×
سیاسی
شناسه خبر : 100400
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 03:20
مقصرنماییِ ایران توسط دولت بایدن به جای پاسخ‌گویی

نورنیوز بررسی کرد؛

مقصرنماییِ ایران توسط دولت بایدن به جای پاسخ‌گویی

لحن آمرانه دولت بایدن خطاب به ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان، عملا تداوم سیاست فشار حداکثری و رفتارهای ترامپ است که با شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور متزلزل آمریکا تناسبی ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته ایران باید بین بازگشت به پایبندی به توافق هسته‌ای یا مواجهه با فشار فزاینده آمریکا و انزوای بین‌المللی یکی را انتخاب کند.

او می‌گوید: «ما به ایرانی‌ها پیام دادیم که توافقی وجود دارد که از حمایت ما و شرکای اروپایی‌مان برخوردار است که ایران باید آن را بپذیرد.»

پیش از این «جو بایدن» در جملاتی مشابه گفته بود: تا زمانی که ایران به توافق هسته‌ای برنگردد، فشار اقتصادی و دیپلماتیک واشنگتن ادامه می‌یابد.

اتخاذ رویکرد مقصرنمایی ایران از سوی مقامات آمریکایی و واژه‌سازی در مورد ضرورت بازگشت ایران به برجام در حالی است که ایران هیچ‌گاه از برجام خارج نشده که اکنون نیاز به بازگشت داشته باشد.

گویی مقامات کاخ سفید فراموش کرده‌اند این آمریکا بود که از برجام خارج شد و اکنون نیز بر خلاف ادعاهای رسانه‌ای حاضر به پذیرش تعهدات خود در برجام و لغو موثر تحریم‌های غیر قانونی نیست.

لحن آمرانه دولت بایدن خطاب به ایران و اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورمان، عملا تداوم سیاست فشار حداکثری و رفتارهای ترامپ است که با شعارهای انتخاباتی رئیس جمهور متزلزل آمریکا تناسبی ندارد.

تلاش واشینگتن برای تحمیل تعهدات یک‌جانبه به ایران و قرار دادن کشورمان در «دوگانه تحریم و سازشِ خفت‌بار»، تکرار تجربیات شکست خورده‌ای است که دولت فعلی آمریکا، ترامپ را مغلوب آن قلمداد می‌کند اما خود نیز کماکان همان راه را در پیش گرفته است.

جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شروع مذاکرات در دولت سیزدهم با حضور فعال و با برنامه در گفتگوهای وین و پس از آن در دوحه، همه توان خود برای شکل‌گیری توافقی قوی، پایدار و قابل اتکاء به‌کار گرفته و هیچ فرصتی را برای نزدیک شدن طرفین به توافق از دست نداده است.

اتخاذ این رویکرد در شرایطی است که با پیش‌بینی تمهیدات ابتکاری از سوی ایران، اثرگذاری تحریم‌ها به حداقل رسیده و ارتباط مذاکرات با برنامه‌های اقتصادی دولت به شکل قابل ملاحظه‌ای محدود شده و از این رو طرف‌های مقابل نمی‌توانند از ابزار فشار اقتصادی برای امتیازگیری در مذاکرات بهره ببرند.

به نظر می‌رسد آمریکا و غرب که با سودای تحمیل تعهدات یک طرفه به ایران و شانه خالی کردن از پذیرش تعهدات قانونی خود به مذاکرات ورود کردند اکنون با این واقعیت روبرو شده‌اند که تداوم امتیازگیری‌های یک‌سویه و استفاده از وعده درمانی در مذاکرات به ابزاری غیر قابل استفاده تبدیل شده و اکنون باید در قبال این رویه زورگویانه و غیر منطقی پاسخگو باشند.

از همین رو اظهارات مقامات آمریکایی بیش از آنکه ناظر بر گره‌گشایی از وضعیتی باشد که خود عامل ایجاد آن هستند معطوف بر فرار به جلو و مقصرنمایی ایران برای شانه خالی کردن از پاسخ‌گویی است.

همان‌گونه که وزیر امور خارجه ایران در اظهارات اخیر خود در جریان سفر به ایتالیا بر آن تاکید کرد، آمریکایی‌ها باید به این درک برسند که؛ دیپلماسی، خیابانی یک‌طرفه نیست و علت باز بودن پنجره دیپلماسی نیز تاکنون، ابتکارات پویای ایران بوده است.

