×
سیاسی
شناسه خبر : 100311
تاریخ انتشار : یکشنبه 1401/04/19 ساعت 23:24
مفهوم بازگشت نتانیاهوی فاسد و ناکارآمد به عرصه سیاسی

نورنیوز بررسی کرد؛

مفهوم بازگشت نتانیاهوی فاسد و ناکارآمد به عرصه سیاسی

معادله سیاست و حکومت نزد هر دو جریان به ظاهر رقیب در آمریکا و رژیم صهیونیستی به موازات تغییر موازنه قدرت در نظام بین‌الملل تغییر کرده و دیگر توان پاسخ‌گویی به افکار عمومی داخل خود را ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی که ژوئن سال گذشته نهایتا پس از ۱۲ سال حضور در قدرت و در پی چهار انتخابات ناکام، از ائتلاف متزلزل بنت-لاپید شکست خورد، این روزها در حالی که هنوز دادگاه‌های متعدد او به سرانجامی نرسیده سودای بازگشت به پست نخست وزیری در سر می‌پروراند.

سرزمین‌های اشغالی در ماه‌های منتهی به سقوط نتانیاهو همواره شاهد تظاهرات‌ گوناگون به ویژه در مقابل منزل او بود که نشان از عمق فروپاشی ساختار اجتماعی این رژیم و استیصال هیئت حاکمه تل‌آویو در برابر موج اعتراضات اجتماعی نسبت به فقر، تبعیض، فساد، ناکارآمدی و... داشت.

یکی از مهمترین دلایلی که نتانیاهو را در آن ماه‌ها از تن دادن به ترک نخست‌وزیری بر حذر می‌داشت، لزوم حضور او در دادگاه و پاسخ‌گویی به انواع و اقسام اتهاماتی بود که طیف گسترده‌ای از فساد سیاسی، اخلاقی، مالی و... را در بر می‌گرفت.

این روزها که در پی سقوط دولت ناتوان و شکننده «نفتالی بنت»، او در قامت یک ناجی مجددا در فضای سیاسی حاضر شده، یکی از شاهدان کلیدی پرونده محاکمه نتانیاهو شهادت داده است که؛ «رئیس میلیاردرش به او دستور داده بود که شامپاین، سیگار برگ و جواهراتی گران‌قیمت را در زمان بحران سیاسی این کشور به شخص نخست‌وزیر برساند!»

بنابر گزارش رویترز؛ موضوع هدایای گران‌قیمت که توسط دوستانی ثروتمند به نخست‌وزیر وقت اعطا شده،  یکی از «سه پرونده فساد» علیه نتانیاهو است که متهم به «کلاه‌برداری، خیانت در امانت و دریافت رشوه» شده است.

او البته این موارد اتهامی را بخشی از تلاش برای برکناری‌اش از مقام خود قلمداد کرده و همگی را رد کرده است، حال آنکه «هاداس کلاین» دستیار قدیمی یکی از دوستان نتانیاهو، روز سه‌شنبه شهادت داد؛ «نتانیاهوها عاشق دریافت هدیه هستند. آنها شیفته شامپاین صورتی و سیگار برگ برای بی‌بی هستند!»

در این اتهام‌ها آمده است که نتانیاهو در زمان نخست‌وزیری، هدایایی را به ارزش صدها هزار دلار از «آرنون میلچان» تهیه‌کننده شاغل در هالیوود و نیز «جیمز پکر» میلیاردر استرالیایی پذیرفته است.

بنیامین نتانیاهو در تمام طول حضورش در قدرت به ویژه در سال‌های پایانی آن که همزمان با حضور تیم ترامپ در کاخ سفید بود، تمام تلاش خود را به کار گرفت تا از رهگذر شرارت در منطقه غرب آسیا اولا بر فساد و ناکارآمدی خود در داخل پرده افکنده و ثانیا خود را تنها ناجی این رژیم در مقابله با دشمنان خارجی معرفی کند.

افول او از قدرت اما دلایل متعددی از جمله ناتوانی در مواجهه با محور مقاومت، ضعف در تمشیت امور داخلی اعم از معیشت، موضوع کرونا، فساد گسترده خود و اطرافیانش و در نهایت شکست حامیان او در کاخ سفید داشت که نهایتا موجب شد به ناکامی در برابر جریان سیاسی ضعیف‌تر از خودش تن بدهد.

نکته آنکه؛ ائتلاف شکننده بنت-لاپید نیز طی یک‌سال گذشته نه تنها نتوانست مسیر رو به اضمحلال رژیم را تغییر دهد که عملا با گام نهادن در همان مسیر قبلی نهایتا سقوط دولت و بازگشت به فضای بی‌دولتی و بروز تنش‌های سیاسی گسترده را به‌دنبال داشت.

آنچه در این میان واضح و روشن است اینکه؛ مشابه آنچه در نزاع سیاسی میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در ایالات متحده رخ داده اکنون در سرزمین‌های اشغالی نیز مشاهده می‌شود.

در آمریکا تیم دموکرات بایدن که با وعده تغییر اوضاع نابسامان پساترامپ به قدرت رسید، تنها با گذشت کمتر از دو سال در آستانه از دست دادن کرسی‌های نمایندگی در نوامبر سال جاری و غلبه مجدد ترامپیست‌ها است.

از آن سو در تل‌آویو نیز؛ ائتلافی که با وعده اصلاح روند مخرب نتانیاهو به صحنه آمد به نقطه‌ای از استیصال رسیده که نه تنها دولتش سقوط کرد، بلکه همان عنصر ناکارآمد و فاسد یعنی نتانیاهو وعده بازگشت به قدرت داده است!

بروز چنین شرایطی قطعا معنایی جز سردرگمی در جبهه آمریکایی-صهیونیستی ندارد و نشان‌دهنده آن است که معادله سیاست و حکومت نزد هر دو جریان به ظاهر رقیب در آمریکا و رژیم صهیونیستی به موازات تغییر معادله قدرت در نظام بین‌الملل تغییر کرده و دیگر توان پاسخ‌گویی به افکار عمومی داخل خود را ندارد.

این در حالی است که طی همین دوره؛ شرایط محور مقاومت به نقطه‌ قابل اتکایی از استحکام و ثبات رسیده که اتاق فکرهای عبری-غربی به زعم خود چاره‌ای جز پذیرش گزینه بد توافق با ایران در مقابل گزینه بدتر رویارویی با آن را ندارند.

دقیقا به همین دلیل است که جو بایدن در اوج بی‌ارادگی و استیصال، امروز در یادداشت خود در واشینگتن‌پست، گرچه همزمان با تهدید ایران، تهران را منزوی خوانده، اما به ناچار به انزوای آمریکا نیز اذعان کرده و نوشته است: «در رابطه با ایران، ما با متحدان و شرکای خود در اروپا و سراسر جهان متحد شدیم تا انزوای خود را از بین ببریم. اکنون این ایران است که منزوی شده تا زمانی که به توافق هسته‌ای بازگردد!»


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات