×
سیاسی
شناسه خبر : 101764
تاریخ انتشار : شنبه 1401/05/01 ساعت 19:38
پشت‌پرده جوسازی آمریکا در مورد توان پهپادی ایران

نورنیوز بررسی می‌کند؛

پشت‌پرده جوسازی آمریکا در مورد توان پهپادی ایران

ادعاهای عالی‌ترین مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا برای تهدید آمیز نشان دادن توانمندی‌های دفاعی ایران در حالی مطرح می‌شود که این کشور بزرگترین فروشنده سلاح در دنیاست و بسیاری از جنگ‌های خونین در جهان را کارتل‌های اسلحه‌سازی این کشور با هدف نفع اقتصادی بیشتر به راه انداخته‌اند.

نورنیوزـ گروه بین‌الملل: لوید آستین، وزیر دفاع و مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده  اخیراً با تکرار ادعای همکاری پهپادی ایران با روسیه، نسبت به هرگونه کمک ایران به روسیه در جنگ اوکراین هشدار دادند.

پیش از آن‌ها نیز جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شده بود که روسیه از ایران خواسته است «صدها هواپیمای بدون سرنشین» با قابلیت حمل تسلیحات به این کشور تحویل دهد.

ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا و جان کربی هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی آمریکا و رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران نیز از دیگر مقاماتی بودند که این ادعا را تکرار کردند.

نکته قابل توجه آنکه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران ۲۴ تیرماه در تماس تلفنی با همتای اوکراینی خود، ضمن تکذیب ارسال پهپاد ایرانی به روسیه برای به‌کارگیری در جنگ علیه اوکراین گفت: طرح این ادعا از سوی آمریکا «در راستای اهداف و اغراض سیاسی خاص» صورت گرفته است.

کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این خصوص تصریح کرد: سابقه همکاری‌ها بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در حوزه برخی فناوری‌های نوین به پیش از آغاز جنگ در اوکراین برمی‌گردد و در مقطع اخیر هیچ تحول خاصی در این ارتباط رخ نداده است.

ابراز نگرانی آمریکایی‌ها از تعاملات نظامی ایران و روسیه با دو هدف در حال پیگیری است.

در گام اول اتخاذ این رویکرد، تداوم سیاست آمریکا در نقض بند مربوط به پایان یافتن محدودیت خرید و فروش سلاح از سوی ایران است که در توافقنامه هسته‌ای برجام مورد تأکید قرار گرفته است.

تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل متحد از نیمه شب ۲۷ مهر ۱۳۹۹ پس از ۱۳ سال پایان گرفته است. بر اساس توافق هسته‌ای ایران با شش کشور جهان (برجام) در سال ۲۰۱۵، تحریم تسلیحاتی ایران در نیمه شب ۲۷ مهر ۱۳۹۹ به پایان رسید و بر این اساس ایران می‌تواند در حوزه خرید و فروش سلاح‌های متعارف با کشورهای دیگر همکاری کند.

 واشینگتن پیش از  پایان یافتن محدودیت ۱۳ ساله خرید و فروش سلاح از سوی ایران تلاش کرد با طرح قطعنامه‌ای در سازمان ملل متحد تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند اما این قطعنامه حتی بعد از رایزنی‌های بسیار واشنگتن رأی نیاورد و اقدام به فعال کردن "مکانیسم ماشه" نیز بدلیل مخالفت امضاکنندگان دیگر برجام از جمله چین و روسیه نتوانست کمکی به آمریکا نماید.

نکته دیگر در باب فضا سازی‌های جدید آمریکا در خصوص فروش پهپاد از سوی ایران به روسیه، ایجاد نگرانی در کشورهای منطقه نسبت به توان پهپادی ایران برای پیگیری خواست رژیم‌صهیونیستی برای ایجاد شبکه یکپارچه پدافندی با کشورهای منطقه است. هم زمان با سفر اخیر بایدن به سرزمین‌های اشغالی و عربستان، موضوع قطعی شدن ایجاد این شبکه و اعلام آن در سفر رئیس جمهور آمریکا به منطقه تبدیل به خط غالب رسانه های غربی و عبری شد اما در نهایت کشورهای عربی در نشست جده، رسماً از نبود چنین ائتلافی و حتی لزوم همگرایی دیپلماتیک با ایران سخن گفتند.

با توجه به شکست سناریوی مشترک واشینگتن- تل‌آویو در این خصوص می‌توان گفت که آمریکا با ادعای همکاری ایران و روسیه در حوزه پهپادی و مرتبط کردن آن به جنگ اوکراین به‌دنبال پیگیری دو هدف ذکر شده با پیگیری سیاست ایران هراسی است.

ادعاهای عالی ترین مقامات سیاسی، نظامی و امنیتی آمریکا برای تهدید آمیز نشان دادن توانمندی‌های دفاعی ایران در حالی مطرح می شود که این کشور بزرگترین فروشنده سلاح در دنیاست و بسیاری از جنگ‌های خونین در جهان را کارتل‌های اسلحه‌سازی این کشور با هدف نفع اقتصادی بیشتر به راه انداخته‌اند.

سلاح ایرانی، همانگونه که اصلی‌ترین نقش را در مقابله با تروریسم تکفیری وارداتی داشت، همواره درمسیرحفظ ثبات و امنیت در منطقه به‌کار گرفته خواهد شد.

به صورت طبیعی کشورهایی که به‌دنبال تحمیل اراده سیاسی خود با استفاده از نیروهای نیابتی چون داعش به کشورهای منطقه هستند، توانمندی نظامی ایران را که اصلی‌ترین قدرت مخالف این رویه است بر نمی‌تابند و دستور کار ثابت آنها تضعیف و تهدید نمایی ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ابهامات بیانیه پایانی نشست جده به شفاف‌سازی نیاز دارد!
یکشنبه 1401/05/02 ساعت 18:27
نورنیوز بررسی کرد؛
ابهامات بیانیه پایانی نشست جده به شفاف‌سازی نیاز دارد!
تقلیل رویکرد عاری شدن خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی به منطقه خلیج فارس که در بیانیه پایانی نشست جده بر آن تاکید شد به نوعی مستثنی کردن رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده سلاح کشتار جمعی در خاورمیانه از این قاعده است.
دیپلماسی گفتگو و صلح در مقابل دیپلماسی تهدید و جنگ
چهارشنبه 1401/04/29 ساعت 16:57
نورنیوز بررسی می‌کند؛
دیپلماسی گفتگو و صلح در مقابل دیپلماسی تهدید و جنگ
در مقابل رویکرد جنگ‌طلبانه‌ای که آمریکا قصد داشت به نشست جده تحمیل کند؛ هفتمین نشست سران کشورهای ضامن روند آستانه بدون حضور بازیگران غیرمنطقه‌ای در تهران برگزار شد.
سفر فرمانده سنتکام، برگ دیگر سفر تبلیغاتی بایدن
سه‌شنبه 1401/04/28 ساعت 09:40
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر فرمانده سنتکام، برگ دیگر سفر تبلیغاتی بایدن
گرچه رسانه‌های مختلف عبری و غربی با سفر فرمانده سنتکام به اراضی اشغالی تلاش می‌کنند این اقدام را به گسترش همکاری‌های نظامی آمریکا و تل‌آویو مربوط کنند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این سفر نیز مانند سفر بایدن ارزشی جز تبلیغات انتخاباتی در بر ندارد.
نظرات

آخرین اخبار
پاسخ مسکو به آمریکا؛ حمایت روسیه از ایران ادامه دارد
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 12 شهریور 1405 ؛ سکه در مسیر کانال‌های بالاتر
مخالفت پکن با تحریم های مرتبط با ایران
توقف همه مسابقات فوتبال در آرژانتین در دقیقه 10
رقابت خاتون بم در گروه مرگ
تشکیل پرونده قضایی برای عوامل «دیدارنیوز»
هشدار هواشناسی برای شمال کشور؛ بارش شدید و سیلابی
پادکست | تصویری از مقاومت مردم تنگستان به رهبری رئیسعلی دلواری در برابر اشغال بوشهر
درخشش شطرنج بازان ایرانی در ترکیه
محدودیت های روز جمعه برای تردد در جاده چالوس
پایگاه‌های آمریکا در امارات و کویت زیر آتش نیروهای مسلح ایران
عرضه کالا با 25 درصد زیر قیمت بازار در تهران
آخرین قیمت‌گوشت قرمز امروز 12 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
ترامپ به دنبال اعلام پایان جنگ با ایران است
نفت در مرز 100 دلار؛ برنت همچنان بالای 95 دلار ماند
بمب امریکایی مراسم عروسی سیریک را هدف قرار داد
نوراینفو | علائم کمبود مواد معدنی در بدن؛ این نشانه‌ها را جدی بگیرید
افشای عملیات ترور مشاور بشار اسد پس از 18 سال
اژه‌ای: صدای مردم ایران را در اجلاس بریکس به گوش جهان می‌رسانم
رایزنی تلفنی ترامپ و رئیس امارات
حکم نهایی ساعدی‌نیا صادر شد
نامه ایران به شورای امنیت در پی تجاوز آمریکا به خاک کشور
برنامه قطعی برق قم امروز 12 شهریور + لینک برنامه خاموشی قم
سران آمریکا درباره حمله های خود به عروسی‌ها در کشورهای مختلف به افکار عمومی جهان پاسخ دهند
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا
الگوی تهاجم سه‌وجهی واشنگتن
داستان منطقه E1 چیست؟
خبر خوش برای مردم؛ خاموشی‌ها در خط پایان
«کریدور داوود» توطئه جدید اسرائیل علیه ایران
جدول قطعی برق هرمزگان پنجشنبه 12 شهریور+برنامه خاموشی هرمزگان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 12 شهریور 1405؛جهش عجیب قیمت مونتاژی‌ها+ جدول قیمت ها
امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته برای متقاضیان کارشناسی ارشد
نتایج مرحله اول المپیاد علمی دانشجویی 1405 منتشر شد
روایت ناتمام دلواری‌ها در آب‌های تنگه هرمز
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 12 شهریور 1405 + وضعیت استان‌ها
تک ضرب | خداحافظی با یک اسطوره پا به توپ
18شهید و 142مصدوم در تجاوز اخیر امریکا به ایران
برنامه مسابقات ورزشی امروز 12 شهریور 1405 +جدول پخش
از «تنگه ترامپ» تا راهبرد «کشتی در برابر کشتی»؛ قمار جدید آمریکا در هرمز
خفگی کودکان؛ از پیشگیری تا اقدام صحیح در لحظات حساس
کاهش شیوع HIV در میان مصرف کنندگان تزریقی موادمخدر در کشور
خسارت 120 هزار میلیارد تومانی اعتیاد به اقتصاد و جامعه
اعتیاد، راهزنی پنهان برای غارت سلامت روان و سرمایه‌های اجتماعی
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید