×
سیاسی
شناسه خبر : 100172
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1401/04/15 ساعت 19:35
امیرعبداللهیان: اهل مذاکره منطقی هستیم/ هیچ مطالبه فرابرجامی نداریم

در نشست خبری با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی؛

امیرعبداللهیان: اهل مذاکره منطقی هستیم/ هیچ مطالبه فرابرجامی نداریم

وزیر خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای قطری گفت: در مسیر اخذ تضمین‌ها آمریکا باید متعهد شود که ایران از مزایای کامل توافق 2015برخوردار خواهد بود و این چیزی است که تاکنون طرف آمریکایی نتوانسته نسبت به تحقق آن ما را مطمئن کند. اهل مذاکره منطقی هستیم و در این مسیر جدی خواهیم بود.

نورنیوز -گروه بین‌الملل: حسین امیرعبداللهیان بعد از ظهر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی مشترک با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر که برای دیدار و رایزنی با مقامات ایران راهی تهران شده است، افزود: در دیدار امروز گفتگوهای سازنده‌ای با یکدیگر در مورد برخی از موضوعات دوجانبه داشتیم و در اینجا لازم می‌دانم که قدردانی خود را از وزیر خارجه قطر به خاطر هماهنگی خوبی که بین مقامات ورزشی کشورمان با مقامات برگزاری مسابقات جام جهانی در قطر ایجاد کرده،‌ اعلام کنم.

او با بیان اینکه ما توانستیم در زمان دیدار روسای دو کشور کارگروه‌هایی را در این زمینه فعال کنیم و برخی از هماهنگی‌های ضروری را برای تسهیل حضور ورزشکاران، فوتبالیست‌ها و حضور شهروندان ایرانی برای تماشای مسابقات جام جهانی انجام دهیم، افزود: تا شب گذشته پیگیری‌ها در این زمینه انجام شد و به تصمیمات رضایت‌بخشی در سایه همکاری‌های موجود بین مقامات فنی دو کشور در این حوزه رسیدیم.

وزیر خارجه کشورمان در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه برخی از تجار ما مشکل داشتن اقامت طولانی مدت در دوحه را داشتند که این موضوع در سفر روسای دو کشور و دیدارهای آن‌ها با یکدیگر در دستور کار قرار گرفت، افزود: در گفتگوهای امروز در تهران از زبان وزیر خارجه قطر شنیدیم که از این به بعد مشکلی برای اقامت طولانی مدت تجار ایرانی در کشور دوست قطر نخواهد بود.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه همچنین در جریان رایزنی‌های امروز در زمینه تسهیل حمل و نقل و حل مشکلاتی که برای تردد لنج‌های ایرانی به خاطر شیوع کرونا به وجود آمده بود گفتگو کردیم، تصریح کرد:‌ امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رفع این مشکلات که نگرانی‌هایی را در مورد افزایش حجم روابط تجاری دو کشور ایجاد کرده، باشیم.

او همچنین با بیان اینکه در این دیدار در مورد لزوم تقویت سازوکارهای منطقه‌ای و همکاری‌های درون منطقه‌ای گفتگوهای مثبتی داشتیم،‌ افزود: قطر همواره در گفتگوهای منطقه‌ای و تقویت این گفتگوها نقش مثبتی داشته و گام‌های سازنده‌ای برداشته است.

وزیر خارجه کشورمان همچنین گفت: در اینجا بار دیگر از حسن استقبال و میزبانی دولت قطر برای انجام گفت‌وگوهای رفع تحریم‌ها تشکر می‌کنیم. هماهنگی خوب و نقش سازنده‌ای امیر قطر و وزیر خارجه قطر در این ارتباط انجام دادند و کمک کردند که گفتگوها پیشرفت داشته باشد و همه طرف‌ها و در این مسیر همواره تلاش دوستان‌مان در قطر را برای بازگشت همه طرف‌ها به تعهدات خود را شاهد بوده‌ایم.

وزیر خارجه کشورمان در ادامه گفت: در همین جا مایل هستم که بار دیگر تأکید کنم که ما برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار مصمم هستیم و برخلاف برخی از ادعاهای رسانه‌ای طرف آمریکایی ما هیچ گونه مطالبه زیاده‌خواهانه و هیچ گونه مطالبه فرابرجامی مورد ادعای آمریکا را نداریم. مطالبات ما کاملا در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ است و اگر در حوزه‌ای طرف آمریکایی احساس می‌کند موضوع فرابرجامی است ما در درون گفتگوها به طرف آمریکایی تأکید کرده‌ایم براساس آنچه که در ماه‌های گذشته در مذاکرات رخ داد و بارها طرف‌های غربی اعلام کردند که هر آنچه که مانع نفع اقتصادی ایران از برجام می‌شود را برمی‌دارد. ما در گفتگوهای اخیر بر یک موضوع اساسی تمرکز کردیم و آن بحث تضمین موثر از سوی آمریکا در حوزه‌های هر آن چیزی است که بخواهد نفع اقتصادی ایران از برجام را تحت تأثیر قرار دهد و مطالبه و خواسته ما زیاده‌خواهانه نیست.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ادامه داد:‌ در مسیر اخذ تضمین‌ها آمریکا باید متعهد شود که ایران از مزایای کامل توافق ۲۰۱۵ برخوردار خواهد بود و این چیزی است که تاکنون طرف آمریکایی نتوانسته نسبت به تحقق آن ما را مطمئن کند.

