×
سیاسی
شناسه خبر : 101674
تاریخ انتشار :

در نشست خبری مشترک با المقداد؛

امیرعبداللهیان بر تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه تأکید کرد

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بر تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه تأکید نمود و بیان کرد که حفظ حقوق کلیه مردم سوریه، در صدر اولویت های جمهوری اسلامی قرار دارد.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که امروز (چهارشنبه)‌ ۲۹ تیر ماه در تهران میزبان فیصل المقداد همتای سوری خود بود پس از دیدار و گفتگو با او در نشست خبری مشترک حضور یافت و به تشریح گفتگوهای انجام شده در این دیدار پرداخت.

وزیر امور خارجه ضمن خیرمقدم به همتای سوری گفت: بلافاصله بعد از نشست سران ضامن روند آستانه گفتگوهای مهمی را با همکارم وزیر خارجه سوریه داشتیم. به همه شهدای سوری و ایرانی و شهدای سایر کشورهایی که در دوران جنگ علیه تروریسم در کنار مردم و نظام سیاسی سوریه ایستادند، به‌ویژه شهدای مدافع حرم و شهیدان المهندس و سردار سلیمانی ادای احترام می‌کنیم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: هفتمین نشست سران روند آستانه شب گذشته در تهران برگزار شد. با توجه به شرایط حساسی که اکنون سوریه در آن به سر می‌برد و احتمال وقوع یک درگیری جدید در مناطق مرزی سوریه متصور است، این نشست تلاش کرد کمک کند که مسیر تحولات سوریه از جنگ و نظامی‌گری فاصله بگیرد و در مسیر سیاسی، مسائل مورد حل و فصل و توافق قرار بگیرد.

وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: امیدواریم این توصیه‌ها که از زبان سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس آستانه مورد تاکید قرار گرفت، مورد توجه مقامات کشور دوست و برادر ترکیه قرار بگیرد و ترکیه و سوریه از این مرحله به خوبی عبور کنند. بیانیه پایانی آستانه حاکی از موفقیت این نشست در شرایط حساس منطقه‌ای و در شرایط حساس بحران در اوکراین و بحران در حوزه امنیت انرژی و امنیت غذایی مورد توجه همه شرکت کنندگان قرار داشت.

حضور مسلحان و گروه‌های تروریستی در برخی از مناطق سوریه همچنان مایه نگرانی ما و متحدانمان در منطقه است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت:‌ در مسئله سوریه حضور مسلحان و گروه‌های تروریستی در برخی از مناطق این کشور همچنان مایه نگرانی ما و متحدانمان در منطقه است. ما از فرصت نشست سه جانبه فرمت آستانه استفاده کردیم که در موضوع خروج و پاکسازی گرو‌ه‌های تروریستی و مسلح از سوریه و بازگشت امنیت به سراسر مرزهای سوریه با حفظ تمامیت ارضی این کشور به دست ارتش و نیروهای مسلح این کشور گامی به جلو برداشته شود.

امیرعبداللهیان افزود: یک بار دیگر بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی، یکپارچگی و احترام به حاکمیت سوریه تأکید کنم و بر حل و فصل مسائل باقیمانده در حوزه منازعات تروریستی در سوریه و برخی از نگرانی‌هایی که ترکیه از حضور برخی گروه‌ها در خاک سوریه دارد تاکید می‌کنیم، از طریق سیاسی مورد حل و فصل قرار بگیرد. بحث مبارزه با تروریسم و ساختن آینده سوریه بر مبنای خواست همه مردم این کشور و حفظ حقوق مردم این کشور به دور از دخالت خارجی در صدر اولویت‌های مورد پیگیری ایران قرار دارد.

از احتمال ورود نظامی ترکیه به خاک سوریه ابراز نگرانی می‌کنیم

وزیر خارجه تأکید کرد: مایلم در ادامه گفتگوهای دیشب و نشست سران تأکید کنم که ما از احتمال ورود نظامی ترکیه به خاک سوریه ابراز نگرانی می‌کنیم. جمهوری اسلامی ایران به صورت مستمر با ترکیه و سوریه گفت‌وگو و مشورت دارد. این گفت‌وگوها را در سفری که به آنکارا و دمشق داشتیم آغاز کردیم و شب گذشته با تدبیر آقای رئیسی تلاش شد متمرکز بر راه‌حل سیاسی برای رفع نگرانی‌های امنیتی مقامات ترکیه در موضوع امنیت مرز مشترک دو کشور، نتیجه گیری شود.

بازگشت آوارگان و سرعت بخشیدن به بازسازی زیرساخت‌های سوریه باید بدون هیچگونه پیش شرط انجام شود

امیرعبداللهیان بیان کرد: مشارکت در بازسازی سوریه و تشویق آوارگان و مهاجران سوری به بازگشت به منازلشان و شهرها و روستاهای خودشان مورد تاکید نشست تهران و گفتگوهای امروز من با فیصل المقداد بود. معتقدیم بازگشت آوارگان و سرعت بخشیدن به بازسازی زیرساخت‌های سوریه باید بدون هیچگونه پیش شرط انجام شود و ذکر پیش شرط برای این دو موضوع مهم و انسانی غیرقابل قبول است.

او با بیان این‌که حضور نظامی نیروهای آمریکا در شرق فرات از معضلاتی است که امروز منطقه از آن رنج می‌برد، گفت: آمریکا این حضور خود را بهانه‌ای برای مبارزه با داعش قرار داده است. شرق فرات از حاصل خیزترین مناطق در سوریه است. شرق فرات یکی از مراکز اصلی و منابع مهم نفت و انرژی سوریه است و متاسفانه در سال‌های اخیر شاهد غارت منابع طبیعی سوریه در این بخشی که حضور اشغالگرانه آمریکا وضعیت آنجا را رقم زده، هستیم. معتقدیم نیروهای نظامی آمریکا باید بدون قید و شرط و به فوریت از خاک سوریه خارج شوند. ارتش، نیروهای مسلح و مردم سوریه برای حفظ امنیت و تمامیت ارضی کشورشان از توانمندی و صلاحیت لازم برخوردارند.

وزیر خارجه ادامه داد: امروز در خصوص مناسبات دوجانبه و تشویق بخش خصوصی ایران و سوریه برای ورود هر چه فعالتر به همکاری‌های تجاری و اقتصادی و تولیدی مشترک با توجه به ظرفیت‌های دو کشور تاکید کرده و اتفاق نظر داشتیم. در این مرحله برای توسعه هر چه بیشتر مناسبات اقتصادی در جهت منافع دو ملت و کشور اتفاق نظر داشتیم و خرسندیم در ماه‌ها اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی را در این مسیر شاهد بودیم.

تلاش ایران و روسیه برای جلب نظرات ترکیه/ نشست کاملا موفق تهران

وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی درباره نشست سران روند آستانه در تهران گفت: در نشست سه جانبه خیلی تلاش شد دیدگاه‌های ترکیه را نسبت به کمک به حل و فصل بحران امنیتی و احتمال درگیری نظامی که ممکن است منجر به آوراگی هر چه بیشتر مردم سوریه، طرفین ایرانی و روسی جلب کنند. گفتگوهای مهم، روشن و صریحی در سطح مقام معظم رهبری در دیدار با اردوغان و پوتین انجام شد و در سطح گفت‌وگوهای دوجانبه روسای جمهور ایران با روسیه و ترکیه و نشست سه جانبه در جلسه بسته مسائل با شفافیت مورد بررسی قرار و عواقب تداوم وضعیت فعلی در سوریه مورد بررسی قرار گرفت.

این دیپلمات عالی‌رتبه کشورمان بیان کرد: این اتفاق نظر وجود دارد که بایستی همه طرف‌ها کمک کنیم به خروج سوریه از این وضعیت از جمله در حوزه تحریم‌های اقتصادی سوریه و این درک وجود دارد که جامعه جهانی باید به مردم سوریه برای عبور از این مرحله، کمک کند و کشورهای منطقه نقش سازنده داشته باشند و به حمایت‌های خودشان از مردم سوریه ادامه دهند.

وزیر خارجه اظهار کرد: در مجموع نشست سران آستانه در تهران را کاملا موفق و در راستای صلح و ثبات و پیشرفت هر چه بیشتر سوریه و منطقه ارزیابی می‌کنیم.

هیچ اقدام تعرض آمیز صهیونیست‌ها در منطقه بی پاسخ نمانده

وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره بیانیه تهران در خصوص محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و اینکه آیا اتفاق نظری بین روسیه، ایران و ترکیه و سوریه برای مقابله با این تجاوزات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه ایجاد شده است؟ گفت: امروز رژیم صهیونیستی در بدترین وضعیت خودش قرار دارد و حرکات نمایشی که انجام می‌دهد از جمله برخی اقدامات پراکنده و آشفته‌ای که صهیونیست‌ها علیه مراکزی در داخل خاک سوریه انجام می‌دهند ناشی از ضعف و با هدف پوشش دادن به این ضعف‌های چند لایه و بحران‌های درونی رژیم صهیونیستی است.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: تا جایی که ما می‌دانیم در منطقه هیچ اقدام تعرض آمیز صهیونیست‌ها بدون پاسخ نمانده و منطقه نسبت به تداوم این رفتار فتنه انگیزی‌ صهیونیست‌ها بی تفاوت نخواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
X
آگهی تبلیغاتی