×
سیاسی
شناسه خبر : 102252
تاریخ انتشار : جمعه 1401/05/14 ساعت 22:59
چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟

نورنیوز بررسی کرد؛

چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟

انتشار بیانیه تروئیکای اروپایی و برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی مقامات و فعالان رسانه‌ای نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در دومین روز گفتگوها ضمن آنکه بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی برای فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است، بیانگر جدی و سخت بودن گفتگوهاست.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: سه کشور اروپایی روز جمعه با صدور بیانیه‌ای مشترک بار دیگر تلاش کردند به جای ایفای نقش تسهیل‌گر، در قامت اهرم فشار ظاهر شوند و با به‌کارگیری ادبیاتی یک‌سویه نشان دهند که نمی‌توانند طرفی قابل اطمینان برای گفتگو باشند.

در این بیانیه مشترک، انگلیس، آلمان و فرانسه بار دیگر از ایران خواسته‌اند تا آنچه را که «خواسته‌های غیرواقعی» و «فرابرجامی» از جمله مسائل نظارتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خوانده‌اند را کنار بگذارد و اکنون تصمیم نهایی را بگیرد!

در این بیانیه بر خلاف واقعیت‌های جاری در محتوای مذاکرات تاکید شده: «گفتگوها صرفا پیرامون مباحث فنی درباره واکنش ایرانی‌ها به متنی است که جوزف بورل، هماهنگ‌کننده ارشد مذاکرات احیای برجام، برای تصمیم‌گیری نهایی روی میز گذاشته و مسئله اصلی بین ایران و آمریکاست.»

این در حالی است که علی باقری مذاکره‌کننده ارشد کشورمان پیش از سفر به وین برای پیگیری مذاکرات با انتشار توییت‌هایی ضمن تاکید بر مسئولیت طرف‌های نقض‌کننده برجام که از میراث منحوس گذشته فاصله نگرفته‌اند خاطرنشان کرد: هماهنگ‌کننده اروپایی ایده‌های خود را برای جمع‌بندی مذاکرات ارائه کرده است. ما نیز ایده‌هایی برای جمع‌بندی مذاکرات، هم از لحاظ شکلی و هم محتوایی داریم که به اشتراک گذاشته خواهد شد.

تروئیکای اروپایی در بیانیه خود گفته است که گفتگوهای جاری در وین به معنی دور جدیدی از مذاکرات نیست و «ایران باید همین حالا و در حالی که هنوز امکان‌پذیر است، تکلیف انعقاد توافق را مشخص کند.»

اروپا به خوبی می‌داند که استفاده از این ادبیات نه تنها تاثیری بر اراده ایران در پیگیری مجدانه حقوق قانونی‌اش ندارد بلکه موجب تنزل بیش از پیش جایگاه کشورهایی می‌شود که دولت آمریکا با خروج یک‌طرفه و غیر قانونی از برجام، تحقیری تاریخی را بر آنان تحمیل کرد.

البته از نظر جمهوری اسلامی نام‌گذاری جلسات مذاکرات و حضور یا عدم حضور برخی طرف‌های منفعل هیچگاه ارزشی نداشته و آنچه گفتگوها را واجد اهمیت می‌کند صرفا احقاق حقوق ملت ایران است.

این راهبرد پیش از سفر مذاکره‌کننده ارشد کشورمان به وین از سوی او به روشنی تبیین شد و بر این واقعیت تاکید کرد که: «آمریکا باید قدردان فرصتی باشد که با سخاوتمندی اعضای برجام فراهم شده است؛ توپ در زمین آنهاست تا از خود پختگی نشان داده و مسئولانه عمل نماید.»

انتشار بیانیه تروئیکای اروپایی و برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی مقامات و فعالان رسانه‌ای نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در دومین روز گفتگوها ضمن آنکه بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی برای فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است، بیانگر جدی و سخت بودن گفتگوهاست.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه کشورمان اخیرا در سخنانی صریح و با تاکید بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به توافقی قوی، قابل اتکاء و تضمین شده به این خط سیاسی و رسانه‌ای غرب پاسخ گفت و اعلام کرد: «منطق حکم می‌کند که توافق را به هر قیمتی نپذیریم و آن را به اندازه ارزشی که دارد مورد توجه قرار دهیم.»


نورنیوز
اخبار مرتبط
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 23:36
نورنیوز بررسی کرد؛
رمزگشایی از تلاش غرب برای القاء نهایی‌شدن توافق در مذاکرات وین
اتحادیه اروپایی به‌عنوان هماهنگ‌کننده مذاکرات نمی‌تواند پیشنهادات خود را به عنوان «متن نهایی» معرفی کند، چرا که اتخاذ تصمیم‌ در این خصوص تنها در اختیار طرف‌های مذاکره‌کننده است.
ادعای نهایی شدن متن توافق تا ساعات آینده کذب است
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 16:01
ادعای نهایی شدن متن توافق تا ساعات آینده کذب است
رسانه آمریکایی مدعی شده است که با وجود باقی ماندن برخی موضوعات، ایران و آمریکا به متن توافق هسته‌ای نزدیک شده و پیش‌نویس متن تا ساعات آینده نهایی می‌شود. اطلاعات رسیده به نورنیوز نشان می‌دهد که این خبرسازی کاملاً کذب است.
چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟
دوشنبه 1401/05/17 ساعت 13:10
چرا اروپا علاقه‌مند به تحقیر شدن است؟
انتشار بیانیه تروئیکای اروپایی و برخی اظهارنظرهای مطرح شده از سوی مقامات و فعالان رسانه‌ای نزدیک به تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در دومین روز گفتگوها ضمن آنکه بهره‌گیری از ابزارهای فرامذاکراتی برای فشار به تیم مذاکره‌کننده ایران است، بیانگر جدی و سخت بودن گفتگوهاست.
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
شنبه 1401/05/15 ساعت 21:54
نورنیوز بررسی می‌کند؛
پیچ آخر در مذاکرات وین؛ گشایش یا توقف؟
موضوعات پادمانی امری جدا از برجام یا خواسته‌ای اضافی از سوی ایران نیست چرا که در سال 2015 نیز در متن برجام تعهدی سیاسی برای مختومه کردن ادعاها علیه برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از سوی آژانس ارائه شد.
نظرات

آخرین اخبار
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل
شوک نفتی تنگه هرمز نتوانست تقاضا را کاهش دهد
آژانس بین‌المللی انرژی: قیمت نقدی نفت بالاتر از نفت کاغذی است
نفوذ حنظله به لایه پرسنلی تیپ 89 ارتش اسرائیل
مقتدی صدر دستور جمع‌آوری سلاح‌های «سرایا السلام» در کربلا را صادر کرد
مومنی: بزرگ‌ترین مؤلفه قدرت کشور همبستگی ملی است که باید صیانت کرد
صالحی‌امیری: اگر مدالی باشد، باید به شهدای جنگ تحمیلی داده شود
ماکرون: هدفمان بازگشایی کامل تنگه هرمز است
بی‌بی‌سی: اعتراض‌ها به استفاده از پایگاه هوایی فیرفورد در انگلیس بالا گرفت
باند سارقان حرفه‌ای منازل در تهران منهدم شد
اعلام ساعت فعالیت کتابخانه ملی
نخست وزیر پاکستان از دیدارش با عراقچی چه گفت؟
جفری ساکس: تشدید جنگ، اقتصاد جهانی را نابود می کند