگ به آثار تاریخی ایران
پیام وزارت اطلاعات در پی شهادت دریابان تنگسیری
بیش از 30 درصد شرکت‌های های‌تک اسرائیلی در فکر ترک اراضی اشغالی هستند
قدردانی رهبر معظم انقلاب از علمای اهل سنت استان کردستان
سناریوی جنگ زمینی واشنگتن؛ جرقه انفجار نبرد منطقه‌ای بزرگ
فردا؛ تشییع سرداران شهید تنگسیری، اسحاقی و جمعی از شهدای مدافع اقتدار کشور
کوله پشتی میناب؛ نمادی جهانی برای ترامپیسم تبهکار
کشف 4000 تن کالای اساسی احتکاری و قاچاق
پیام تسلیت دکتر محمد مخبر در پی شهادت دریابان پاسدار شهید تنگسیری
مرحله دوم موج 88/ حمله به محل جلسه فرماندهان جبهه داخلی صهیون
برخورد پلیس با سارقان در پایتخت
پزشکیان، قالیباف، اژه‌ای و ذوالقدر در یک صف مشغول اداره کشورند
اردوغان خواستار پایان یافتن فوری درگیری‌ها در غرب آسیا شد
اعلام بسته جامع حمایتی وزارت اقتصادبرای ایرانیان مقیم امارات
ابتکار لازم برای تولید و افزایش سرمایه بانک‌ها پیش‌بینی شده است
پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای صنفی خسارت دیده از جنگ در پایتخت
وزارت اطلاعات: 54 عامل دشمن در 4 استان دستگیر شدند
ارتش: پهپاد «لوکاس» دشمن در جزیره قشم ساقط شد
مخالفت پکن با حمله به تاسیسات اتمی ایران
تداوم خدمات‌رسانی ستاد سفر به مسافران نوروزی در پایتخت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
اعلام نرخ حق بیمه سلامت 1405 بر اساس دهک‌های درآمدی
ولایتی: هرگونه تجاوز زمینی، دفاع مقدس رمضان را تاریخی می‌کند
دستور عارف برای تأمین کالاهای اساسی و تسهیل ترخیص در شرایط جنگی
محکومیت جهانی اعمال محدودیت بر مسجدالاقصی و کلیسای «قیامت»
پیکر مطهر شهید دریابان تنگسیری در آبادان تدفین می‌شود
اعتراف ارتش اسرائیل به کشته شدن 4 نظامی در نبرد جنوب لبنان
آریا یوسفی: تیم ملی در جام جهانی افتخارآفرینی می‌کند
عاملان حمله لانچری به یک نهاد در تهران اعدام شدند
تعیین زمان جلسه انتخاب رئیس‌جمهور عراق در پارلمان
قدردانی رئیس‌جمهور از ایستادگی مردم عراق در کنار ایران
همکاری اطلاعاتی با رژیم صهیونیستی مجازات اعدام دارد
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ بمباران حسینیه اعظم زنجان
ترخیص بیش از 2.2 میلیون تن کالای اساسی از گمرکات کشور
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 11 فروردین 1405+جدول
دولت در تأمین نیازهای اساسی کشور بدون اختلال تلاش می‌کند
نزدیکتر بیایید؛ کلاه سبزها مشتاقانه در انتظارتان هستند!
نزدیک تر بیایید.... منتظرتان هستیم
پیام تسلیت رئیس سازمان محیط‌زیست در پی شهادت نیروهای منابع طبیعی
جنایات دشمنان بر رسوایی آن‌ها می‌افزاید
اعلام انجام پنج عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا توسط مقاومت اسلامی عراق
دشمنان آرزوی تسلط بر تنگه هرمز را به گور می‌برند/پای هر متجاوزی را قطع می‌کنیم