×
سیاسی
شناسه خبر : 100620
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/28 ساعت 14:07
نشست سران روند آستانه و الزامات ایجاد امنیت پایدار در منطقه

نورنیوز بررسی کرد؛

نشست سران روند آستانه و الزامات ایجاد امنیت پایدار در منطقه

آنچه امروز انتظار می‌رود در نشست تهران مورد تاکید سه کشور ضامن روند آستانه قرار بگیرد، اتخاذ راهکارهای عملی برای کاهش تنش و تکیه بر اصل گفت‌وگو و تعامل برای رفع سوء تفاهمات، کاهش و حل منازعات و دغدغه‌های امنیتی مشترک است.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: نشست سران روند آستانه امروز سه‌شنبه بعد از دو سال وقفه با حضور روسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه به صورت حضوری در تهران برگزار می‌شود.

در اواخر سال ۲۰۱۶ کشورهای جمهوری اسلامی ایران، روسیه و ترکیه تلاش‌هایی را برای کاهش و رفع بحران در سوریه آغاز کردند. مقدمه این موضوع، آتش‌بس فراگیری بود که از دسامبر ۲۰۱۶ با توافق میان دولت سوریه و گروهی از مخالفان برقرار شد.

برای برقراری این آتش‌بس، برای نخستین بار نمایندگان دولت سوریه با نمایندگانی از گروه‌های مخالف مسلح به طور مستقیم گفتگو کردند.

برگزاری ۱۸ دور نشست روند آستانه و ۶ نشست سران ضامن روند آستانه از سال ۱۳۹۶ در روسیه، ایران و ترکیه، سندی بر عزم و اراده این کشورها برای حل بحران‌ها، سوء تفاهمات و چالش‌های امنیتی منطقه است.

این روند تاکنون با توجه به حساسیت و اهمیت مسئله سوریه به جد از سوی تهران پیگیری شده است.

در همین چارچوب حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در آستانه برگزاری هفتمین نشست سران روند آستانه در تهران گفت: در جریان سفری که اخیرا به آنکارا و دمشق داشتم حامل پیام رئیس جمهور بودم که بتوانیم بحرانی که اکنون در حوزه امنیتی بین ترکیه و سوریه به وجود آمده را مدیریت کنیم.

اقدامات جمهوری اسلامی در راستای تحقق این مهم چنان بوده است که در اوایل تیرماه امیرعبداللهیان  در سفر به آنکارا و گفت‌وگو با مقامات ترکیه، رسما به مقامات این کشور اعلام کرد که ایران مخالف اقدام نظامی ترکیه در سوریه است.

وزیر امور خارجه چند روز بعد نیز با سفر به سوریه، نتایج رایزنی‌های خود با مقامات دولت آنکارا را به اطلاع مقامات دمشق رساند.

در همین حال نهاد ریاست جمهوری ترکیه روز دوشنبه ۲۷ تیر اعلام کرد: تحولات اخیر سوریه، مبارزه با سازمان‌های تروریستی به‌ویژه «پ‌ک‌ک» و «ی‌پ‌گ»، تلاش برای حل و فصل سیاسی، وضعیت انسانی و بازگشت داوطلبانه سوری‌ها به کشورشان در دستور کار «سران روند آستانه» قرار دارد.

خبرگزاری فرانسه نیز نوشت؛ این سه کشور قصد دارند در این نشست دیدگاه‌های خود را درباره سوریه هماهنگ کنند تا از تنش بیشتر در منطقه جلوگیری شود.

گرچه ترکیه طی هفته‌های گذشته بر انجام عملیات نظامی از سوی این کشور در شمال سوریه به بهانه مقابله با «پ‌ک‌ک» و «ی‌پ‌گ» تاکید کرده، لیکن کشورهای ایران و روسیه به عنوان دو عضو دیگر ضامن روند آستانه با این تصمیم ترکیه مخالفت کرده و آن را موجب افزایش تنش و نقض حاکمیت سوریه عنوان نموده‌اند.

یکی از موضوعات مهمی که به‌طور قطع در دستور نشست امروز روند آستانه در تهران خواهد بود تبیین ضرورت فاصله گرفتن همه طرف‌ها از عملیات نظامی در سوریه است.

در این میان با توجه به تجاوزات مکرر صهیونیست‌ها به سوریه در کنار حضور اشغال‌گرانه آمریکا که محلی امن برای تروریست‌ها ایجاد کرده‌اند، لزوم تداوم اجماع و همکاری کشورهای عضو روند آستانه برای جلوگیری از شکل‌گیری مجدد ناامنی در این کشور و حفاظت از ثبات نسبی در سوریه را اجتناب‌ناپذیر کرده است.

اهمیت نشست تهران زمانی بیشتر نمود می‌یابد که طی ماه‌های اخیر آمریکا، صهیونیست‌ها و گروه‌های تروریستی و حامیان آن‌ها با تصور درگیری روسیه در اوکراین به تشدید رفتارهای خراب‌کارانه و بحران‌ساز در سوریه پرداخته‌اند که می‌تواند تهدیدات امنیتی برای این کشور و به تبع آن توسعه ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه را به‌دنبال داشته باشد.

آنچه امروز انتظار می‌رود در نشست تهران مورد تاکید سه کشور ضامن روند آستانه قرار بگیرد، اتخاذ راهکارهای عملی برای کاهش تنش و تکیه بر اصل گفت‌وگو و تعامل برای رفع سوء تفاهمات، کاهش و حل منازعات و دغدغه‌های امنیتی مشترک است.

پیگیری این روند با توجه به ظرفیت‌های گسترده سه کشور در حوزه‌های اقتصادی تجاری، فناوری و سیاسی می‌تواند با حفاظت از صلح و ثبات در منطقه، زمینه‌ساز افزایش همگرایی این کشورها در مسیر ارتقاء توسعه پایدار در منطقه باشد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
امیرعبداللهیان: خروج نیروهای اشغالگر خارجی از سوریه راه حل بحران سوریه است
پنج‌شنبه 1401/06/31 ساعت 12:07
در نشست وزرای امور خارجه عضو روند آستانه؛
امیرعبداللهیان: خروج نیروهای اشغالگر خارجی از سوریه راه حل بحران سوریه است
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: پایان اشغالگری و خروج نیروهای خارجی که به صورت غیرقانونی در سوریه حضور دارند، و احترام کامل به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه از پیش نیازهای ضروری است.
نشست سران روند آستانه در تهران و الزامات ایجاد امنیت پایدار در منطقه
چهارشنبه 1401/04/29 ساعت 18:00
نشست سران روند آستانه در تهران و الزامات ایجاد امنیت پایدار در منطقه
آنچه امروز انتظار می‌رود در نشست تهران مورد تاکید سه کشور ضامن روند آستانه قرار بگیرد، اتخاذ راهکارهای عملی برای کاهش تنش و تکیه بر اصل گفت‌وگو و تعامل برای رفع سوء تفاهمات، کاهش و حل منازعات و دغدغه‌های امنیتی مشترک است.
دیپلماسی گفتگو و صلح در مقابل دیپلماسی تهدید و جنگ
چهارشنبه 1401/04/29 ساعت 16:57
نورنیوز بررسی می‌کند؛
دیپلماسی گفتگو و صلح در مقابل دیپلماسی تهدید و جنگ
در مقابل رویکرد جنگ‌طلبانه‌ای که آمریکا قصد داشت به نشست جده تحمیل کند؛ هفتمین نشست سران کشورهای ضامن روند آستانه بدون حضور بازیگران غیرمنطقه‌ای در تهران برگزار شد.
نظرات

آخرین اخبار
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند