×
سیاسی
شناسه خبر : 100596
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/28 ساعت 09:40

نورنیوز بررسی کرد؛

سفر فرمانده سنتکام، برگ دیگر سفر تبلیغاتی بایدن

گرچه رسانه‌های مختلف عبری و غربی با سفر فرمانده سنتکام به اراضی اشغالی تلاش می‌کنند این اقدام را به گسترش همکاری‌های نظامی آمریکا و تل‌آویو مربوط کنند اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این سفر نیز مانند سفر بایدن ارزشی جز تبلیغات انتخاباتی در بر ندارد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «مایکل کوریلا» فرمانده سنتکام، عصر یکشنبه دومین سفر خود به سرزمین‌های اشغالی را به پایان رساند. او میهمان رسمی «آویو کوخاوی» رئیس ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی بود.

کوخاوی در دیدار با فرمانده سنتکام بر اهمیت «همکاری نزدیک ارتش‌های آمریکا و اسرائیل» برای «حفظ منافع مشترک» و مقابله با چالش‌های امنیتی در منطقه غرب آسیا تاکید کرد.

کوریلا هم در این دیدار گفت: در تل‌آویو و بیت‌المقدس، با فرماندهان ارتش اسرائیل درباره «اهمیت سیستم یکپارچه دفاع موشکی» صحبت کرده است.

«بنی‌گانتز» وزیر جنگ صهیونیست‌ها نیز در دیدار با فرمانده نیروهای تروریستی مرکزی آمریکا درباره فعالیت‌های ایران در عرصه دریا رایزنی کرد. بنا بر اعلام گانتز، کوریلا نیز در این دیدار بر اهمیت ساختار دفاع موشکی و ضرورت همکاری امنیتی منطقه‌ای تاکید کرده است.

این دیدار در حالی برگزار شد که پس از فضاسازی کم سابقه رژیم صهیونیستی و رسانه‌های غربی درباره قطعی شدن ایجاد سیستم یکپارچه پدافند موشکی در سفر رییس جمهور آمریکا به عربستان هیچ تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشد.

اکنون و پس از واکنش سرد کشورهای منطقه به تلاش مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد سیستم یکپارچه پدافند موشکی به نظر می‌رسد تل‌آویو امیدوار است واشینگتن را متقاعد نماید که در پروژه جدید پدافندی این رژیم سرمایه‌گذاری کند.

در سفر اخیر بایدن به منطقه غرب آسیا بسیار تلاش شد تا کلیدواژه‌ «ضرورت تقویت سامانه‌های یکپارچه پدافند موشکی» در برابر آنچه تهدیدات ایران و متحدانش خوانده شد، به محور اصلی تبلیغات رسانه‌ای تبدیل شود اما با عدم همراهی کشورهای منطقه، عملا طراحی صورت گرفته با شکست روبرو شد.

ناکامی‌های گسترده شبکه پدافندی گنبد آهنین در برابر ابتکارات جدید نیروهای مقاومت فلسطین و فرود پی در پی موشک‌های آنان در سرزمین‌های اشغالی و همچنین عملیات پهپادی حزب‌الله در مناطق مشترک مرزی و هشدار نصرالله درباره جلوگیری از استفاده صهیونیست‌ها از منابع انرژی لبنان، رژیم صهیونیستی که با فشارهای جدی سیاسی، اجتماعی در داخل نیز روبروست تلاش همه‌جانبه‌ای را برای ایجاد سامانه‌های جدید پدافندی آغاز کرده است.

هزینه‌های سنگین ایجاد سامانه‌های جدید، این رژیم را که با مشکلات اقتصادی عدیده روبروست بر آن داشته تا با پیگیری راهبرد «ایران‌هراسی» کشورهای منطقه و آمریکا را متقاعد کند تا ذیل برنامه ایجاد شبکه یکپارچه پدافند موشکی هزینه‌های تامین امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کنند.

به همین دلیل سران رژیم صهیونیستی با به‌کارگیری شبکه رسانه‌ای عبری- غربی تلاش بسیاری کردند تا سفر بایدن به غرب آسیا را گام بلند تل‌آویو در اجماع‌سازی منطقه‌ای و جهانی علیه ایران معرفی کنند و با افزایش فشار بر آمریکا برای متقاعد کردن کشورهای منطقه برای مشارکت در طرح ایجاد شبکه یکپارچه پدافند موشکی به اهداف خود جامه عمل بپوشانند.

این تقلا در حالی صورت گرفت که حتی جو بایدن هم حاضر نشد در این سناریو ایفای نقش کند و در دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی و اظهار نظرهای عنوان شده در کنفرانس‌های خبری و حتی مصاحبه با شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، اولویت آمریکا را دیپلماسی در قبال ایران عنوان کرد و خروج ترامپ از برجام را اقدامی نابخردانه نامید.

بایدن هر چند بر مواضعی همچون ماندن سپاه در لیست تحریم‌ها و اجرای سیاست فشار و مذاکره تاکید کرد اما در نهایت همراهی چندانی با صهیونیست‌ها برای هدایت این سفر به سمت اهداف نظامی نداشت.

کشورهای منطقه نیز پیش از سفر بایدن به غرب آسیا و در جریان برگزاری نشست جده نیز بر اصل دیپلماسی در قبال ایران تاکید کردند و  هیچ سخنی از ائتلاف‌سازی منطقه‌ای به میان نیاوردند.

اکنون و پس از ناکامی رژیم صهیونیستی برای سوء استفاده از سفر بایدن به منطقه، حضور فرمانده سنتکام در اراضی اشغالی می‌تواند با دو رویکرد متفاوت از سوی واشینگتن و تل آویو صورت پذیرفته باشد.

اول پیگیری اهداف سفر تبلیغاتی و انتخاباتی بایدن برای کسب حمایت‌های لابی صهیونیستی در آستانه انتخابات آبان‌ماه (نوامبر) گنگره که مورد نظر کاخ سفید است و دوم تلاش مجدد رژیم صهیونیستی برای حیاتی جلوه دادن ایجاد شبکه یکپارچه پدافند موشکی و ضرورت مشارکت واشینگتن در آن که می‌تواند هدف تل آویو قلمداد شود.

سفر فرمانده سنتکام به اراضی اشغال شده سوریه در «التنف» که قبل از سفر به فلسطین اشغالی انجام شد می‌تواند قرینه مناسبی برای تایید فرضیه تبلیغاتی بودن این سفر باشد.

در حالی که با تداوم موفقیت ارتش سوریه در برابر تروریست‌ها و اشغالگران، جایگاه جبهه مقاومت در منطقه تقویت شده، حضور فرمانده سنتکام در التنف و ملاقات با سربازان آمریکایی در این منطقه، اقدامی نمایشی برای نشان دادن اراده آمریکا در تحقق اهداف منطقه‌ای صهیونیست‌ها و مقابله با جبهه مقاومت است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
X
آگهی تبلیغاتی