×
فرهنگی
شناسه خبر : 101793
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/02 ساعت 12:07
بحران‌های اقلیمی و استانداردهای دوگانه رسانه های غربی

نورنیوز بررسی کرد؛

بحران‌های اقلیمی و استانداردهای دوگانه رسانه های غربی

در رویه ای ثابت، رسانه های غربی،خشکسالی، آتش سوزی، تغییرات اقلیمی و ازدیاد ریزگردها را به عملکرد غیر قابل دفاع دولت‌های مشرق زمین و خاورمیانه نسبت می‌دهند در حالی که همین رخدادها در مغرب زمین، صرفا به عنوان تغییرات زیست محیطی مطرح می‌شود و حتی ضعف مدیریتی در مهار و مقابله با عوارض آن نیز هیچگاه متهمی ندارد.

نورنیوز–گروه جامعه: همزمان با گرمای بی‌سابقه در سراسر جهان که آثار و پیامدهای خسارت‌باری در کشورهای مختلف به‌دنبال داشته، قاره اروپا نیز با متاثر شدن از این پدیده با حوادث متعددی روبرو بوده است. طی روزهای گذشته در مناطق مختلف اروپا گرمای هوا از ۴۰ درجه نیز عبور کرد که موجب بروز آتش سوزی‌های گسترده در مراتع و جنگل‌ها شد و خسارات مالی و جانی قابل ملاحظه‌ای به بار آورد.  تلاش آتش‌نشانان در فرانسه، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، یونان و انگلیس برای مهار به موقع آتش سوزی‌ها  چندان‌که باید موثر نبوده و گسترش آتش سوزی‌ها، مشکلات فراوانی برای شهروندان این کشورها ایجاد کرده است.

این شرایط در آمریکا نیز منجر به وقوع حوادث متعددی شده است. آتش‌سوزی روز شنبه در نزدیکی پارک ملی یوسمیتی به سرعت به یکی از بزرگترین آتش سوزی‌های کالیفرنیا در سال‌جاری میلادی تبدیل شد.

مقامات آمریکا مجبور شدند دستور تخلیه هزاران نفر و قطع برق بیش از ۲ هزار خانه و کسب و کار را صادر کنند.

 تا روز شنبه ودر حالی که آتش نشان‌ها موفق به مهار آتش نشده‌اند، این آتش سوزی ۱۰ ساختمان مسکونی را ویران کرده و به ۵ ساختمان دیگر آسیب رسانده است در حالی که حدود ۲ هزار ساختمان دیگر را نیز تهدید می‌کند.

در بیشتر این کشورها،دولت‌ها با اظهار عجز ضمنی مردم را به صبر و انتظار دعوت کرده‌اند و تنها  امید شهروندان نیز اینک به تغییرات آب و هوایی پیوند خورده تا مگر طبیعت، کاری از پیش برد!

نکته قابل ملاحظه در این مجال، استانداردهای دوگانه‌ای است که رسانه‌های این کشورها در قبال این اخبار ناخوشایند از خود بروز می‌دهند. در رویه‌ای ثابت، رسانه‌های غربی خشکسالی، آتش سوزی، تغییرات اقلیمی و ازدیاد ریزگردها را به عملکرد غیر قابل دفاع دولت‌های مشرق زمین و غرب آسیا نسبت می‌دهند در حالی که همین رخدادها در مغرب زمین، صرفا به عنوان تغییرات زیست محیطی مطرح می‌شود و حتی ضعف مدیریتی در مهار و مقابله با عوارض آن نیز هیچگاه متهمی ندارد.

سال‌هاست که کارشناسان محیط زیست در همه جهان و از جمله دانشگاه‌های مغرب زمین گازهای گلخانه‌ای و خسارات ناشی از آن بر لایه ازون را به عنوان عامل اصلی تغییرات اقلیمی در زمین معرفی کرده‌اند و حتی برای جلوگیری از تداوم تولید بی‌رویه گازهای گلخانه‌ای در قامت مسئولیت‌های حقوقی و اجتماعی اقدام به تهیه کنوانسیون‌های بین‌المللی کرده‌اند. سال‌هاست که مهمترین کشورهای آلاینده بر اساس آمارهای مراکز مختلف معرفی شده‌اند و  هشدارهای فراوان در خصوص ضرورت جلوگیری از تولید بی‌رویه و غیرضروری آلاینده‌ها مطرح می‌شود اما کشورهای صنعتی که عمدتا به بلوک غرب وابسته‌اند صرفا مسیر متهم سازی دیگران را در پیش گرفته و با تحریک مصرف‌گرایی تنها به منافع اقتصادی بیشتر می‌اندیشند. در چنین فضایی ایا روش توجیه برخی رسانه‌های غربی که علت مرگ ده‌ها نفر از مردم  را عدم سازگاری شهروندان اروپایی با گرمای طبیعی عنوان کرده‌اند توهین به شعور همه جهانیان نیست؟

مسئله نابسامانی های اقلیمی به مثابه شاخه‌ای است که همه اهالی زمین روی آن نشسته‌اند و نباید جلوگیری از بریدن آن، وجه المصالحه سیاست بازهای جهانی قرار گیرد. بی‌تردید رویه‌ای که در آن پدیدآورندگانِ تروریست‌ها در صف اول مدعیان مبارزه با تروریست باشند، کشورهای متجاوز خود را حامیان مهاجران جنگی بنامند یا پدیدآورندگان ویروس‌های بیولوژیک، ناجیان بشریت از یک پاندمی خطرناک قلمداد شوند، مسببان  اصلی گرمایش زمین نیز می‌توانند در حالیکه هنوز هم  خود در صف اول آلاینده‌های اصلی جهان قرار دارند در لوای معاهده پاریس سایر کشورها را به کم کاری متهم کنند. راهکار مقابله با فاجعه زیست محیطی که جهان و زیست انسان‌ها را به سمت نابودی می برد، فضاسازی رسانه‌ای برای متهم سازی دیگران نیست بلکه همه کشورها باید با اتخاذ رویکرد غیرسیاسی به این مقوله برای ایجاد اجماع جهانی به منظور رسیدن به راهکارهای منطقی و عملی برای مقابله با آن تلاش نمایند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
فرصتی که نباید عادی یا تشریفاتی شود
هشدار بانک مرکزی به وزارت صمت درباره اختلال در واردات در مقابل صادرات
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»
ظهور دوباره داعش در جنوب ادلب/ ایست‌های بازرسی مسلحانه با شعارهای داعشی‌ها
X
آگهی تبلیغاتی