×
فرهنگی
شناسه خبر : 101793
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/05/02 ساعت 12:07
بحران‌های اقلیمی و استانداردهای دوگانه رسانه های غربی

نورنیوز بررسی کرد؛

بحران‌های اقلیمی و استانداردهای دوگانه رسانه های غربی

در رویه ای ثابت، رسانه های غربی،خشکسالی، آتش سوزی، تغییرات اقلیمی و ازدیاد ریزگردها را به عملکرد غیر قابل دفاع دولت‌های مشرق زمین و خاورمیانه نسبت می‌دهند در حالی که همین رخدادها در مغرب زمین، صرفا به عنوان تغییرات زیست محیطی مطرح می‌شود و حتی ضعف مدیریتی در مهار و مقابله با عوارض آن نیز هیچگاه متهمی ندارد.

نورنیوز–گروه جامعه: همزمان با گرمای بی‌سابقه در سراسر جهان که آثار و پیامدهای خسارت‌باری در کشورهای مختلف به‌دنبال داشته، قاره اروپا نیز با متاثر شدن از این پدیده با حوادث متعددی روبرو بوده است. طی روزهای گذشته در مناطق مختلف اروپا گرمای هوا از ۴۰ درجه نیز عبور کرد که موجب بروز آتش سوزی‌های گسترده در مراتع و جنگل‌ها شد و خسارات مالی و جانی قابل ملاحظه‌ای به بار آورد.  تلاش آتش‌نشانان در فرانسه، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، یونان و انگلیس برای مهار به موقع آتش سوزی‌ها  چندان‌که باید موثر نبوده و گسترش آتش سوزی‌ها، مشکلات فراوانی برای شهروندان این کشورها ایجاد کرده است.

این شرایط در آمریکا نیز منجر به وقوع حوادث متعددی شده است. آتش‌سوزی روز شنبه در نزدیکی پارک ملی یوسمیتی به سرعت به یکی از بزرگترین آتش سوزی‌های کالیفرنیا در سال‌جاری میلادی تبدیل شد.

مقامات آمریکا مجبور شدند دستور تخلیه هزاران نفر و قطع برق بیش از ۲ هزار خانه و کسب و کار را صادر کنند.

 تا روز شنبه ودر حالی که آتش نشان‌ها موفق به مهار آتش نشده‌اند، این آتش سوزی ۱۰ ساختمان مسکونی را ویران کرده و به ۵ ساختمان دیگر آسیب رسانده است در حالی که حدود ۲ هزار ساختمان دیگر را نیز تهدید می‌کند.

در بیشتر این کشورها،دولت‌ها با اظهار عجز ضمنی مردم را به صبر و انتظار دعوت کرده‌اند و تنها  امید شهروندان نیز اینک به تغییرات آب و هوایی پیوند خورده تا مگر طبیعت، کاری از پیش برد!

نکته قابل ملاحظه در این مجال، استانداردهای دوگانه‌ای است که رسانه‌های این کشورها در قبال این اخبار ناخوشایند از خود بروز می‌دهند. در رویه‌ای ثابت، رسانه‌های غربی خشکسالی، آتش سوزی، تغییرات اقلیمی و ازدیاد ریزگردها را به عملکرد غیر قابل دفاع دولت‌های مشرق زمین و غرب آسیا نسبت می‌دهند در حالی که همین رخدادها در مغرب زمین، صرفا به عنوان تغییرات زیست محیطی مطرح می‌شود و حتی ضعف مدیریتی در مهار و مقابله با عوارض آن نیز هیچگاه متهمی ندارد.

سال‌هاست که کارشناسان محیط زیست در همه جهان و از جمله دانشگاه‌های مغرب زمین گازهای گلخانه‌ای و خسارات ناشی از آن بر لایه ازون را به عنوان عامل اصلی تغییرات اقلیمی در زمین معرفی کرده‌اند و حتی برای جلوگیری از تداوم تولید بی‌رویه گازهای گلخانه‌ای در قامت مسئولیت‌های حقوقی و اجتماعی اقدام به تهیه کنوانسیون‌های بین‌المللی کرده‌اند. سال‌هاست که مهمترین کشورهای آلاینده بر اساس آمارهای مراکز مختلف معرفی شده‌اند و  هشدارهای فراوان در خصوص ضرورت جلوگیری از تولید بی‌رویه و غیرضروری آلاینده‌ها مطرح می‌شود اما کشورهای صنعتی که عمدتا به بلوک غرب وابسته‌اند صرفا مسیر متهم سازی دیگران را در پیش گرفته و با تحریک مصرف‌گرایی تنها به منافع اقتصادی بیشتر می‌اندیشند. در چنین فضایی ایا روش توجیه برخی رسانه‌های غربی که علت مرگ ده‌ها نفر از مردم  را عدم سازگاری شهروندان اروپایی با گرمای طبیعی عنوان کرده‌اند توهین به شعور همه جهانیان نیست؟