به طور قطع ‌آمریکا نمی‌تواند از طریق اتهام‌زنی و تحریم، دیدگاهش را به ایران تحمیل کند و تنها راه برون‌رفت از وضعیت کنونی، انعطاف، پذیرش ابتکارات سازنده و واقع‌گرایی همراه با عمل شجاعانه از جانب واشینگتن است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
سفر بایدن به خاورمیانه؛ افول یکجانبه‌گرایی در جهان
یکشنبه 1401/04/26 ساعت 21:47
نورنیوز بررسی می‌کند؛
سفر بایدن به خاورمیانه؛ افول یکجانبه‌گرایی در جهان
نتایج واقعی از حواشی پیرامون سفر بایدن به غرب آسیا را می‌توان اتمام یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در جهان دانست.
تکرار ضرب‌الاجل‌هایی که غرب را سودی نمی‌بخشد!
شنبه 1401/04/25 ساعت 20:31
نورنیوز بررسی کرد؛
تکرار ضرب‌الاجل‌هایی که غرب را سودی نمی‌بخشد!
غرب در حالی در فضای رسانه‌ای سناریوی گرفتارسازی افکار عمومی ایران در بازی «رو به پایان بودن زمان توافق» را دنبال می‌کند که عملا در مقابل منطق مذاکراتی ایران زانو زده و اگر بخواهد عاقلانه عمل کند، برای برون رفت از وضعیت شکننده خود چاره‌ای جز پذیرش این روند تا حصول توافق ندارد.
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا
چهارشنبه 1401/04/22 ساعت 18:59
نورنیوز بررسی می‌کند؛
تهدیدات ناشی از تغییر در نظم امنیتی در غرب آسیا
هرگونه اقدام برای بر هم زدن نظم امنیتی فعلی در غرب آسیا، ممکن است بر سایر حوزه‌ها از جمله حمل‌ونقل و ترانزیت و انتقال انرژی تاثیرگذار باشد و بر بحران فعلی غذا و انرژی در جهان بیافزاید.
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
سه‌شنبه 1401/04/21 ساعت 20:29
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
بن‌بست زبان‌بسته
سه‌شنبه 1401/04/21 ساعت 14:28
بن‌بست زبان‌بسته
جو بایدن در یادداشت خود در واشنگتن‌پست چه تصویری از راهبرد آمریکا در‌باره ادامه روند مذاکرات هسته‌ای با ایران به نمایش گذاشت؟
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
دوشنبه 1401/04/20 ساعت 16:37
نورنیوز بررسی کرد؛
بایدن و سفری با اولویت‌های متفاوت و ناهماهنگ
در حالی که جو بایدن هدف از سفر روزهای آینده‌اش به غرب آسیا را حل چالش‌های متعدد اعلام کرده اما بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان سیاسی معتقدند که این سفر صرفا تحرکی تبلیغاتی- انتخاباتی است و چالش‌های موجود در سیاست خارجی آمریکا را افزایش خواهد داد.
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 14:46
نورنیوز بررسی کرد؛
دستیابی به توافق نیازمند اقدام است نه لفاظی‌های غیرسازنده!
آمریکا که تمام قواعد برجام و قطعنامه 2231 را نقض و با خروج از برجام میلیاردها دلار به ایران خسارت وارد نموده، اکنون به‌جای جبران خطاهای گذشته مدعی است که همه باید با اعتماد به اظهار شفاهی این کشور مبنی بر اینکه قصد دارد به برجام برگردد و در آن باقی بماند، عمل کنند.
سفر بایدن به منطقه و فرصت طلبی رژیم صهیونیستی
پنج‌شنبه 1401/04/02 ساعت 12:00
نورنیوز بررسی کرد؛
سفر بایدن به منطقه و فرصت طلبی رژیم صهیونیستی
کشورهای منطقه به خوبی از تاثیر منفی نقش آفرینی امریکا و رژیم صهیونیستی بر معادلات منطقه آگاه هستند و طبیعتا نمی خواهند ریسک بالای امتیازدهی به رژیم صهیونیستی را که مسیری کاملا یک طرفه و بدون منفعت محسوب می شود را بپذیرند.
نظرات

