×
سیاسی
شناسه خبر : 101673
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/29 ساعت 18:14
المقداد: به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهیم وارد سرزمین‌های سوریه شود

در نشست خبری با امیرعبداللهیان؛

المقداد: به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهیم وارد سرزمین‌های سوریه شود

فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه که به منظور دیدار و گفتگو همتای ایرانی خود و در دومین سفرش در دولت سیزدهم در تهران حضور دارد، پس از دیدار و گفتگو با وزیر امور خارجه در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: فیصل المقداد، وزیر خارجه سوریه که به منظور دیدار و گفتگو با حسین امیرعبداللهیان، همتای ایرانی خود و در دومین سفرش در دولت سیزدهم در تهران حضور دارد، پس از دیدار و گفتگو با وزیر امور خارجه در نشست خبری مشترک به تشریح رایزنی‌های انجام شده پرداخت.

المقداد ضمن ابراز خرسندی از حضور در تهران گفت: بشار اسد من را مکلف کرده که بهترین درودهای خود را به رهبر انقلاب و آقای رئیسی ابلاغ کنم. بسیار بعید نیست من بعد از نشست آستانه در تهران حضور داشته باشم و این نشانگر احترام سوریه توسط ایران و روسیه است. بسیار رضایتمندیم از تلاش‌های ایران در بیانیه پایانی که بر تمامیت ارضی و حاکمیت و استقلال سوریه تأکید داشته است و این همان چیزی است که همه قطعنامه‌های شورای امنیت بر آن تأکید داشته است.

وزیر خارجه سوریه بیان کرد: هیچ چیزی نمی‌تواند استقلال و حاکمیت سوریه را تهدید کند. نه برای ترکیه و غیر ترکیه هیچ سودی ندارد که وارد مرزهای سوریه شوند زیرا این باعث درگیری بین دولت سوریه و ترکیه می‌شود و بر دو ملت دوست و برادر در سوریه و ترکیه تاثیر می‌گذارد.

او گفت: تجاربی را در این زمینه داشتیم که در طی آن اقتصاد ترکیه شاهد شکوفایی بود و همچنین اقتصاد سوریه شاهد جهش‌های مشابهی بود، ولی دخالت در امور داخلی و ارسال صدها هزار تروریست به سوریه باعث توقف این روابط و مانع پیشرفت روابط شد و این همان چیزی است که آمریکا و اسرائیل می‌خواهند. ما آماده دفاع از تمامیت و امنیت و آزادی ملت خود هستیم و از آن کوتاه نمی‌آییم.

المقداد بیان کرد: آنها فکر کردند تهاجم به سوریه مدت زمان کوتاهی طول می‌کشد، ولی سوریه به خاطر توان ملتش و همچنین کشورهایی که کمک کردند و کشورهای همپیمان ما در این سال‌ها مقاومت کرد. مطلع شدیم از بیانیه پایانی نشست تهران و از صدور این بیانیه مشترک تشکر می‌کنیم که بر ارزش‌های ما تأکید می‌کند.

او ادامه داد: علیه هرگونه دخالت ترکیه در سرزمین‌های سوریه هستیم و مخالف ایجاد سکونتگاه‌ها در سوریه هستیم و علیه سیاست ترکی سازی هستیم. مخالف حمایت از مجموعه‌های تروریستی هستیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه حضور نیروهای آمریکایی در شرق فرات را مورد اشاره قرار داد و افزود: باید نیروهای سوری حضور داشته باشند.

به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهیم وارد سرزمین‌های سوریه شود

المقداد همچنین تصریح کرد: به هیچ طرفی اجازه نمی‌دهیم وارد سرزمین‌های سوریه شود. دولت آمریکا چگونه حق دارد ثروت‌های ما را چپاول کند از قبیل نفت و آب؟ و ملت سوریه تحت تحریم‌ها رنج ببرد. آمادگی داریم برای هماهنگی بین کشورهای عربی و همکاری با دوستان و همپیمانان به خصوص ایران برای رسیدن به راه حل‌های مسالمت آمیز. این همان چیزی است که کشورهای غربی مخالف آن هستند، زیرا تحریم‌هایی را علیه ایران، ملت سوریه و روسیه اعمال می‌‌کنند.

او با ذکر این نکته که جهان امروز در هم تنیده است، بیان کرد: این سلطه و هیمنه تمام شد و باید از جهان چندقطبی حمایت کنیم. ما و ایران در کنار ملت فلسطین برای تاسیس کشور مستقل فلسطین هستیم. آنکه نمی‌‌خواهد صلح برقرار شود، رژیم نژادپرست اسرائیل است.