او در پایان افزود: بار دیگر تأکید می‌کنم که ما حسن نیت داریم. اهل مذاکره منطقی هستیم و در این مسیر جدی خواهیم بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تکرار تهدیدات توخالی ترامپ علیه ایران/ رئیس‌جمهور آمریکا خواستار توافق سریع شد
اختلاف وزارت رفاه و سازمان برنامه درباره کالابرگ بر سر چیست؟
شکست سکوت محمد ربیعی در پرونده فساد مس رفسنجان
یکشنبه خونین در مکزیک/ قتل‌عام بی‌رحمانه 10 نفر
رابرت گیتس: برنامه هسته‌ای ایران تهدید قریب‌الوقوعی نیست
ادعای دیلی‌میل درباره احتمال کناره‌گیری استارمر
گزارش فیفا از فهرست تیم ملی؛ آزمون جا ماند
تساوی اینتر قهرمان مقابل ورونا
هشدار تخلیه اسرائیل به ساکنان چند روستای لبنان
نگرانی دوباره برای شماره 7 تکرارنشدنی/ حال علی پروین چطور است؟
وحشت در خیابان جمهوری/ آتش به جان ساختمان 13 طبقه افتاد
پشت پرده تماس یکشنبه ترامپ و نتانیاهو چیست؟
آتش‌سوزی در پایگاه نظامی «تسئیلیم» اسرائیل
طلایی‌نیک: نیروهای مسلح آماده پاسخ به هر تجاوزی هستند
سهمیه مستقیم ایران در لیگ نخبگان 1.5 برابر شد
تیم ملی در ترکیه به مصاف چه تیم هایی می رود؟
چه کسانی در لیست نهایی پیاتزا جای می‌گیرند؟
نگرانی مشاوران ترامپ درباره احتمال حمله چین به تایوان
چند میلیون سفر در شرایط جنگی انجام شد؟
قیمت نفت برنت و گاز طبیعی رکورد 6 ماهه را شکست
نایب‌رئیس مجلس: اگر ترقه‌ای زده شود، کل انرژی منطقه را هدف قرار می‌دهیم
غول 250 تنی شیلات در آب‌های مازندران متولد شد
جایگاه سومی شیاطین سرخ قطعی شد
ورودی 5 میلیارد تومانی برای حراج بزرگ طلا + اعلام آخرین فرصت ثبت‌نام
نورنما | سالروز نورانی ترین پیوند هستی مبارک باد
معاون وزیر خارجه: حمله به میراث فرهنگی ایران نقض آشکار کنوانسیون 1954 لاهه است
فرصت دوباره سازمان سنجش به جاماندگان آزمون دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی
جام از دست شاگردان عطایی پرید/نقره‌داغ والیبال ایران در جهنم جاکارتا!
گمانه‌زنی‌ها درباره منشأ حملات پهپادی به امارات/ آیا پای عربستان در میان است؟
نگرانی واشنگتن از پهپادهای کوبا در نزدیکی آمریکا
اقتصاد دیجیتال و لجستیک؛ محور توسعه شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)
ماراتن کنکور 1405 استارت خورد + لینک سایت و نحوه ثبت نام
دکتر پزشکیان: ایران خواهان روابط صمیمانه و پایدار با کشورهای اسلامی منطقه است
نورنما | 28 اردیبهشت سالروز بزرگداشت حکیم خیام نیشابوری
جامعه امروز بیش از تبلیغ، به صداقت و پاسخگویی نیاز دارد
استقلال در لبه پرتگاه/ بدهی 2.5 میلیون یورویی و خطر حذف از آسیا!
هوای قم در وضعیت ناسالم قرار گرفت
تله انفجاری در جنوب؛ 4 صهیونیست زخمی شدند
ناپولی پرید؛ یوونتوس باخت!
«عدم درج قیمت» در صدر تخلفات صنفی کشور
ماموریت صلح در تهران/ جبهه متحد ایران و پاکستان علیه ناامنی‌های منطقه‌ای
پیام خاص سفیر کوبا از تالار کاخ سلیمانیه به واشنگتن!
تقویم زمانی ثبت‌نام مصاحبه‌های دکتری دانشگاه آزاد اعلام شد + سایت
اطلاعیه دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید انقلاب در پاسخ به انتساب یک شعر به امام شهید
محاکمه غول‌های فناوری به جرم به خطر انداختن کودکان!
افشای پایگاه‌های مخفی اسرائیل در قلب صحرای عراق!
توقف بی‌سابقه تردد تجاری در تنگه هرمز از صبح یکشنبه
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 27 اردیبهشت 1405
تعرض به میراث فرهنگی ایران پیگیری بین‌المللی می‌شود
تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر حفظ امنیت و ثبات منطقه