آخرین اخبار
زاکانی: بعد از 47 سال قانون اساسی را کامل اجرا نکرده‌ایم
بلومبرگ: آلمان برای مقابله با چین بسته اقتصادی ـ امنیتی تدوین می‌کند
رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق به تهران سفر می‌کند
طی دو روز 72 کشتی از باب‌المندب عبور کردند
بلومبرگ: بریتانیا کمک به عربستان در جنگ با یمن را بررسی می‌کند
عامل انتشار تصاویر خصوصی و ساختگی جوانان و نوجوانان در یزد دستگیر شد
استقلال 3–0 السد ؛ طوفان آبی ها در بصره ؛ استقلال نماینده شایسته ایران در لیگ نخبگان
عربستان طی 24 ساعت 54 حمله هوایی به یمن انجام داد
هشدار حماس؛ اسرائیل به دنبال تغییر وضعیت تاریخی و حقوقی مسجد الاقصی است
بیانیه مشترک عراق و فرانسه؛ حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز
اعتراف جی‌دی ونس: آمریکا با انصارالله یمن گفت‌وگوی مستقیم داشته است
سهمیه معیشتی مرزنشینان افزایش یافت
کاظمی: مرجع تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس به آموزش‌وپرورش واگذار شد
جزئیات حادثه واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان در همدان
علیرضا بیرانوند از اول مهر باید به تیم نظامی معرفی شود
وال‌استریت ژورنال و نگرانی از شتاب تولید سلاح در روسیه
شباب‌الاهلی 1 - تراکتور 0؛ نماینده ایران لیگ نخبگان را با شکست آغاز کرد
ترور عالم اهل سنت در زاهدان
فرونشست، سیل و زلزله؛ اطلس جدید مخاطرات ایران آماده انتشار شد
عارف: شورای هنر و ادب در دولت چهاردهم تشکیل می‌شود
دیدار مدیران روس‌اتم و آژانس در وین؛ ایمنی نیروگاه زاپوریژیا بررسی شد
آمریکا مخالف غنی‌سازی در عربستان؛ ریاض از کشف ذخایر اورانیوم خبر داد
واردات خودرو از مناطق آزاد با 20 درصد تخفیف
معاون وزیر راه درباره بحران مسکن: بدمسکنی و کاهش قدرت خرید در صدر مشکلات
واکنش باشگاه دهوک به شایعه اخراج یحیی گل‌محمدی
تهدید صریح دولت صنعا علیه عربستان در پی حملات به یمن
مرشایمر: جنگ ایران کمک تسلیحات آمریکا به اوکراین را کاهش داد
محدوده قطعی برق گیلان فردا سه‌شنبه 24 شهریور
هشدار معاون وزیر بهداشت: ولادت و ازدواج در کشور کاهش یافته است
نسخه جدید رئیس کل بانک مرکزی برای مهار موتورهای تورم‌زا و شوک‌های خارجی
حمله به نیروهای وابسته به عربستان در صحرای الجوف یمن
فروش 30 میلیاردی سینما در سه روز نیم‌بها؛ «استخر» و «زنده شور» رکورد زدند
جزئیات قطعی برق استان البرز برای فردا سه‌شنبه 24 شهریور
گوترش خواستار تقویت نقش آژانس در راستی‌آزمایی برنامه هسته‌ای ایران شد
برنامه قطعی برق تهران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
رویترز: تجهیزات نفتی دست‌دوم آمریکا راهی ونزوئلا شد
3 جوان گلستانی در یک قدمی قصاص بخشیده شدند
پسکوف: بی‌ثباتی در خلیج فارس بازار جهانی نفت را تهدید می‌کند
زمانبندی قطعی برق مازندران فردا سه‌شنبه 24 شهریور
شوک جدید به بازار گاز اروپا؛ قیمت‌ها بیش از 5 درصد افزایش یافت
نظرسنجی فاکس‌نیوز: 65 درصد رأی‌دهندگان به ترامپ از او ناراضی‌اند
نورنما | کشف اجساد از کشتی مسافربری سوخته در فیلیپین
خبر طلایی وزیر کار برای بازنشستگان؛ خرید طلا با کسر از حقوق ماهانه
صف 1800 کامیون در مرز نوردوز؛ علت ترافیک جاده‌ای چیست؟
قطعی برق استان لرستان فردا سه‌شنبه 24 شهریور ؛ ساعت خاموشی خرم‌آباد ، بروجرد و ازنا
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا امروز دوشنبه23 شهریور؛ از تعویق نشست هرمز تا نفت 108 دلاری
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا سه‌شنبه 24 شهریور ؛ طلای 18 عیار در مرز 23 میلیون تومان
اذعان آمریکا به ممانعت از حضور محمد اسلامی در وین
آیا اوکراین نسخه نجات ترامپ از بحران اقتصادی است
برنامه خاموشی استان کرمان فردا سه‌شنبه 24 شهریور