×
فرهنگی
شناسه خبر : 100546
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/04/26 ساعت 12:34
آمریکا تشدید فقر در افغانستان

آمریکا تشدید فقر در افغانستان

دولت آمریکا پیش از این میلیاردها دلار از دارایی‌های افغانستان را مسدود کرده است، حالا زمزمه های طرحی را به راه انداخته که در صورت تصویب آن، ممکن است انجام هرگونه اقدامی در جهت کمک به افغانستان با مانع مواجه شود.

نورنیوزـگروه بین‌الملل: مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال تصویب طرحی است که ممکن است انجام هر گونه کمک به افغانستان را محدود کند. 

احتمال می‌رود که طرح بودجه دفاعی امریکا به پنتاگون اجازه دهد تا از انتقال ارز، اقلام با ارزش، کمک‌های خوراکی و تجهیزات پزشکی به افغانستان جلوگیری شود.

از سویی هم، یک عضو مجلس نمایندگان این کشور از این طرح ابراز نگرانی کرده و به جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا پیشنهاد داده است بر فرستادن کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تحریم وضع نکند.

خانام «ایلهان عمر»، عضو مجلس نمایندگان امریکا گفته است: افغانستان با یکی از وحشتناک‌ترین بحران‌های انسانی در جهان روبه‌رو است. نود وپنج درصد افغان‌ها غذای کافی برای خوردن ندارند که در مقایسه به سال گذشته، افزایش چشمگیری داشته است. زلزله هفته های گذشته، نزدیک به ۱۰۰۰ نفر را قربانی گرفت و هزاران خانه را ویران کرد. ما باید تمام تلاش خود را برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان انجام دهیم، نه اینکه کمک‌ها را بیهوده محدود کنیم.

از سویی هم، مسوولان طالبان می‌گویند تحریم‌های ایالات متحده بر اقتصاد افغانستان، اثر منفی نخواهد گذاشت.

«عبداللطیف نظری»، معاون وزارت اقتصاد حکومت طالبان گفت: در حال حاضر گزینه‌های جایگزین وجود دارد، کشورهای گوناگون در جهان می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و هدف اساسی ما تقویت زیرساخت‌های اقتصادی، تجارتی و کشاورزی افغانستان است.

«احمد ولی حقمل»، سخنگوی وزارت مالیه طالبان می‌گوید: بعد از روی کار آمدن دوباره طالبان، هیچ نوع بودجه برای بخش دفاعی افغانستان در نظر گرفته نشده و وزارت مالیه توانسته که با استفاده از عواید داخلی بودجه مورد نیاز را تامین بسازد.

اما قطع این کمک‌ها چقدر در وضعیت کنونی افغانستان نگران کننده است؟

«سید مسعود»، کارشناس مسائل اقتصادی، به طلوع‌نیوز گفت: افغانستان باید روی تعاملات سیاسی خود تمرکز کند، برای اینکه دور شدن امریکا از افغانستان به معنای دور شدن صد کشور است که همسو با امریکا حرکت می‌کنند.

«شاکر یعقوبی»، دیگر کارشناس مسائل اقتصادی، گفت: استفاده از موقعی استراتژیک ترانزیتی افغانستان در منطقه، جلب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی برای استخراج معادن افغانستان و به سرعت عملی کردن پروژه‌های کلان منطقه‌یی که افغانستان در آن دخیل است، می‌تواند گزینه‌های مناسب برای جاگزین کردن کمک‌های امریکا باشد.

پیش از این رییس جمهور امریکا، جو بایدن در نامه‌ی از مجلس نمایندگان آن کشور خواسته بود که افغانستان را از فهرست متحدان اصلی امریکا خارج کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سیمرغ‌داران فجر شناخته شدند
رئیس جمهور چین: چین و ایران دوستان و شرکای خوبی هستند
نتانیاهو وارد کاخ سفید شد
نورویدئو | نگاه منتقدین به جشنواره فیلم فجر چهل و چهارم
النخاله: ایران همچنان استوار و شکست‌ناپذیر ایستاده است
سلطان برونئی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به ایران تبریک گفت
لاریجانی: فقط درباره هسته‌ای مذاکره می‌کنیم
میزان تولید روزانه نفت ایران افزایش یافت
ققنوس امید از خاکستر جنگ ادراکی دشمنان اوج گرفت
بارش باران در خراسان رضوی شدت می‌گیرد
سپاهان (2)– الاهلی (1)
حسن یزدانی به اردوی تیم ملی کشتی آزاد دعوت نشد!
صلح یا پروژه بحران؛ بذر ناامنی در زمین کریدورها
اوکراین و حامیان اروپایی‌اش عامل شکست صلح با روسیه
پیام تبریک مقامات امارات به پزشکیان
لهستان هم به شورای صلح ترامپ ملحق نشد
راهپیمایی ایرانی‌ها «نمایش ایستادگی» مردم ایران بود
معاون ترامپ: به مذاکره با ایران ادامه خواهیم داد
رونالدو به دنبال خرید باشگاه النصر!
اسلامی: هدف ما ملموس شدن فناوری هسته‌ای در زندگی مردم است
نوری المالکی: حشد شعبی منحل نخواهد شد
دیدار جمعی از رهبران حماس با لاریجانی در دوحه
عراقچی: مذاکرات طبق خواسته‌های ایران پیش رفته است
تل‌آویو به‌دنبال گذاشتن چوب لای چرخ مذاکرات است
جاده چالوس یکطرفه شد
علی‌اف : روابط تهران- باکو در حال گسترش است
اعلام همبستگی یمن با ایران در برابر تهدیدها
نامزدان دریافت سیمرغ معرفی شدند
ترامپ: از لحن نخست وزیر سوئیس خوشم نیامد، تعرفه را افزایش دادم!
توقف پروازهای لوفت‌هانزا به تل‌آویو
سلمان بن عبدالعزیز و محمد بن سلمان سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تبریک گفتند
ایران می‌تواند طی مدت کوتاه حدود 2000 موشک بالستیک داشته باشد
خبر خوش عارف به روستاییان؛ وام مسکن روستایی افزایش یافت
اعلام جزئیات دیدار لاریجانی و آل ثانی
فعالیت سامانه بارشی در پایتخت در 5 روز آینده
کارشناس لبنانی: راهپیمایی امروز ایران همه‌پرسی مردمی جدید است
افزایش 53 درصدی حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال
اعلام جزئیات مصوبه عیدی کارمندان/ مبلغ 10 میلیون تومان برای چه کسانی واریز می‌شود
گزارش تصویری | عکس های منتخب راهپیمایی 22 بهمن در تهران
قالیباف :چشم ایران را روشن کردید
گزارش تصویری | نشست خبری فیلم مولا
روایت دو خبرگزاری روس از راهپیمایی 22 بهمن
پزشکیان: توسعه و گسترش شبکه حمل‌ونقل از اولویت های ماست
دیدار لاریجانی با وزیر خارجه‌ قطر
از هر گونه مذاکره در چارچوب اصول بنیادین، پشتیبانی می کنیم
بازتاب تابوت فرماندهان با پرچم آمریکا در رسانه ها
تبریک ترکیه به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
از وحدت سوریه حمایت می‌کنیم
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز از راهپیمایی 22 بهمن در تهران
پیام تبریک پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان