×
فرهنگی
شناسه خبر : 102058
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/09 ساعت 12:47
برنامه‌های سازمان سینمایی در دهه محرم

برنامه‌های سازمان سینمایی در دهه محرم

سازمان سینمایی با پیش بینی نمایش بیش از 30 عنوان فیلم سینمایی، کوتاه و مستند در کنار برنامه‌های تحلیلی و گفتمانی و مناسبتی به استقبال دهه محرم رفت.

نورنیوز-گروه فرهنگ: به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی و سمعی بصری، سازمان سینمایی با پیش بینی نمایش بیش از ۳۰ عنوان فیلم سینمایی، کوتاه و مستند در کنار برنامه‌های تحلیلی و گفتمانی و مناسبتی به استقبال دهه محرم رفت. اجرای این برنامه‌ها از امروز مقارن با اولین روز دهه محرم آغاز می‌شود.

بر این اساس، مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نیز به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع) و یاران با وفایش، ۱۰ محصول مستند خود با موضوع عاشورا را  از امروز شنبه ۸ مردادماه در پلتفرم هاشور به صورت رایگان به نمایش می‌گذارد. این مستند‌ها عبارتند از  «عاشورا در ماسوله» (پیمان زندی، حسین مکرمی)، «اربعین» (محمدتقی یازرلو)، «دهوم» (نیما مشهدی مهدی)، «مخالف خوان» (ماکان عاشوری)، «نقل نخل» (علی محمد ناصر بافقی)، «تکیه کن» (محسن خانجهانی)، «اینجا خورشید می‌درخشد» (الله‌کرم رضایی زاده)، «نامیرا» (پناه بر خدا رضایی)، «شیرپوشان» (نرگس آبیار) و «تکیه دولت» (علیرضا قاسم‌خان).

همچنین، انجمن سینمای جوانان ایران با اکران ۱۰ فیلم کوتاه قدیمی با موضوع محرم از ۱۰  فیلمساز کشور، برگزاری هیئت سوم محرم، برپایی نمایشگاه عکس در تعدادی از دفاتر به اجرای مراسم دهه محرم پرداخته است و با تفاهمات انجام شده در نظر دارد نسبت به برگزاری مشترک آفرین‌واره عاشورا زنجان اقدام نماید.

همچنین مجموعا ۱۶ فیلم سینمایی با محوریت محرم و عاشورا در روز‌های آتی در دو مجموعه موزه سینما و بنیاد سینمایی فارابی به نمایش در می‌آیند. فیلم‌های «روز واقعه» به کارگردانی شهرام اسدی، «شب دهم» به کارگردانی جمال شورجه، «به خاطر هانیه» به کارگردانی کیومرث پوراحمد، «دست‌های خالی» به کارگردانی ابوالقاسم طالبی، «عصر روز دهم» به کارگردانی مجتبی راعی، مستند‌های «اربعین» به کارگردانی ناصر تقوایی،   «کربلا جغرافیایی یک تاریخ» به کارگردانی داریوش یاری، هیهات به کارگردانی هادی نائیجی- دانش اقباشاوی- روح الله حجازی و هادی مقدم‌دوست، پرواز در شب و افق به کارگردانی زنده یاد رسول ملاقلی پور، ناسور به کارگردانی کیانوش دالوند، من و زیبا به کارگردانی فریدون حسن پور، سینه سرخ به کارگردانی پرویز شیخ طادی،   بال‌های سپید به کارگردانی مهدی و ناصر هاشمی از جمله فیلم‌های پیش بینی شده برای نمایش در این ایام، در دو مرکز سازمان سینمایی (فارابی و  ‌موزه سینما) خواهد بود.

 در این میان ۱۰ عنوان از این آثار در محوطه باز  موزه سینمای ایران هر شب از ساعت ۲۰ به صورت رایگان برای عموم به نمایش گذاشته می‌شود.

«سینما تکیه»، محفل عاشورایی سینمای ایران، پرده خوانی عاشورایی، تحلیل فیلمنامه و نشانه‌شناسی عاشورا در سینمای ایران، تحلیل و بررسی فیلم‌های منتخب عاشورایی، تجلیل از خالقان آثار و انتقال تجربه سازندگان فیلم‌ها همچنین، «سینما - محرم» نمایش فیلم‌های سینمایی از جمله این برنامه‌ها است.
همچنین، برنامه «سینما تکیه» با نمایش ۶ فیلم به همراه برنامه هایی، چون پرده‌خوانی عاشورایی، تحلیل فیلمنامه، نشست نشانه‌شناسی عاشورا در سینمای ایران، تحلیل و بررسی فیلم‌های منتخب عاشورایی، برنامه تجلیل از خالقان آثار و انتقال تجربه سازندگان فیلم‌ها هم، از امروز شنبه ۸ تا پنجشنبه ۱۳ مردادماه از ساعت ۱۷ الی ۲۰  در مکان ساختمان شماره یک بنیاد سینمایی فارابی، سالن زنده‌یاد عباس کیارستمی برپا خواهد شد.


خبرگزاری صدا و سیما
نظرات

آخرین اخبار
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
بازگشت اولین بازیکن خارجی پرسپولیس به تهران
وقوع حادثه دریایی در نزدیکی یمن
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از پرونده قتل دانشجوی قزوینی
مبارزه همراه با مذاکره؟ مسئله این است
مکالمه تلفن ثابت رایگان شد
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + رگبار و رعدوبرق در 7 استان کشور
سرلشکر عبداللهی: اقتدار ایران بر ایمان مردم استوار است
امتحانات مقطع کارشناسی دانشگاه‌ها غیرحضوری شد
برنی سندرز: مردم آمریکا مخالف افزایش کمک نظامی به اسرائیل هستند
شرط عجیب ترامپ برای مشارکت در بازسازی ایران
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد؛ریزش قیمت طلا شدت گرفت
6 کشته در حمله هوایی پاکستان به جنوب افغانستان
لیست 14 نفره تیم ملی والیبال ایران مقابل برزیل اعلام شد
مقام اطلاعاتی سابق اسرائیل: بدون رفع تحریم‌ها توافق با ایران ممکن نیست
قیمت جهانی نفت صعود کرد؛ بازگشت برنت و WTI به مدار رشد
جریمه 363 هزار راننده و موتورسوار متخلف در تهران
آتش‌سوزی در مراکز نفتی روسیه پس از حملات اوکراین
مسئولان در صف اول شهادت یا فساد؟
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
مسی بازهم تاریخ ساز شد
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
گران‌فروشی یا تورم
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی