×
فرهنگی
شناسه خبر : 101708
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1401/04/30 ساعت 16:44
به بهانه دومین سالگرد آسمانی شدن روح‌الله رجایی

مهدی توکلیان

به بهانه دومین سالگرد آسمانی شدن روح‌الله رجایی

بعضی از جمله ها و حرف ها تاریخ مصرف ندارند و هر زمان که می شنوی یا شاد می شوی، یا غمناک اما با همه این خصوصیات ماندگارند و به زمان خاصی تعلق ندارند. زمان مصرف حرفها و جمله ها به حال مخاطب و ارسال کننده پیام مربوط است درست مثل چند جمله ماندگاری که دو سال است در گوش‌ها و دل‌ها تازه است: هرجا دلت گرفت بگو یاحسین ...

نورنیوزـگروه فرهنگ: مهدی توکلیان (عکاس و روزنامه‌نگار)  به مناسبت دومین سالگرد آسمانی شدن روح‌الله رجایی نوشت: حال خوب خبرنگاری که برای مخابره خبر و اطلاع رسانی در سرزمین ابوتراب و در عرش‌پیمایی اربعین حسینی سلام الله علیهم با تمام وجود و از سویدای دل و با اشک شوق و بهجت قلبی این جملات را بر لبان خود جاری کرد تا به تمام مشتاقان زیارت و خادمان خدوم خیمه های حسینی اثبات کند که اخلاص سر ماندگاری است والسلام. تمام رفتارهای روح الله رجایی کمی با هم راهان و همکارانش فرق داشت از شیوه مراودات و هم کلام شدن تا همسفربودن و همراه شدنش با همان شیرینی و ته لهجه خراسانی اش.

هنوز تا هفدهم مردادماه که روزگرامیداشت مقام خبرنگار است بیست روزی مانده است اما همین تفاوت باعث می شود ده روزمانده به محرم در آستانه دومین سالگشت زنده یاد روح الله رجایی به استقبال عزای سیدالکونین حضرت اباعبدالله الحسین علیهم السلام رفته و پیشاپیش روزش را به او و عزیزانش تبریک بگوییم. خبرنگار جوانی که جهادی بود و شوق خدمت زمان و مکان خدمت خالصانه و عاشقانه را برایش  ساده کرده بود و پس از سال ها فعالیت و نوشتن در تحریریه در عناوین دیگر خدمت نیز هم چنان خبرنگار بود و پیام رسانی ساده و سالم.

روایت های ماندگارش از سفر به عتبات عالیات هم چنان شنیدنی  است و بر اساس همین خلوص و صفای باطنش باعث می شود تا همیشه ایام دل هایمان که می گیرد با ضرباهنگ تیتروار کلام روح الله بگوییم یا حسین... ن. اشک هایش پر از لطافت باران بود و صدایش سرشار از ترانه حضور. برای رفتن در بین الحرمین بهانه نمی خواست و بدون هیچ بهانه ای همراه می شد تا هر بار صدای هق هقِ تقسیم یک سبد گُل  محبت و ارادت را در میان محبان حضرتش ببیند و ببوید تا بتواند برای دیگران بگوید وبنویسد. روح الله رجایی طعم شـور تبسم، نشسته در دل موکب ها را روایت می کرد  و بـغض خـاطـرة  بودنش  در  میـان  دل ها روانه است.

روح الله رجایی را با خصلت های بسیاری یاد می‌کنند اما رمز ماندگاری او صداقت است، واژه ای که شنیدنش، شیرینی احساس آرامش را متصور میسازد؛ احساس آرامش از اینکه حقیقت همانی است که شنیده می شود  و به چشم می آید و گاهی تا ابد در دل ها می ماند. صداقت در رفتار و منش و مرام خبرنگاری ساده و فعال رسانه ای باعث می شود تا کلامش هم  آرامش را به ذهن سیال بشر واداده گرفتاری های روزمره روانه کند و از ترنم و شیدایی زیارت هایش در روایت هایش توانایی تمرکز و نیز تعقل بیشتر را به اذهان هدیه دهد.

انسان وقتی بر موضوعی خاص تمرکز می کند، به یاد می آورد هر آنچه را به سهو فراموش کرده است یادآوری از آنچه بر ماگذشته است، ما را قدردان زحمات افرادی می کند که به دور از خواسته ما با ما و برای ما گام برداشته اند. سپاسگزاری از یاران هم کلام، رشتة محبت را در بین ما محکم‌تر می کند؛ محبت وابستگی به همراه دارد و وابستگی شوق به دیدار همراهانی همیشگی که همدلی و همراهی خالصانه و بدون منت انان هرگز فراموش نخواهد شد درست مانند رجایی که با بارقه ای از امید در میان میدان کار و تلاش محبت و مهر و دوستی را تقسیم می کرد.

فرم و محتوای متن ها و نوشته هایش معطر به عطر ولایت و مودت و محبت ذوات مقدس معصومین علیهم السلام بود و تنها رمز ماندگاری کلام و حرفهایش در ارادت خالصانه به اعتقادات و باورهایش باید جست. هر جای این چرخه چرخ و فلک روزگار  که باشیم، قلب و فکر خویش را که همراه کنیم، داستان زیبایی را بر صفحة حافظة زندگی حک خواهیم کرد تا زمانی که دل در گروی محبت و لطف بی انتهای حضرتش داده باشیم و دلداده راه اولیایش باشیم.


همشهری
نظرات

آخرین اخبار
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو