×
فرهنگی
شناسه خبر : 101908
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/05/04 ساعت 20:13
جمشید شارمهد: جز تأسف خوردن صحبتی ندارم

ششمین جلسه محاکمه سرکرده گروهک تروریستی تندر؛

جمشید شارمهد: جز تأسف خوردن صحبتی ندارم

ششمین جلسه محاکمه جمشید شارمهد سرکرده گروهک تروریستی تندر صبح امروز در شعبه 15 انقلاب و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و با حضور مستشار دادگاه، وکیل متهم و نماینده دادستان تهران برگزار شد.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: قاضی ابوالقاسم صلواتی در ابتدای این جلسه از دادگاه با فراخواندن متهم جمشید شارمهد به جایگاه از وی خواست تا برابر اتهامات، دفاع کند.

شارمهد با حضور در جایگاه گفت: جمشید شارمهد فرزند حمید هستم، متولد سال ۱۳۳۴ هجری شمسی، متأهل، ساکن آمریکا _ کالیفرنیا بوده و دارای تابعیت ایرانی _ آلمانی هستم.

قاضی صلواتی در خصوص اتهامات متهم بیان کرد: اتهامات آقای جمشید شارمهد فرزند حمید که براساس کیفرخواست صادره در جلسات دادگاه‌های گذشته قرائت شد، دائر بر افساد فی الارض از طریق هدایت و رهبری گروه تروریستی تندر، طراحی و هدایت اقدامات تروریستی، بمب‌گذاری در حسینیه شیراز مورخه ۲۴ فروردین سال ۱۳۸۷ که موجب به شهادت رسیدن ۱۴ نفر و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ نفر شده است، بمب‌گذاری در دهانه تونل سد سیوند در شیراز و برنامه‌ریزی و طراحی جهت ترور مسئولین، برنامه‌ریزی و ساخت بمب جهت انفجار در کتابخانه و حوزه علمیه آیت‌الله گلپایگانی (ره) در قم که منجر به آتش‌سوزی در هتل جهان تهران شد، انفجار در کفشداری حرم مطهر حضرت امام خمینی (ره) و به هلاکت رسیدن تروریست بیژن عباسی در ۳۰ خرداد ۱۳۸۸، انفجار دکل صدا و سیمای شیراز، انفجار بمب صوتی در پالایشگاه آبدانان ایلام، تحریق پالایشگاه شاهرود، افشای اطلاعات طبقه بندی شده مختصات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتباط و همکاری با افسران اطلاعاتی دولت متخاصم آمریکا و رژیم صهیونیستی، تأمین مالی اقدامات تروریستی در ایران به مبلغ بیش از ۳۰ هزار دلار، برنامه ریزی و طراحی انفجار لوله‌های انتقال نفت بندر گناوه، برنامه‌ریزی به قصد ترور یکی از مقامات محلی شهرستان مریوان، برنامه‌ریزی به قصد بمب گذاری در سرکنسول گری روسیه در رشت، برنامه‌ریزی به قصد بمب‌گذاری در مصلی رشت حین برگزاری نماز جمعه، طراحی و برنامه‌ریزی به قصد ترور استاندار وقت گیلان، طراحی و برنامه‌ریزی به قصد مسموم کردن آب شرب شهر مقدس قم، برنامه‌ریزی به قصد انفجار در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، برنامه‌ریزی به قصد بمب‌گذاری در حوزه علمیه امامزاده شاه فیض شیراز، برنامه‌ریزی به قصد بمب گذاری در مسجد دانشگاه شیراز، برنامه‌ریزی به قصد بمب گذاری در سرویس‌های حمل و نقل پرسنل سپاه و بسیج، برنامه‌ریزی به قصد ترور امام جمعه وقت شیراز، برنامه‌ریزی به قصد سرقت مسلحانه از بانک‌ها و صرافی‌ها، برنامه‌ریزی به قصد انفجار در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برنامه‌ریزی به قصد انفجار در حوزه علمیه حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری، برنامه‌ریزی به قصد عملیات تروریستی در مجلس شورای اسلامی، برنامه‌ریزی جهت انفجار در وزارت امور خارجه و طراحی ۳۰ اقدام دیگر که با اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان (عج) خنثی شده است، تفهیم و قرائت، دفاعیات خود را بیان کنید.

متهم شارمهد در ابتدای دفاعیات خود گفت: موارد مطرح شده را قبول ندارم.

در ادامه دادگاه قاضی صلواتی از متهم خواست تا در خصوص نحوه جذب به گروهک تروریستی تندر، سرکردگی و هدایت آن و انفجار حسینه شیراز توضیح دهد.

متهم شارمهد گفت: فعالیت من زمانی شروع شد که در حال مهاجرت از آلمان به آمریکا بودم.

متهم شارمهد گفت: در سال ۲۰۰۲ در آمریکا شرکت نرم‌افزاری تشکیل دادم و در ادامه به برخی از موضوعات مربوط به تاریخ ایران و اسلام علاقه‌مند و آنها را تبلیغ کردم.

قاضی صلواتی در ادامه از متهم خواست تا در خصوص انفجار حسینه شیراز توضیح دهد.

متهم شارمهد گفت: این انفجار توسط یکی از انجمنی‌ها به نام مجید راستگو در داخل شیراز انجام شد، راستگو با من تماس گرفت و ارتباط برقرار کرد و گفت: طرحی دارد و می‌خواهد آن را انجام دهد که من به وی گفتم که هر زمان طرح نهایی شد به من اعلام کن.

قاضی صلواتی خطاب به متهم شارمهد گفت: چه پاسخی در خصوص اظهارات و صحبت‌های خانواده معظم شهدای حسینیه شیراز دارید؟

متهم شارمهد گفت: جز تأسف خوردن صحبتی ندارم.

قاضی صلواتی: شما که می‌دانستی در داخل حسینیه شیراز هم کودک وجود دارد و هم زن.

متهم شارمهد: نه، نمی‌دانستم.

قاضی صلواتی: جزئیات محل را به شما اعلام کرده بودند.

متهم شارمهد: کی اعلام کرده بود؟

قاضی صلواتی: متهمان؛ اسلامیان و راستگو.

به دستور قاضی صلواتی، فیلم مربوط به جلسه دادگاه متهم محسن اسلامیان و اقاریر وی در سال ۱۳۸۷ منتشر شد.

پس از پخش فیلم مذکور قاضی صلواتی خطاب به متهم شارمهد گفت: در این رابطه چه توضیحی دارید؟

متهم شارمهد در پاسخ به سوال ریاست دادگاه پاسخی نداد.

قاضی صلواتی: مسئولیت انفجار حسینه شیراز را در بیانیه خود برعهده گرفتی؟

متهم شارمهد: بله اما من کاری انجام ندادم.

به دستور قاضی صلواتی فیلم بیانیه متهم شارمهد پس از انفجار حسینه شیراز در جلسه دادگاه پخش شد.

قاضی صلواتی در ادامه گفت: تمام ایمیل‌های شما موجود است که دستور انفجار در حسینه شیراز را صادر کردید.

به دستور قاضی صلواتی فیلم مربوط به اظهارات اسلامیان در جلسه دادگاه سال ۱۳۸۷ در خصوص ارتباطشان با متهم جمشید شارمهد، در جلسه دادگاه پخش شد.

قاضی صلواتی در ادامه با اعلام ختم این جلسه از دادگاه گفت: زمان برگزاری جلسه بعدی متعاقباً اعلام خواهد شد.


میزان
نظرات

آخرین اخبار
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است