حضور غیرقانونی آمریکا در سوریه

خبرنگاری از فیصل المقداد درباره خروج آمریکا از سوریه سؤال کرد که او گفت: آنچه مقام معظم رهبری در جلسه دیروز با اردوغان مطرح کرد نشانگر اراده ملت ایران بود و بیانگر اراده جامعه بین‌المللی است، چون قانون بین‌المللی مخالف اشغالگری است. حضور آمریکا در پایگاه نظامی بین سوریه، عراق و اردن غیرقانونی است و دوره استعمار را متبادر به ذهن می‌کند. اگر آمریکا بخواهد از این سرزمین‌ها خارج شود برای آن بهتر است. به آمریکا می‌گوییم ثروت‌های سوریه از قبیل گاز، نفت، گندم و آب را غارت می‌‌کند. اینجا نه تهدید می‌‌کنم و نه هشدار می‌‌دهم. هر کس اشغالگر باشد چه همسایگان شمالی و چه آمریکا و چه حامیان آنها از جمله اتحادیه اروپا باید به این برسند که حضورشان در سوریه و فلسطین برای همیشه نخواهد بود و ملت ما تلاش خواهد کرد برای پایان دادن به این موضوع.

او ادامه داد: آمریکا از این مطلع است و آمریکا و اسرائیل این را امتحان کرده‌اند. در حال حاضر که با شما صحبت می‌کنم من این اشغالگری را پایان یافته می‌بینم.

ایران بخشی از هر چیزی است که در سوریه هست/ خواستار استمرار حضور ایران برای بازسازی سوریه هستیم

خبرنگاری از المقداد پرسید ایران در بازسازی سوریه چه جایگاهی خواهد داشت؟ که او گفت: ایران هرگز از مقاومت در برابر تهاجم‌ها علیه سوریه دور نبوده و ایران همواره دوشادوش ملت سوریه در مبارزه با تروریسم بوده است و شهدای ایران به خصوص شهید سلیمانی در ذهن ما باقی خواهند ماند. جمهوری اسلامی ایران هرگز فقط بخشی از بازسازی نبوده، بلکه بخشی از هر چیزی است که در سوریه هست. در مقابله با تروریست‌ها و رژیم صهیونیستی همواره در کنار ما بودند. ما از حضور کشورها و از جمله ایران در بازسازی سوریه استقبال می‌کنیم. ما در حال بازسازی هستیم و دشمنان در حال ویران سازی هستند. حتی اماکن سوریه توسط اقدامات آمریکا و دست نشانده‌های آنها ویران شده است.

المقداد اضافه کرد: ما خواستار استمرار حضور ایران برای بازسازی سوریه هستیم. از ملت ایران تشکر می‌کنیم به خاطر اقداماتی که برای سوریه انجام داد و همه می‌دانند مردم ایران چه کمک‌هایی به سوریه کردند.

استقبال از بازگشت آوارگان سوری به منازلشان

او در پاسخ به سؤالی درباره بازگشت آوارگان به سوریه نیز بیان کرد: دولت سوریه بر تمامی سرزمین‌های خود سیطره دارد به جز مناطق شمال غرب و شمال شرق و در این زمینه به آنچه در نشست تهران انجام شد، نگاهمان مثبت است. در این نشست طرف دیگر می‌خواست سیاست‌های خودش را تحمیل کند. در مورد موضوع آوارگان سوریه از سوری‌ها استقبال می‌کند.

وزیر خارجه سوریه بیان کرد: تصور می‌کردند این جنگ مدت زمان کوتاهی ادامه می‌یابد و آمریکا و اسرائیل این تصور را می‌کردند. الان شهروندان را برای بازگشت به وطنشان دعوت می‌‌کنیم، آنها حق دارند همه وسایل مورد نیاز زندگی را برایشان فراهم کنیم. کشورهای اتحادیه اروپا در بروکسل نشستی را برگزار و شروطی را برای بازگشت آوارگان گذاشتند. اگر کمک‌هایی به آنها ارائه شود آنها ممکن است برگردند، چون در وطن انسان شاهد زندگی کریمانه‌ای است. کشورهای غربی مانع کمک به آنها می‌شوند. از کمیساریای عالی آوارگان خواستیم کمک‌هایی در اختیار آنها قرار بگیرد تا به کشورشان برگردند، ولی چنین نکردند. از این شهروندان می‌خواهیم به کشورشان برگردند و از جامعه جهانی می‌خواهیم خواسته‌های انسانی آنها را در نظر بگیرند نه اینکه آنها را وجه المعامله خواسته‌های سیاسی خود کنند. 

ملت سوریه ملت واحدی است

المقداد ادامه داد: در وضعیت منطقه شمال شرقی همانطور که گفتیم پیگیر رنج‌های شهروندان هستیم و اینها در نتیجه اشغالگری آمریکا و گروه‌هایی است که ثروت‌های آنها را چپاول می‌کنند. به دست نشانده‌ها و ابزارهای دست آمریکا اعلام می‌کنیم ما یک ملت هستیم و ملت سوریه ملت واحدی است. سوریه در طول تاریخ وطن هر کسی بوده که خواستار آزادی و زندگی است. آمریکا نباید از اشغالگری سوء استفاده کند و هدفش برای تجزیه سوریه محقق نخواهد شد و هر ذره‌ای از خاک سوریه در شمال غرب و شمال شرق به سوریه باز می‌گردد.


فارس
نظرات

آخرین اخبار
ده‌گانه دولت دفاع ملی
شوک بزرگ به کاروان ایران با حذف نعمت‌زاده
ایران و آمریکا در کورس تاب‌آوری
عملکرد ضعیف لژیونرها در آستانه جام جهانی 2026
تهدیدات لاتی مذاکرات وانتی!
پیام ترور عزالدین الحداد
خانواده خبرنگار ایرنا خواستار اجرای فوری حکم قصاص قاتل شدند
برنامه مسابقات ورزشی امروز 2 خرداد 1405+ جدول پخش
وعده ترامپ برای پایان سریع «موضوع ایران» و سقوط قیمت نفت
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 2 خرداد 1405 + وضعیت استانها
رایزنی‌های فشرده فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی در تهران
متقاضیان بیمه بیکاری بخوانند؛ آغاز ثبت نام حضوری از امروز
بمب‌های سدیم در غذاهای فرآوری‌ شده چه خطراتی دارند؟
کشف راه های جدید برای کند کردن پارکینسون
سلولز باکتریایی جایگزینی طبیعی برای پلاستیک
افزایش هزینه استقراض در بازارهای مالی دولت انگلیس
سیل تاکسی روباتیک وایمو را در آتلانتا با خود برد
ناسا به ساختار نسل‌های آینده ستارگان نزدیک شد
ایران اتهام حمله پهپادی به نیروگاه هسته ای امارات را رد کرد
ترامپ در مراسم ازدواج پسرش شرکت نمی‌کند
رایزنی جدید فدراسیون فوتبال با AFC درباره معرفی نمایندگان ایران
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد + علت سفر
دومین پیروزی استقلال با غلبه بر نفت جهرم
تهران حلقه پیوند دیپلماسی همسایگی و همکاری‌های اقتصادی با پاکستان است
مقاومت تنها ضامن حفظ موجودیت لبنان است
پس‌انداز خانوارهای انگلیسی صفر شد
نحوه برگزاری امتحانات و ثبت نمرات هفتم تا دهمی‌های پایتخت اعلام شد
سقوط نرخ فعالیت اقتصادی در منطقه یورو
داوید آلابا از رئال مادرید خداحافظی می کند؟
پشت پرده استعفایی دیگر در دولت ترامپ
ورود نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی به بورس انرژی
تمرینات تیم ملی فوتبال با سه لژیونر برگزار شد
فرانسه قطعنامه ماموریت تنگه هرمز را به شورای امنیت می برد
نخستین اظهارنظر پیاتزا بعد از ورود به تهران چه بود؟
هشدار فرانسه درباره عواقب گزینه نظامی آمریکا علیه تنگه هرمز
تسلط ایران بر گلوگاه اینترنت منطقه و تعیین «مجوز عبور»
چرا رهبران جمهوری‌خواه از رأی‌گیری برای ادامه جنگ با ایران خودداری کردند؟
قزاقستان میزبان مسابقات جهانی کشتی بزرگسالان شد
ایران دهها جنگنده و پهپاد آمریکایی را در جنگ اخیر سرنگون کرد
ویزای تمام اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی 2026 صادر می‌شود
مدیر اطلاعات ملی آمریکا استعفا داد
ادعاهای تکراری ترامپ: ایران مشتاق رسیدن به توافق است
تل‌آویو در تله صمود؛ شکست بزرگ بدون جنگ مستقیم
کاروان پاراوزنه‌برداری یک طلا و یک برنز گرفت
عاصم منیر وارد تهران شد
واکنش سفارت ایران به آلمان در پی اتهام‌زنی بی‌اساس
معمای پرکاری پاکستان!
هند موشک بالستیک کوتاه‌برد آزمایش کرد
تاثیر مثبت جام جهانی بر تولید ناخالص داخلی کانادا
تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم کوبا مقابل سفارت آمریکا