مسئله نابسامانی های اقلیمی به مثابه شاخه‌ای است که همه اهالی زمین روی آن نشسته‌اند و نباید جلوگیری از بریدن آن، وجه المصالحه سیاست بازهای جهانی قرار گیرد. بی‌تردید رویه‌ای که در آن پدیدآورندگانِ تروریست‌ها در صف اول مدعیان مبارزه با تروریست باشند، کشورهای متجاوز خود را حامیان مهاجران جنگی بنامند یا پدیدآورندگان ویروس‌های بیولوژیک، ناجیان بشریت از یک پاندمی خطرناک قلمداد شوند، مسببان  اصلی گرمایش زمین نیز می‌توانند در حالیکه هنوز هم  خود در صف اول آلاینده‌های اصلی جهان قرار دارند در لوای معاهده پاریس سایر کشورها را به کم کاری متهم کنند. راهکار مقابله با فاجعه زیست محیطی که جهان و زیست انسان‌ها را به سمت نابودی می برد، فضاسازی رسانه‌ای برای متهم سازی دیگران نیست بلکه همه کشورها باید با اتخاذ رویکرد غیرسیاسی به این مقوله برای ایجاد اجماع جهانی به منظور رسیدن به راهکارهای منطقی و عملی برای مقابله با آن تلاش نمایند.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله به سفارت آمریکا در کلمبیا با تیر و کمان
معاون ترامپ برای پیگیری آتش‌بس غزه به اراضی اشغالی سفر می‌کند
تلخابی رییس فدراسیون بدنسازی شد
حقوق پزشکیان به حساب خیران مدرسه‌ساز واریز شد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 26 مهر + جدول
انرژی جهانی در چنبره‌ی سوخت‌های کهنه
مادورو برای جلوگیری از درگیری با آمریکا «همه چیز» را پیشنهاد داده است
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان
شاخص کل بورس به کانال 3 میلیون واحد برگشت
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 26 مهر 1404
هوای 7 شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
نورنما | 22تا تیپ مختلف در یک انیمیشن!
مستندسازی تجاوز رژیم صهیونیستی برای تاریخ و دادگاه‌ها ضروری است
اولین طلای رویینگ ایران در قهرمانی آسیا 2025
کشته شدن 8 بازیکن ملی‌پوش کریکت در اثر حمله هوایی پاکستان
کواکبیان به 14 ماه حبس محکوم شد
برکناری رئیس کل بانک مرکزی تکذیب شد
چالش کمبود پرستار و کاهش تقاضا برای ورود به خدمت
یک نماینده سابق و یک نماینده فعلی مجلس به حبس محکوم شدند
افت رمزارزها، صعود بورس؛ تلاقی سرد و گرم بازارها
باند بین‌المللی قاچاق سیگار نقره‌داغ شد
رئیس‌زاده، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی شد
بیانیه سفارت ایران در تایلند برای انقضای قطعنامه 2231
یورش گسترده نیروهای اشغالگر اسرائیلی به کرانه باختری
جزییات جدید از واریز معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی بالای 20 میلیون تومان
ادعای دوباره ترامپ: زمان پایان جنگ اوکراین و توافق رسیده است
نتانیاهو به دنبال جلو انداختن تاریخ انتخابات است
باند زورگیری در غرب تهران منهدم شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 26 مهر 1404+ ساعت بازی پرسپولیس
دستگیری ضارب روحانی امام‌زاده یحیی+فیلم
علت کمای ملی پوش والیبال مشخص شد
افسانه‌ای بر بام جهان ؛ اولین زن ایرانی در باشگاه 8000 متری‌ها
آتشفشان تفتان بیدار شد؟
معمای جنگ و صلح در غزه
ایران و روسیه؛ داستان همگرایی بازیگران مستقل
تعظیم تهران به نام مقدس مریم
هیأت پارلمانی ایران عازم ژنو شد
انتقال 4 زندانی ایرانی از جمهوری آذربایجان به کشور
جنگ هیبریدی روسیه در اروپا
رئیس‌جمهور برزیل عملیات نظامی آمریکا در کارائیب را محکوم کرد
قطعنامه 2231 به‌طور قطعی منقضی و خاتمه یافته است
اجرا نکردن قانون حجاب، مخالفت با اصل حجاب نیست
ریزش هم‌زمان طلا، نقره، نفت و بیت‌کوین
تماشای بارش شهابی در شامگاه سه‌شنبه
احساس می‌کنیم با حمله اسرائیل به قطر به ما خیانت شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 26 مهر+ وضعیت استان ها
پایان محدودیت‌های برجامی ایران با انقضای قطعنامه 2231
برجام تمام شد، ایران در مسیر جدید دیپلماسی مستقل
قاتلان خاموش ریه‌ها / عامل 85 درصد از سرطان‌های ریه کشف شد
طراحی هوشمند پپتیدها برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی
X
آگهی تبلیغاتی