×
سیاسی
شناسه خبر : 101892
تاریخ انتشار :

جریان گاز روسیه به اروپا محدودتر شد

روسیه عرضه گاز به اروپا را با اعلام کاهش جریان گاز از طریق نورد استریم 1 به 20 درصد از ظرفیت این خط لوله، محدودتر می‌کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: شرکت دولتی گازپروم روسیه اعلام کرد جریان گاز در نورد استریم ۱ روز چهارشنبه به ۳۳ میلیون متر مکعب در روز کاهش پیدا خواهد کرد که نصف جریان فعلی است زیرا بر اساس دستورالعمل یک دیده بان صنعتی، لازم است فعالیت یک توربین گازی زیمنس در یک ایستگاه تقویت فشار متوقف شود.

همچنان که ضربات اقتصادی متقابل روسیه و غرب در واکنش به جنگ در اوکراین ادامه دارد، آلمان اعلام کرد هیچ دلیل فنی برای کاهش اخیر جریان گاز نمی‌بیند.

بهای معاملات گاز ماه آتی هلند که قیمت پایه بازار اروپاست، روز دوشنبه تحت تاثیر این خبر با ۹.۹۵ درصد افزایش بسته شد. خط لوله نورد استریم ۱ که ظرفیت انتقال ۵۵ میلیارد متر مکعب در سال را دارند، بزرگترین مسیر انتقال گاز روسیه به اروپاست.

اتحادیه اروپا مکررا روسیه را متهم کرده است از انرژی به عنوان سلاح استفاده می‌کند در حالی که کرملین می‌گوید کاهش عرضه ناشی از مشکلات تعمیرات و تاثیر تحریمهای غربی است.

سیاستمداران در اروپا اعلام کرده‌اند روسیه ممکن است جریان گاز را در زمستان قطع کند که در این صورت آلمان دچار رکود اقتصادی می‌شود و قیمتها برای مصرف کنندگان که همین حالا هم با قیمت‌های بالای مواد غذایی و انرژی دست و پنجه نرم می کنند، بالاتر می‌رود. افزایش هزینه‌های انرژی و تهدید گرسنگی میلیون‌ها نفر در کشورهای فقیر، نشان می‌دهد چطور بزرگترین جنگ در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم که اکنون به ششمین ماه خود رسیده است، تاثیراتی فراتر از اوکراین داشته است.

آلمان هفته گذشته مجبور شد کمک مالی ۱۵ میلیارد دلاری برای یونی‌پر را اعلام کند که بزرگترین شرکت واردکننده گاز از روسیه است.

هشدار پوتین

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، کاهش اخیر عرضه را پیش بینی کرده و ماه جاری به غرب هشدار داده بود که ادامه تحریمها ممکن است افزایش فاجعه آمیز قیمتهای انرژی برای مصرف کنندگان در سراسر جهان را به دنبال داشته باشد.

روسیه در ژوئن  با اشاره به تاخیر در بازگشت توربینی که قرار بود توسط شرکت زیمنس انرژی در کانادا تعمیر شود، جریان گاز از نورد استریم ۱ را به ۴۰ درصد کاهش داده بود اما آلمان بهانه مذکور را رد کرده بود. سپس ماه میلادی جاری نورد استریم ۱ به مدت ۱۰ روز برای تعمیرات سالانه بسته شد و پنچ شنبه گذشته تنها با ۴۰ درصد ظرفیت فعالیتش را ازسرگرفت.

هنوز اختلاف درباره تعمیر توربین اول ادامه دارد زیرا برای بازگشت به روسیه انبوهی از اسناد و اظهارات متناقض را پشت سر بگذارد.

گازپروم روی دوشنبه اعلام کرد اسنادی را از زیمنس انرژی و کانادا دریافت کرده اما ریسکهای شناخته شده قبلی برطرف نشده اند و سوالات بیشتری به وجود آمدند.

زیمنس انرژی اعلام کرده که انتقال توربین تعمیر شده به روسیه می تواند فورا آغاز شود و اکنون توپ در زمین گازپروم است. مقامات آلمانی تمامی مدارک لازم برای صادرات توربین به روسیه را ابتدای هفته گذشته فراهم کردند. گازپروم از این موضوع مطلع است. با این حال مدارک گمرکی برای وارد این توربین به روسیه فراهم نشده است در حالی که گازپروم به عنوان مشتری، باید این مدارک را فراهم کند.

این شرکت آلمانی اعلام کرد هیچ ارتباطی بین مسئله توربین و کاهش گاز اعلام شده از سوی گازپروم نمی‌بیند.

موضوع دیگری که به نگرانی‌ها افزود، بیانیه شرکت اپراتور خط لوله دولتی اوکراین بود که اعلام کرد شرکت گازپروم بدون اطلاع قبلی، فشار در خط لوله‌ای که از اوکراین برای انتقال گاز روسیه به اروپا می گذرد را به میزان چشمگیری افزایش داده است. افزایش فشار ممکن است به شرایط اضطراری مانند ترکیدگی خط لوله منجر شود و اپراتورهای خط لوله موظف هستند از قبل یکدیگر را درباره افزایش فشار مطلع کنند.

گازپروم برآورد کرد که روز دوشنبه ۴۱.۷ میلیون متر مکعب گاز از طریق این خط لوله در مقایسه با ۴۱.۲ میلیون متر مکعب در روز یکشنبه عرضه کرده است.

کرملین پیش‌تر اعلام کرده بود مسکو علاقه‌ای به توقف کامل عرضه گاز روسیه به اروپا ندارد.

با این حال ریسک سهمیه بندی گاز در اروپا با کاهش عرضه روسیه، تقویت کرده است. اتحادیه اروپا هفته گذشته به کشورهای عضو پیشنهاد کرد مصرف گاز را بین اوت تا مارس به میزان ۱۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سالهای گذشته کاهش دهند.

بر اساس گزارش رویترز، روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان پس از عربستان سعودی و بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی در جهان است. اروپا پیش از جنگ در اوکراین، ۴۰ درصد از گاز و ۳۰ درصد از نفت مورد نیازش را از روسیه وارد می‌کرد.


ایسنا
کلید واژگان
روسیهاروپاتحریمگاز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم حمله رژیم صهیونیستی به ایران را شدیداً محکوم کرد
برگزاری امتحانات مدارس در موعد مقرر ادامه دارد
نوبت دوم کنکور 1404 در تاریخ 5 و 6 تیرماه برگزار می‌شود
انتصاب سرتیپ پاسدار موسوی به فرماندهی نیروی هوافضای سپاه پاسداران
رژیم صهیونیستی 7 نفر دیگر را در اسدآباد شهید و مجروح کرد
سردار شکارچی: عملیات ایران تا پشیمانی کامل صهیونیست‌ها ادامه دارد
175 کشته و زخمی صهیونیست در حمله موشکی ایران به اسرائیل؛ آمار واقعی پنهان شده!
شهادت 20 کودک تهرانی توسط رژیم صهیونیستی فقط در یک ساختمان
برج آزادی در امان است؛ شایعه اصابت موشک تکذیب شد
وقتی مذاکره بی‌معنا می‌شود؛ ایران تصمیم نهایی را یکشنبه خواهد گرفت
توقف پروازها برای امنیت بیشتر؛ فرودگاه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند
شهادت سرداران ربانی و محرابی در حملات رژیم صهیونیستی
طوفان آرش بر فراز اسرائیل؛ اصابت موفق پهپادهای ایرانی
خون نوجوان تکواندوکار، سند دیگری بر جنایت اسرائیل
هشدار صریح ایران: پایگاه‌های حامی اسرائیل در تیررس تهران است
آمار غیررسمی؛ 407 شهید و مجروح در حملات دیروز صهیونیست‌ها به تهران
فقط 7 هدف تا فروپاشی انرژی اسرائیل؛ افشای نقطه‌ضعف حیاتی رژیم کودک‌کش + نقشه
خبرنگار حوزه ایثار و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
مشارکت ملی برای امنیت؛ مراقب وانت‌های مشکوک باشید
تصاویر منزل یکی از شهدای هسته‌ای حمله دیروز اسرائیل به ایران
احیای حقیقت با زبان علم و احترام
شکست نزدیک تیم ملی والیبال ایران مقابل اسلوونی در لیگ ملت‌ها +خلاصه بازی
جزییات انفجار در فرودگاه مهرآباد
در حمله اسرائیل به پادگان بعثت بروجرد یک نفر شهید و 4 نفر مجروح شدند
لحظه برخورد موشک به سایت هسته‌ای نطنز؛ آلودگی گزارش نشده است +فیلم
برنامه مسابقات امروز 24 خرداد +پخش زنده
فعال شدن پدافند پارچین؛ دیروز در شرق تهران +فیلم
دریابان شمخانی هنوز تحت درمان است
حمله دیروز جنگنده‌های اسرائیل به تبریز +فیلم
جزییات 5 موج عملیات موشکی ایران علیه اسراییل از شب گذشته تاکنون د+ تصاویر
روز گذشته در ایران چه گذشت؟؛ شهادت فرماندهان سپاه و مردم غیرنظامی +فیلم
«دعوت به خویشتنداری» یا چراغ سبز برای ادامه جنایت اسرائیل؟
چرا غدیر مهم‌ترین عید اسلام است؟
نتانیاهو به پناهگاه رفت
تعطیلی یک هفته‌ای مسابقات فوتبال تهران
صدای مهیب انفجار در نزدیکی ستاد کل نیروهای مسلح در خیابان معلم تهران
تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو
آسمان کشور تا ساعت 14 روز شنبه بسته است
عراقچی: دعوت به خویشتن‌داری را نمی‌پذیریم
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله اسرائیل به ایران آغاز شد
فرار خبرنگار و فیلمبردار فاکس نیوز حین پخش زنده
خلبان یکی از دو جنگنده رژیم صهیونیستی که ساقط شد زن بود
بیانیه سپاه پاسداران در پی انجام عملیات وعده صادق 3
گزارش تصویری | حمله موشکی ایران به رژیم صهیونیستی
ارتش: 8 جنگنده رژیم صهیونیستی و چندین پهپاد متجاوز سرنگون شدند
ضربه مستقیم یا نمایندگی تجاوز؟
سایت هسته‌ای «یو سی اف» مورد حمله قرار گرفت
امیر سرلشکر حاتمی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران شد
راهنمای بقا در شرایط جنگی در پنج قدم
مهدی کروبی تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد
X
آگهی تبلیغاتی