×
سیاسی
شناسه خبر : 101808
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/02 ساعت 18:27
ابهامات بیانیه پایانی نشست جده به شفاف‌سازی نیاز دارد!

نورنیوز بررسی کرد؛

ابهامات بیانیه پایانی نشست جده به شفاف‌سازی نیاز دارد!

تقلیل رویکرد عاری شدن خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی به منطقه خلیج فارس که در بیانیه پایانی نشست جده بر آن تاکید شد به نوعی مستثنی کردن رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه از این قاعده است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: با گذشت چند روز از برگزاری نشست جده که تقریبا هیچ دستاوردی برای «جو بایدن» و کمپین انتخاباتی حزب دموکرات در انتخابات آتی کنگره نداشت، تحلیل‌های متعددی از سوی رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پیرامون این نشست منتشر شده است.

یکی از مهمترین محورهایی که تقریبا نقطه اشتراک بیشتر اظهارنظرهای سیاسی و رسانه‌ای در مورد این نشست است عدم همراهی کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر کشورهای شرکت کننده در نشست  با خواست آمریکا مبنی بر تداوم روند عادی‌سازی کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی و همچنین ایجاد شبکه پدافندی با این رژیم بود.

آمریکا و رژیم صهیونیستی قصد داشتند با پیشبرد پروژه «ایران‌هراسی» کشورهای منطقه را متقاعد کنند که باید بر ضد آنچه آمریکا تهدیدات ایران نامیده بود به اجماع برسند.

در پایان این نشست بیانیه مشترکی منتشر شد که بخشی از آن موجب شکل‌گیری ابهاماتی در مورد رویکرد کشورهای منطقه نسبت به ضرورت عاری‌سازی خاورمیانه از سلاح‌های کشتار جمعی شد.

در بخشی از بیانیه پایانی نشست جده آمده است: «رهبران شرکت کننده در نشست جده بر حمایت از عاری شدن منطقه خلیج فارس از تمامی انواع سلاح‌های کشتار جمعی تاکید کردند!»

تاکید بر عاری شدن «منطقه خلیج فارس» از سلاح‌های کشتار جمعی در حالی است که تا پیش از این کشورهای منطقه همواره بر عاری شدن «خاورمیانه» از سلاح‌های کشتار جمعی اصرار داشتند.

این تغییر لحن اگر سهوا رخ نداده باشد، در شرایطی رقم خورده که هیچ‌یک از کشورهای منطقه خلیج فارس دارای سلاح کشتار جمعی نیستند و تقلیل رویکرد عاری شدن خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی به منطقه خلیج فارس به نوعی مستثنی کردن رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه از این قاعده است.

گزارش‌های رسمی منتشر شده در سال ۲۰۲۲ حاکی است، هزینه‌های نوسازی زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱.۲ میلیارد دلار بوده است.

رژیم شرور صهیونیستی که از عضویت در «ان‌پی‌تی» سرباز می‌زند و تاسیسات هسته‌ای آن هیچ‌وقت زیر نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نبوده، به عنوان تنها دارنده سلاح کشتار جمعی در منطقه خاورمیانه باید همواره زیر فشار کشورهای منطقه باشد تا امکان توسعه اهداف غیر صلح‌آمیز هسته‌ای را نداشته باشد.

مواضع کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی در خصوص ضرورت عاری‌سازی غرب آسیا از سلاح‌های کشتار جمعی، همواره یکسان بوده و تنها رژیمی که با تولید سلاح‌های کشتار جمعی و عدم پذیرش نظارت‌های بین‌المللی بر تاسیسات خود عامل اصلی ایجاد ناامنی در منطقه محسوب می‌شود رژیم صهیونیستی است.

بیانیه سوال برانگیز نشست جده برای اولین بار با محدود کردن جغرافیایی که از نقطه‌نظر کشورهای منطقه باید عاری از سلاح‌های کشتار جمعی باشد، علامت سوال بزرگی را در ذهن همه کشورهایی که نگران برنامه‌های غیر صلح‌آمیز رژیم صهیونیستی هستند به‌وجود آورده که لازم است کشورهای شرکت کننده در نشست با ارائه توضیحات دقیق نسبت به این بند از بیانیه شفاف‌سازی کنند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت‌پرده جوسازی آمریکا در مورد توان پهپادی ایران
شنبه 1401/05/01 ساعت 19:38
نورنیوز بررسی می‌کند؛
پشت‌پرده جوسازی آمریکا در مورد توان پهپادی ایران
ادعاهای عالی‌ترین مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا برای تهدید آمیز نشان دادن توانمندی‌های دفاعی ایران در حالی مطرح می‌شود که این کشور بزرگترین فروشنده سلاح در دنیاست و بسیاری از جنگ‌های خونین در جهان را کارتل‌های اسلحه‌سازی این کشور با هدف نفع اقتصادی بیشتر به راه انداخته‌اند.
آمریکا همچنان در توهم دوراهی‌سازی‌های کاذب
پنج‌شنبه 1401/04/30 ساعت 11:01
نور نیوز بررسی کرد؛
آمریکا همچنان در توهم دوراهی‌سازی‌های کاذب
بر اساس توهم حاکم بر کاخ سفید که بر خلاف واقعیتهای حاکم بر نظام بین الملل است، هرکشوری که از سوی آمریکا تحریم شود منزوی تلقی شده و نمی توان حضور آن را در جامعه جهانی به رسمیت شناخت.
دیپلماسی گفتگو و صلح در مقابل دیپلماسی تهدید و جنگ
چهارشنبه 1401/04/29 ساعت 16:57
نورنیوز بررسی می‌کند؛
دیپلماسی گفتگو و صلح در مقابل دیپلماسی تهدید و جنگ
در مقابل رویکرد جنگ‌طلبانه‌ای که آمریکا قصد داشت به نشست جده تحمیل کند؛ هفتمین نشست سران کشورهای ضامن روند آستانه بدون حضور بازیگران غیرمنطقه‌ای در تهران برگزار شد.
آمریکا از اقتدار گذشته برخوردار نیست
چهارشنبه 1401/04/29 ساعت 03:25
آمریکا از اقتدار گذشته برخوردار نیست
سخنگوی وزارت خارجه در گفت‌وگویی تفصیلی توضیحاتی پیرامون سیاست‌های همکاری دولت سیزدهم با کشورهای منطقه، آخرین وضعیت تماس‌های دیپلماتیک ایران و عربستان، واکنش‌ها به سفر بایدن به منطقه ، واکنش ها به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی و همچنین آخرین تحولات برجام و مذاکرات هسته‌ای ارائه داد.
سفر فرمانده سنتکام، برگ دیگر سفر تبلیغاتی بایدن
سه‌شنبه 1401/04/28 ساعت 09:40
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر فرمانده سنتکام، برگ دیگر سفر تبلیغاتی بایدن
گرچه رسانه‌های مختلف عبری و غربی با سفر فرمانده سنتکام به اراضی اشغالی تلاش می‌کنند این اقدام را به گسترش همکاری‌های نظامی آمریکا و تل‌آویو مربوط کنند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این سفر نیز مانند سفر بایدن ارزشی جز تبلیغات انتخاباتی در بر ندارد.
پیام‌هایی که نشست جده به دنیا مخابره شد
دوشنبه 1401/04/27 ساعت 18:34
نورنیوز بررسی کرد؛
پیام‌هایی که نشست جده به دنیا مخابره شد
با توجه به آنچه در زمان سفر بایدن به عربستان و نشست جده روی داده به صراحت می‌توان گفت که سناریوسازی و جوسازی تبلیغاتی صهیونیست‌ها علیه ایران، نه تنها محقق نشد بلکه به یک رسوایی برای این رژیم مبدل شد.
سفر بایدن به خاورمیانه؛ افول یکجانبه‌گرایی در جهان
یکشنبه 1401/04/26 ساعت 21:47
نورنیوز بررسی می‌کند؛
سفر بایدن به خاورمیانه؛ افول یکجانبه‌گرایی در جهان
نتایج واقعی از حواشی پیرامون سفر بایدن به غرب آسیا را می‌توان اتمام یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در جهان دانست.
نکات مهم بیانیه پایانی نشست جده
شنبه 1401/04/25 ساعت 22:09
نورنیوز بررسی کرد؛
نکات مهم بیانیه پایانی نشست جده
کشورهای حاضر در نشست جده شامل اعضای شورای همکاری خلیج فارس، مصر، اردن، عراق و ایالات متحده آمریکا امروز شنبه بیانیه مشترکی را در 21 بند منتشر کردند.
لفاظی و اتهام‌زنی مجدد رئیس جمهور آمریکا علیه ایران
شنبه 1401/04/25 ساعت 16:22
این بار در نشست جده مطرح شد؛
لفاظی و اتهام‌زنی مجدد رئیس جمهور آمریکا علیه ایران
رئیس‌جمهور آمریکا در حضور تعدادی از سران کشورهای عربی حاضر در نشست جده مدعی شد که فعالیت‌های ایران باعث بی ثباتی منطقه شده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی