×
اقتصادی
شناسه خبر : 101909
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/05/04 ساعت 20:29
حصول توافق برقی میان ایران و ترکیه

وزیر نیرو خبر داد؛

حصول توافق برقی میان ایران و ترکیه

وزیر نیرو گفت: ارتقاء زیرساخت تبادل برق بین ایران و ترکیه یکی از مهم‌ترین توافقاتی بود که اخیراً در جریان سفر رئیس‌جمهور ترکیه به تهران با نظر مثبت دو کشور به دست آمد.

نورنیوز - گروه اقتصاد: «علی‌اکبر محرابیان» با اشاره به اهمیت توسعه دیپلماسی برق در کانال روابط اقتصادی میان کشورها گفت: امروز مسئله دیپلماسی انرژی خصوصاً در حوزه برق به یک راهبرد برای حل مسئله، کسب انتفاع اقتصادی و حفظ منافع ملی تبدیل شده است و ما برای توسعه این بخش با اولویت کشورهای همسایه برنامه‌ریزی داریم.

وزیر نیرو در تشریح دلایل ضرورت توسعه دیپلماسی برق گفت: ایران بر اساس آمار بین‌المللی قدرتمندترین کشور منطقه از منظر تولید و توسعه زیرساخت برق است. از سوی دیگر موقعیت ژئوپلیتیک کشور ما به نحوی است که امکان اتصال به کشورها و شبکه‌های متعددی را فراهم می‌کند، این قدرت تولید برق در کنار موقعیت استراتژیک جغرافیایی فرصت بی‌نظیری در توسعه دیپلماسی برق را در اختیار ما قرار خواهد داد.

استقرار دیپلماسی قدرتمند برق راهبرد دولت مردمی است

او ضمن بیان رویکرد دولت در حوزه دیپلماسی برق افزود: استقرار دیپلماسی قدرتمند برق با اولویت همکاری با کشورهای منطقه جزء راهبردهای اساسی دولت مردمی به حساب می‌آید و ما از این طریق قصد داریم، زمینه ارتقاء منافع کشور را فراهم کنیم.

محرابیان با اشاره به سفر اخیر روسای جمهور روسیه و ترکیه به تهران و محورهای مذاکره‌شده در این دیدارها گفت: مسئله توسعه روابط دیپلماسی برق یکی از مهمترین محورهای مذاکره شده در قالب گفت‌وگو میان روسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه بود و بر این مبنا و به توافق‌های مثبتی با کشور ترکیه رسیدیم.

توافق برای توسعه زیرساخت تبادل برق ایران و ترکیه در سفر اردوغان به تهران

وزیر نیرو در توضیح توافقات برقی با کشور ترکیه گفت: ارتقاء زیرساخت تبادل برق بین ایران و ترکیه یکی از مهم‌ترین توافقاتی بود که اخیراً در چهارچوب سفر رئیس‌جمهور ترکیه به تهران با نظر مثبت دو کشور به دست آمد.

عضو کابینه دولت مردمی ضمن تشریح جزئیات ظرفیت تبادل برق ایران و ترکیه گفت: با توجه به توافقات صورت‌گرفته، اتصال برقی میان ایران و ترکیه از طریق سه زیرساخت خوی-وان، خوی- باش‌قلعه و بازرگان-دغوبایزید انجام می‌پذیرد.

محرابیان با اشاره به شیوه عمده اتصال شبکه برق کشورها بیان کرد: شیوه استقرار زیرساخت تبادل برق میان کشورها عمدتا در قالب سه روش سنکرون شبکه‌ها، شیوه ایزوله‌سازی یک منطقه و شیوه نوین خطوط ولتاژ بالای جریان مستقیم پشت به پشت (HVDC Back to Back(BtoB)) انجام می‌پذیرد.

او ادامه داد: در زیرساخت تبادل برق خوی-باش‌قلعه، با کشور ترکیه توافق کردیم تا برای اولین بار اتصال برقی دو کشور از طریق شیوه نوین (HVDC Back to Back) با توان ۶۰۰ مگاوات انجام شود و از این طریق با ارتقاء ضریب بار موثر، شاهد افزایش ظرفیت تبادل انرژی باشیم.

وزیر نیرو تأکید کرد: با توجه به تغییر ریل تصمیم‌گیری در حوزه دیپلماسی، بر ارتقای همکاری‌ها به محوریت برق با سایر کشورهای همسایه و دوست تأکید داریم و در این زمینه به شکل پویا عمل خواهیم کرد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
میلیونرها در کدام کشورها هستند؟
چرا باید ورزش در میانسالی متفاوت باشد؟
هوش مصنوعی در مراقبت از چشم
امید به درمان نارسایی قلبی با سلول‌های بنیادی
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
X
آگهی تبلیغاتی