×
سیاسی
شناسه خبر : 100102
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1401/04/14 ساعت 15:32
نشست بازسازی اوکراین یا تامین بودجه جنگ‌افروزی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

نشست بازسازی اوکراین یا تامین بودجه جنگ‌افروزی

کشورهای غربی قصد دارند نشستی با عنوان بازسازی اوکراین با محوریت انگلیس برگزار کنند که به نظر می‌رسد اهدافی مانند مشروعیت بخشی به تحریم‌ روسیه و مصادره اموال این کشور و همچنین تامین هزینه‌های استمرار جنگ را دنبال می‌کند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: تعدادی از کشورهای غربی اعلام کرده‌اند کنفرانسی برای بازسازی اوکراین درشهر لوگانو در کشور سوئیس برگزار خواهند کرد. انگلیس اعلام کرده‌ با کی‌یف و دیگر کشورها برای میزبانی کنفرانس سال آتی میلادی همکاری خواهد کرد.

در این چارچوب قرار است یک هیات نظارت برای کمک به هماهنگی میان اوکراین و متحدانش برای بازسازی تشکیل شود.

هم زمان با این نشست نیز بانک سرمایه‌گذاری اروپا ۱۰۴ میلیارد دلار وام برای بازسازی اوکراین پیشنهاد کرده است. «صندوق امانی دروازه اتحادیه اروپا و اوکراین» نیز به دنبال جذب کمک‌های اولیه ۲۰ میلیارد یورویی از کشورهای اتحادیه اروپا و بودجه این اتحادیه در قالب کمک‌های بلاعوض، وام و تضمین است. برگزاری این نشست از سوی کشورهای اروپایی که پیشتر سران این کشورها در اظهار نظرهای مختلق بر طولانی بودن جنگ اوکراین تاکید کرده اند.

شولتز صدراعظم آلمان در اظهار نظری صریح  نسبت به ادامه دار بودن این جنگ هشدار داده و مدیر اطلاعات ملی آمریکا نیزگفته است که سازمان‌های اطلاعاتی این کشور به این نتیجه رسیده‌اند که درگیری‌های اوکراین احتمالا برای مدت طولانی ادامه خواهد داشت و شکل گیری توافق صلح بعید است.

در حال حاضر کشورهای غربی با ارسال تسلیحات و کمک‌های نظامی به اوکراین، صراحتا رویکرد های سیاسی را رد کرده‌اند چنانکه افرادی مانند جانسون نخست وزیر انگلیس رسما اوکراین را از مذاکره سیاسی با روسیه منع کرده است.

 از آنجا که پیگیری برنامه بازسازی آن هم در میانه جنگی ادامه دار  معنا و مفهومی ندارد، برگزاری نشست برای بازسازی اوکراین می تواند با ابهامات و سوالات متعددی همراه باشد.

تجربه رفتار غرب در نحوه مدیریت بحرانهایی که خود عامل شکل گیری ان بوده است نشان می دهد که رویکرد غالب در چنین رخدادهایی،تداوم بحران تا تامین اهداف و منافع تعریف شده برای آنان است.

 ۲۰ سال حضور اشغالگران در افغانستان و عراق، جنگ لیبی، حضور ائتلاف آمریکایی در جنگ با داعش که زمینه ساز نظامی‌گری غرب در سوریه و عراق بود، تجربیات معاصری است که می تواند تایید کننده این دیدگاه باشد.

از این رو به نظر می‌رسد این نشست‌ها عمدتا با اهداف توجیه سیاست‌های میلیتاریستی غرب و مدیریت افکار عمومی در مسیر تداوم بحران باشد.

رویکرد تکمیلی غرب در برگزاری این نشست چنانکه از اظهار نظر مقامات کشورهای اروپایی و آمریکا مشخص است، ایجاد هماهنگی برای مصادره دارائی های روسیه در کشورهای مختلف به بهانه تامین مخارج باز سازی اوکراین است.

 «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس یکشنبه در جمع قانونگذاران کشورش گفت: این مساله‌ای است که از سوی وزارت خارجه و وزارت خزانه‌داری انگلیس در دست بررسی است اما من کاملا با این فکر موافقم. فقط اینکه، ما نیاز داریم که جزئیات آن را درست دریابیم.

در همین راستا بایدن رئیس جمهور آمریکا در اردیبهشت ماه گفته بود: «بسته جامع کمکی را به کنگره می‌فرستیم که تلاش ما را تقویت خواهد کرد تا خانه و دارایی و اموال افراد نزدیک به حلقه قدرت در روسیه را مصادره کنیم».

چارلز میشل رییس شورای اتحادیه اروپا هم در این خصوص گفت: اروپا باید دارایی‌های روسیه را مصادره کند و از عواید آن برای بازسازی اوکراین آسیب دیده از جنگ استفاده کند.

اتخاذ این رویکرد از سوی اروپا توسط جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با اعلام اینکه کشورهای اروپایی باید از توقیف ذخایر ارز خارجی روسیه برای کمک به هزینه بازسازی اوکراین استفاده کنند،مورد تاکید قرار گرفت.

روسیه مارس گذشته اعلام کرد که تحریم بانک مرکزی این کشور باعث مسدود شدن حدود ۳ هزار میلیارددلار ذخایر خارجی و طلا به ارزش کلی بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار شده است.

از ابتدای شکل گیری بحران اوکراین، اروپا و امریکا با توقیف و مصادره اموال روسیه و سرمایه داران این کشور و همچنین تامین مالی و تسلیحاتی اوکراین عملا مسیر گسترش و دامن زدن به جنگ و خون ریزی را در پیش گرفته اند.

به نظر می رسد برگزاری کنفرانس لوگانو که تحت نام زیبای بازسازی اوکراین برگزار خواهد شد یکی دیگر از حلقه های تکمیل کننده راهبرد غرب برای تشدید بحران و افزایش خسارتهای مادی و انسانی دو کشور روسیه و اوکراین باشد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا