×
سیاسی
شناسه خبر : 102067
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/09 ساعت 13:42
عقب‌نشینی آمریکا؛ «نانسی پلوسی» به تایوان نمی‌رود

عقب‌نشینی آمریکا؛ «نانسی پلوسی» به تایوان نمی‌رود

پس از شدت‌گرفتن هشدارهای پکن به واشنگتن، به‌نظر می‌رسد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا قصدش را برای سفر به تایوان کنار گذاشته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با صدور یک بیانیه درباره سفر دوره‌ای خود به تعدادی از کشور‌های آسیایی توضیحاتی ارائه داد؛ توضیحاتی که در آن اشاره‌ای درباره سفر احتمالی این مقام ارشد کنگره به تایوان نشده است. 

نانسی پلوسی در توئیتر خود درباره سفر دوره ای به برخی کشورهای آسیایی نوشته اما از ذکر نام تایوان خودداری کرده است.

پلوسی درباره سفر دوره‌ای خود به آسیا نوشت، ریاست هیاتی از کنگره به‌منظور دیدار از سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن، را برعهده دارد. پلوسی درباره چرایی این سفر گفت: «امروز هیات کنگره ما به ایندوپاسیفیک سفر می‌کند تا بار دیگر بر تعهد قوی و تزلزل‌ناپذیر آمریکا به متحدان و دوستانمان در منطقه تاکید کند. در سنگاپور، مالزی، کره جنوبی و ژاپن و با دوستانمان در این منطقه، هیات ما طی دیدار‌ها در سطوح بالا درباره چگونگی به پیش بردن بیشتر منافع و ارزش‌های مشترک خود از جمله صلح و امنیت، رشد اقتصادی و تجارت، همه‌گیری کووید ۱۹، بحران آب و هوا، حقوق بشر و حکومت دموکراتیک صحبت خواهیم کرد. تحت رهبری قوی رئیس‌جمهور بایدن، آمریکا قاطعانه به تعامل هوشمندانه و استراتژیک در منطقه متعهد است و درک می‌کند که یک ایندوپاسیفیک آرام، آزاد و شکوفا برای رفاه کشور ما و سراسر جهان بسیار مهم است».

در بیانیه نانسی پلوسی و توضیحات او درباره سفر هیات عالی رتبه کنگره آمریکا هیچ اشاره‌ای به سفر احتمالی او به تایوان نشده است؛ سفری که طی روز‌های اخیر بسیار خبرساز شده و هشدار‌های شدید مقام‌های چین درباره این سفر را به دنبال داشته است.

بیانیه رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تنها ساعتی بعد از آغاز رزمایش دریایی چین در دریای چین جنوبی در آغاز تور آسیایی نانسی پلوسی صادر شده است.

طی روز‌های اخیر بار‌ها خبر‌هایی درباره قصد نانسی پلوسی برای انجام سفر به تایوان منتشر شد و اخیرا شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده بود که احتمالاً سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان انجام خواهد شد.

به دنبال گمانه‌زنی‌ها درباره سفر این مقام ارشد آمریکایی به جزیره تایوان و هشدار‌های تند چین، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری پنج شنبه هفته گذشته گفت، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا معتقد است، به او ربطی ندارد که به پلوسی توصیه کند به تایوان برود یا نه.

اظهارنظر سخنگوی کاخ سفید در شرایطی مطرح شده که پیشتر جو بایدن با انداختن توپ به زمین نیرو‌های مسلح آمریکا گفته بود، سران نظامی آمریکا انجام سفر پلوسی به تایوان را اقدامی خطرناک می‌دانند.

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. اخیراَ دولت آمریکا لایحه صد‌ها میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریکا را امضا کرد که بخش چشمگیری از آن به مقابله با چین و حمایت از تایوان تخصیص داده شده است.

پیشتر و با شدت گرفتن هشدار‌های پکن علیه واشنگتن درباره سفر احتمالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، «کین گانگ» سفیر چین در آمریکا هم در این باره به آمریکایی‌ها هشدار داد.

به گفته این دیپلمات ارشد پکن، مساله تایوان همواره مهمترین و حساس‌ترین موضوع اصلی در روابط چین و آمریکا بوده است. وی افزود، دولت چین برای صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان ارزش قائل است و نهایت تلاش را برای اتحاد مجدد صلح آمیز (تایوان و چین) انجام داده است


خبرگزاری صدا و سیما
نظرات

آخرین اخبار
کشف نوعی سلول ایمنی «انتحاری» در کرم‌های پلاناریا
رئیس‌جمهور بولیوی وضعیت اضطراری اعلام کرد
اردوغان: آنها که قوی نیستند جایگاهی در میز مذاکره ندارند
هلند به باشگاه 100تایی‌های جام جهانی پیوست
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نهم
ناتوانی ارتش اسرائیل در ورود به ارتفاعات نبطیه
دستور عارف برای بسیج همگانی در مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
بدرقه تیم ملی فوتبال به لس‌آنجلس با حضور تاج
دستگیری 17 نفر از مزدوران شبکه خرابکاری آمریکایی-صهیونیستی در ایلام
توقف ناگهانی قلب جادویی؛ فرناندو گاگو در اتاق عمل
واشنگتن تسلیم شد
تیراندازی در آمریکا 13 مجروح بر جای گذاشت
مالکی: تفاهمنامه آسیب دیده؛ ادامه مذاکرات به رفتار آمریکا بستگی دارد
کشف دستکند زیرزمینی باستانی در الیگودرز+ جزئیات
اولین تجربه بازیگری شروین؛ آیا «بُن سای» جادوی جدید او خواهد بود؟
توفان لاله‌های نارنجی در هیوستون و انتقام از سوئد
حملات هوایی اسرائیل به اردوگاه البریج در غزه/شهادت تصویربردار شبکه الجزیره
مخبر: اگر توافق روی کاغذ بماند، جریان انرژی خاورمیانه متوقف می‌شود
شاپور رحیمی؛ اسطوره موسیقی در ICU بستری شد
اظهارات مهدی محمد نبی درباره تبعیض‌های فیفا علیه ایران
پاسخ عضو کمیته رسانه‌ای مذاکرات به ادعاهای اخیر نبویان+ اطلاعیه صدا و سیما
حماس: توافق ملی پیش از انتخابات شورا، حیاتی است
نبطیه لبنان زیر آتش سنگین/ دستور نتانیاهو و کاتس برای توقف حملات به لبنان!
نورنما | آتش سوزی مهیب معبد چوبی 124 ساله در اوبیهیرو ژاپن
نرخ جدید خرید مرغ مازاد تصویب شد
رونالدینیو در 46 سالگی به مستطیل سبز بازگشت
قدردانی رئیس‌جمهور از نقش سازنده اسلام آباد در روند دیپلماتیک منجر به توافق پایان جنگ
بلیت پخش سینمایی بازی ایران و بلژیک چقدر فروخت؟
قلعه‌نویی: تیم ملی ایران برای تاریخ‌سازی مقابل بلژیک آماده است
امکان استعلام ممنوع‌الخروجی قضایی فراهم شد
کالاهای لبنانی دوباره به بازارهای عربستان سرازیر شدند
انتقاد ایران از محدودیت استرالیا علیه پزشکان منتقد رژیم صهیونیستی
شفاف سازی ایران خودرو درباره قیمت جدید محصولات+ نامه
ادعای جدید سنتکام درباره تنگه هرمز
الجزیره: ایران در حال اعمال فشار حداکثری علیه ترامپ است
ادعای ترامپ : می توانم جلوی حمله اسرائیل به لبنان را بگیرم
مشکل منیرالحدادی برای ماندن در استقلال حل شد
نشست سران قوا در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد
ترامپ : اگر من نبودم اسرائیل وجود نداشت
اعتراف رابرت مالی به شکست آمریکا در جنگ با ایران
ممنوعیت عزاداری حسینی در بحرین برای چهارمین روز متوالی
اعتراف ترامپ به ناکامی در جنگ: با ادامه بمباران تنگه هرمز باز نمی‌شد
جرمی دوکو به بازی با ایران نمی‌رسد؟
ترامپ : بزرگ ترین پل ایران را هدف قرار دادیم تا به جلسه مذاکره باز گردند
ایتالیا در مراسم روز استقلال آمریکا شرکت نمی کند!
کنایه ترامپ به نتانیاهو با انتشار یک مقاله
سخنگوی دولت به مخالفان مذاکره: برنامه عملی‌تان برای کشور چیست؟
ادعای تکراری ترامپ : ایران را از نظر نظامی شکست دادیم
فعالیت‌های سفارت ایتالیا در تهران از سر گرفته شد
نورنما | دکتر مصطفی چمران: سیمای شریف یک انقلابی عدالت خواه