×
فرهنگی
شناسه خبر : 101769
تاریخ انتشار : شنبه 1401/05/01 ساعت 20:59
بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی هدیه ازدواج دریافت می‌کنند

بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی هدیه ازدواج دریافت می‌کنند

بنابر اعلام سازمان تأمین اجتماعی، بیمه‌شدگان این سازمان هدیه ازدواج دریافت کرده و برای دریافت آن، نیاز به مراجعه حضوری به شعب تأمین اجتماعی را نخواهد داشت.

نورنیوز - گروه فرهنگ و جامعه: بیمه‌شدگان تأمین‌اجتماعی در صورت داشتن دو سال سابقه بیمه‌پردازی در هنگام ازدواج اول، هدیه نقدی ازدواج معادل یک ماه حقوق مبنای کسر حق بیمه را دریافت کرده و اگر زن و شوهر هر دو بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی باشند، این هدیه بلاعوض به هر دو نفر پرداخت می‌شود.  

طبق ماده ۸۵ قانون تأمین‌اجتماعی، کمک هزینه ازدواج به عنوان یکی از تعهدات سازمان تأمین اجتماعی به عنوان هدیه به بیمه‌شدگان اجباری واجد شرایط که برای بار اول تشکیل خانواده می‌دهند، پرداخت می‌شود.

بیمه‌شدگان برای دریافت کمک هزینه ازدواج لازم است شرایطی داشته باشند. یکی از شرایط مهم برای دریافت این کمک هزینه، وجود سابقه لازم است به نحوی که بیمه‌شده ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت ۷۲۰ روز سابقه کار داشته و حق‌بیمه این مدت از سوی کارفرما پرداخت شده باشد؛ از دیگر شرایط لازم برای دریافت کمک هزینه ازدواج سازمان تأمین‌اجتماعی این است که در تاریخ ازدواج، رابطه استخدامی بیمه‌شده با کارفرما قطع نشده باشد و ازدواج دائم بوده و در دفتر رسمی ازدواج ثبت شده باشد.

میزان کمک هزینه ازدواج برابر است با مجموع حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف ۲ سال قبل از تاریخ ازدواج تقسیم بر ۲۴ همچنین در صورتی که مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، مبلغ قابل پرداخت به حداقل دستمزد سال وقوع عقد افزایش می‌یابد.

در صورتی که زن و شوهر هر دو بیمه شده سازمان تأمین اجتماعی و واجد شرایط باشند، پرداخت کمک هزینه ازدواج به هر دو نفر انجام می‌شود. همچنین بیمه‌شدگان تامین‌اجتماعی که سال‌های قبل ازدواج کرده‌ و در زمان ازدواج شرایط نام‌برده را داشته‌اند و کمک هزینه مذکور را دریافت نکرده‌اند، می‌توانند برای دریافت آن اقدام کنند.

برای ارائه درخواست دریافت کمک هزینه ازدواج، نیازی به مراجعه حضوری به شعب تأمین‌اجتماعی نیست؛ این خدمت در سامانه غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی موجود و بیمه‌شدگان متقاضی می‌توانند با ورود به این سامانه به آدرس: es.tamin.ir و مراجعه به منوی بیمه‌شدگان/ حمایت‌های کوتاه مدت/ درخواست کمک هزینه ازدواج، صرفاً با ورود اطلاعات تاریخ عقد و کد ملی همسر، درخواست خود را برای دریافت این کمک هزینه ثبت کنند.

مطابق با گزارش مدیریت آمار، اطلاعات و محاسبات سازمان تأمین اجتماعی، تعداد درخواست‌های بهره‌مندی از هدیه ازدواج در سال ۱۴۰۰ نزدیک به یکصد هزار مورد بوده است که از این تعداد، فقط ۱۴۸۴ فقره درخواست به‌صورت حضوری و حدود ۹۱ هزار و ۵۰۰ مورد درخواست به صورت غیرحضوری ارائه شده و براین اساس ۹۸ درصد در خواست‌ها به صورت غیرحضوری و بدون مراجعه بیمه‌شده به شعب سازمان انجام شده است.  

جمع مبالغ پرداختی در سال گذشته نیز از محل هدیه ازدواج، معادل ۳۲۲ میلیارد تومان بوده و بیشترین وکمترین مبالغ پرداخت شده در سال۱۴۰۰ بابت هدیه ازدواج به ترتیب مربوط به ادارات‌ کل تأمین‌ اجتماعی غرب تهران بزرگ و خراسان شمالی بوده است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
کره شمالی حملات آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرد
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند